Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Hrvatska nogometna liga

Re: Hrvatska nogometna liga

Postby Kreanga » 03 Dec 2015, 15:39

@BBB Ja sam pitao zato sto ne znam.Ako u situaciji kada je vas klub finansijski najstabilniji u regionu,kada ima najbolji tim u regionu,kada je redovan ucesnik LS i kada ste najdominantniji tim u Hrvatskoj ne mozete da navijate za lopine u klubu onda svaka cast.Ne radujete se titulama u ligi u kojoj je sve za dinamo-postujem.Nama stadion zvrji prazan vec par sezona u prvenstvu.Vise ljudi je u Pioniru nego na JNA.Partizan ima zicer da prezimi u Evropi,ali pogledaj ti nasu ekipu.Imamo jednog jedinog zadnjeg veznog u celoj ekipi koji je JSL nico.Odbrana nije nikad bila sklandaloznija u istoriji.Imamo par talenata.korektnih igraca ali po sastavu grupe ovo je stvarno uspeh ako ne upropastimo sve u zadnjem kolu.Sto se vase reprezentacije tice vi ne propustate velika takmicenja i tamo ne igrate lose.Imate po imenima sasvim dobru reprezentaciju.Baci pogled na nase splavare.Vi imate bagru i lopove ali oni su bar nesto i ostavili,iza ovih nasih kamen na kamenu ne ostaje.Samo pogledaj dugove nasa 2 najveca kluba.I da kazem da vidim neku slicnost sa nasom pricom o KKP i fuzionisanju i punjenju budzeta itd.Veliki broj nas to ne bi prihvatio kao sto ocigledno vi ne prihvatate Mamice.
Kreanga

Postby B.B.B » 03 Dec 2015, 16:40

Kreanga wrote:@BBB Ja sam pitao zato sto ne znam.Ako u situaciji kada je vas klub finansijski najstabilniji u regionu,kada ima najbolji tim u regionu,kada je redovan ucesnik LS i kada ste najdominantniji tim u Hrvatskoj ne mozete da navijate za lopine u klubu onda svaka cast.Ne radujete se titulama u ligi u kojoj je sve za dinamo-postujem.Nama stadion zvrji prazan vec par sezona u prvenstvu.Vise ljudi je u Pioniru nego na JNA.Partizan ima zicer da prezimi u Evropi,ali pogledaj ti nasu ekipu.Imamo jednog jedinog zadnjeg veznog u celoj ekipi koji je JSL nico.Odbrana nije nikad bila sklandaloznija u istoriji.Imamo par talenata.korektnih igraca ali po sastavu grupe ovo je stvarno uspeh ako ne upropastimo sve u zadnjem kolu.Sto se vase reprezentacije tice vi ne propustate velika takmicenja i tamo ne igrate lose.Imate po imenima sasvim dobru reprezentaciju.Baci pogled na nase splavare.Vi imate bagru i lopove ali oni su bar nesto i ostavili,iza ovih nasih kamen na kamenu ne ostaje.Samo pogledaj dugove nasa 2 najveca kluba.I da kazem da vidim neku slicnost sa nasom pricom o KKP i fuzionisanju i punjenju budzeta itd.Veliki broj nas to ne bi prihvatio kao sto ocigledno vi ne prihvatate Mamice.

Nema problema, zato sam ti i dao onaj link da procitas, vecina je tamo.

Ta financijska stabilnost je u biti stabilnost njegovog djepa, kakve je samo poluproizvode dovodio to je strasno...zadnji dobar trener koji je bio kod nas je Vaha Halihodjic, tada je Dinamo u Europi posljednji put na nesto licio, ali nije mogao opstati jer nije stavljao igrace koje Mamic hoce, pa mu ovaj hebao Balijsku mater...od tada su trenirali treneri poltroni, Mamicevi isprdci poput Ivankovica, Cacica a sad i njegov brat...ej njegov brat koji nikad nije bio trener.

Nije redovan ucesnik LS ali kakvo zadovoljstvo ima navijac Dinama u tome? Postali smo najgori klub LP sramotimo se i u Ligu Europe, pa sad povezi ovo....treneri diletanti, najbolje se prodaju a bruka igraci dovode...shvacas...nikome se ne gledaju te sramote.

Plus sta sve radi sa navijaciima, huska ne samo nasu vec i evropske policije na nas, pravi crne liste, zbog njega hapse cak i one koji ne sjede na svojim mjestima, ma dogadja se svasta, takve stvari se ne mogu prihvatiti, vise ne, dosta je bilo. Privatizirao je Dinamo i nece da cuje za jedan clan jedan glas...postene izbore...taj klub je okupiran.

