Board index Tenis Turniri

Davis Cup

Re: Davis Cup

Postby Houdini » 18 Nov 2013, 13:42

nisam gledao drugi mec, nadao sam se da mozemo, ali jbg. vise bih voleo da je ludi Bozoljac igrao.

Ziki na twitteru
Nenad Zimonjić ‏@nenadzim
Meni je samo jako krivo što nismo odigrali dubl u kombinaciji za koju sam smatrao da je najbolja protiv českog tima!!
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Gama » 18 Nov 2013, 14:56

Sta sad ovo znaci Zikiju? Koga je to hteo, Novaka? Vise mu nije dobar Bozoljac.

Mozda je i trebalo da igra ali gde vise, dusa mu u nosu. On bi se polomio igrajuci a Ziki bi to zacinio riternima u mrezu ili u aut. Taman da dodatno Novak poludi. I mislim da je Pilic dodatno savetovao Novaka da ne pokusava da igra dubl jer jedino njegove savete slusa i ceni.
Cini mi se da je u timu bila napeta atmosfera. Ono Novakavo i radovanje i bacanje reketa , nerviranje su vise licile na izbacivanje besa iz sebe. Neka nam on uziva i brcka se negde, neka napuni baterije pa da jos uzivamo u njegovoj igri. Zasluzio je!

Lajovica sam gledala samo prvi set, nije bio tako los ali stvarno neiskusan, mozda i previse za svoje godine. Sta ce biti od njega, ko to zna.

Sto se tice Janka, nije mi jasno kako je igrao polufinale DC-a, posle nesto nije ni igrao, moze se reci mirovao a povreda se pogorsala? :question:

I Obradovic najavio da se mec protiv Svajcarske mozda nece igrati u Beogradu sto znaci da ni Novak onda verovatno nece nastupati :hatman:
Gama

Postby Milutinov Tata » 18 Nov 2013, 15:27

Povodom Zikijevog tvita ja sada pretpostavljam da je on hteo Novaka, ali Novak nije hteo na teren (posto ne verujem da je Obradovic tu lomio ko ce da igra). Mada vrlo "glupo" da se ovako oglasava. Ocito da je atmosfera u timu bila daleko od one 2010.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby alcesta » 18 Nov 2013, 15:45

Novak je rekao Obradoviću da bi igrao dubl ako treba, ali da onda nije siguran kako bi odigrao singl u nedelju. Tako da je onda za dubl uzeta jedina moguća kombinacija koja je nešto dosad napravila. Bar sam ja tako shvatila njihove izjave. Doduše neki strani reporteri pričaju da je Novak imao i problema sa ramenom ali Novak nije potvrdio, ne znam odakle im to.
Verujem da se Ziki od subote naslušao svakakvih komentara na svoj račun i da ovako pokušava da smanji pritisak ali ovo mu je prilično jadan pokušaj, ako je to u pitanju. :crybaby:
Mislim da bi mogli da se iduće godine malo odmore jedni od drugih dok ne bude Viktor opet mogao da igra, a kada se vrati on i možda Janko (mada je Janko već izjavljivao da je završio sa igranjem u DC) onda neka krenu ponovo. Mada što se mene tiče nijedan nije morao više da igra DC posle 2010. Doduše još par godina se samo i možemo održavati u toj svetskoj grupi ako ova generacija bude igrala, a posle je jasno šta nas čeka.
Meni je najviše žao malog Lajovića koji je ostao da vadi kestenje iz vatre u 5. meču, ne znam zašto nije Bozoljac igrao, mada bi ishod bio isti.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby alcesta » 18 Nov 2013, 16:15

Gama wrote:Ono Novakavo i radovanje i bacanje reketa , nerviranje su vise licile na izbacivanje besa iz sebe.

A evo mogućeg objašnjenja u Blicu:
Najbolji teniser Srbije Novak Đoković proveo je u subotu 4,5 sata na doping kontroli, a na testiranje je morao čak dva puta u toku dana.
Zbog toga je Đoković bio vidno neraspoložen i ljut tokom dubl meča koji su igrali Zimonjić i Bozoljac za Srbiju, odnosno Berdih i Štepanek za Češku u finalu Dejvis kupa.
U ovom slučaju se ne radi o nečemu što nije po propisu, ali je neobično da je Đoković morao do 20.30 uveče da se "druži" sa kontrolorima.
Moguće je da reč o svojevrsnoj osveti prema trenutno drugom teniseru sveta zbog kritika upućenih Agenciji povodom slučaja sa Viktorom Troickim. Upravo zbog nesporazuma sa Antidoping agencijom Troicki nije mogao da igra, pa je Srbija u finalu bila značajno oslabljena.
Đoković je nedavno u Londonu rekao da više nema poverenja u Agenciju, a ostaju nerazjašnjena pitanja zašto baš Đoković, zašto baš u tom trenutku, veče pre mečeva odluke, zašto dva puta u jednom danu...
Teško je poverovati da je ovo bio deo plana da se Česima olakša osvajanje "salatare", ali je bilo vidljivo Đokovićevo neraspoloženje u subotu.

Na stranu teorije zavere oko salatare, mogao je i da računa na ovako nešto posle onih izjava. Još će biti srećan ako se na tome završi.
Zanima me šta bi bilo da je igrao dubl u subotu, kad bi ga onda kontrolisali... verovatno i pre i posle meča do nekog doba noći.
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby cecans » 18 Nov 2013, 17:27

Ocekivala sam da antidoping kontrola pocne da "naplacuje" onaj Novakov izliv gneva, samo sam mislila da ce pustiti da prodje vise vremena, ovako je bas providno.
Ziki je trebao da kaze otvoreno sta je i koga hteo kad je vec zapoceo tu pricu, ovako je ruzno i nekorektno, nije mu to trebalo.
cecans

Postby Houdini » 18 Nov 2013, 18:01

koliko je po vama greska podloga? tacnije slusao sam Zikija gde kaze da je pobeda protiv brace Brajan posledica brzih loptica i brze podloge. ono jest da su i Stepanek i Berdih strasni serveri, ali i ja mislim da bi mi u tom mecu imali vise sanse nego na ovoj podlozi.

Novak ce dobiti 2 meca, makar i na ledu, trebali smo da biramo podlogu za dubl.

jedino ako u vreme biranja podloge bilo ocekivano da Tipsa igra. koliko se podloga prijavljuje pre meca?
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Milutinov Tata » 18 Nov 2013, 18:03

Citam na neki mestima da je Janko trazio neke ekstra pare da bi igrao :question:

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Starsica » 18 Nov 2013, 18:07

Pa ni ne bi me čudilo.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Houdini » 18 Nov 2013, 18:12

Milutinov Tata wrote:Citam na neki mestima da je Janko trazio neke ekstra pare da bi igrao :question:

mozda neko osiguranje.
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby harper lee » 18 Nov 2013, 18:14

Milutinov Tata wrote:Citam na neki mestima da je Janko trazio neke ekstra pare da bi igrao :question:

Ma, sad ces se nacitati tih gluposti koliko hoces, Srbi su poznati losi gubitnici.

Sve je bilo jasno kad je odluceno oko Troickog i Tipsarevica i kraj price. Niti smo imali dubl niti drugog singl igraca koji su uopste na ovom nivou tenisa i samo je nevidjena senzacija mogla da nam donese treci poen. Slazem se sa Alcestom da posle 2010. DC vise uopste nije bitan. Uspeli smo da iskoristimo to sto imamo jednog master igraca, uzeli smo Salataru i cao djaci. Za vise takvih timskih titula potreban je teniski kontinuitet koji mi objektivno nemamo i da li cemo s ovom generacijom uzeti jedan ili dva DC ne menja na stvari nimalo. Bitno je da ovi momci koji su se ugurali u Top 20 imaju i taj trofej i to je to.

Sve ove gluposti i naknadne pameti koje se pojavljuju na tviterima, komentarima i slicno treba zaboraviti sto pre, da se ne bi kvario utisak o ovim igracima. Izgubili smo od boljeg tima i nema tu vise sta da se raspreda o tome sta se desilo. Sad neka se svi lepo odmore, resetuju i spreme za sledecu godinu pa u nove radne pobede.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Milutinov Tata » 18 Nov 2013, 18:18

Houdini wrote:koliko je po vama greska podloga? tacnije slusao sam Zikija gde kaze da je pobeda protiv brace Brajan posledica brzih loptica i brze podloge. ono jest da su i Stepanek i Berdih strasni serveri, ali i ja mislim da bi mi u tom mecu imali vise sanse nego na ovoj podlozi.

jedino ako u vreme biranja podloge bilo ocekivano da Tipsa igra. koliko se podloga prijavljuje pre meca?

Podloga je odavno odabrana bas po meri Janka da "napadne" pobedu u oba singla. Mislim da se prilikom izbora podloge nije ni razmisljalo o dublu, koji je sticajem okolnosti ispao mnogo bitniji nego sto se pretpostavljalo posle polufinala.

Posle svega naravno da jeste greska, neki spominju sljaku jer bi onda mozda mogao da igra i Krajinovic koji ipak ima vise iskustva od Lajovica, mozda cak i Pasanski kralj celendzera :biggrin: . Ili kao sto kaze Zimonjic, neka super brza podloga na kojoj bi mnogo zavisilo od servisa. Ali na takvoj podlozi bi i Novaku bilo teze da dodje do svojih pobeda.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby lima » 18 Nov 2013, 18:42

Milutinov Tata wrote:
Houdini wrote:koliko je po vama greska podloga? tacnije slusao sam Zikija gde kaze da je pobeda protiv brace Brajan posledica brzih loptica i brze podloge. ono jest da su i Stepanek i Berdih strasni serveri, ali i ja mislim da bi mi u tom mecu imali vise sanse nego na ovoj podlozi.

Podloga je odavno odabrana bas po meri Janka da "napadne" pobedu u oba singla. Mislim da se prilikom izbora podloge nije ni razmisljalo o dublu, koji je sticajem okolnosti ispao mnogo bitniji nego sto se pretpostavljalo posle polufinala.

Posle svega naravno da jeste greska, neki spominju sljaku jer bi onda mozda mogao da igra i Krajinovic koji ipak ima vise iskustva od Lajovica, mozda cak i Pasanski kralj celendzera :biggrin: . Ili kao sto kaze Zimonjic, neka super brza podloga na kojoj bi mnogo zavisilo od servisa. Ali na takvoj podlozi bi i Novaku bilo teze da dodje do svojih pobeda.

Jasno je da bismo izgubili peti mec u svakom slucaju, ali mi je zao sto Bozoljac nije dobio sansu, podloga je dovoljno brza za njega i mogao bi cisto servisom da dodje do tie breaka, a posle... :biggrin: Lajovic je limitiran i zauvek ce ostati challenger igrac, to je jasno svakom ko ga je gledao i ko je pratio njegove rezultate na challengerima. Steta sto su Krajinovica unistile povrede, kod njega talenat nije sporan i ja se i dalje nadam da bi mogao da udje u top 50. Opet, ni njemu kao ni Lajovicu nije odgovarala podloga, tako da je IMO Bozoljac bio najmanje lose resenje za singl.
lima

Postby Gama » 18 Nov 2013, 19:11

harper lee wrote:i da li cemo s ovom generacijom uzeti jedan ili dva DC ne menja na stvari nimalo.

Upravo tako. Meni je posle osvajanja bilo totalno suvisno cimanje igraca, pre svega Novaka, jer ostali se i ne umore na turnirima pa mogu da igraju ako im je volja.

Jedino dobro od ovog DC-a je sto su pojedinci, verujem vecina vas, mogli uzivo da gledaju Novaka. E, na tome vam jako, jako zavidim. :cmizdr:

lima wrote:Steta sto su Krajinovica unistile povrede, kod njega talenat nije sporan i ja se i dalje nadam da bi mogao da udje u top 50.

I ja se nadam, ali godine idu li idu. Valjda ce uspeti da udje u top 100 pa da ga cesce gledamo na ATP turnirima
Gama

Postby Milutinov Tata » 18 Nov 2013, 19:18

Trenirali su prethodnih dana, tu se vidi koliko kome "lezi" podloga, tako se proceni ko ce da igra. Igranje Lajovica prvog dana je razumljivo, ali da je Bozoljac pokazao tokom nedelje da je bolji verujem da bi igrao peti mec. MIslim da je podloga bila prespora da se samo servisom osvajaju gemovi. Mi mislimo da je je Ilija paljevina i tako to, ali on nikada u karijeri nije odigrao neki mec ovakvog tipa, ko zna kako bi se on snasao.

Trebali smo Novaka i Zikija u dubl i da cuvamo Iliju za peti mec :biggrin:

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Turniri