Board index Tenis Teniseri i teniserke

Novak Đoković

Re: Novak Đoković

Postby Goca_64 » 05 Jul 2011, 12:35

alcesta wrote:
SUPERB SERB

by Highpockets, aka Cilla Reid

Ko kaže da ga samo srpski navijači veličaju u desetercu? :lol: :lol: :lol:

:laugh:
Sjajno, ne verujem svojim ocima...
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby euforija » 05 Jul 2011, 12:53

E sjajno zaista, :laugh: , a ljudi pa Novak je samo covek sa svim vrlinama i mana, tako da kad mu se dese nekakvi propusti, treba mu i oprostiti.
Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari
euforija

Postby alcesta » 05 Jul 2011, 13:05

Normalno. Ne navijamo za njega zato što je svetac (mada mi je najgore kad čujem da ga porede sa Nikolom Teslom :tap: ) ali kod nas je to tako, sve u krajnost, ništa u sredini.

Braća Makedonci: http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=23CFE ... F775FF4B65
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Unexpected » 05 Jul 2011, 13:10

Nemci o Noletu: "Taj sjaj u očima"
05. jul 2011. 12:35 > 12:40

Vodeći nemački listovi i u utorak su posvetili veliki prostor pobedniku Vimbldona i novom lideru ATP liste Novaku Đokoviću.

Image

Nemci jednoglasno podržavaju tezu da je nastupilo vreme dominacije srpskog tenisera.

Naslov u "Frankfurter algemajne cajtungu" glasi "Taj sjaj u očima". Ilustracija za tekst je velika fotografija Đokovića koji drži vimbldonski pehar, pogleda uprtog u nebo, dok mu Rafael Nadal iz drugog plana aplaudira.

"Kada deca provode mnogo vremena pred televizorom, iz toga ne mora obavezno da se izrodi nešto loše. Đoković je kao dečak satima gledao vimbldonski turnir - dok nije počeo da sanjari - kako bi bilo da i on jednog dana pobedi na tom turniru", navodi list.

Podsetivši da su Srbi tradicionalno naklonjeni fudbalu i košarci, "Frankfurter algemajne cajtung" konstatuje da "veliki sportisti ne poniču uvek u sredinama koje se savršeno staraju o sportskom podmlatku, ili pružaju savršene uslove za trening".

Zato je Novak morao da ode u Minhen, na akademiju Nikole Pilića.

"Daleko od porodice, u stranoj zemlji - to ne može svako da izdrži. A Novak je na svoju zemlju i te kako ponosan i odlično poznaje njenu istoriju".

I u "Zidojče cajtungu" je velika Noletova fotografija sa peharom, uz naslov: "Kompletno nadmoćan".

List prenosi i Nadalovu izjavu da vrhunski nivo igre, kakav sada pokazuje Đoković, ne može da se održava večno.

"Sve nepobedive igrače su sa trona skinuli - drugi nepobedivi igrači. Mekinro je igrao do 1992, ali nikada kao čudesne 1984. Federer je izgledao nepobediv na travi - dok ga Nadal 2008. nije pobedio i u Vimbldonu. Sada je došlo Đokovićevih pet minuta", kaže se u tekstu.

"Zidojče cajtung" zaključuje da ono što "uznemirava Đokovićevu konkurenciju", jeste njegov igrački razvoj.

"On je svake godine sve bolji. On neumorno radi na svojim slabostima. Jedno vreme je važio za specijalistu za tvrde podloge - i trpeo je podsmehe zbog svog servisa. Sada pobeđuje na svim podlogama, a servis mu je postao snažno oružje. Postao je bar isto tako brz, kao i brzinsko čudo zvano Nadal. A sezona tvrdih podloga tek počinje…"

(Tanjug, foto: MN Press)
The End.
Unexpected

Postby Liv » 05 Jul 2011, 13:28

Ko je bio na toj kuckoj zabavi koju pominjete, jel ima neki link?
Liv

Postby Goca_64 » 05 Jul 2011, 13:34

Liv wrote:Ko je bio na toj kuckoj zabavi koju pominjete, jel ima neki link?

