Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Engleska liga

Ko će osvojiti Premier Ligu u sezoni 23/24?

Liverpul
3
7%
Mančester Siti
16
36%
Mančester Junajted
8
18%
Arsenal
10
23%
Čelsi
0
No votes
Totenhem
0
No votes
Njukasl
7
16%

Total votes : 44

Re: Premier liga

Postby mali_buda » 18 Jul 2011, 07:49

Roberto Mancini je potvrdio da je njegov klub prihvatio ponudu za Karlosa Teveza koju je uputio Korintijans. Nije spomenuto koliko novca je ponudjeno, ali se spekulise sa cifrom od 40 miliona funti. Ostalo je jos da igrac odgovori na ovu ponudu.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Kantona » 18 Jul 2011, 10:59

Meni je neverovatno kakav je finansijski bum doziveo Brazil kada je fudbal (i ne samo fudbal) u pitanju. Ej, Korintijans ponudio 40 miliona evra za igraca!!! Pa do pre nekoliko godina odande si mogao za kikiriki da dovedes dobrog igraca, a gle sad... Svaka im cast!
Kantona

Postby nolinjo » 18 Jul 2011, 11:03

Kantona wrote:Meni je neverovatno kakav je finansijski bum doziveo Brazil kada je fudbal (i ne samo fudbal) u pitanju. Ej, Korintijans ponudio 40 miliona evra za igraca!!! Pa do pre nekoliko godina odande si mogao za kikiriki da dovedes dobrog igraca, a gle sad... Svaka im cast!

...pa taj karlitos je i ranije igrao u brazilu i to bas u korintijansu ,i kada ga je trazilo pola evrope,mnogo vise nego sad on je izabrao crno bele dresove ...verovatno zato sto je i tad dobio ponudu koja se ne odbija :thumbup:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby CRNO BELI SVET » 18 Jul 2011, 11:16

Kantona wrote:Meni je neverovatno kakav je finansijski bum doziveo Brazil kada je fudbal (i ne samo fudbal) u pitanju. Ej, Korintijans ponudio 40 miliona evra za igraca!!! Pa do pre nekoliko godina odande si mogao za kikiriki da dovedes dobrog igraca, a gle sad... Svaka im cast!

Korintijans je još 2004. godine doveo Teveza iz Boke, a pola godine kasnije i Maskerana iz Rivera. Pošto su obojica u "vlasništvu" onih Arapa, nisam siguran da li je baš Korintijans direktno platio ta dva ogromna obeštećenja, ili su to učinili ti Arapi, jer su posle godinu dana i jedan i drugi u paketu otišli u Vest Hem.

Da li je i sad neka slična priča u pitanju, ko zna, mada je ovo nerealno veliko obeštećenje koji je jedan južnoamerički klub ikada izdvojio za jednog igrača, pa makar on bio i klase Teveza. Korintijans trenutno i jeste najbogatiji klub u Brazilu, pre dve godine su strašne pare bacili na ugovore sa Ronaldom i Robertom Karlosom, tako da posle letošnjeg ispadanja u kvalifikacijama za Kopa Libertadores, i onog pokušaja linča od strane navijača, ova dvojica su napustili klub i tako dodatno rasteretili i ovako veliki budžet.

Takođe, prodajom Eliaša Atletiku zimus i ovom poslednjom supertalentovanog Dentinja Šahtjoru su namakli dodatni keš, tako da me ne čudi odakle im lova za Teveza, opet kažem ukoliko su oni iskeširali ceo iznos...
San koji sanjaš sam je samo san. San koji sanjamo zajedno je stvarnost.
CRNO BELI SVET

Postby Kantona » 18 Jul 2011, 11:20

Za brazilske klubove jeste oduvek bilo pravilo da tuku grdne pare prodajom igraca, ali ne secam se ranijih godina nekih impozantnih transfera kao sto je to krenulo u poslednje 2-3 sezone. I igraci koji su se vracali iz Evrope u Brazil uglavnom su bili ili pred penzijom, pa da jos malo zabave siroke narodne mase ili neki koji su malo zapeli u Evropi, pa im je trebalo vazduha u pluca kod kuce, sto se cesto desava i kod nas. Uglavnom, kao sto rekoh, svaka im cast.
Kantona

Postby nolinjo » 18 Jul 2011, 11:28

da dodam samo da siti nije hteo da ga pusti u evropske velikane jer nije hteo da pojacava protivnike (posto je murinjo hteo aguera,sigurno bi doveo teveza jer je isti igrac a ovog prvog atletiko ne pusta u real)..i nisu objavili svotu novca ,zivi bili pa videli za godinu dana teveza opet u evropi (on je sad iz sveg srca zeleo da pobegne od mancinija,a korintijans mu je bila jedina solucija)
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 18 Jul 2011, 12:46

Vidic: United do not fear Barcelona

Manchester United defender Nemanja Vidic insists his side are not afraid to face Barcelona.

The Red Devils have been successful domestically in recent years, winning four of the last five English Premier League titles, but lost Champions League finals to Barca last season and in 2009.

After the second defeat, manager Sir Alex Ferguson himself admitted that Pep Guardiola’s men are the best team his side have ever faced.

But Vidic insists fear is not an emotion that he would feel if he is confronted with the prospect of playing Barcelona again.

“I don’t know why you are always asking Manchester United players how we are going to bridge that gap,” Vidic told reporters. “Like I say again, this team is successful. We are doing some good things.”

“We don’t have any problem with the Barcelona players. We respect them but we are not scared to play against them. It is hard when you get to the final and lose, especially because it was the last game. It is always in your mind.”

“Barcelona performed much better than us. We could and should do better. But this is a new season. We have to forget what happened, take some points from that game and improve.”

With Paul Scholes having retired, Inter midfielder Wesley Sneijder has been heavily linked with a move to Old Trafford.

When quizzed about whether the potential signing of the Dutchman would represent the completion of the rebuilding of the squad, the captain said: “We have a lot of players for that position.”

“We have Anderson, [Darren] Fletcher, [Ryan] Giggs, [Michael] Carrick. Tom Cleverley can play in that place.”

“It is important to have new players to bring energy and hunger and to fight for positions. We have really healthy competition in the team.”

“The most important thing for a team like Manchester United to remember is that in the last five years we have won four titles and played in three Champions League finals.”

Ferguson has so far taken to bringing in younger replacements for players who have left the club this year, with Wes Brown, Gary Neville, John O’Shea, Scholes and Edwin van der Sar among the players to have moved on.

United’s rivals Manchester City have managed to make a plethora of big signings since the takeover of the club by Sheikh Mansour in 2008.

Now Vidic feels that the Red Devils need not feel threatened by their city rivals, but should instead concentrate on improving themselves for the challenges that lie ahead.

“It is clear Manchester City have the money and they will sign new players,” he said. “They will definitely be in position to fight for the league.”

“But we have to focus on ourselves. We have to think about what happens at our door not our neighbours and I believe we have enough good players and a good team to challenge for the trophy.”

soccernews.com
mali_buda

Postby mali_buda » 18 Jul 2011, 20:43

Golman reprezentacije Irske Šaj Given prešao je i zvanično iz Mančester sitija u Aston Vilu, saopšteno je na zvaničnim sajtovima engleskih prvoligaša.

Image

Given je potpisao petogodišnji ugovor sa Vilom. On je prošle sezone izgubio mesto u prvom timu Sitija od Džoa Harta.

"Svi znaju da nisam igrao dovoljno fudbala prošle sezone, tako da sam zaista zadovoljan što ću moći ovde da igram", rekao je 35-godišnji Given posle potpisivanja ugovora.

"Nadam se da će me ovaj prelazak vratiti tamo gde sam pre bio u Premijer ligi. Naravno, uzbuđen sam i što ću raditi sa trenerom Aleksom Meklišom i to će biti nov početak za sve u klubu sledeće sezone", dodao je golman.

Given će zameniti 40-godišnjeg Amerikanca Breda Fridela, koji je prošlog meseca prešao u Totenhem.

"Šej je došao ovde verovatno sa željom da se dokaže, a to neće nikome škoditi. Svi koji su ga gledali prethodnih godina znaju njegovu reputaciju, tako da verujemo da smo obezbedili usluge jednog od najboljih golmana u poslu", rekao je Mekliš.

blic.rs
mali_buda

Postby Reaper » 19 Jul 2011, 10:19

Ja samo da pozelim dobrodoslicu gosn Gariju u Arsenal :triprsta:

Ako ostane ganci uz Alzirca idemo na titulu :roll:
Reaper

Postby Kantona » 19 Jul 2011, 10:29

Sejmus Given mnogo gotivan lik. Dva put smo ga izbacivali iz Evrope. :laugh:
Kantona

Postby mali_buda » 19 Jul 2011, 10:43

Kantona wrote:Sejmus Given mnogo gotivan lik. Dva put smo ga izbacivali iz Evrope. :laugh:

Stara musterija :)
mali_buda

Postby Kantona » 19 Jul 2011, 10:48

Toliko smo unistili muceni Njukasl da su nas tamo zavoleli. Bar 2 puta godisnje gomila "svraka" dolazi u Bgd kod brojnih prijatelja sa Juga. Na svadbi mog druga pre nekoliko godina bilo njih desetorica iz Njukasla, a upoznali se 2003. na stadionu. Prvo su mu pretili 120 minuta, a kada smo ih izbacili, svi uredno prisli, cestitali i uvece se sreli u pabu, placali ture piva naizmenicno i sprijateljili se za ceo zivot.
Kantona

Postby Napredpartizan » 21 Jul 2011, 15:37

Bane Ivanovic i Slobodan Rajkovic bili starteri protiv Malezije... 1-0 Drogba dao gol..
Napredpartizan

Postby Napredpartizan » 24 Jul 2011, 14:30

Chelsea pobedio All Star tim Tajlanda 4-0. Strelci Lampard,Bosingva,Ivanovic i Maluda... Ivanovic igrao do 75.minuta,Rajkovic zadnjih pola sata...

Mancester pobedio Cikago 3-1,Vidic usao u 75.minutu... Rooney,Rafael i Nani strelci za Mancester

Napredpartizan

Postby Felipao » 24 Jul 2011, 16:06

2 lagana gola Zervinja protiv Kelna,Arsenal je dobio najzad napadacha koji je u stanju da sipa i ja mislim da je to najveci problem bio prethodnih godina a ne odbrana(koja naizgled jeste delovala tanko).Silovatelj je meni totalno precenjen igrach,da ne pricham o gluposti koja je eliminisala Arsenal iz LS prosle godine(to samo on moze) a ni Kacamak se nije pokazao u golgeterskom smislu ali je zato iskusno pao na JNA.
Felipao

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal