Board index Košarka Evropska košarka

Vesti, dogadjaji, aktuelnosti

Re: Vesti, dogadjaji, aktuelnosti

Postby bekrinjo » 05 Jul 2011, 18:27

Poznati su ucesnici kvalifikacija za EC:

Cedevita(Hrvatska)
Ventspils(Letonija)
Karsijaka(Turska)
Besiktas(Turska)
ETHA(Kipar)
Azovmas(Ukrajina)
Lukoli(Bugarska)
Gran Kanarija(Spanija)
Norceping(Svedska) dobili WC
Prostejov(Ceska)
Spartak SP(Rusija)
Artland(Nemacka)
Ostende(Belgija)
Dexia(Belgija)
Le Man(Francuska) dobili WC
Elan Chalon(Francuska)
bekrinjo

Postby bekrinjo » 05 Jul 2011, 18:40

FIBA navatala dovoljno ekipa za Eurochallenge:19 ekipa ide direktno u grupe,5 dolaze iz kvalifikacija i 8 iz kvalifikacija za EC...

Direktno:

Antwerp Giants (BEL)
Generali Okapi Aalstar (BEL)
Armia (GEO)
Keravnos (CYP)
BC Goverla (UKR)
Nizhny Novgorod (RUS)
BC Khimik Yuzhny (UKR)
Oline Erdine Basket (TUR)
BG Göttingen (GER)
Pau-Orthez (FRA)
BK Bemaco SPU Nitra (SVK)
Telekom Bonn (GER)
BK Pardubice (CZE)
Turk Telekom (TUR)
Chorale de Roanne (FRA)
U-Mobitel Cluj (ROU)
EWE Baskets Oldenburg (GER)
ZZ Leiden Basket (NED)
Fuenlabrada (ESP)

U kvalifikacije:

Arkadia Traiskirchen (AUT)
Minsk 2006 (BLR)
Atomerömü (HUN)
Pyrintö Tampere (FIN)
BC Sokhumi (GEO)
Spartak Primorie (RUS)
Enisey Krasnoyask (RUS)
Szolnoki Olaj KK (HUN)
Krasnye Krylia (RUS)
Triumph Lyubertsy (RUS)
bekrinjo

Postby AirBall » 05 Jul 2011, 19:04

Navodno je NBA igrac iz Toronta Sonny Weems blizu potpisivanja ugovora za Zalgiris...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby KKP » 06 Jul 2011, 00:57

AirBall wrote:Navodno je NBA igrac iz Toronta Sonny Weems blizu potpisivanja ugovora za Zalgiris...

:wacko:

To bi bilo baš bomba zvučno pojačanje, Vims je, iako se u prvo vreme nije naigrao u NBA, ove sezone bio starter u većini mečema za Reptorse ispred jednog majstora kao što je Linas Klejza...
KKP

Postby mali_buda » 06 Jul 2011, 01:07

Srpski košarkaš Miloš Teodosić izjavio je da je želeo da ostane u Olimpijakosu, ali da klub iz Pireja nije izjednačio ponudu CSKA.

"Veoma sam tužan što napuštam Olimpijakos. Osećam se kao g... Istovremeno sam i ljut jer nisam uspeo sa tim timom da osvojim titulu i propustili priliku da slavimo zajedno sa navijačima koji su je toliko godina željni", rekao je Teodosić.

On je u Olimpijakosu proveo četiri godine, a da više nije član kluba saznao je od novinara.

"Znam da vlasnici žele da smanje budžet i svestan sam teške situacije u kojoj se Grčka nalazi. Nemam nijednu lošu reč da kažem za braću Agelopulos, koji su proteklih godina uradili mnogo za tim i mene lično. Ali nadao sam se da će me neko pozvati iz Olimpijakosa i dati mi kontraponudu, čak i drugačiju od one koju mi je dao CSKA. Niko me nije kontaktirao, a želeo sam da ostanem u Olimpijakosu. Znam, to je život", istakao je Teodosić.

Vrednost transfera iznosi pet miliona evra.

novosti
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby nolinjo » 06 Jul 2011, 01:09

AirBall wrote:Navodno je NBA igrac iz Toronta Sonny Weems blizu potpisivanja ugovora za Zalgiris...

sonny "money" weems ... :tambura:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby AirBall » 06 Jul 2011, 14:48

Ukrajinski Budivelnyk je dobio pozivnicu i igrace sledece sezone u VTB Ligi... Kao domacin svoje utakmice ce igrati u kijevskoj dvorani koja ima kapacitet od 7000 mesta...
AirBall

Postby Keimaak » 06 Jul 2011, 15:07

Milos Teodosic moved to CSKA
| 06.07.2011

Image

Our club reached an agreement to acquire European Player of the Year 2010 guard Milos Teodosic (24 years, 195 cm) from Olympiakos Pireus. The player currently practices with the Serbian National Team, his 3-year contract will become valid after the medical tests in Moscow.

One of the most promising players of modern European basketball grew in modest BC Reflex in Serbia. His pro career also includes stints in Borac Cacak, Zeleznik and Olympiakos. He made himself notable plating for junior team in his native country, winning U16 (2003), U18 (2005) and U20 (2007, MVP) European Championships. Two years after he became the European vice-champion with Serbian National Team. 2009-10 season was a pinnacle of his club career until now – Milos was named Euroleague MVP and led Olympiakos to the tournament title game.

His averages in previous Euroleague season were 10.9 points, 2.7 rebounds, 3.6 assists, 0.7 steals in 25.5 minutes in 18 games. His averages in Greek League were 9.0 points, 2.2 rebounds, 4.9 assists, 0.9 steals, 21.5 minutes in 21 regular championship games, 11.1 points, 1.1 rebounds, 4.0 assists, 1.3 steals, 22.4 minutes in 8 playoff games.

Jonas Kazlauskas, CSKA head coach:
Team game is usually defined by ‘1’ and ‘5’ spot players. I am glad that we found appropriate point guard to the center we signed earlier. Krstic and Teodosic played a lot together in Serbian National Team, they know each other well. I think they will make up a strong unit. There is no need to introduce Teodosic: he is an experienced player already, he played in many games of top-level, including terrific Olympiakos – Panathinaikos battles. Therefore I am sure that he will help us.

Milos Teodosic:
I am happy to play for one of the best European teams. I am glad that CSKA will have strong roster, I am sure that we will be able to reach all the goals stated by the club. Surely it is great to play alongside my friend Nenad Krstic, the great player and person.

The press conference with PBC CSKA President Andrey Vatutin and player Milos Teodosic participating will take place in USH CSKA on July 8 at 4.00 p.m.
Јебеш живот без идеологије!

Од рођења мог.. није прошло без имена твог.....
Keimaak

Re: Transferi

Postby Jing Jang » 07 Jul 2011, 15:40

ovaj lampe gde god da ode, taj klub se raspadne :D
nego kakve je situacija u ostalim klubovima iz grupe "c", ko je sve dosao i osao...
ovo sto vidim je da su cook,buris i foca u armaniju a barac u efesu, jel bilo jos nekih odlazaka/dolazaka
Jing Jang

Postby bekrinjo » 07 Jul 2011, 17:44

AirBall wrote:Ukrajinski Budivelnyk je dobio pozivnicu i igrace sledece sezone u VTB Ligi... Kao domacin svoje utakmice ce igrati u kijevskoj dvorani koja ima kapacitet od 7000 mesta...

Zvezdan Mitrovic im je novi trener...
bekrinjo

Postby AirBall » 07 Jul 2011, 23:30

bekrinjo wrote:Tyrese Rice potpisao L. Ritas...

Ne treba ni najmanje sumnjati u Dziletov izbor amerikanaca, jer ih covek poznaje kao svoj dzep...

Uopste se ne bih iznenadio da Rice bude jedno od iznenadjenja u evropskoj kosarci sledece sezone...

Jing Jang wrote:ovaj lampe gde god da ode, taj klub se raspadne :D

Pa Unics se nije raspao... Sta vise, plasirali su se u EL posle dosta bezuspesnih godina time sto su osvojili EC, a i u ruskom prvenstvu su bili lideri u regularnom delu sampionata...

Ne treba sumnjati u Quarejetu... Zna on da radi svoj posao...
AirBall

Postby nolinjo » 08 Jul 2011, 12:38

AirBall wrote:Roger Grimau i Raul Lopez u Bilbao-u naredne 2 godine...

odlicna pojacanja za evroligu
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby mali_buda » 08 Jul 2011, 12:41

Oni prave odlican tim skupljajuci otpatke Reala i Barse.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby KKP » 08 Jul 2011, 13:01

I Bilbao dovede dva iskusna i odlična igrača, koji će njima svakako biti pojačanja, pogotovo za Evroligu...
KKP

Postby Paki » 08 Jul 2011, 14:16

bekrinjo wrote:Maciej Lampe potpisao na 2 gsezone za Kahu Laboral...

Uf,pitanje je hoće li imati prostora pored 450K vrednog Dragičevića :ajdejebote:
Paki

PreviousNext

Return to Evropska košarka