Board index Razni Sportovi Vaterpolo

Vaterpolo - Reprezentativna takmicenja

Re: Vaterpolo - Reprezentativna takmicenja

Postby Maki » 26 Jul 2011, 15:50

Kad se igra polufinale?
Maki

Postby Stoxan » 26 Jul 2011, 15:53

B.B.B wrote:Ovo da mislis da ce nasa tekma biti neizvjesnija, zelis li reci da mislis da ce Srbija lakse dobiti Madjare? Mislim znam da su Madjari vec pomalo i stari ali na cemu temeljis taj optimizan? Ja recimo mislim isto da ce Srbija pobijediti ali niti malo me ne bi iznenadilo da izgube, Madjari su Madjari..

Ne kažem da će biti lako, polufinale je to. Srbija je trenutno kvalitetnija od Mađara. Igramo odlično, verovatno uz Hrvate najspremnija reprezentacija na prvenstvu. Mislim da ta poslednja činjenica može da reši meč. Mađari su iskusni vukovi, ali nemaju više snage kao nekada. Naši igrači su na vrhuncu karijere (Pjetlović, Prlainović, Filipović, Rađen..), imaju uglavnom odličnu klupsku sezonu iza sebe, osvojenu svetsku ligu (samopouzdanje), obezbeđenu olimpijadu (rasterećenost)...

Što se tiče vaše utakmice. Italijani na krilima Pro reka počeli da ulažu i u druge klubove. Ove godine jačaju Poslipo, Savona, Komolji.. Nemaju svi kao reko para da igraju sa dva tima, pa moraju da uigravaju domaće igrače. Iz toga su dobili neke nove snage. Pokazali su već u Šangaju da nisu samo jaki kod kuće. Polufinale svetskog prvenstva je za njih glavni izazov. Ako ovo prođu ući će u red velikih ekipa kao što su Srbija, Hrvatska, Mađarska, Crna Gora. U suprotnom postaće živi prosek poput Španije, Amerike ili Australije.

Šanse su na strani Hrvata sa 55:45. Što se tiče nas i Mađara mislim da je odnos 65:35. To je neko moje mišljenje, videćemo u bazenu. I Pro reko je bio veliki favorit protiv Partizana.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Milutinov Tata » 26 Jul 2011, 15:56

B.B.B wrote:Ne znam, cini mi se da ce protiv Talijana biti lakse nego protiv Crnogoraca, ma nije ni bitno, bitno da udjemo u finale.

Ovo da mislis da ce nasa tekma biti neizvjesnija, zelis li reci da mislis da ce Srbija lakse dobiti Madjare? Mislim znam da su Madjari vec pomalo i stari ali na cemu temeljis taj optimizan? Ja recimo mislim isto da ce Srbija pobijediti ali niti malo me ne bi iznenadilo da izgube, Madjari su Madjari..

Hrvati su preziveli prvi ozbiljnu utakmicu na sampionatu i sada ce im biti donekle lakse. Sigurno su favoriti ali ocekujem mnogo tezi duel nego u finalu EP. Italijani su iskusniji za godinu dana, umeju da stisnu u odbrani. Mislim da ce dosta zavisiti od spoljne linije Hrvatske i njihovih pucaca koji mogu da razbiju svaku odbranu. I naravno od toga da li ce Pavic da se povredi :biggrin: .

Sto se tice nas i Madjara, mogao bi za nas da bude problem neigranje Mitrovica (da l ije moguce da se njemu stalno dogadjaju ovakve stvari :colera: ). Mora se zaustaviti spoljna linija Biros-Kis-Madars-Varga, ako se oni raspucaju bice velikih problema. Morao bi i Prlainovic konacno da namesti ruku, mada ja i dalje verujem da je dovoljno da dva nasa beka odigraju odlicno i mozemo da izguramo utakmicu. Favorit smo, ali smo bili i prosle godine u Zagrebu, pa smo deklasirani u mecu u grupi.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 26 Jul 2011, 16:02

Maki wrote:Kad se igra polufinale?

U cetvrtak, nasa utakmica je po lokalnom u 16h 50min (10 do 11 po beogradskom), a drugo je u 21h ili 15h po beogradskom

Stoxan wrote:...obezbeđenu olimpijadu (rasterećenost)...

