Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby KKP » 03 Sep 2011, 00:26

I poraz Slovenije nam ide na ruku, sada ima isto bodova kao i oni, a utakmicu manje. Baraž je sada i više nego realan, posle naše pobede, a njihovog poraza...

Pantelić vozi na EP! :biggrin:
KKP

Postby kocic » 03 Sep 2011, 09:31

ne bio pizonu selji™ u kozi kad dobijemo neku ultra laku reprezentaciju u barazu a on epski ispusi.
vratite kezu!!!
kocic

Postby mali_buda » 03 Sep 2011, 09:40

Nekoliko zanimljivosti u vezi sa mečom S Irska-Srbija: 1. Marku Panteliću se oduzela desna noga neposredno pre meča. Igrao pod injekcijama. 2. Zoran Tošić igrao pod blokadom, članak na desnoj nozi počeo da ga boli pred kraj prvog dela. 3. Bojan Jorgačević ostao bez krampona u 46. minutu zbog čega je imao problema u zaletanju pred ispucavanje lopte. 4. Raća Petrović rekao Džoniju Evansu: Šta, misliš igraš za MU pa svi moramo da ti se sklonimo. Ne glumi mi zvezdu; a Kolarov: !#%*&!?%!*? a videćemo se u gradu. 5. Boris Tadić bio na večeri u ponedeljak sa igračima u kampu u Staroj Pazovi. Neven Subotić rekao da je najvažniji meč sa F Ostrvima i zamolio za podršku navijača.

Aca Stojanovic twitter.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby KKP » 03 Sep 2011, 09:46

Hahaha, Raća i Kolarov carevi!!! :lollol: I Subotić! :biggrin:
KKP

Postby FreddyHouse » 03 Sep 2011, 10:24

Nije ni cudo sto mu se oduzela desna pusacka noga kad je poneo boks pljuga u Belfast... :facepalm:
FreddyHouse

Postby Sony » 03 Sep 2011, 12:11

Raca kralj!!!
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Milos-BC » 03 Sep 2011, 14:22

Moram priznati da sam pozitivno iznenadjen igrom od sinoc. Ocekivao sam tezak raspad, a realno ovo je najbolja partija reprezentacije od kad je Pizon selektor. Naravno, to je daleko od dobrog i idealnog, ali je pohvalno videti zelju za pobedom i uspehom koja nije bilo prisutna na prethodnim mecevima. Potpuno zasluzena pobeda, koja je mogla biti i ubedljivija. Imamo sasvim realne sanse za baraz. I da, Pantelic se izgleda naljutio zbog tolikih prozivki pa resio da nam svima zapusi usta :lol:

A Aca Stojanovic......taj covek briljira :triprsta:
Milos-BC

Postby mali_buda » 03 Sep 2011, 15:02

Igra je bila odlicna, pogotovo kad se uporedi sa izdanjima nase reprezentacije u zadnjih ihahaj godina. Brza i tecna igra, to je ono sto dugo cekamo. Kad ovako igraju, ne moze se nista ni zameriti momcima.

Gledajuci utakmicu, stekao sam utisak da nam je potrebno neko drugo resenje u timu umesto Dejana Stankovica. Daleko od toga da imam nesto protiv njega, kapa dole za sve sto je uradio, ali mi se nekako ne uklapa u ovu igru, imao je i dosta gresaka u dodavanju. Niko drugi mi trenutno ne pada na pamet, ali nam je na tom mestu potreban i drugaciji profil igraca.
mali_buda

Postby mali_buda » 04 Sep 2011, 10:46

Dejan Stanković: Moj brat Savo Milošević

Kad neki fudbaler odigra sto utakmica za nacionalni tim to je onda za svaku pohvalu. A ovo nije neki fudbaler: ovo je naš Dejan Stanković!

Image

Pre 13 godina Dejan Stanković je bio fudbalski klinac i kao takav debitovao je za reprezentaciju tadašnje SR Jugoslavije u prijateljskom meču protiv Južne Koreje. Jugoslavija je pobedila 3:2, a dva gola dao je upravo Stanković.

U utorak, 6.septembra 2011. godine, Srbija igra važan duel u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Poljskoj i Ukrajini. Na tom meču, Dejan Stanković će proslaviti "stotku" - 100. utakmicu za nacionalni tim!

"Sećam se debi utakmice kao da je juče bila...Svaki detalj mi je u glavi. Igrali smo protiv Južne Koreje, ja klinac, a pored mene Piksi, Dejo, Miha, Juga...Posrećilo mi se da dam dva gola. Pre meča prišao mi je Petko (Ilija Petković), tada pomoćnik selektora Santrača i rekao mi: 'Mali, nemoj da brineš, svaki debitant ima svoj trenutak. Sada je na tebe red'. I bio je u pravu", rekao je Stanković listu "Sport", prisećajući se prvih fudbalskih koraka u najvažnijem dresu.

Stanković je na putu da se sa 102. utakmice (do kraja kvalifikacija za EP, protiv Italije u Beogradu i Slovenije u Ljubljani), izjednači sa rekorderom Savom Miloševićem. O tome kaže...

"U oktobru 2008. godine, pred početak kvalifikacija za SP protiv Litvanije u Beogradu, iz ruku predsednika Karadžića dobio sam Dijamantsku loptu priznanje koje FSS dodeljuje onima koji su odigrali 75 i više utakmica za reprezentaciju). Pitali su me posle meča, da li je sledeći cilj da preteknem mog brata Savu, koji je odigrao 102 meča...Ne, rekao sam, zaista ne razmišljam o tome, ne jurim rekorde. Moj cilj tada je bio plasman sa reprezentacijom na SP. Ali, od sudbine ne može da se pobegne, a svakome, naravno i meni, mora da godi činjenica da sam toliko puta obukao najdraži dres", rekao je Stanković.

Taj "istorijski", 102. meč, i "nerešen rezultat" sa Savom Miloševićem može da se dogodi u Sloveniji. A Slovenija za Stankovića ima još jednu dimenziju - iz Slovenije mu je supruga (Ana), a tamo živi njen brat Milenko Aćimović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, sada sportski direktor Olimpije.

"On je moj drugi brat", kaže Stanković.

Dejan Stanković je jedini fudbaler Srbije koji je učestvovao na tri Svetska prvenstva - u Francuskoj 1998. godine, u Nemačkoj 2006. i u Južnoj Arici 2010. godine.

Počeo je karijeru u Crvenoj zvezdi (igrao za nju od 1995. do 1998. godine), za koju je odigrao 85 utakmica i dao 30 golova, da bi se potom preselio na Apeninsko poluostrvo. Nikada više nije napuštao "čizmu" - bio je najpre u Laciju (1998-2004), a član Intera je punih sedam godina (od 2004. godine). Odigrao je za Inter 209 utakmica i dao 29 golova.

Kakva karijera! Red je da mu se u utorak uveče protiv Farskih Ostrva, na stadionu Partizana (kakva ironija!), oda dužno priznanje za igre u nacionalnom timu. Možda nismo uvek bili srećni i zadovoljni kako je odigrao, ali mora mu se priznati jedna stvar: igrao je uvek srcem!

(MONDO)
mali_buda

Postby Unexpected » 04 Sep 2011, 10:54

Svaka čast Dekiju, ali moram da se osvrnem na tekst:

A ovo nije neki fudbaler: ovo je naš Dejan Stanković!

Kakva patetika, na nivou pismenog zadatka iz srpskog jezika u 4-5 razredu osnovne,

na stadionu Partizana (kakva ironija!)

čemu ovakav zaključak, kada igra Srbija.
The End.
Unexpected

Postby Diktator » 04 Sep 2011, 11:52

Uopste mi nije jasno zasto igraju na nasem stadionu kad je trava u ocajnom stanju.
Jos nejasnije je sto ne igraju u NS kad je protivnik smesan a karadjordje je dobio reflektore pa mogu da igraju uvece.
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby VMJunior » 05 Sep 2011, 14:16

Dodje Dejan Stankovic do 100.nastupa za reprezentaciju.
Ostvarenje vredno svakog postovanja i pecat u istoriji za sva vremena.

Daleko od toga da ga mnogo cenim kao fudbalera,ali njegova karijera govori vise od svega.
Crvena zvezda,Lacio,Inter,gomila trofeja i opstanak tako dugo na najvisoj sceni.

Svaka cast Dejane.
VMJunior

Postby Jing Jang » 06 Sep 2011, 15:35

kakva je ovo slika na rts-u.. ko da fixnim snimaju..
Jing Jang

Postby KKP » 06 Sep 2011, 15:53

Večeras Biševac umesto suspendovanog Rajkovića, ostalo valjda isto...
KKP

Postby Jing Jang » 06 Sep 2011, 17:34

tole sa`ranio fudbal...
Aca Stojanović
Bilo bi lepo ako mozete da dodjete na stadion Partizana. Do sada prodato 3000 ulaznica. 20.30 Igra reprezentacija nase domovine-Srbija.
16 minutes ago
Jing Jang

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja