Starsica wrote:Je l' ostalo onih koji prate The Walking Dead? Krenula četvrta sezona :)
Ou yes... nadam se da ce je popraviti malo, dogadjaji su postali totalno predvidivi , nije ni cudo sto sam je zaboravila

Ali... pronasla sam jednu veoma zanimljivu seriju

Prva epizoda je onako, malo bzv, ali vec sa drugom krece interesantna prica. Drzi paznju, radnja se razvija postepeno, neocekivani obrti... Jedina mana je, po meni, izgled vanzemaljaca, mada to i nije toliko bitno na kraju krajeva i naravno neizbezna americka dominacija nad ostalim narodima ( kao da su samo oni u stanju da se odupru tamo nekim
likovima iz deep space-a

) .
Serija Falling Skies počinje u sveopćem kaosu nakon napada vanzemaljaca koji je veći dio svijeta ostavio onesposobljenog. 6 mjeseci nakon prvotnog napada nekolicina preživjelih se okuplja izvan područja velikih gradova kako bi započeli sa teškom zadaćom pružanja otpora.
Svaki dan je nova kušnja za preživljavanje, jer "građani vojnici" moraju zaštititi ljude koji su pod njihovom skrbi, a vode i kampanju protiv okupatorske vanzemaljske sile.
U središtu ove serije nalazi se Tom Mason (Noah Wyle) profesor povijesti iz Bostona čija je obitelj razorena. Supruga mu je ubijena u prvom napadu, a jedan od njegova tri sina je zarobljen. Odlučan da vrati svog sina i zaštiti druga dva Tom mora staviti na kušnju svoje znanje o vojnoj povijesti kao jedan od vođa pokreta otpora poznatog kao "2nd Mass", zbog svoje lokacije u Bostonu, Massachusetts. Oni neprekidno pokušavaju pribaviti informacije o vanzemaljcima kako bi ih jednog dana nadmudrili i iznenadili, te ponovo izgradili svoje živote.