Što se tiče vaše utakmice. Italijani na krilima Pro reka počeli da ulažu i u druge klubove. Ove godine jačaju Poslipo, Savona, Komolji.. Nemaju svi kao reko para da igraju sa dva tima, pa moraju da uigravaju domaće igrače. Iz toga su dobili neke nove snage. Pokazali su već u Šangaju da nisu samo jaki kod kuće. Polufinale svetskog prvenstva je za njih glavni izazov. Ako ovo prođu ući će u red velikih ekipa kao što su Srbija, Hrvatska, Mađarska, Crna Gora. U suprotnom postaće živi prosek poput Španije, Amerike ili Australije.

Mislim da svi polufinalsti imaju obezbedjene OI (3 sa SP, a mi smo medju njima)

Italijani poslednjih godina imaju odlicne mladje kategorije, a i doveli su pojacanje u vidu Filjolija tako da na njih treba racunati u duzem vremenskom periodu. Crna Gora jeste jaka, ali mora jos da se dokazuje (i oni imaju odlicne mladje kategorije) da bi bila top reprezentacija. Naravno ovo mislim pre svega rezultatski, igracki su oni mozda cak i jaci od nasi Hrvata, ali reprezentacija je tim a ne skup pojedinaca.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 26 Jul 2011, 16:15

Par vesti iz naseg tabora

Neizvestan Mitrović

U znaku slavlja i brige je protekla večera u hotelu Šeraton Pudong. Braća Dejan i Darko Udovičić su proslavili 41.rodjendan. Rukovodstvo saveza je naručilo tortu a čestitkama uz pesmu su se prdružili svi članovi ekspedicije.

Briga je zbog Stefana Mitrovića. Mladi reprezentativac ima probleme sa stomakom i sinoć je bio na infuziji.Rekao je da se bolje oseća ali selektor Udovičić ne želi da prejudicira.

-Kako sada stvari stoje mislim da teško možemo da računamo na Stefana.Pripremaćemo se, ako treba i Gojko Pijetlović će u vodu kao igrač u polju.-rekao je selektor.

200 golova Duška Pijetlovića

Duško Pijetlović je na prvenstvu postigao 11 golova. Treći u susretu sa Nemačkom bio mu je 200. u dosadašnjih 155 utakmica.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Stoxan » 26 Jul 2011, 16:35

Milutinov Tata wrote:
Mislim da svi polufinalsti imaju obezbedjene OI (3 sa SP, a mi smo medju njima)

Italijani poslednjih godina imaju odlicne mladje kategorije, a i doveli su pojacanje u vidu Filjolija tako da na njih treba racunati u duzem vremenskom periodu. Crna Gora jeste jaka, ali mora jos da se dokazuje (i oni imaju odlicne mladje kategorije) da bi bila top reprezentacija. Naravno ovo mislim pre svega rezultatski, igracki su oni mozda cak i jaci od nasi Hrvata, ali reprezentacija je tim a ne skup pojedinaca.

U pravu si za OI. Malo sam smetnuo s uma da su sad svi obezbedili OI.

Crna Gora od kada se pojavila konstantno je u vrhu. Sada su u timu neki igrači koji nisu bili u zajedničkoj državi i koji će još dugo nositi tim (Petrović, Radović...) Italija je počela da se vraća, ali joj je potreban kontinuitet dobrih rezultata da bi se poptpuno vratila u vrh svetskog vaterpola. Posle finala svetske lige ovo im je sjajna prilika da nastave niz medalja.
Što se tiče mlađih kategorija, tu Crna Gora ima sjajnu generaciju 1994 (Vico, koji treba da dođe u Partizan, Gavril Subotić najtalentovaniji njihov igrač...) Mislim da oni imaju sjajnu perspektivu i ukoliko im se ne ponovi slučaj Mandić biće u odličnoj poziciji u budućnosti (a bilo je nekih nagoveštaja oko Subotića, da bi on mogao da igra za Srbiju) I Italijani tu rade odličan posao. Imaju odlične mlađe kategorije. Mada im je i ova A selekcija relativno mlada.
Mislim da smo tu mi u najgoroj poziciji. Sem Mandića, Obradovića, možda Gogova, malo je igrača u mlađim kategorijama koji bi nosili naš državni tim. Sreća pa i ovi stariji nisu toliko matori :biggrin:
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby Milutinov Tata » 26 Jul 2011, 17:29