Vidi, mora da se desi jedan klik u glavi...vise ne smije proci prica tipa...nas kradu ali barem daju...to nije pravi put...kad to shvatite mozda cete i vi potegnuti neke stvari, pogotovo navijaci Zvezde koji bi trebali krenuti putem Hajduka...ali to je sad druga tema, o tome cu mozda drugdje.

Repka je bila nasa svetinja, opet ti ponavljam, nisu toliko vazni rezultati koliko identifikacija sa svojim klubom i repkom. Ja se sa takvima ne mogu identificirati kao ni masa nas...ne ide i gotovo. I repka je postala izlog za Mamiceve igrace, doveo je jednog Cacica za trenera...kontrolira i repku sad, sve su to strasne stvari.

O vasoj repki te zasto vasa nije uspjesnija nego sto je, te o usporedbi sa nasom, cu na nekoj drugoj temi napisati svoje vidjenje.
B.B.B

Postby Holden » 03 Dec 2015, 17:03

B.B.B wrote:Nema problema, zato sam ti i dao onaj link da procitas, vecina je tamo.

Nema nikakvog linka...
mudrovsukilo wrote:
ima raznih al ovaj holden najludji
Holden

Postby B.B.B » 03 Dec 2015, 17:07

Bludni Sin wrote:
B.B.B wrote:Nema problema, zato sam ti i dao onaj link da procitas, vecina je tamo.

Nema nikakvog linka...

A jbte...jos ga otvorim i ne stavim :wacko:

Evo feljton od 3 dijela, pisan jos 2012..a od tada je bilo svega...

http://www.badblueboys.hr/feljton-krono ... ila-1-dio/

http://www.badblueboys.hr/feljton-krono ... ila-2-dio/

http://www.badblueboys.hr/feljton-krono ... ila-3-dio/
B.B.B

Postby B.B.B » 03 Dec 2015, 23:02

Ladić se prisjetio svog prvog derbija: Bile su to fešte sve dok ljudima nismo zgadili nogomet

Image

U SUBOTU će na Maksimiru Dinamo i Hajduk odigrati utakmicu 19. kola HNL-a, a nakon silnih godina novinarskog napuhavanja važnosti međusobnih utakmica Bilih i Modrih, ovaj derbi zaista možemo nazvati velikim. Naime, cijelo jedno desetljeće Dinamo je dominirao hrvatskim nogometom, a u ovako poodmakloj fazi prvenstva ranije bi već imao dvocifrenu bodovnu prednost i do kraja bi sve bilo samo rutinsko odrađivanje.
Danas je situacija nešto drugačija. Nakon 18. odigranih kola čak su tri momčadi unutar samo tri boda. Rijeka je prva s 38 bodova, Dinamo je drugi s 36, a Hajduk je treći s 35. Dakle, prvenstvo dugo nije bilo ovako zanimljivo i utakmica u subotu puno bi toga mogla donijeti nekoj od ove dvije momčadi.

Subotnji derbi najavio je Dražen Ladić, koji je za Dinamo branio punih 14 sezona, odigravši za Plave rekordne 802 utakmice.

Ladić se u razgovoru za Index prisjetio svog prvog derbija, kad je Dinamo na Poljudu u kolovozu 1986. šokirao Poljud zabivši favoriziranom Hajduku čak četiri gola. Također, Ladić je razočarano ustvrdio da današnji derbiji nisu ni izbliza nisu ono što su nekad bili jer su pojedinci ljudima zgadili nogomet i općenito odnos prema sportu.

Anonimni Dinamo došao na megdan moćnom Hajduku

Hajduk je te 1986./87. imao zaista jaku momčad. Na klupi je sjedio Josip Skoblar, a glavni igrači momčadi bili su Aljoša Asanović, Stjepan Deverić, Stipe Andrijašević, Drago Čelić, a sve više prilika dobivao je i mlađahni Robert Jarni.

S druge strane Dinamo je to ljeto odradio smjenu generacija i momčad koju je imao Ćiro Blažević bila je sastavljena od uglavnom nogometnih anonimusa, koji su došli na Maksimir te sezone. Ladić, Oroz, Vujović, Matić, Kuzmanović, bila su imena posve nepoznata nogometnoj javnosti, a jedina zvučnija prinova bio je Malbaša iz Rijeke.

Miljenko Smoje: ''Jebeš dobit ovakvog Dinama'', Ćiro: ''Split je vaš''

Derbi je bio na rasporedu već u drugom kolu, a koliki je favorit Hajduk bio uoči utakmice zorno pokazuje i sad već legendarna rečenica koju je u Slobodnoj Dalmaciji napisao legendarni Miljenko Smoje:

''Jebeš dobit ovakvog Dinama'', napisao je tada veliki pisac i novinar, smatrajući da su Modri na Poljud došli nikad slabiji i kako je samo pitanje hoće li Hajduk Dinamu zabiti četiri ili pet golova.

Ipak, Split je tog vrućeg ljetnog dana ostao šokiran. Dinamo je došao kao apsolutni autsajder, domaćini su najavljivali peticu, a bumeranški su dobili četiri laka komada.

Sin razmetni, Štef Deverić plakao je od muke, što zbog nostalgije, što zbog nemoći. Dinamo je u utakmicu ušao jako motiviran jer je u kup utakmici izgubio od niželigaša iz Banovića pa je Ćiro zapovjedio: "Split je vaš".

Ladić je tek počeo braniti za Dinamo i u velikom derbiju gotovo da nije imao posla. Sjajni su bili svi igrači Modrih, a posebno treba spomenuti Marka Mlinarića te strijelce Jozu Bogdanovića, Davora Matića, Mladena Munjakovića i Ivana Cvjetkovića.

Niti jedna ocjena u medijima nije bila ispod osmice, a slikovit je bio naslov u Sportskim novostima sljedećeg dana:

''Senzacija: Plavi tuš preplavio Poljud''

Dinamo je tog 17. kolovoza 1986., pred 45.000 gledatelja, dokazao da jedna neiskusna i mlada momčad može borbenošću puno postići.

DINAMO: Ladić, Cupan, Novak, Arslanović, Hadžić, Matić, Z. Cvetković, Munjaković, Besek (Cvjetković), Mlinarić i Bogdanović (Pavličić)

HAJDUK: Varvodić, Miljuš, Setinov, Čelić, Adamović (Andrijašević), Jarni (Veber), Bursać, Asanović i Deverić.

Sjećate li se tog 17. kolovoza 1986.?

''Kako da ne, pa bio je to moj prvi derbi. Prvi i odmah onakva senzacionalna pobjeda. Svi su nas otpisali, gotovo da smo ispraćeni s pogrebnim zvonima, a u Zagreb smo se vratili trijumfalno. Nitko nije očekivao da se možemo ozbiljnije suprotstaviti Hajduku, jer je to ljeto u Dinamo došao veliki broj mladih i nepoznatih igrača, uključujući i mene.

Sjećam se da su nakon pobjede najsretniji bili strijelci Matić i Bogdanović, jer oni su bili Hajdukova djeca i ta im je pobjeda značila puno. Bila je to njihova sportska osveta. Debitirati na Poljudu u dresu Dinama, koji je tada bio jedan od četiri najveća kluba u državi, bio je neopisiv osjećaj, a prepuni stadion bio nam je samo dodatna motivacija. Čini mi se da su igrači Hajduka izgorjeli u prevelikoj želji da nas pobjede, jer je konačan rezultat zaista bio nerealan. Hajduk je tada imao sjajnu momčad i razlika u kvaliteti ni izbliza nije bila takva kako konačan rezultat sugerira.

Iako smo bili šarena momčad, sezonu smo počeli odlično. U prvom kolu smo doma dobili Radnički iz Niša, pa Hajduk, a onda i Partizan u gostima, koji je tih godina bio nedodirljiv u prvenstvu. U prvih devet kola dobili smo sedam utakmica i imali dva remija.''

Rekorder ste po broju nastupa u Dinamu. Odigrali ste mnoštvo velikih utakmica i osvojili ste pregršt trofeja. Kakav je osjećaj nastupati u takvim utakmicama kakvi su bili nekad derbiji između Hajduka i Dinama?

''Osjećaj je prekrasan jer onda to nisu bile obične utakmice, bile su to nogometne fešte. Nije bilo važno igra li se u Zagrebu ili Splitu, osjećaj je uvijek bio isti. I mi igrači, ali i navijači, živjeli smo za te utakmice. Cijeli grad je disao skupa s nama. O derbiju bi se počelo pisati danima prije utakmice, publicitet je tada bio ogroman. Super su takve utakmice bile i za nas vratare jer bi imali puno posla i mogli smo se istaknuti, što je puno bolje nego kad cijela utakmica prođe, a ti jednu intervenciju.''

U glasu vam se osjeti nostalgija za nogometom koji je nekad bio, kako ste rekli, fešta za publiku. Što se to u međuvremenu dogodilo da je sve manje ljudi koje hrvatski nogomet uopće i zanima?

''Dogodilo se to da smo uspjeli sve uništiti i ljudima smo zgadili nogomet. Nekad je sve bilo drugačije, a najviše poimanje sporta. Tisuću puta sam rekao što mislim o tome i o ljudima koji su svojim načinom rada uspjeli navijače otjerati s tribina. Nažalost, i ja sam jedan od njih.''
B.B.B

Postby B.B.B » 04 Dec 2015, 21:08

Odigrana je prva utakmica 19.kola, u Zapresicu su igrali Inter-Rijeka 1-1.

Ako sutra Dinamo pobjedi Hajduka, evo ih opet na 1.mjesu...

Pogledajte sad ovo

Rijekin ucinak protiv klubova iz top 5:

6 pobjeda
2 remija
0 poraza

Rijekin ucinak protiv klubova iz zadnjih 5:

4 pobjede
7 remija
0 poraza

Rijeka ima super izbalansiranu i jaku momcad, odlazak nezamljenjivog Tomecaka nadomjestio je jos bolji Makedonac Ristovski, a odlazak Leovca se nije ni osjetio jer Rijeka ima dosta jakih stopera.

Pa cak ni napad nije los, Balaj i Bezjak su se nadavali golova, ali Kramaric fali kao suho zlato. Rijeka protiv bunkera jednostavno ne zna, a tako se prvenstva ne osvajaju. Nadam se da ce do kraja polusezone biti barem izjednaceni na ljestvici a onda u prijelaznom roku treba dovesti nekog killera u napadu, jer ovako nece ici.
B.B.B

Postby B.B.B » 05 Dec 2015, 01:47

B.B.B

Postby 71:70 » 05 Dec 2015, 09:37

Koja je logika da kvota na dinamo danas bude 1.37?
71:70

Postby B.B.B » 05 Dec 2015, 12:03

71:70 wrote:Koja je logika da kvota na dinamo danas bude 1.37?

Hajduk je ove sezone neke kljucne utakmice odigrao ispod razine, Dinamo je svakako jaci a tu je i poznata naklonost sudaca pa nisu ni kladionice lude...

Mada, ja bi reko sve je moguce, Hajduk nema sanse da osvoji naslov u to sam siguran ali itekako moze otkinuti koji bod
B.B.B

Postby B.B.B » 05 Dec 2015, 15:15

Dinamo poveo iz nepostojeceg kornera..
B.B.B

Postby B.B.B » 05 Dec 2015, 15:19

aaaaaa kakva sansa Hajduka jebem ti Susica smotanog :colera:
B.B.B

Postby B.B.B » 05 Dec 2015, 15:20

Gooooooolll Caktas :blue: :blue: :blue: 1-1

GAZI GUBUUU
B.B.B

Postby B.B.B » 05 Dec 2015, 15:35

Boysi presreli Brbića i Pavasovića Viskovića: "Zašto izjednačavate Dinamo i Zvezdu?"

Image

UOČI UTAKMICE Dinama i Hajduka na Maksimiru prilikom ulaska na stadion predsjednika Hajduka Marina Brbića i člana NO-a Ljubu Pavasovića Viskovića ispod zapadne tribine presrelo je nekoliko Dinamovih navijača.

Pet-šest starijih Bad Blue Boysa verbalno je napalo čelnike Hajduka. Jedan od njih predsjednika Brbića pitao je zašto izjednačava Dinamo i Zvezdu. Situacija nije prerasla u fizički obračun. Čelnici Hajduka ušli su bez problema na stadion.

Marin Brbić nam je kazao: "Nije mi jasno kako su bez ulaznice ušli u ovaj prostor, ali valjda to tako mora biti. Napali su nas verbalno ali kontekst ne razumijem".

Image

Image

Image

Image
Last edited by B.B.B on 05 Dec 2015, 16:01, edited 1 time in total.
B.B.B

Postby Skafi » 05 Dec 2015, 15:38

B.B.B wrote:Gooooooolll Caktas :blue: :blue: :blue: 1-1

GAZI GUBUUU

Zanimljiva borba sa samim sobom, navijati protiv svojih. :biggrin:
Skafi

Postby B.B.B » 05 Dec 2015, 15:42

Skafi wrote:
B.B.B wrote:Gooooooolll Caktas :blue: :blue: :blue: 1-1

GAZI GUBUUU

Zanimljiva borba sa samim sobom, navijati protiv svojih. :biggrin:

Nisu brate ovi moji, kad bi navijao za njih navijao bi za ubojiice naseg nogometa, za kradje i nepravde, ne navijam ja ovdje za Hajduk vec za dobro, jer ovo je borba dobra i zla. Pateticno zvuci ali tako je.

Vremenom je to doslo, nista nisam forsirao. Prvo je bila faza ne idem na utakmice, pa faza boli me za Mamica navijam za igrace, onda sam se uhvatio protiv Maribora u kvalama da me bas boli briga kako ce zavrsit, a onda potpuna ravnodusnost, i sad zelim gubi sve najgore.
B.B.B

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal