Board index Košarka Američka košarka

NBA Draft

Re: NBA Draft

Postby Talicni Tom » 05 Jun 2014, 13:02

Airova upucenost u NBA se poklapa sa Miskovim uplivom u istu. Nije to slucajna koincidencija :roll:

Vuk u jagnjecoj kozi :jezik:
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby Baron » 05 Jun 2014, 15:31

Ajmo ko prati NCAA sta ima zanimljivo za Evropu ?

Uglavnom su to slasheri na pleju i cleaneri i undersized 5ice ?

Inace Edin kao i ja misli da Saric nece uraditi mnogo preko bare..
Baron

Postby Hezonja » 05 Jun 2014, 15:38

Baron wrote:Ajmo ko prati NCAA sta ima zanimljivo za Evropu ?

Uglavnom su to slasheri na pleju i cleaneri i undersized 5ice ?

Inace Edin kao i ja misli da Saric nece uraditi mnogo preko bare..

Niels GIffey Nemac moze biti odlican igrac.
Hezonja

Postby Houdini » 05 Jun 2014, 16:05

Scottie Wilbekin, al njega smo Grba i ja vec kaparisali :biggrin:

jos jedan Gator

krilo Giffey iz UConna, pomenu Hezonja

Burst, odlican suter sa smesnom tehnikom

jos sutera, Hancock Louisvile

od visokih
Akil Mitchel

Dower

i definitivno najveci steal za Evropu po meni (ako ne ode na draftu) Cory Jefferson iz Baylora, al nisam nasao neke njegove bolje highlightse
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Houdini » 05 Jun 2014, 21:12

prosli put sam pisao o prva cetiri pika na draftu, sada su na redu drugih sest, pa tako dok mi ne dosadi.

broj 5 bira Juta

nekako sam Jutu najmanje pratio ove sezone, pa mozda nisam bas najkompetentniji da pricam o njihovom piku, ali ajd. od igraca koji su ostali svakako je za mene najveci potencijal Markus Smart, odlican plej, ali cemu to Juti koja ima frencajz pleja u Burkeu. Smart bi mozda mogao da igra i kao two guard u NBA, ali mislim da bi mnogo kvaliteta bilo mutirano onda. cek i da ga stave na dvojku, unistili bi Burksa i Heywarda, koji su imali dobru sezonu koliko mi se cini.

njima treba neki visoki igrac i mislim da ce njihov pik biti Julius Randle. odlicna kombinacija visine, snage, okretnosti na mestu PF i on i Favors bi mogli da cine dobar tandem u frontcourtu Jazza. Randle moze Juti da da taj toughness, igru pod kosem i skupljanje odbrane i vise prostora za sutere, odbranu i sto je najbitnije skok sa kojim Juta kuburi. postoji i opcija sa Vonlehom, ali mislim da je Randle mnogo bolji fit sa Favorsom.

6. su C's

verovatno ekipa kod koje je najteze pogoditi koga ce uzeti, mislim da ni oni sami nisu sigurni koga ce, pa zato i gledaju da ga daju za nekog kvalitetnog igraca (Love)

Nekako slicna prica kao kod Jute apropo Smarta, najbolje sto je ostalo, ali pored Ronda koji kontrolise loptu i napade, Smart je potpuno nepotreban. trazice se neki visoki igrac. od onih sto su ostali Vonleh je najbolji. fenomenalan atleticizam, moze da igra i cetvorku i peticu. neka jeftinija varijanta Chris Bosha u ovom trenutku, pre svega zbog nedostatka IQ koji Bosh poseduje. najveci problem je sto C's vec imaju Olynyka koji je slican igrac Vonlehu. ako Jazz kojim slucajem propusti Randlea, otvara se prilika da ga uzmu C's, ali oni vec imaju Sulla i opet dolazi do nepotrebnog gomilanja slicnih igraca.

zato meni deluje da je moguce da Gordon zavrsi kao visoko plasirani 6. pik, sto niko nije ocekivao pre lutrije. zasto Gordon? pre svega zato sto moze da pokrije dve pozicije, timski je igrac, odlican defanzivac, energican, dobra tranziciona kosarka i mislim da je odlican fit sa Rondom. jednostavno igrac kakvog Celticsi nemaju. postoji mogucnost i McDermotta, ali ne verujem da ce ici u tom pravcu, a o njemu nesto kasnije.

7. Lakersi

ako im ostane Smart, oni ga kupe bez razmisljanja. Smart, kako gotivan igrac. plej ogromnog potencijala, jer sve njegove mane zapravo su takve da se mogu korigovati godinama. dobar slasher, dobar pik igrac, ima osecaj za asistenciju, fenomenalna atletika (telo 1 D Wadea) i sto ce Kobiju da se svidi, ne podnosi da gubi. bilo bi sjajno da ostane Nash jos sezonu, da Marcus nauci da ne srlja i smiri temperament koji nekad ode u drugom pravcu. ali po meni materijal za all star igraca. Lakersi da pevaju ako ga uzmu.

ako Smart ode, onda Vonleh ili Randle ostaju, zavisi ko ce biti trener, ali mislim da Vonleh ima vise sanse u tom slucaju.

zatim kao 8. Kingsi

verujem da je njihov pik McDermott. Smart sigurno ranije ide, a da kojim slucajem Randle i Vonleh ostanu, nije ono sto im treba. meni je McDermott gotivan igrac, volim napadace, volim igrace koji iako nemaju atleticizam znaju da razmisljaju. ali napravi karijeru 1 Mike Millera da bude presrecan (da se razumemo ja mislim da Mike Miller ima dobru NBA karijeru). jednostavno taj nedostatak atletike ce ga bojim se gurnuti na liniju za tri poena, poneki ulaz i poneki niski post. nece moci toliko da igra u reketu sa dominantnijim igracima. druga stvar koju zelim da vidim je kako ce taj napadacki deo funkcionisati protiv ozbiljnih ekipa, jer i pored tih njegovih rekorda Big East nije jaka konferencija.

deveti biraju Strsljenovi

ako C's odu sa Gordonom, njima onda ostaje Vonleh i tu nece biti mnogo razmisljanja. mislim da bi se dobro uklopio sa Jeffersonom, jer bi zbog svog suta drzao svog igraca van reketa sto bi ostavilo prostora Big Alu pod kosem, a mnogo bi doneo Hornetsima i u skoku. sa druge strane tranzicija gde trce Kemba-Henderson-MKD i Vonleh zvuci veoma dobro. ako im ne ostane Vonleh, moguce je da se oni odluce za Gordona sto mozda i ne bi bilo lose resenje. sa druge strane iako po nekim mokovima kazu da Saric ide sa mesta br. 9 mislim da nece biti tako.

top 10 zavrsavaju 76ersi svojim drugim pikom

po mom misljenju oni ce da uzimaju beka, bez obzira koga ce pokupiti sa mesta br. 3. tu ce izbor pasti na 3 igraca: Young, Stauskas i Gary Harris. po koncepciji njihove ekipe verovatno ce juriti atletku, a tu Young ima najvise sansi i verujem da ce on biti njihov pik. problem kod 76ersa ce svakako biti sut i tu bi kao prefinjeni suter mogao da se pokupi Stauskas, ali problem bi onda nastao jer bi bio atletska rupa u odnosu na ostatak tima. po mom nekom misljenju za njih bi Harris bio najbolje resenje, dobar suter, slasher, defanzivac, mozda nema fizikalije Younga, ali nije ni slab igrac. ali kazem opet verujem da ce Young biti izabran.

sto bi znacilo da ja ocekujem nesto ovako:
1. Embiid (Wiggins)
2. Parker
3. Wiggins (Embiid)
4. Exum
5. Randle
6. Gordon
7. Smart
8. McDermott
9. Vonleh
10. Young

naravno ovo je samo u ovom trenutku, bez trejdova, jer ce C's sigurno hteti nesto da menjaju, a prica se da 76ersi hoce Wigginsa po svaku cenu, pa cemo videti.

ono sto me zanima. Aki i Starks da kazu svoje misljenje koga bi voleli u Lakersima/Jazzu? Smart, Randle, Vonleh ili neko drugi?
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby vess » 05 Jun 2014, 21:30

Image

Volt Lemont. 122 cm.
''Treba da se izdrže i ova vremena, jeste neka vrsta plemstva u ovim danima navijati za Partizan. Iz svega ovoga moramo izaći jači nego što smo bili kad je ova oluja došla." - General Duško Vujošević
vess

Postby lockdown » 05 Jun 2014, 21:36

Jbt sta je ovo sa ovim vertikalama i ovim klincima koji nadolaze .. Cime ih hrane da skacu kao zivotinje?
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

Postby DjoleCZBG » 05 Jun 2014, 21:39

Не могу да замислим на шта ће да личи НБА лига у будућности са оваквим "клинцима" :biggrin:
ПЕТАК 7.11. - СВИ У АРЕНУ, ИГРА ЗВЕЗДА !!!
DjoleCZBG

Postby Starks » 05 Jun 2014, 21:43

Odlična analiza Hudini, i ja slično razmišljam povodom drafta. :okk:

Što se tiče Jute, Lindzi čini sve da dobije tog 3. pika i pokupi Parkera.
Džabari je valjda mormon, pripadnik te religijske sekte i samim tim najpoželjnija opcija za Džezere.
Juta ima 3 pika na ovom draftu, od toga 2 iz prve runde -> 5. i 23.
Imaju i trade chip u vidu Hejvorda koji konstantno napreduje (16/5/5 sezona) i vrlo je moguć sign-and-trade scenario uz ustupanje tog 5. pika za top 3 izbor ili nekog etabliranog NBA igrača.

Jasno je da Fejvors i Kanter ne mogu zajedno. Ovaj prvi je već solidan defanzivac, skače kao kengur na steroidima i potpisao je dugoročan ugovor. Kanter sa druge strane donosi ruku meku kao puter, samo je problem što ima nekih 20 cm viška za poziciju SG. Ispodprosječan u odbrani, prosječan skakač, osrednji bloker.
Fali prisustvo defanzivnog terijera.

Rendl ima potencijal, najbolji je od trija PF (Vonleh, Gordon), ali ima istu boljku -> u najboljem slučaju je osrednji defanzivac i na NBA nivou nikad neće biti dobar u tom segmentu. Što nije prepreka za uspjeh, Novicki je truba u odbrani pa će otići kao Top 20 igrač u istoriji.
Vonleh i Gordon su takođe perspektivni, ali ni blizu da budu 5. pik ovako jakog drafta.
Baš nezahvalna pozicija za Jutu, ne znam šta će birati.

Da se ja pitam, izbor bi mi bio sveden između Mekdermota i Fera.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Hezonja » 05 Jun 2014, 22:34

vess wrote:Image

Volt Lemont. 122 cm.

Ovo je skok iz mesta, je l' tako?
Hezonja

Postby vess » 05 Jun 2014, 22:38

Hezonja wrote:
Ovo je skok iz mesta, je l' tako?

Imaju pravo na 4 koraka.
''Treba da se izdrže i ova vremena, jeste neka vrsta plemstva u ovim danima navijati za Partizan. Iz svega ovoga moramo izaći jači nego što smo bili kad je ova oluja došla." - General Duško Vujošević
vess

Postby AirBall » 11 Jun 2014, 14:08

Izgleda da ce Cavsi nastaviti da se kockaju, nije im bio dovoljan Bennett... Po svim mockovima sada se Embiid vodi kao 1. pick...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Houdini » 11 Jun 2014, 18:41

ako se Cavsi odluce za Embiida, onda ce sigurno biti neki trejd sa 76ersima, jer njima treba taj pik za Wigginsa. a Embiida mogu uzeti i sa treceg mesta.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby AirBall » 11 Jun 2014, 18:48

Ono sto se jedino cini izvesno za sad je da Parker ide u Buckse jer je prisutna obostrana zelja...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Houdini » 11 Jun 2014, 18:53

ja sam cak misljenja da bi mozda i 76ersi mogli da pokupe Wigginsa i sa treceg mesta.
Studenti u saopštenju
Houdini

PreviousNext

Return to Američka košarka