Stoxan wrote:Crna Gora od kada se pojavila konstantno je u vrhu. Sada su u timu neki igrači koji nisu bili u zajedničkoj državi i koji će još dugo nositi tim (Petrović, Radović...) Italija je počela da se vraća, ali joj je potreban kontinuitet dobrih rezultata da bi se poptpuno vratila u vrh svetskog vaterpola. Posle finala svetske lige ovo im je sjajna prilika da nastave niz medalja.
Što se tiče mlađih kategorija, tu Crna Gora ima sjajnu generaciju 1994 (Vico, koji treba da dođe u Partizan, Gavril Subotić najtalentovaniji njihov igrač...) Mislim da oni imaju sjajnu perspektivu i ukoliko im se ne ponovi slučaj Mandić biće u odličnoj poziciji u budućnosti (a bilo je nekih nagoveštaja oko Subotića, da bi on mogao da igra za Srbiju) I Italijani tu rade odličan posao. Imaju odlične mlađe kategorije. Mada im je i ova A selekcija relativno mlada.
Mislim da smo tu mi u najgoroj poziciji. Sem Mandića, Obradovića, možda Gogova, malo je igrača u mlađim kategorijama koji bi nosili naš državni tim. Sreća pa i ovi stariji nisu toliko matori :biggrin:

Rezultatski gledano (ne racunam SL) Crna Gora nema jos uvek polufinale na SP, a na EP prosle godine, gde je bila mozda i prvi favorit, je osvojila tek 5. mesto. Takodje na OI su izgubili obe utakmice koje su mogle da im donesu medalju. Za njih bih dosada mogao reci, s obzirom na sastav tima, da su veliki gubitnici poslednjih godina. Imaju sjajne igrace, ali rezultata nema, jedini uspeh su ostvarili kada su bili apsolutno rastereceni rezultatskog imperativa.

Mi smo nesto zatajili u poslednje vreme sa mladjim kategorijama, ali Filipovic, Prlainovic, Pjetlovic i mladji sigurno mogu da guraju do Ria, mozda cak i Vanja, a do tada ce se valjda pojaviti neki novi momci. Mandic je veliko pojacanje, dobara je i Vuksanovic iz Vojvodine, vidim da nije igrao u poslednje vreme ne znam sta se s njim dogodilo. Vapenski moze da postane odlican igrac, ali mora u veci klub. Treba nasim mladim igracima vise jakih utakmica u prvenstvu ili interligi pa i u evro takmicenjima.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 27 Jul 2011, 03:25

Madjarska je uz dosta muke savladala danas odlicne Amerikance. U jednom trenutku u drugoj cetvrtini SAD su vodile cak sa 5-2, ali su Madjari tada vezali 4 pogotka u nizu. Amerikanci su jos jednom uzvratili i poveli sa 7-6, ali Madjarai novom serijom 3-0 prelamaju mec u svoju korist. Azevedo je dvadesetak sekundi pre kraja meca pogodio precku.

Madjarska - SAD 9 - 8 (1:3, 3:2, 3:2, 2:1)

Madjarska:Nagy, Gor Nagy, Madaras 2, Varga Denes 2, Szivos, Hosnyanszky 1, Kiss 1, Varga Zsolt, Varga Daniel 2, Biros 1, Steinmetz, Harai, Szecsi

SAD:Moses, Varellas 3, Hudnut, Powers, Wright, Alexander, Beaubien, Azevedo 1, Bailey 3, Hutten 1, Smith, Buckner, Stevens

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 27 Jul 2011, 03:45

Italijani najlakse od svih u polufinalu. Sve vreme su bili u vodjstvu, Spanci su do poluvremena prilazili na -1, ali su Italijani serijom 3-0 poveli 8-4 sredinom trece cetvrtrine i time resili pitanje pobednika. Izuzetno raspucan kod pobednika je bio Pietro Filjoli, dok su kod Spanaca podbacili Molina i Perone.

Italija - Spanija 10 - 6 (2:1, 3:3, 3:1, 2:1)

Italija:Tempesti, Perez, Gitto, Figlioli 4, Giorgetti 1, Felugo 1, Figari, Gallo 1, Presciutti 2, Fiorentini, Aicardi 1, Deserti, Pastorino

Spanija:Aguilar, Garcia Rodriguez 1, Marsal Marti 1, Fernandez 1, Molina, Alfarez, Roca, Espanol 1, Valles 1, Perrone, Perez Vargas 1, Garcia Gadea, Lopez

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 27 Jul 2011, 04:01

Izjava Aleksandra Radovica posle poraza od Hrvatske:

„Ne znam šta da mislim. Borili smo se prve dvije četvrtine, držali smo ih koliko je to bilo moguće. Poslije smo posustali, mislim da su nas pobijedili ritmom. Šta je, tu je, zasluženo su nas savladali“, kazao je odmah poslije meča vidno utučeni Aleksandar Radović, strijelac drugog i trećeg gola za naš tim.

„Napad je bio problem, odbranu smo do jednog momenta stvarno držali odlično. Ali, kada smo već krenuli da „padamo“, prepustili smo sve konce igre našem protivniku. Onda nam ni odbrana nije funkcionisala kako je trebalo, ali prije svega razlog poraza je napad koji od početka nije bio dobar“, ističe Radović.

Iz hrvatske stampe

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva. Uz to, jutrošnjim četvrtfinalnim uspjehom protiv Crne Gore naši vaterpolisti su osigurali i plasman na Olimpijske igre. Prva su naša momčad s kartama za London!

- Idemo na Olimpijske igre, ali idemo ovdje prema novoj medalji na Svjetskom prvenstvu - istaknuo je Maro Joković, jedan od junaka četvrtfinalne pobjede protiv Crnogoraca.

Sjajni ljevak iz Župe dubrovačke, koji je prije četiri godine slavio u Melbourneu svjetsko zlato, a zbog ozljede propustio prethodno Svjetsko prvenstvo u Rimu, kad su naši bili brončani, sva četiri šuta prema vratima Crne Gore pospremio je iza leđa Denisa Šefika.

Crnogorci su igrali plitko, vjerovali kako će Šefik izaći kao pobjednik u srazu s hrvatskim napadačima. Međutim, raspoložen u našim redovima nije bio samo Joković. Nišanske sprave naštimao je i Paulo Obradović, pogodili su iz vanka Petar Muslim, Ivan Buljubašić i Sandro Sukno. Uz to naš vratar Josip Pavić je bio na visini zadatka.

- Odigrali smo uistinu jednu dobru partiju. Bili smo odlični. Junaka u našim redovima kao u priči - naglasio je hrvatski izbornik Ratko Rudić.

Uzmite Hrvatskoj Dobuda, prvog centra, potom Sandra Sukna, Miha Boškovića i recimo Samira Barača, a Crna Gora kompletna, ovaj sastav plus Zloković, Gojković, Mlađan Janović i Pasković. Tko bi bio favorit i tko bi imao veće izglede za prolaz?

Nažalost, Hrvatska je ovdje kompletna, a mi smo bez spomenute četvorke i to je odgovor na pitanje zašto je Hrvatska u polufinalu, a zbog čega smo mi ostali bez mogućnosti boriti se za medalju. Naravno, i kompletni, sa spomenutom četvorkom, Hrvatska bi imala izgleda za pobjedu.

Hrvatska je europski prvak. Hrvatske je odlična reprezentacija, koja je uspjela ono što svatko priželjkuje, a to je na svakom natjecanju boriti se za medalju. Što više, Hrvatska sa svakog posljednjeg natjecanja osvaja medalju.

Dok su naši slavili prolaz u polufinale, Crnogorci su razglabali o porazu. Spomenuto je sukus svega što se moglo čuti od njih podno tribina Magnolijeva cvijeta, kako se zove bazen u Šangaju, a gdje Hrvatskoj sad treba još samo jedna pobjeda za medalju. Međutim, naši priželjkuju još dvije!

Europski prvaci, hrvatski vaterpolisti, su prva naša momčad koja je izborila nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Na taj način nastavljaju niz nastupa na najvećem svjetskom sportskom natjecanju, koji su započeli u Atlanti 1996. godine. Bili su i u Sydneyju 2000., u Ateni 2004. te u Pekingu 2008. godine. London će im biti 'peti olimpijski krug'.

- Olimpijska medalja je cilj - nema tko nije istaknuo od hrvatskih vaterpolista, tko o tome ne razmišlja. Za sada je u riznici samo jedna, i to srebro iz Atlante. Na novu se, ističu svi, predugo se čeka. Prolazi i 15 godina od spomenutog finala i poraza u njemu od Španjolske.

Inače, hrvatski sport je imao tri momčadi u Pekingu na prethodnim Olimpijskim igrama. Tada su osim vaterpolista nastupili rukometaši, ali i košarkaši.

Hrvatski vaterpolisti su osigurali nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu jer je među četiri najbolje reprezentacije SP-a i Srbija, pobjednik Svjetske lige, koji je tim uspjehom već osigurao ulaznicu za London, a sa SP-a u London idu trojica.

Dakle, uz Srbe na najvećem svjetskom natjecanju iduće ljeto nastupit će Mađari, koji će pokušati i četvrti put uzastopno osvojiti olimpijsko zlato, ali Talijani i naši, koji će, kao i Srbi, pokušati zaustaviti Mađare u tom naumu te se okititi najsjajnijom medaljom. Hrvatska ima svjetsko i europsko zlato, ali ne i olimpijsko.

Maro Joković je dugi niz godina najbolji svjetski ljevak, a iz godine u godine sve je bolji i bolji - pohvalio je Nikša Dobud, prvi hrvatski centar, prvog strijelca naše reprezentacije protiv Crnogoraca. Dobud će, slaveći plasman u polufinale, pohvaliti i sve ostale suigrače.

- Odigrali smo odlično. Čista i zaslužena naša pobjeda - dodao je Dobud.

- U polufinalu nas čeka reprezentacija s dosta plivanja, koja igra na kontranapad, ali, opasniji smo mi. Uz to puni smo samopouzdanja te takvi idemo prema cilju - kazao je Dubrovčanin.

Čistu k'o suza pobjedu Hrvatske u četvrtfinalu protiv Crne Gore, prekinuli su naši tako neugodnu tradiciju, obje prethodne nokaut utakmice protiv istog suparnika su izgubili, zasjenio je nesportski potez Milana Tičića. Branič Crne Gore je 14 sekundi prije kraja utakmice, kada je sve bilo odlučeno, laktom pogodio u glavu Andra Bušlju te mu napravio posjekotinu zbog koje je Dubrovčanin morao iz igre na šivanje (tri šava).

Pale su u tom trenutku teške riječi između hrvatskih i crnogorskih reprezentativaca, ali na tome je, srećom, i stalo.

- Treba izgubiti dostojanstveno, a ne kao kukavica - osudio je potez svog igrača crnogorski izbornik Petar Porobić, koji se potom u miks zoni sukobio s hrvatskim izbornikom Ratkom Rudićem. Porobić je vikao na našeg izbornika.

- Prijatelji smo 30 godina, i ti misliš da sam zvao minutu odmora da kažem mojim igračima da udare nekoga. Ja sam sportaš. Nije mi svejedno izgubiti s tri ili s dva razlike i zato sam zvao minutu odmora. Ma zašto sad ja moram objašnjavat zašto sam zatražio minutu odmora - vikao je Porobić na Rudića.

- Porobić je krivo shvatio moje riječi. Nisam rekao kako je on zatražio minutu odmora da bi rekao svojim igračima da ozljede nekog od naših nego kako je ta minuta odmora bila nepotrebna jer ovo je nokaut utakmica, ne gleda se pogodak razlika zbog sutra eventualnog kruga kad je riječ o utakmicama u skupini, a nakon te nepotrebne minute odmora 14 sekundi prije kraja, kad je sve bilo odliučeno, došlo je do ozljede našeg igrača - dodao je Rudić.

Inače, Milan Tičić nije na kraju utakmice otišao u svlačionicu sa suigračima. Odlučio je potražiti i ispričati se Andru Bušlji koji je s dr. Dinkom Pivalicom i Damirom Luketićem otišao na šivanje.

Tijekom utakmice Pivalica i Luketić su ukazivali pomoć i kapetanu Samir Baraću koji je ozljedio prst. Međutim, Bušlje i Barać bi trebali biti spremni za sljedeće utakmice.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Milutinov Tata » 27 Jul 2011, 15:38

Ko ce se sutra radovati

Image

Image

Svetsko prvenstvo ulazi u završnu fazu. Još četiri utakkmice za medalje.U četvrtak u polufinalnim mečevima Srbija i Madjarska odnosno Italija i Hrvatska će igrati za ulazak u finale. Srbija brani zlato 2009, Hrvatska je osvojila 2007, Madjarska 2003, Italija davne 1994.
Srpski vaterpolisti su danas imali dva treninga i sastanke na kojima je detaljno analizirana igra Madjara. Nije u vodu ulazio Stefan Mitrović ali se posle dve infuzije daleko bolje oseća i možda se ukaže šansa da bude u sastavu.
Madjari igraju veoma dobro. Ostvarili su jedan od ciljeva plasman na OI. U to,istina niko nije ni sumnjao.Plasman su iz Šangaja još obezbedili Hrvatska i Italija.
U taboru Srbije umeren optimizam. Ističu se vrednosti Madjara ali i vera u sopstveni motiv.
- Jači su Madjari danas nego u Zagrebu. Znamo se, odigrali smo veliki broj utakmica. Sada su pojačani iskusnim igračima, imaju motiv. U svakoj od utakmica su imali periode igre kada lomili protivnika. Tako nešto ne smemo da im dozvolimo. Moramo da budemo strpljivi, sa disciplinovanim napadom i jakom odbranom- kaže iskusni Živko Gocić.
Selektor Dejan Udovičić veruje u svoje pulene. Mitrović jeste briga ali se Udovičić sprema na sve opcije.
- Ako treba zaigraće i Gojko Pijetlović u polju. Nisam i dalje siguran u učešće Mitrovića, moramo da se spremimo i na situaciju sa velikim brojem iskljuečnja. Najveća mi je želja da igrača manje odigramo na dosadašnjem nivou. Madjari upravo sa igračem više obezbedjuju prednost. Ovo je utakmica rivala koji se dobro znaju a zna se šta pobeda donosi. Verujem u momke, verujem da ćemo imati snage da odigramo kako želimo – kaže selektor Udovičić.
Statistički gledano ekipe su izjednačene. Jedino su Madjari napravili znatno više prekršaja. Sve ostalo je za nijansu na jednoj ili drugoj strani tako da je pitanje pobednika apsolutno neizvesno.
- Pokazali su da mogu da nas pobede. Pojačali su se Kišom i Štajnmecom. Sada se igra za medalju i to je do sada naš najteži ispit – kaže odlični centar Duško Pijetlović.
Filip Filipović , sa 13 golova najbolji naš strelac na prvenstvu dodaje:
- Mislim da je rešenje u našoj odbrani. Moramo da se spremimo za igru Madjara koja će biti agesina, na granici provokacija. Imaju odlične pojedince koji čekaju svoju šansu. Sve što možemo da damo u ovom trenutku moramo da prikažemo.
Kapiten Vanja Udovičić smatra da Madjari imaju veliki motiv:
- Odavno nas nisu pobedili u utakmicama ovakvog značaja. Osim sa olimpijskih igara nemaju ni odličja koliko su želeli. Igraju sa žarom ali je sigurno da ćemo učiniti sve da im se suprostavimo na pravi način. Sve je otvoreno.
I tako redom. Respekt sa obe strane. Madjarska je tim koji mora da se poštuje. Prepuna igrača koji imaju zlato sa OI. Kemenji je hteo da dovede i Kašaša i Čabu Kiša. Igraju na mahove ali kada im podje teško ih je zaustaviti.
Srbija je od 2004. izgubila samo utakmicu u grupi u Zagrebu i nedavno na pripremama u Singapuru. Sve ostalo je dobila. U Rimu smo slavili u produžetku.Tada smo vodili 5:2, pa Madjari 7:5 i na kraju 10:9 za Srbiju. Duga tradicija velikih mečeva sutra dobija novu stranicu.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Stoxan » 28 Jul 2011, 10:14

Ubijaju nas Mađari.

Odbrana ne postoji kod nas :facepalm:
Stoxan

Postby Milutinov Tata » 28 Jul 2011, 10:23

Najgore odigrana cetvrtina u odbrani nase reprezentacije od kada pratim vaterpolo.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Liv » 28 Jul 2011, 10:25

Jel ima negde da se gleda (strim) il bar slusha? :/