Board index Razni Sportovi Rukomet

Domaći rukomet - Lige, transferi, aktuelnosti, zanimljivosti

Re: Domaci rukomet - transferi, aktueknosti, zanimljivosti .

Postby Stoxan » 03 Jul 2011, 21:46

Rumunka Pislaru na golu Zaječara

Zaječar je rešio goruće pitanje golmanske pozicije u sledećoj sezoni. Na tržištu je bilo vrlo malo slobodnih i kvalitetnih golmanki, ali posle dugih pregovora rešenje se pronašlo u Rumuniji. Dosadašnja golmanka Oltchima i reprezentativka Rumunije, Tereza Pislaru (29) stajaće na golu srpskih šampionki u narednoj sezoni. Dolazak Knezović u Oltchim, uz dvojac Ungureanu - Tolnai, učinio je da Pislaru postane četvrti, odnosno prekobrojni golman u redovima jednog od najboljih timova Evrope.

Sa reprezentacijom Rumunije, Pislaru je osvojila srebro na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2005.godine, a sa Oltchimom je osvojila Kup pobednika kupova i igrala finale Lige šampiona.

http://www.balkan-handball.com/zenski-r ... u-zajecara
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby - Gokhan SAKI - » 04 Jul 2011, 09:42

Изгледа да су у Зајечару решили да не буду репрезентација Србије у малом, можда ове сезоне нешто и ураде :ajdejebote:

Туркиња Озел у Зајечару
4 јул, 2011

Најбоља играчица Турске Јелиз Озел (31) на прагу је преласка у Зајечар. Српски шампион решио је да се појача пред квалификације за Лигу шампиона и учешће у Регионалној лиги.

Image

Председник УО Милан Станковић најавио је долазак једног одличног бека, а избор је пао на Туркињу Озел, прошле сезоне играчицу румунског Олчима.

Пре ње Амазонке су појачале Тамара Георгијев, Јована Стојиљковић, Верица Николић, Анета Пераица, Нина Јукопила, Петра Врдољак и Тереза Пислару.

- Gokhan SAKI -

Postby - Gokhan SAKI - » 04 Jul 2011, 13:07

Jagodinke sve jače - Marija Lojpur pod Đurđevim brdom

Image

Posle petogodišnje karijere u Italiji, pivotmenka Marija Lojpur (27) vraća se u Srbiju i novo je pojačanje rukometašica Jagodine za narednu sezonu.

-Jagodina je veoma ozbiljan klub ne samo u regionalnim okvirima, već i šire. Poklopile su se ambicije, moje i kluba, i evo mene ponovo u Srbiji, odnosno u Jagodini. Igraćemo na četiri fronta, cilj su trofeji u narednoj sezoni. Volela bih da moj povratak u Srbiju bude početak povratka najboljih Srpskih rukometašica u domaće klubove. To je znak da se domaći rukomet oporavlja i približava Evropi.

Reč je o četvrtom pojačanju Jagodinki, a predhodno su pristigle reprezentativna golmanka Dragica Beba Tatalović, srednji bek Marija Stefanović i desno krilo Ivana Milošević, sve tri iz Naise.

-Očekujem da sledeće sezone osvojimo bar jedan od trofeja u domaćim takmičenjima, kao i da se nađemo u završnici regionalne lige i kupa kupova. Ambicije i ciljevi kluba su jasni i za njihovo ostvarenje potrebno je dovesti još dva pojačanja na levom i desnom beku. Očekujem da imamo bolju ekipu nego prošle sezone, jer ćemo imati jaču konkurenciju za svaku poziciju, rekao je šef stručnog štaba Zoran Ivić.

Sledeće sezone prvom timu Jagodinki biće priključene igračice iz omladinskog pogona, a reč je o kadetskim reprezentativkama Gabrijeli Miladinović, Ivani Stevanović i Anđeli Milićević. Zbog još uvek nejasnog kalendara takmičenja, početak priprema nije preciziran, ali su igračice dobile individulane planove rada.

- Gokhan SAKI -

Postby DON » 04 Jul 2011, 15:28

Partizan je sve dogovorio sa pivotmenom Milinićem, ostaje samo potpis. SA Veljkom Miloševićem se i dalje pregovara. Što se tiče golmana, tu su Šijan i Mijatović opcije, juče je Mijatović bio bliži, danas Šijan... VIdećemo šta će na kraju biti.

U Zvezdi ništa novo, očekuje se izbor novog UO ali se čeka povratak Peruničića sa odmora.
DON

Postby werbatim » 04 Jul 2011, 19:26

Uh kako bi mi leg'o Sijan. Bas mi je bio drag dok je bio u Partizanu prosli put.

A Zajecar se uozbiljio... Nesto planiraju? :D
werbatim

Postby Stoxan » 04 Jul 2011, 22:08

Pošto nemamo (još) žensku rukometnu sekciju, navijaću od sada za Zaječar. Ova Turkinja je prelomila :drool:
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby bekrinjo » 04 Jul 2011, 23:18

Koliko ja znam u ZRK Zajecar se peru veeeeelike pare...
bekrinjo

Postby bekrinjo » 04 Jul 2011, 23:26

Љуба Јовановић: Ризиковао сам са допингом

4 јул, 2011
Десни бек Војводине Љубомир Јовановић открио је како се „допинговао” пред финални турнир Купа Србије, на коме су Новосађани стигли до пехара.
– Истина је да ме је тестирао АДАС, после полуфиналне утакмице Купа са Партизаном. Чињеница је и да сам четири месеца вукао повреду трбушног мишића, који је на крају пукао. Био сам приморан да паузирам осам недеља пред финални турнир. Никако нисам успевао да се опоравим. Тада сам донео одлуку да ћу на своју руку покушати да решим проблем. Почео сам да узимам коктеле лекова за брже зарастање мишића. То ми је у датом моменту повећало ниво хормона и резултат теста је познат – навео је Љуба и интервјуу часопису Стори.

Казао је да је жеља да игра била јача од свега.
– Превагнула је историјска шанса да узмемо Куп у нашем граду и моја жеља да будем део тога. Нисам играо ни боље ни лошије него иначе, само сам успео да себе физички оспособим за игру. Војводина је освојила Куп, био сам део тога, а сада ћу сносити последице. Ризиковао сам, али моја намера је била чиста. Али то је лутрија на којој не желите да извуку ваш број.
Осврнуо се и на причу да је пао због коришћења вијагре.
– То ми је било симпатично. Баш бих волео да видим како неко игра утакмицу под дејством тих супстанци са толико мушкараца на терену. Звучи занимљиво – слатко се насмејао.
Открио је Јовановић и да ће понудити раскид уговора Војводини.
bekrinjo

Postby Stoxan » 04 Jul 2011, 23:31

bekrinjo wrote:
Љуба Јовановић: Ризиковао сам са допингом

Осврнуо се и на причу да је пао због коришћења вијагре.
– То ми је било симпатично. Баш бих волео да видим како неко игра утакмицу под дејством тих супстанци са толико мушкараца на терену. Звучи занимљиво – слатко се насмејао.

Открио је Јовановић и да ће понудити раскид уговора Војводини.

:prcprcprc:
Stoxan

Postby bekrinjo » 05 Jul 2011, 14:16

Slavisa Joklanovic novi je trener Radnickog KG...
bekrinjo

Postby - Gokhan SAKI - » 06 Jul 2011, 11:03

Јелена Ерић у Зајечару
6 јул, 2011

Јелена Ерић (32) је нова Амазонка! Освајач дупле круне Зајечар је добио најзвучније појачање у виду некадашње репрезентативке Србије, у прошлој сезони играчице вицешампиона Данске Рандерса.

– Договорили смо сарадњу на годину дана са могућношћу продужења на још две – потврдио је председник Зајечарки Милан Станковић. – Врло смо задовољни што такав профил играча стиже у наш клуб. Сматрамо да је то логичан потез, њеним доласком покрили смо позиције левог и средњег бека, а Ерићева је пре свега добар одбрамбени играч. Очекујемо да се наметне као лидер тима, што нам је у прошлој сезони недостајало.

Image

Ерићева је друга Новосађанка после Тање Медвед која ће носити дрес Зајечара. Била је изабрана у идеалан тим данског шампионата 2008. године као чланица КИФ Вејена. У Раднерс се преселила годину касније и одмах освојила Куп ЕХФ, следеће сезоне играла Лигу шампиона и углавном била задужена за одбрамбене задатке. Дрес Србије последњи пут је носила на Европском првенству у Македонији 2008. године.

Откуд то да се одлучила за повратак, са доста успеха је играла у најјачој лиги на свету?

– Данска лига више није тако јака као што је била, нема више профила играча као некад. Али, пресудна за повратак је била жеља да будем ближе породици. До сада сам долазила једном годишње кући, а сад сам за час у Новом Саду – узвраћа добро расположена Јелена.
- Gokhan SAKI -

Postby - Gokhan SAKI - » 07 Jul 2011, 15:36

Радосављевић међу Лалама
7 јул, 2011

У Војводини ни летња жега, а ни лоше време, не могу да спрече људе задужене за довођење играча. Они, једноставно, не мирују. Жеља им је да за следећу сезону направе екипу која ће играти запажену улогу у Суперлиги Србије, али и у Купу купова.

Image

Како смо сазнали из веома поузданих извора у клубу, једногодишњу верност парафирао је искусни десни бек Ненад Ушке Радосављевић. Овај момак је у каријери носио дрес Партизана, ПКБ-а, Сп Орте, једно време провео и у Италији. Нема сумње да ће његов долазак много значити црвено – белима. Такође, званично је, на две године, потписао леви бек Милош Милошевић, који игра и на позицији средњег.

Веома близу повратку су и десни бек Милош Лојаничић, лане члан крагујевачког Радничког, али и одлични Немања Суџум. Он игра на позицијама десног крила и десног бека, а у прошлој сезони био је у скопском Вардару.

Уз Дамјановића, Веселинова, Санчанина и Вуковића, који су већ потписали уговоре, Војводина рачуна на још неколико новајлија.

И Светлана Китић дигла руке
7 јул, 2011 Како је улетео у клинч са председником РСС Велимиром Марјановићем, Саша Марковић глава тренерске организације Србије, изгледа остаје све усамљенији. Његовом еснафу прети одузимање готово свих ингеренција, попут лиценцирања, школовања тренера, кампова, начина избора, али га полако остављају и његови чланови.

Недавно изабрана потпредседница Светлана Китић је како чујемо поднела оставку. А, кад се томе дода да недавном састанку УО Тренерске организације нису присуствовали ни такође недавно изабрани Милорад Лајић, Душан Савић, Драган Кубуровић, Горан Веселиновић, те да нису имали ни кворум за одлучивање, онда постаје јасно да су уз професора још само највернији сарадници Славенко Жерајић, Душан Бишевац и Драган Лукић.

У међувремену Марјановић је поставио ултиматум од месец дана да овај еснаф достави Савезу сва документа на усаглашавање, а требало је и да ових дана одрже још један састанак са Божидаром Ђурковићем и Велимиром Марјановићем, али до њега није дошло.

Како незванично сазнајемо постоји и велико незадовољство чланства, пречестим и веома скупим семинарима као и лошом одлуком о начину добијања дозвола за рад и честим кршењем те одлуке. О чему је и председник Марјановић говорио на Управном одбору.
- Gokhan SAKI -

Postby Stoxan » 09 Jul 2011, 14:42

Kladarin još godinu u Partizanu

Oporavio se posle povrede, tako da verujemo da će da se vrati u formu – kaže sportski direktor rukometaša crno-belih Stojan Radanović
Image
Stevan Kladarin

Kao što je i najavljivao sportski direktor rukometaša Partizana, Stojan Radanović, crno-beli su ponudili jednogodišnji ugovor levom krilu, Stevan Kladarinu, koji je on potpisao.

Nekadašnji juniorksi reprezentativac prošlu szonu je propustio zbog teške povrede ligamenata kolena.

- Kladarin je odlučio da ostane još godinu. Oporavio se posle povrede, tako da verujemo da će da se vrati u formu. Iako smo dogovorili saradnju, ukoliko nađe inostrani angažman, može u svakom trenutku da ode iz Partizana – rekao je Radanović za „Sport“.

Crno-beli dugo vagaju oko golmana. Prvi “pik” kluba iz Humske je iskusni čuvar mreže, Dane Šijan.

- Ovih dana ćemo da znamo da li Šijan dolazi ili ne. U ponedeljak bi trebalo da se zna ko će u narednoj sezoni da brani gol Partizana, osim Strahinje Milića, koji najverovatnije ostaje u redovima srpskog šampiona.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.72.ht ... -Partizanu
Stoxan

Postby Stoxan » 09 Jul 2011, 21:54

Dunja Tasić u Jagodini

Jagodina je uspešno završila potragu za levim bekom, pošto je Dunja Tasić(24) nova igračica u četi Zorana Ivića. Beogradjanka koja je predhodnih sezona igrala za Slodes, Lastu i Naisu, a sa Vrnjačkom Banjom osvojila šampionsku titulu, pridružiće se tako saigračicama iz Naise(Tatalović, Milošević, Stefanović) koje su po završetku sezone stigle iz Niša u Jagodinu.

Pre nekoliko dana u redove ambiciozne Jagodine, stigla je nekadašnja saigračica Tasićeve iz Laste, Marija Lojpur.

http://www.balkan-handball.com/transfer ... u-jagodini
Poslednja u nizu pojačanja Zaječara - Rumunka Moise

Zaječar još zvanično nije zaključio sa spiskom pojačanja za sledeću sezonu, ali poslednja u nizu igračica koje će obući narandžasti dres u sledećoj sezoni jeste iskusna Elena Moise(36). Rumunka koja igra na poziciji srednjeg beka, najveći deo karijere igrala je za klub iz svog grada, Rapid iz Bukurešta, dok je poslednjih nekoliko sezona igrala za Buzau, Devu i Krajovu gde je bila jedan od vodećih strelaca.

Dakle, nove igračice srpskog šampiona u sledećoj sezoni biće: Jelena Erić, Tereza Pislaru, Verica Nikolić, Jovana Stojiljković i trio hrvatskih igračica Petra Vrdoljak, Nina Jukopila i Aneta Peraica.

Zaječarke drugog septembra počinje borbu za plasman u Ligu šampiona na prvom od dva kvalifikaciona turnira koji su prepreka za premijerno pojavljivanje srpskih šampionki medju 16 najboljih klubova Evrope.

http://www.balkan-handball.com/transfer ... unka-moise
Stoxan

Postby - Gokhan SAKI - » 10 Jul 2011, 12:15

Крагујевчани довели Николића, Брњас опет Витез
10 јул, 2011

ПКБ остаје без још једног играча овог лета, после Ненада Радосављевића и Вање Илића јато је напустио и Зоран Николић. Овај талентовани момак ће у наредне три године носити дрес крагујевачког Радничког.

Image

Кружни нападач је тренутно са јуниорском репрезентацијом на турниру у Мађарској, поникао је у Новом Београду, а последњих сезону и по играо је на двојну регистрацију за матични клуб и Млекаџије.

Николић ће се припремама новог клуба прикључити по завршетку Светског првенства за јуниоре у Грчкој (17. – 31. јули).

Крагујевчани су тако највероватније затворили причу када је пивотмен у питању, а наставак сарадње договорили су са костуром тима од прошле сезоне, попут Шмигића, Златановића, Цветиновића, Продановића, на десном беку јачи су за Милана Вучићевића. Отишли су Радојевић (Спортинг) и Тица (Израел).

Брњас у Обилићу

Док се не изабере нови тренер, управа Обилића и не жели да се бави довођењем играча. Тај посао жели да препусти тренеру, да он склопи коцкице сопственог мозаика.

Image

Ипак, назире се повратак једног од бивших Витезова. На Врачар би требало да се врати пивотмен Бојан Брњас. После одласка из Обилића, борац на црти крстарио је Србијом, био у Црвеној звезди, Прибоју, Металопластици, Радничком, а сада је поново пред вратима омиљеног клуба.

- Gokhan SAKI -

PreviousNext

Return to Rukomet