Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Nemačka liga

Re: Bundesliga

Postby mali_buda » 06 Aug 2011, 11:22

Dosao sam kuci, a vec je uglavnom sve bilo reseno. Gledao sam zadnjih pola sata, vec je bilo 3-0, ali po recima komentatora, Dortmund je unistio protivnika u prvom poluvremenu (mada su me ona dvojica na ES 2 prilicno iznervirala glupiranjem). Sto se HSV tice, imali su uglavnom inicijativu u zadnjoj trecini meca, uspeli su da daju gol i posle toga su odmah imali odlicnu kontru, malo je nedostajalo da smanje na 3-2. BVB je u tim momentima delovala prilicno smuseno, ali su se brzo konsolidovali i odrzali bez problema rezultat do kraja. Po recima komentatora, Kagawa je bio izuzetan u prvom delu i steta sto se nije upisao u listu strelaca.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby CRNO BELI SVET » 06 Aug 2011, 11:30

Hvala obojici...

Ova dva indijanca, koja me istina uvek dobro nasmeju naravno nemaju najminimalnije znanje o fudbalu, da spomenu zašto jedan od najbitnijih igrača BVB-a ne igra. :tap: Ali dobro, od naših fudbalskih komentatora je tako nešto za očekivati...
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby mali_buda » 06 Aug 2011, 11:36

CRNO BELI SVET wrote:Hvala obojici...

Ova dva indijanca, koja me istina uvek dobro nasmeju naravno nemaju najminimalnije znanje o fudbalu, da spomenu zašto jedan od najbitnijih igrača BVB-a ne igra. :tap: Ali dobro, od naših fudbalskih komentatora je tako nešto za očekivati...

Ja volim kad u prenos unesu i malo humora ili zezancije. Ali, ne volim kad to preovladava tokom prenosa. Delovalo mi je kao da su spustili noge u lavor pun vode, uhvatili mikrofon i pitali sta prenosimo danas i poceli se zajebavati. Da, i delovalo mi je, kao sto si i naveo, da i ne znaju puno o fudbalu ili bar o Bundesligi.
mali_buda

Postby Maki » 06 Aug 2011, 11:55

irriducibili wrote:Kakvo demoliranje Hamburgera, Dortmund igra fantasticno... :clap:

Ono sto sam ja gledala u prvom poluvremenu stvarno je bilo fantasticno. :blue:
Idemo milioneri,znam da ce biti tesko ali navijam da odbranite titulu!

Atmosfera na stadonu i ona koreografija pre pocetka utakmice,sta reci... :blue:
Maki

Postby KKP » 06 Aug 2011, 16:24

Odigrana su još pet meča 1. kola Bundeslige 1, rezultati:

Štutgart - Šalke 3:0 (Kakau 37, Harnik 56, Okazaki 89)
Hanover - Hofenhajm 2:1 (Šlaudraf 15, Abdelau 30 (penal) - Salihović 18 (penal))
Verder - Kajzerslautern 2:0 (Rosenberg 60, 81)
Keln - Volfsburg 0:3 (Novaković crveni karton 80 - Helmes 17, 90, Šefer 85)
Augsburg - Frajburg 2:2 (Melders 53, 81 - Sise 48, Makijadi 55)

Od 18,30h (Eurosport 2) igraju Herta - Nirnberg.
Last edited by KKP on 06 Aug 2011, 16:33, edited 1 time in total.
KKP

Postby mali_buda » 06 Aug 2011, 16:26

Image
mali_buda

Postby 71:70 » 06 Aug 2011, 19:43

Ninberg slavio u berlinu sa 1:0
71:70

Postby KKP » 07 Aug 2011, 00:42

Gledao na utakmicu, nije bilo nešto lepo za oko, ali dosta tvrda i borbena. Nirnberg je bio bolji, pogotovo u prvom poluvremenu i zasluženo je uspeo da dođe do pobede, Herta je slabo odigrala. Jedini gol dao je čeh Tomaš Pekart u 80. minutu, momak koji je stigao u Nirnberg iz Banjika, a predhodne sezone je bio u Sparti na pozajmici. Nirnberg je ostavio mnogo bolji utisak, gotovo ceo tim je odigrao dobar meč, na drugoj strani vezni red Herte najviše nije funkcionisao, pa su napadači bili odsečeni. Važna pobeda Nirnberga na startu na prepunom Olimpijskom stadionu u Berlinu (i na svim ostalim stadionima je bilo puno i sjajne atmosfere).

Štoperski tandem Nirnberga Volšajd i Klose (švajcarac, pojačanje iz Tuna) su bili odlični, sigurni, a odličan meč su odigrali i desni bek Čendler i levi bek, iskuni Pinola. Koen je bio borben, kao i Fojlner i Pekart, 18-godišnji Mendler je nagovestio veliki potencijal... Kod Herte se niko posebno nije istakao, ali su svi bili borbeni. Sjajni napadači Ramos i Lasoga nisu imali upotrebljive lopte, čak ni kada je ušao odlični brazilac Rafael u drugom delu. Ebert, Torun i Kobijašvili nisu bili na nivou. Kraft dobar, pošto je Nirnberg više napadao, ali bez nekih velikih uzbuđenja u tvrdom meču, ali kod gola nije mogao ništa. Hegeler je sjajno primio loptu i prošao Franca, uspeo je da uputi prizemnu loptu, pre nego što je prešla gol aut liniju ka Pekartu, koji je bio brži od Mijatovića i postigao svoj prvenac, pobede vredan, na svom debiju u Bundesligi...

Herta - Nirnberg 0:1 (0:0)

Strelac: Pekart u 80.

Žuti kartoni: Nimejer, Kobijašvili (Herta), Fojlner, Koen, Esvajn (Nirnberg).

Herta: Kraft - Lel, Franc, Mijatović, Kobijašvili - Nimejer, Otl - Ebert (od 76. Rukavitsija), Ramos, Torun (od 46. Rafael) - Lasoga.

Klupa (ostali): Burčert, Janker, Morales, Neuman, Lustenberger.

Nirnberg: Šefer - Čendler, Volšajd, Klose, Pinola - Koen, Simons - Mendler (od 90. Didavi), Fojlner (od 80. Hegeler), Ajgler (od 71. Esvajn) - Pekart.

Klupa (ostali): Rakovski, Maro, Platenhardt, Judt.
KKP

Postby KKP » 07 Aug 2011, 01:37

Obavljen žreb za sledeću rundu kupa, DFB Pokal:

http://www.bundesliga.com/en/liga/news/ ... 189660.php
KKP

Postby Felipao » 07 Aug 2011, 18:09

Majnc ispresavijao Leverkuzen kuci (ne cudi me) al zato iznenadjenje,Bavarci gube kuci 0:1 od Mehengladbaha.Eto zasto se retko kladim na Nemce i to kad radim uglavnom su golovi,gol u prvom pol,gg 3+,i slicno...
Felipao

Postby Monsieur Poirot » 07 Aug 2011, 18:27

Pregled 1. kola za nekih desetak minuta na ES2, prenosim reci one dvojice komentatora.
"If anyone could've drunk the poison cocktail, it could've been me..

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby KKP » 07 Aug 2011, 19:03

Majnc posle traljavog početka sezone i ispadanja u 3. kolu kv. za LE od rumunskog Gaz Metan Medijasa, pobedio jednog od glavnih kandidata za titulu na prvi pogled Bajer Leverkuzen kod kuće 2:0, dok je po mnogima glavni favorit za titulu, Bajern, izgubio kod kuće od Borusije Menhengladbah, koja je prošle sezone u baražu spasila status prvoligaša, to je fubal, to je Bundesliga! :) Nisam gledao prenose, sad sam gledao pregled...

Majnc - Bajer Leverkuzen 2:0 (1:0)

Strelci: 1:0 Alagi u 32, 2:0 Toprak (autogol) u 86.

Žuti kartoni: Svenson, Polanski, Bungert (Majnc), Augusto (Bajer).

Majnc: H. Miler - Pospeh, Svenson (od 46. Bungert), Noveski, Kaligiri - Polanski, Soto - Rise, Ivanšic (od 90. Kirhof), Štiber (od 71. Čupo-Moting) - Alagi.

Klupa (ostali): Vetklo, Baumgartlinger, N. Miler, Udža.

Bajer: Gifer - Švab, Toprak, Rajnarc, Kadlec - Bender, Rolfs (od 59. Jorgensen) - Sem, Augusto (od 83. Kisling), Širle - Derdijok.

Klupa (ostali): Jeldel, Kastro, Fridrih, Balak, Balitš.

Bajern Minhen - Borusija Menhengladbah 0:1 (0:0)

Strelac: De Kamargo u 62.

Žuti karton: De Kamargo (Borusija).

Bajern: Nojer - Rafinja, Boateng (od 76. Pitersen), Badštuber, Lam - Gustavo, Švajnštajger - Roben, Kros (od 60. Riberi), Miler - Gomes.

Klupa (ostali): But, Van Bujten, Timoščuk, Usami, Alaba.

Boruisija (M): Ter Štegen - Jantške (od 90. Marks), Bruvers, Dante, Daems - Rojs (od 90. Rup), Nordtvajt, Neuštedter, Arango - De Kamargo, Hanke (od 83. Herman).

Klupa (ostali): Hajmerot, Vendt, Leki, Bobadilja.
KKP

Postby KKP » 13 Aug 2011, 13:10

Bundesliga 1, 2. kolo:

Danas igraju: Hofenhajm - Borusija Dortmund (Eurosport 2), Frajburg - Majnc, Hamburger - Herta, Nirnberg - Hanover, Šalke - Keln, Volfsburg - Bajern Minhen (svi od 15,30h) i Borusija Menhengladbah - Štutgart (od 18,30h, Eurosport 2).

Posle ću pisati rezultate, strelce, moguće i opširnije o bar jednoj utakmici...

Sutra se sastaju: Kajzerslautern - Augsburg (15,30h) i Bajer Leverkuzen - Verder Bremen (17,30h), oba meča će prenositi Eurosport 2.
KKP

Postby Felipao » 13 Aug 2011, 15:11

Tanko Dortmund igra,nista nisu pokazali u prvom pol,bar ovo sto sam ja uhvatio,motajuci malo Bundes malo Premier.
Felipao

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal