Board index Košarka Reprezentacije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Re: Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Postby skeva » 27 Aug 2013, 01:08

On je meni nekako, ne znam... ne mogu ga procijeniti, mislim da takvih ima na gomilu, mogao bi imati uz mnogo rada neku karijeru u nekom mozda i jacem ABA klubu. Nisam neki strucnjak ali mene nije nikad odusevljavao.
nolinjo wrote:stime sto je gagic najbolji defanzivni centar evropske kosarke
skeva

Postby Dare » 27 Aug 2013, 01:26

Ne znam brate , nije on meni kalibar ni za loš ABA liga tim. Mislim da će se morati zadovoljiti nekim solidnim igranjem u BIH ligi.

On je četvorka , ne mnogo jaka i fizičko dominatna, ima onako neki šut , niti je nešto pretreno brz , o skočnosti ni da ne govorim , jedino što ga karakteriše je ta neka borbenost. A o tome kako je on završio u Estudiantesu kao takav igrač , stvarno ne znam i ne mogu da se načudim.
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

Postby skeva » 27 Aug 2013, 01:37

Rekoh vec, uz mnogo rada. Ne znam, ako uspio drasticno popraviti sut koji je uzgred receno smijesan (ako se dobro sjecam njegovog izbacaja) mozda nesto napravi.
skeva

Postby AirBall » 28 Aug 2013, 13:16

Andrija Stipanovic je povredio kvadriceps i jos uvek se ne zna da li ce moci da nastupa na Eurobasketu...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Zappa » 28 Aug 2013, 15:35

Kada pričate o Đurasinoviću,šta je bilo sa Todorovićem iz Unikahe, za koga će igrati.
Pročitao sam da je potpisao novi ugovor sa Unikahom i da je bio među najboljim igračima u drugom timu .
Đilas govori o mogućnosti dovođenja Amerikanca u reprezentaciju,a ništa ne čini u vezi sa Todorovićem i Mirotićem koji je prosrpski orijentisan.

Andrija Stipanovic je povredio kvadriceps i jos uvek se ne zna da li ce moci da nastupa na Eurobasketu...

Biće veliki gubitak za BiH , jak igrač i dobar backup.
Bosna bi mogla biti veliko iznenadjenje ili će ostvariti svih 5 poraza.
Sem Teletovića na unutrašnjim pozicijama su vrlo slabi.
Sinanović odigra jednu dobru i pet loših utakmica
Puno će zavisiti od Rajta ,ako on bude u dobroj formi oni bi mogli do dobrog rezultata.
Zappa

Postby skeva » 28 Aug 2013, 15:48

Jao Mirotic, kako bi nam sjeo :biggrin:
skeva

Postby Proctor » 28 Aug 2013, 16:34

Aleksandar wrote:

Biće veliki gubitak za BiH, jak igrač i dobar backup.

Koliko se moglo vidjeti i pročitati, Stipanović je projektovan kao startni centar. U stvari, skoro pa jedini koji u unutrašnjoj liniji igra dobru odbranu. Zato ga je Aco i doveo.
Proctor

Postby Pit Bull » 16 Sep 2013, 23:47

Selektor Aco Petrović je proteklih 19 mjeseci besplatno vodio košarkašku reprezentaciju BiH. Košarkaški savez BiH u ovom trenutku nema novca koji bi ponudio Petroviću za nastavak saradnje.

Selektori svih bh. reprezentacija, bez obzira na to o kojem se sportu radilo, primaju novčanu naknadu za posao koji obavljaju. Ova činjenica ne važi za Petrovića, koji pri preuzimanju košarkaških Zmajeva uoči početka kvalifikacija za Eurobasket nije od Saveza tražio nikakvu naknadu. Želja mu je bila da sa reprezentacijom BiH napravi što bolji rezultat. O novcu se nije pričalo, kaže Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH.

“Šanse da on ostane na mjestu selektora su jedan posto. On je imao izazov da napravimo čudo, da budemo među osam najboljih reprezentacija Eurobasketa, da idemo na Svjetsko prvenstvo… Ne mogu reći čovjeku da radi besplatno za nas, a već je dobijao neke ponude dok je vodio reprezentaciju. Jednostavno, nema smisla. S druge strane, ne vidim da možemo pronaći novac da ga platimo onoliko koliko on stvarno vrijedi”, kaže Mahmutović za Klix.ba.

On kaže da bi sada bilo uredu da Upravni odbor nagradi Petrovića sa tridesetak hiljada maraka, koliko je bio plaćen najjeftiniji selektor BiH do sada.

“Jednostavno, novca nemamo. On je prilikom razgovora tražio samo da se osiguraju uslovi za igrače. Posudili smo 70.000 KM koje moramo vratiti”, dodaje naš sagovornik.

Dok je vodio bh. reprezentaciju, Petrović je imao dvije ponude za angažman. Međutim, odbio ih je bez razmišljanja.

“Pošteno je bilo da napusti nas i prihvati jednu od ponuda, ali, nije htio. Čovjek je u ovom periodu koliko je vodio reprezentaciju mogao zaraditi 150.000 eura. Neka neko drugi iz BiH halali ovaj novac”, kaže Mahmutović.

Selektor Aco Petrović kaže da je pri odlasku iz Sarajeva prije nekoliko dana sa Mahmutovićem razgovarao bez ikakvih tajni i ograda.

“Međutim, u kontekstu finansija nismo razgovarali, jer pred Savezom je u sljedećem periodu rekonstrukcija Upravnog odbora i drugih stvari. Dogovorili smo se da se nađemo za dva mjeseca, sjednemo i sagledamo situaciju. Ja u ovom trenutku ne znam situaciju u vezi sa Savezom, niti sa mnom. Ta informacija nije došla sa moje strane. Harun vjerovatno procjenjuje da Savez u sistemu funkcionisanja vjerovatno neće moći ponuditi bilo šta meni, a ja ne mogu nastaviti raditi bez igdje ičega. Dva ljetna perioda imam isključivo samo troškove. Bilo je dogovoreno da će Savez pokušati osigurati minimum. Međutim, ukoliko je Harunova procjena da to ne može, vjerovatno će me obavijestiti”, kaže kroz smijeh Petrović za Klix.ba.

Petrović na pitanje zbog čega je besplatno vodio reprezentaciju bih je rekao:

“U datom trenutku procjenjujete da možete napraviti nešto sa nekim, pokrenuti neke stvari… Nije nam valjda novac jedini način funkcioniranja. Našli smo se u Zagrebu, sjeli i razgovarali, ali ne o novcu, već o reprezentaciji i igračima. Tu smo se našli, mene je zarazio taj entuzijazam, potencijalni kvalitet bh. reprezentacije, što je i vidljivo nakon godinu i po. Smatram da je seniorska košarkaška reprezentacija BiH tek na pola puta i da bi se prave stvari tek trebale vidjeti za dvije godine u Ukrajini. Od najstarije reprezentacije koju je BiH imala u Evropi prije dvije godine, došli smo do kostura, sedam ili osam igrača na koje možete apsolutno računati. Ukoliko se ta selekcija dovrši, onda možemo govoriti da je reprezentacija BiH spremna na iskorak”, pojašnjava Petrović.

On je pri odlasku iz Sarajeva rekao svoje viđene o reprezentaciji, ko je zadovoljio, a ko nije i koje stvari treba promijeniti.

“Trebate znati da Košarkaški savez BiH treba rekonstruirati, da ljudi trebaju vidjeti čime raspolažu. Nije lako sada servisirati kadete, juniore i seniore”, dodaje Petrović.

“Pitanje je da li se možemo trošiti na takav način ili je došlo vrijeme, nakon što su napravljeni temelji, napraviti pomak ili ostati i trošiti svoje emocije na način na koji smo ih stručni štab i ja trošili. Temelji postoje i vjerujem da je napravljen dobar posao. Ali, treba smoći snage i vidjeti šta dalje, treba napraviti završnu selekciju, dodati još dva-tri igrača i onda možemo reći da reprezentacija BiH ima legitimno pravo razmišljati o zoni medalja, Olimpijadi… Ali to neće biti snovi kao do sada, već kontinuirani kvalitet, gdje se BiH može ubaciti među sedam-osam reprezentacija koje mogu računati na visoke domete”, kazao je Petrović.

Da li će Aco ostati selektor košarkaške reprezentacije BiH prvenstveno zavisi od toga koliko Košarkaški savez BiH budu potpomogle vlasti na svim nivoima, državne kompanije i svi oni koje uspjesi košarke u našoj zemlji vesele.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Hezonja » 20 Sep 2013, 16:28

Svaka cast Nihadu Djedovic za novac koji je pozajmio KSBIH...
Hezonja

Postby irriducibili » 21 Sep 2013, 01:40

Hezonja wrote:Svaka cast Nihadu Djedovic za novac koji je pozajmio KSBIH...

:plus1:

Gest me je podsetio na onu nezaboravnu argentinsku generaciju, koja je sama sebi placala sve troskove...
irriducibili

Postby Baron » 21 Sep 2013, 02:03

Sta da vam kazem, takvi smo mi iz Visegrada, citajte Na Drini Cuprija, ima jedan lep opis Visegradjana :D
Baron

Postby ОГИ » 21 Sep 2013, 02:17

Nemoj mi toga Dzoni..

:laugh:
Полети високо птицо бијела
огласи свима својим криком
нека те чује Европа цијела
да земљу своју не дамо ником!
ОГИ

Postby Talicni Tom » 21 Sep 2013, 08:09

To je to. I Dzoni je od druga posudio 100KM da plati jednu na Bikavcu. Visegrad je to :D
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby serbianhoops » 03 Oct 2013, 16:19

KS BIH je obnovio kontakte sa Savovicem i Kuzmicem. Vec im je preporuceno da ih ceka poziv za kvafilikacije za EP 2015 narednog leta.
serbianhoops

Postby MMBelami » 03 Oct 2013, 16:48

Valjda će i naš savez obaviti svoj deo posla kada je Kuzmić u pitanju. Zato je važno da brzo dobijemo novog selektora i da se on odmah baci na posao. A on će sigurno odabrati Srbiju pre BiH i SP pre kvalifikacija za EP.
MMBelami

PreviousNext

Return to Reprezentacije