Da li možda mislite
da se moglo probati sa Ilijom Bozoljcem umesto Dušana Lajovića peti meč, ipak radi se o iskusnijem igraču?
-
Sve bi bilo isto! Da li bi Bozoljac dobio tri gema više, ili možda set, jer ima bolji servis to nije važno. Nismo imali šanse - počinje Nikola Pilić u jednom dahu priču za "Sport" i nastavlja - Rekao sam još posle žreba da su nam šanse male u oslabljenom sastavu. Nema dileme da se Lajović trudio, ali Štjepanek je jedan odličan svetski igrač. Bio je osmi na ATP listi i pokazao je sa kakvim kvalitetom raspolaže. Radek je rutinski dobio meč.
Koliko je opet taj dubl meč rešio pitanje konačnog pobednika, gde mi nismo izašli sa Novakom Đokovićem u ekipi?
-
U dublu nismo mogli nikako da dobijemo. Oni imaju fenomenalnu kombinaciju, pa pogledajte samo njihov skor u reprezentaciji, gde imaju samo jedan poraz. Tu nema šta da se mnogo priča svi su videli koliko su moćan dubl Štjepanek i Berdih.
Ne bi imali šanse ni da je Đoković igrao, pa on je nastupio u Pragu u parovima i izgubili smo u četiri seta.
Mislim da je Novak igrao u dublu da ne bi tako lako pobedio Berdiha treći dan, Tomaš je odigrao fenomenalna dva seta, ali ipak je Nole pokazao ko je gazda.Da li smo možda mogli i više da očekujemo od Nenada Zimonjića u paru sa Ilijom Bozoljcem?
-
Zimonjić igra mnogo bolje na strani, nego kod kuće. Ruka mu se od velike želje stegne u Beogradu, jer želi da se pokaže u najboljem svetlu. A što se tiče dubl igrača, oni su najbolji u konkurenciji parova, jer najbolji singl igrači ne nastupaju na ATP turnirima. Pogledajte samo ko su osvajači Olimpijskih igara u dublu poslednjih 20 godine. Videćete sve imena odličnih singl igrača Rodžera Federera, Stanislasa Vavrinke, Nikolasa Masua, Fernanda Gonzalesa, Borisa Bekera, Mihaela Štiha...
Šta mislite koliko bi imali šansi i da je Janko Tipsareić nastupio u finalu Dejvis kupa protiv ultra motivisanog Radeka Štepaneka i odličnog Tomaša Berdiha?
-
Novak je doneo dva boda i sa jednim pravim Jankom Srbija bi bila šampion, ali ne ovaj Tipsarević sa kraja ove godine već onaj iz 2010. Tada je u ključnom meču baš on savladao Štjepaneka i doneo nam plasman u finale Dejvis kupa.
Kakve su sada šanse Srbije da nastavi sa odličnim izdanjima u Dejvis kupu i sledeće godine, gde se postavlja veliko pitanje
hoće li Đoković uzeti odmor od nacionalnog tima i posvetiti se samo napadanju „zlatnog” gren slema?- Ne znam, dobro pitanje, ali teško je pronaći odgovor. Đoković je uvek uživao igrajući Dejvis kup za reprezentativni dres Srbije. To se nikada nije menjalo, ni sada, jedino pitanje je što
logično dođe do zamora, pa igrači moraju da uzu neku pauzu. Novaku želim svim srcem da osvoji taj „zlatni” gren slem, ali pitanje je hoće li uspeti, ipak bi to bio veliki podvig.Da li se i vama čini da je publika razočarala u Areni, pogotovo u petom meču kada je igrao Dušan Lajović dvorana je skoro pa bila prazna?
- Kada se vidi da neko ne može da pobedi, a očigledno je bilo još posle dva seta da Lajović ne može da igra protiv Štjepaneka logično je da gledaoci napuste Arenu. Ipak, sedeti četiri pet sati mirno i gledati teniske mečeve nije lako. Za tri dana je bilo oko 60 hiljada ljudi u Kombank areni i to je bio stvarno divan prizor- zaključuje Nikola Pilić.
SAMPRAS U MOSKVI OSVOJIO TRI BODA
Teniska legenda Nikola Pilić se odmah na „prvu loptu” setio, kada je jedan igrač praktično sam doneo naslov Dejvis kupa svojoj državi.
- Bilo je 1995. godine u Moskvi, kada je Pit Sampras uzeo sva tri boda. Ipak, imao je odličnog dubl igrača Toda Martina, kada su savladali Rusiju na Olimpijskom stadionu 3:2 i osvojili salataru - kaže Nikola Pilić.
FINALE VELIKI USPEH
Na našu konstantaciju da su Česi možda više želeli trofej Pilić je odgovori:
- Nisam siguran! Srpski igrači po meni uvek jako žele da igraju za nacionalni tim i po svaku cenu su želeli trofej, ali jednostavno nismo imali drugog igrača. Ipak, treba doći do finala i drugo mesto je neverovatno veliki uspeh, iako istorija obično pamti samo osvajače - priča Nikola Pilić
http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:464429-Pilic-Izgubili-bismo-i-sa-Djokovicem-u-dubl-ni-Bozoljac-ne-bi-imao-sanse-protiv-Stjepaneka