kosta76 wrote:Razmisljao sam u tom pravcu jer sada bukvalno svi hoce dokazanog zmaja iz NBA lige.Okacio sam link u prethodnom postu sa NBADL prospect.Neki od tih igraca su vec potpisali za evropske klubove.Predlagali su ih forumasi kao moguca pojacanja kod mene na kosarka.rs,malo smo se igrali pogadjanja da ne bi bilo rolanja jedne te iste price"Jel dolazi Dragicevic po 17 put i slicno?

".To je bilo pre prognoye o duzini trajanja lok auta.Posto je sada izvesno da ce ovaj potrajati,neko kao Ejsi Low ce uzeti hleb igracu iz NBADL ili nekom senioru iz zavrsene sezone koji bi zeleo da igra u Evropi.Ne mogu samo da sagledam razmere svega toga
Rizik je uzeti igraca koji je igrao razvojnu ligu, pored svih slobodnih u NBA ligi. Sve ekipe u euroleague su vec odredile koliko bi para potrosile za pojacanja iz USA, pa se projektuju prema tome. Naravno, najbolje bi bilo izabrati prave igrace iz razvojne lige (a ima ih), i platiti ih mnogo manje nego sto bi platili igraca iz nba lige. Ali je sada stanje lokauta, pa svi to iskoriscavaju, i niko ne zeli da uzme slabije rangiranog igraca. Nekako na sve to gledam kao -> borbu na trzistu. Ovi iz nba su iskusniji i bice u prednosti u odnosu na mladje igrace, uzece im pare koje bi oni zaradili, da nije lokauta. Ono sto je mozda bitno za d-league je sto ce sada sva paznja biti usmerena na njih, a ne na nba, jer cemo samo njih gledati...

Pogledao sam sada link koji si postavio (na brzinu, posto idem da spavam), i ima odlicnih igraca koji bi svakako predstavljali pojacanje za bilo koji klub.