Ima, okacio Air, ali da me ubijes ne secam se gde... mislim da je negde na predhodnim stranama Svastare...
Bolje ne gledaj koje su sve prisipetlje tamo.
Meni se poprilicno smucilo kad sam videla Kostica, moram da priznam. Ako sam dobro prepoznala, ispravite me ako gresim...

p.s. ne znam koliko pratis prilike u Srbiji, ali Kostic je jedan iz plejade "biznismena" tipa Beko, Miskovic, Subotic & company
Inace, prvi muz Marijane Mateus, s kojom je Srkiboj dovodjen u ljubavnicku vezu...
Last edited by Goca_64 on 05 Jul 2011, 14:17, edited 1 time in total.
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby AirBall » 05 Jul 2011, 13:41

Liv wrote:Ko je bio na toj kuckoj zabavi koju pominjete, jel ima neki link?

Prvi post na prethodnoj strani...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Monsieur Poirot » 05 Jul 2011, 13:42

Tacno sam znao, konacno docekavsi sa svojom lepsom polovinom pocetak i kulminaciju doceka najboljeg srpskog sportiste sa trofejom "najprestiznijeg" teniskog turnira, da cu kad stignem do prvih komentara na isti videti veliki broj negativnih reakcija i da ce one uveliko da potisnu samu srz doceka. Ne bih se mnogo vise osvrtao na to, samo cu reci da sam ja imao jedan cilj kada sam juce otisao ispred Doma Narodne skupstine, a to je da ovaj covek koji nam je mnogo puta izmamio osmeh na lice i izazvao lavine euforicnih reakcija vidi jednu veliku i nepreglednu kolonu ljudi koje je sportski usrecio i koja mu sada uzvraca na taj nacin. Dakle, to je bila moja motivacija, nisam sigurno otisao tamo da bih bio u prvom redu, slikao se sa peharom i tome slicno, pa me prema tome ni svi ostali prateci dogadjaji nimalo nisu doticali(cak je bilo i duhovitih opaski-"nemam ja toliko vremena koliko ti imas familije" :laugh: ). Zasluzio je slavlje na svoj nacin; i ja bih voleo da je naterao Koverdejla da ostane jos koji dan i otpeva jos koji put "Soldier of fortune" ili "Still of the night", ali sam se osecao lepo i uz taktove Miroslava ili Vlada...

Uzivaj majstore, zasluzio si!

Docek Novaka 001.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"If anyone could've drunk the poison cocktail, it could've been me..

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby Gama » 05 Jul 2011, 13:46

vidi jednu veliku i nepreglednu kolonu ljudi koje je sportski usrecio i koja mu sada uzvraca na taj nacin.

Upravo tako :+1:. Ne razumem komentare zasto je ovo a ne ono.....
Gama

Postby Starsica » 05 Jul 2011, 13:48

To je vise licni utisak, ne samo komentar :beyond: Smatram, i ostajem pri tome, da citava familija nije potrebna da bude predstavljena. Takodje smatram, i takodje ostajem pri tome, da citav onaj slajm od "tajkuna" ne da nije potreban, nego ih treba rasterati da se vise ne vrate i kite tudjem perjem.
Ali, to je Nole. I nije moja proslava, tako da, ja mogu da pricam sta bih i kako bih uradila, kad se meni takav docek nikad nece desiti, osim ako Srbiju ne izvucem iz krize pa da me velicaju kao sveticu. Nisam ja rekla da meni proslava kao takva smeta, samo sam iznela sta, po mom misljenju, tamo nije potrebno.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby Liv » 05 Jul 2011, 14:00

I ja bih otishla da sam bila u Bgu, a nisam ni na jednom docheku pre bila koliko god bitni i veliki bili i koliko god me oni tada chinili srecnom.

Moj komentar se nije odnosio ni na muziku, ni na familiju itd. To je Novak, on zheli da ga znamo takvog kakav je, i hvala mu na tome. Ne prodaje maglu. Moj komentar se nije odnosio na ljude koji su otishli njega da vide. Vec na one koji misle da su oni lichno neshto postigli ovom titulom jer su rodjeni u istoj zemlji, one koji njegove uspehe prisvajaju bez imalo prava. Tih ima i medju politicharima, medju tajkunima ali i medju narodom. I ne mogu da kazhem da mi je svejedno ko je bio - ja Novaka vidim kao izrazito inteligentnog i dobrodushnog mladica. Njegovog oca kao sve suprotno. Vreme ce pokazati shta ce prevagnuti i da li ce uticaj porodice, biznisa i sl. prevesti i Novaka na tu stranu kad zavrshi karijeru ili mozhda chak i ranije.
Za mene bi to bila najgora stvar - i iz njegove perspektive kao nekoga ko treba da se izdigne iznad malverzacija (jako dobro znam koliko je to teshko svakome ko zheli neki privatan biznis u Srbiji) i iz perspektive fana kome bi sve ideje o tome zashto ceni jednog igracha pale u vodu.
Liv

Postby Unexpected » 05 Jul 2011, 15:48

Novak na novčanici od 2.000 dinara
05. jul 2011. 15:38 > 15:56

Englezi se "upecali" na srpsku šalu da će Đokovićev lik biti na novoj banknoti.

Image

Puštanje u opticaj novčanice od 2.000 srpskih dinara očekuje se tokom ove godine, a "The Sun" plasirao je informaciju da će na njoj biti lik Novaka Đokovića.Tu "dojavu" je tiražni britanski tabloid je dobio od jednog tviteraša.

Naime, Nenad Pavlović je nakon plasmana Đokovića u finale Vimbldona i osvajanja prvog mesta na ATP listi, napravio veoma verodostojnu foto-montažu srpskog tenisera na novčanici od 2.000 dinara.

To nije ostalo nezapaženo kod uredništva "Sana", pa su to objavili kao vest uz prigodan tekst u kome piše da će "teniski heroj u svojoj domovini Srbiji dobiti novčanicu" i da je ona "već dizajnirana sa 24-godišnjim asom i centralnim terenom Vimbldona u pozadini".

Englezi takođe dodaju da zelena boja koja je dominantna na novčanici simbolizuje Đokovićevo grickanje trave nakon što je trijumfovao na londonskom grend slemu.

"Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić razmatraće ovaj predlog tokom nedelje", piše još u britanskom tabloidu.

Ubrzo pošto je plasirana ova "vest" i na Facebook-u je otvorena grupa "50.000 ljudi koji zele novcanicu od 2.000 sa likom NOVAKA DJOKOVIC xDDD".

Inače, iz Zavoda za izradu novčanica u Topčideru su zaista krajem prošle godine najavili da bi tokom 2011. trebalo da bude puštena u opticaj nova banknota od 2.000 dinara, ali sa likom naučnika Milutina Milankovića.

(MONDO)
The End.
Unexpected

Postby georgina » 05 Jul 2011, 18:25

jao ljudi, meni net usporio katastrofalno, ali nemam sada vremena za reklamacije i intervencije, moram u neku posetu.

zbog toga necu biti u mogucnosti da gledam ovu vecerasnju emisiju o noletu na b92, pa ako neko gleda neka zapamti i preprica ako bude nesto sto vec ne znamo.

ili ako saznate hoce li i kada biti repriza ili gde to moze da se skine, sve varijante igraju, hvala unapred
georgina

Postby Gama » 05 Jul 2011, 21:57

:hatman:
Its time for me to say it one more time. SRBIJA RULES! incredible night to remember forever. Neverovatan docek mi je bio priredjen sinoc.Zauvek cu ga pamtiti.Volim vas

Fed o uspehu Novaka:
The only player who has beaten him this year said Tuesday that Djokovic has earned his success after compiling a 48-1 record in 2011.

"He deserves to become No. 1 after an immense start to the year," said Federer, who defeated the 24-year-old Serb in the French Open semifinals. "When you lose so rarely, your confidence carries you a long way."

The third-ranked Federer said it wasn't a big surprise that Djokovic dethroned Rafael Nadal after having beaten the former top-ranked Spaniard in four previous finals in 2011.

"And he's proved before at Wimbledon that he can play on grass," said Federer, a few days before the start to Switzerland's Davis Cup match against Portugal. "It's good for tennis that it happened."

Gama

Postby Altair » 05 Jul 2011, 22:03

nista posebno novo nije bilo u emisiji
samo su na kraj ubacili i izjave posle osvajanja W

ala je ATP napravio cool tribute video
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Medi ... -No-1.aspx

a imaju i celu tribute stranicu
http://www.atpworldtour.com/News/DEUCE- ... c-No1.aspx
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine