Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby georgina » 18 Sep 2011, 15:59

Delester wrote:Ako vi od novaka ocekujete svajcarsku hladnocu, preventivno ponasanje i emotivnu neumesanost, vi navijate za pogresnog coveka. To nije on i nema sanse da cete ikad to od njega gledati.

ovo je sustina imo. novaku taj njegov viteski karakter dopusta da tim bude bez njega u pobedi ali ne i u porazu. nece on imati nikakvu psiholsku stetu od ovoga. imao bi je da danas nije izasao na teren.
cecans wrote:Ako se puca na tako visoke ciljeve kao sto je odbrana trofeja, onda i ostali igraci moraju da daju sve od sebe, a ne da se igra onako nonsalantno kao u petak, racunajuci da ce Nole da izvadi stvar!

+ milion
georgina

Postby alcesta » 18 Sep 2011, 16:01

Nadam se da će iduće godine dobiti prvo kolo koliko da se ne ispadne i grupe, a onda da se koncentrišu na OI, kad je reprezentacija u pitanju, kakav crni DC. I da ga nikad više ne osvoje, imaju jednu salataru, malo li je? Menjam 5 salatara za jednu olimpijsku medalju bilo koje boje :P
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby harper lee » 18 Sep 2011, 16:02

Znam i kapiram sve sto pises. Sa vecinom stvari se i slazem. Samo protestujem zbog toga sto u tom timu vise ne postoji niko ko ce Novaku da skrene paznju na odgovarajuce perspektive. Na primer, da nas Davis Cup tim, deo koji je zdrav, zasluzuje da ima sansu da se bori za pobedu, da publika zasluzuje da se mec ne izgubi predajom naseg igraca koji je ocigledno bio rovit i pre meca, da Argentinci koji su sjajno odigrali imaju pravo da dobiju mec fair and square. Mi sve vreme pricamo o tome kako se Novak oseca i zasto se oseca tako kako se oseca ali on u ovom takmicenju nije jedini element, ima tu vise od njegovog lavljeg srca.

Verovatno i ja serem. Pretpostavljam da je ovo jednostavno moralo ovako da ispadne ali nemam neki drugi nacin i argumente da prenesem u reci to koliko pizdim zbog toga sto je Novak ipak izasao i predao mec zbog povrede. Imace priliku svojoj publici da se oduzuje i sledece godine, i godine iza nje, i one tamo 2014. A za to je potrebno da bude zdrav, odmoran i spreman. Nije ovaj mec biti ili ne biti, zaboga.

Delester wrote:harper, i sam znas da u timovima gde je jedan igrac za 3 klase ispred svih, o ucescu na nekoj bitnoj tekmi odlucuje iskljucivo on. Jer je i povredjen bolji od svih. ja sam prva uvek bila za davanje sanse zdravima, ma nemas pojma koliko, ali ovo je vrlo specificna situacija. Ok je, mozete misliti da je odluka glupa jer je ishod kakav jeste, ali ja ti kazem, veci psihicki debalans bii bio da je on ovo iskulirao. Sta mislis da je cmizdrio jer ga bole ledja? Da je dreknuo jer ga zaboleo misic? Bolelo ga vaistinu, ali nije zbog toga dreknuo. Ali zna da je ucinio sve. Njemu je ovo dusevna hrana. Video si mu facu kad je izasao na teren a masa poludela? Taj izraz lica ni na jednom slemu neces videti to garantujem. To za njega nema cenu. Ja sam se licno najezila. Mislim, mozda ce vecina vas misliti da lupetam, ali imala sam prilike da osetim to isto i kad imas srce lava, neizlazak na megdan nije opcija.
Ako vi od novaka ocekujete svajcarsku hladnocu, preventivno ponasanje i emotivnu neumesanost, vi navijate za pogresnog coveka. To nije on i nema sanse da cete ikad to od njega gledati.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby georgina » 18 Sep 2011, 16:04

jao harpere pa ajd da se ne lazemo. koliko bi gemova dao viktoru u tom potencijalnom mecu ?
mislim, imajuci u vidu ono sto smo gledali u petak.
georgina

Postby OnTheEdge » 18 Sep 2011, 16:05

Delester wrote:Ako vi od novaka ocekujete svajcarsku hladnocu, preventivno ponasanje i emotivnu neumesanost, vi navijate za pogresnog coveka. To nije on i nema sanse da cete ikad to od njega gledati.

Ja uopste to ne ocekujem od njega, stavise, i volim ga zato jer ima emocije i ne stidi se da ih pokaze, i znam koliko mu je bitna i podrska publike, i ova nasa zemlja, sve je to meni jasno. Ali sto kaze MS, on je sada institucija, ima obaveze prvenstveno prema sebi i svojoj karijeri, i kad dodjes u tako visoke profi vode, moras da budes i malo proracunat, a ne da srljas bezglavo i rizikujes povredu koja bi te na duze staze skrenula s tog pobednickog puta.
OnTheEdge

Postby M.S. » 18 Sep 2011, 16:06

alcesta wrote:Nadam se da će iduće godine dobiti prvo kolo koliko da se ne ispadne i grupe, a onda da se koncentrišu na OI, kad je reprezentacija u pitanju, kakav crni DC. I da ga nikad više ne osvoje, imaju jednu salataru, malo li je? Menjam 5 salatara za jednu olimpijsku medalju bilo koje boje :P

+1

ja inače nisam prava osoba da pričam o tome kakvog sam sportistu izabrala, jer Novaka nisam izabrala zbog koloritnog karaktera, već zato što je imao zverski potencijal u sebi. navijala bih za njega i da je najhladniji čovek na planeti, tu nema nikakve sumnje. on daje ljudksu dimenziju tenisu, ali da je igrač poput Viktora ili Janka, čisto sumnjam da bih bila i približno angažovana. izuzetno cenim nadarenost i vrhunsku sportsku predstavu, ne bi me ostavio ravnodušnom ma kakav da je privatno. tako da ipak ciljam na to da sam izabrala pravog.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Unexpected » 18 Sep 2011, 16:07

Delester wrote:kakva sad prica o 0,9 delpa za koji maksimalni novak nije dovoljan

Del, ako misliš na moj post, nije to napisano.
The End.
Unexpected

Postby harper lee » 18 Sep 2011, 16:08

georgina wrote:jao harpere pa ajd da se ne lazemo. koliko bi gemova dao viktoru u tom potencijalnom mecu ?

Izmedju 6 i 8. Nije to poenta.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby OnTheEdge » 18 Sep 2011, 16:09

harper lee wrote:Znam i kapiram sve sto pises. Sa vecinom stvari se i slazem. Samo protestujem zbog toga sto u tom timu vise ne postoji niko ko ce Novaku da skrene paznju na odgovarajuce perspektive. Na primer, da nas Davis Cup tim, deo koji je zdrav, zasluzuje da ima sansu da se bori za pobedu, da publika zasluzuje da se mec ne izgubi predajom naseg igraca koji je ocigledno bio rovit i pre meca, da Argentinci koji su sjajno odigrali imaju pravo da dobiju mec fair and square. Mi sve vreme pricamo o tome kako se Novak oseca i zasto se oseca tako kako se oseca ali on u ovom takmicenju nije jedini element, ima tu vise od njegovog lavljeg srca.

Verovatno i ja serem. Pretpostavljam da je ovo jednostavno moralo ovako da ispadne ali nemam neki drugi nacin i argumente da prenesem u reci to koliko pizdim zbog toga sto je Novak ipak izasao i predao mec zbog povrede. Imace priliku svojoj publici da se oduzuje i sledece godine, i godine iza nje, i one tamo 2014. A za to je potrebno da bude zdrav, odmoran i spreman. Nije ovaj mec biti ili ne biti, zaboga.

Odlican post, kao i uvek :+1:
OnTheEdge

Postby georgina » 18 Sep 2011, 16:11

harper lee wrote:
georgina wrote:jao harpere pa ajd da se ne lazemo. koliko bi gemova dao viktoru u tom potencijalnom mecu ?

Izmedju 6 i 8. Nije to poenta.

razumem ja tvoju poentu al' govorim o tome da je i novak tako rezonovao (mislim na tih 6-8 gemova) kada je ipak odlucio da pokusa. ne verujem da je izasao na teren sa 0% vere u pobedu
georgina

Postby alcesta » 18 Sep 2011, 16:12

OnTheEdge wrote:

Ja uopste to ne ocekujem od njega, stavise, i volim ga zato jer ima emocije i ne stidi se da ih pokaze, i znam koliko mu je bitna i podrska publike, i ova nasa zemlja, sve je to meni jasno. Ali sto kaze MS, on je sada institucija, ima obaveze prvenstveno prema sebi i svojoj karijeri, i kad dodjes u tako visoke profi vode, moras da budes i malo proracunat, a ne da srljas bezglavo i rizikujes povredu koja bi te na duze staze skrenula s tog pobednickog puta.
Mislim da je Del u pravu. Koliko god da je Novak sredio glavu u mečevima ima nekih stvari koje su prosto u karakteru, to ni deset Četojevića neće moći da promeni. Ovo je jedna od tih, a druga je uticaj publike na njega, negativan ili pozitivan. Mislila sam da je to prevazišao posle Madrida, ali očigledno nikada neće i koliko god mi se to ne sviđalo moram da se pomirim da je prosto takav.
Ne znači da mi se ova prva stvar kod njega ne sviđa a priori, ali kad ide nauštrb zdravlja onda me nervira samo tako. Isti slučaj s Rafom koji je u tom pogledu uostalom daleko gori, makar sam kod Novaka navikla bila da mu je zdravlje na prvom mestu. :(
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Maki » 18 Sep 2011, 16:18

harper lee wrote:Znam i kapiram sve sto pises. Sa vecinom stvari se i slazem. Samo protestujem zbog toga sto u tom timu vise ne postoji niko ko ce Novaku da skrene paznju na odgovarajuce perspektive. Na primer, da nas Davis Cup tim, deo koji je zdrav, zasluzuje da ima sansu da se bori za pobedu, da publika zasluzuje da se mec ne izgubi predajom naseg igraca koji je ocigledno bio rovit i pre meca, da Argentinci koji su sjajno odigrali imaju pravo da dobiju mec fair and square. Mi sve vreme pricamo o tome kako se Novak oseca i zasto se oseca tako kako se oseca ali on u ovom takmicenju nije jedini element, ima tu vise od njegovog lavljeg srca.

Slazem se sa tobom,da je bio Pilic tu mozda bi sve drugacije bilo.Taj Obradovic je znao da lekari nisu dozvolili Noletu da izadje na teren i da on to zeli na sopstvenu odgovornost,sto je i priznao na konferenciji.Viktor mu se malopre zahvaljuje sto je izasao jer su procenili da Novakovih 60% je bolje nego njegovih 100% za Delpa.Pa da li su oni normalni svi zajedno?Ja mogu glavu da dam da je Viktor insistirao da on igra, do ovoga ne bi doslo.
Upravo se desava ono sto je Harper rekao par postova pre.Eno ih Spanci odmah su krenuli sa komentarima kako Novak cim vidi da je neko bolji od njega ne dozvoljava da ga pobedi vec satro preda zbog povrede. :huh: Ne samo oni,verujem da ce sad svi o tome kokodakati.Ma ko ih 'ebe uostalom,ali mnogo debilna odluka izaci na teren danas.
Maki

Postby Milutinov Tata » 18 Sep 2011, 16:19

Ja licno najvise mrzim povrede u sportu, i kada su pojedinci u pitanju (tenis, atletika, plivnaje, skijanje...) uvek sam u nekom panicnom strahu "samo da se ne povredi". Ja sam bio veliki Monikin navijac, verovatno i veci nego sto sam Novakov jer su bile takve godine (tinejdzer :biggrin: ), ali nijednom posle '93 nisam mogao da se opustim i gledam je sa potpunim uzivanjem jer uvek mi je bilo u podsvesti "a sta da ..." Tako mi je i sada, Novak je konacno na putu gde sam verovao jos pre pet godina da se moze naci i ja kao navijac ne bih voleo da ga ista poremeti na tom putu. Mislim da bi mi bilo vrlo tesko da ga gledam kako ulece u seriju povreda i da se stalno pitam da li stvarno nije mogao vise, ili je to zbog neceg drugog.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Delester » 18 Sep 2011, 16:21

@ontheedge
Ali novak je bas taj koji retko srlja, zato mu se ovde moze
U vezi shvatanja institucije. Novak nije drzavna institucija da posluje sa minimumom rizika, novak je privatna institucija i poslovace kako on zeli. tu mislim da ga shvatate sterilno.
Harper, razumem deo oko toga da se interesi repke stave iznad novakovih, bas zato tvrdim da im se interesi poklapaju. Jedina san sa da mi prodjemo bila je da on proba, cak i povredjen.
@unexpected, nisam mislila na tvoj post, slazem se sa tvojim vidjenjem, ali kod mene novak je dosta bolji igrac od delpa od tih 10% :D
Last edited by Delester on 18 Sep 2011, 16:25, edited 1 time in total.
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Gama » 18 Sep 2011, 16:22

Na KZS je rekao da se dogovorio sa timom ali da je ON preuzeo odgovornost (poraza).
Znaci, samo da ne bi kamenovali Viktora, jer njemu ne mogu da zucnu nista.
Toliko.
I verujem da povreda nije takve prirode da moze da mu ugrozi nastavak karijere.
Nije on bas od juce kako na momente pomislim :biggrin:.
Gama

PreviousNext

Return to Turniri