Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: ATP TOUR 2011

Postby jedaj » 09 Oct 2011, 18:46

Liv wrote:
alcesta wrote:Samo treba da osvoji taj prvi :D i da prestane sa besciljnim prebacivanjem lopte kad god ga jače pritisnu. On kao da ne može da se seti šta sve ima u arsenalu ponekad.

Na znam bas. Osvojio je Novak prvi pa prodje dosta po trnju dok nije dosao drugi. One koji su ostali na tom prvom da ne pominjem. Ja sam od onih koji misle da ce Endi slem osvojiti samo uz ludu srecu, poklapanje zvezda i ne preko trojca. Nista ne merim prema ovom finalu, slem je potpuno druga kategorija. A i ako osvoji taj prvi, pritisak ce se preneti na osvajanje drugog i moze cak da bude i veci. Sve je to sbb kbb. Nek za pocetak pruzi igru vrednu slem finala, ma sta finala, polufinala pa cemo da pricamo.

ps. prebacicemo ove postove na diskusije.

Ne osvajaju se slemovi na srecu i poklapanje zvijezda vec znanjem i teniskom izvedbom.
jedaj

Postby Liv » 09 Oct 2011, 19:41

Osim kad je u pitanju Rafa :lol: E sad si me oraspolozio. :lollol:
Liv

Postby CherieBgd » 09 Oct 2011, 20:35

jedaj wrote:Licno ono sto sam vidio danas je strasna dominacija Mareja i stvarno ne vidim nikakav nacin da se u bliskoj buducnosti
ista i promjeni.

Na zalost jedaj, iskustveno, jedna pogresna lopta, jedna izgubljena duza razmena je dovoljna da napravi brljotinu u Makijevoj glavi (pogledati pod "prvi set finala AO 2011"). Slozices se, da smo se skoro svi slozili da Maki ima svu tehniku ovoga sveta, kad je tenis u pitanju, i da svi zdusno navijamo da osvoji taj prvi slam... Issue je glava, i mada je danas Maki odigrao maestralno, da bi se proglasila dominacija Mareja on bi morao da nastavi da pobedjuje u nizu, da pobedi 2 top3 igraca uzastopno, vise puta!!!! Ja licno navijam da se to "nesto" pojavi u Makicinoj ruznoj glavici jer nisam samo Novakov fan, vec volim tenis i smatram da bi igra bila zanimljivija sa 4 umesto 3 igraca u vrhu... Makica je trenutno 4 igrac , ali nije creme de la creme svetskog tenisa.

Secam se finala Madrida i jedne pauze na kojoj Novak ima blazeni osmejak na usnama, 1000 km je u mislima daleko od frke, straha, tenzije - fokus je samo na igri i na positive thinking... E kad Maki postigne taj stepen nirvane i njemu ce da krene...

I jos jedno pitanje za tebe... Sto bre toliko mrzis Rafu? I samo nemoj da mi pricas o balonima, ovom ili onom hvatu i tome slicne price... Mislim on takav kakav je, jedan je od najboljih igraca danasnjice. Nije mguce da je bas sve dobio na srecu i na strah onoga ko je preko puta mreze?!
CherieBgd

Postby Gama » 09 Oct 2011, 20:44

CherieBgd wrote:Na zalost jedaj, iskustveno, jedna pogresna lopta, jedna izgubljena duza razmena je dovoljna da napravi brljotinu u Makijevoj glavi (pogledati pod "prvi set finala AO 2011").

Ma moze i blizi dogadjaj da se pogleda. 2. set na W protiv Rafe - promasen zicer forhend na mrezi koji bi mu doneo 2 bl i od tog trenutka je krenuo raspad sistema.
Gama

Re: Teniske diskusije

Postby CherieBgd » 09 Oct 2011, 21:03

Ma Gama ima tih primera koliko hoces... Nije mi jasan jedaj, o kakvoj dominaciji on prica, to me podseca na delgada i pricu sa Tipsom-supertalentom dok ovaj gubi od kojekakvih Hute Galunga i tome slicno...

Ja prema Makici gajim osecanja kao prema nekom stencu... skroz mi je simpa, ali ne mogu da ga shvatim ozbiljno...
CherieBgd

Postby alcesta » 09 Oct 2011, 21:16

Liv wrote:
alcesta wrote:Samo treba da osvoji taj prvi :D i da prestane sa besciljnim prebacivanjem lopte kad god ga jače pritisnu. On kao da ne može da se seti šta sve ima u arsenalu ponekad.

Na znam bas. Osvojio je Novak prvi pa prodje dosta po trnju dok nije dosao drugi. One koji su ostali na tom prvom da ne pominjem. Ja sam od onih koji misle da ce Endi slem osvojiti samo uz ludu srecu, poklapanje zvezda i ne preko trojca. Nista ne merim prema ovom finalu, slem je potpuno druga kategorija. A i ako osvoji taj prvi, pritisak ce se preneti na osvajanje drugog i moze cak da bude i veci. Sve je to sbb kbb. Nek za pocetak pruzi igru vrednu slem finala, ma sta finala, polufinala pa cemo da pricamo.

Nisam sigurna da je za poređenje u tom pogledu, mislim na pritisak. Novak dolazi iz sasvim drukčije sredine i nikad nije imao toliki pritisak osvajanja slema, nije to niko odavde ni očekivao. Kad se mislilo da će ostati one slam wonder (odvratnog li izraza) i tada je za naše prilike taj jedan slem bio fantastičan uspeh i sam za sebe, hoće li osvojiti još neki bilo je samo do njega, nije niko imao šta da mu pametuje (dobro, niko osim forumskih stručnjaka :biggrin: ). Iz zemlje bez neke teniske tradicije, bez ulaganja u njega i raznoraznih očekivanja. Endiju je cela Britanija na glavi godinama već, uostalom to znaš bolje od mene. I ja se slažem da mora mnogo zvezda da se poklopi za taj njegov slem, ali i Fedu se mnogo zvezda poklopilo za RG, sasvim je moguće da se tako desi i Endiju. A kad bi osvojio taj famozni prvi imam utisak da bi mu strašan balast pao s leđa. Ne mislim da bi počeo da dominira kao Fed ili Novak ove godine, ali mislim da bismo sasvim drukčijeg tenisera gledali u polufinalima i finalima slemova.
Naravno to sve ostaje ŠBBKBB. Paralela s Novakom postoji u tom nekom razvoju u kom on kaska za njim, minus slem. U tom slučaju već iduća godina bi mogla biti njegova pod uslovom da sredi glavu. Kako će i da li će je srediti uopšte mislim da je to glavno pitanje za njegovu budućnost.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby irriducibili » 09 Oct 2011, 21:18

CherieBgd wrote:Ja prema Makici gajim osecanja kao prema nekom stencu... skroz mi je simpa, ali ne mogu da ga shvatim ozbiljno...

Mislim da je doslo vreme da se shvati ozbiljno. A pritom meni nije simpa... :biggrin:
irriducibili

Postby CherieBgd » 09 Oct 2011, 22:41

Ke videme, sto bi rekli nasi juzni susedi... Ima Makica priliku da promeni "sliku" jos koliko tokom sledece nedelje :roll:
CherieBgd

Postby alcesta » 09 Oct 2011, 22:43

Zašto tokom sledeće nedelje? Ne bi mu to bio ni prvi masters ni prva pobeda nad top igračem u finalu. Da sačekamo AO ili makar WTF :D
alcesta

Postby CherieBgd » 09 Oct 2011, 22:56

Ali bi bila druga pobeda u nizu .... :biggrin:
CherieBgd

Postby alcesta » 09 Oct 2011, 23:01

Pa imao je već i pobede u nizu, nad Federerom pre par godina.
alcesta

Postby irriducibili » 09 Oct 2011, 23:03

On je trenutno jedini teniser koji igrom moze da parira Novaku, a cini mi se da su se stvari koliko-toliko sredile i u njegovoj glavi. Gotovo da sam ubedjen da je sledeca sezona za njega prelomna, te da ce pozicije Nadala i Federera biti ozbiljno ugrozene...
irriducibili

Postby Gama » 09 Oct 2011, 23:15

Da ne zaboravimo 'promenljivu' a to je da nije bilo mame u boxu :biggrin: .
Videcemo kada je bude sta ce se desiti sa Endijem.
Gama

Postby irriducibili » 09 Oct 2011, 23:20

Gama wrote:Da ne zaboravimo 'promenljivu' a to je da nije bilo mame u boxu :biggrin:

Ja sam davno konstatovao da mu je to prvi uslov za najvece domete. I Novak se preporodio, kada je Srdjana poslao da se bavi bizMisom...
irriducibili

Postby alcesta » 09 Oct 2011, 23:21

Ali mama slemove ne propušta... :(
alcesta

PreviousNext

Return to Turniri