Шоштар: Затворени смо са свих страна, али остаћемо локомотива ватерпола!Александар Шоштар , први човек Партизан Рајфајзена, забринут је и огорчен пред круну сезоне фајнал-фор Лиге шампиона.

Мимо свих очекивања, тим на чијем је челу је успео да се пласира на завршни турнир и биће учесник спектакла у Београду 31. маја и 1. јуна.
– Огорчен сам и то је блага реч. Затворени смо са свих страна и не знам зашто. Осим Рајфајзена и још неколико пријатеља, међу којима је рецимо Завод за спорт и медицину спорта немамо помоћ. Истина добијамо средства од министарства и секретаријата града као и сви други али је укупна слика да једва преживљавамо – почиње причу Шоштар.
Председник Партизан подсећа на већ годинама прича о проблемима које муче клуб који је у Србији забележио шест дуплих круна , био првак Европе 2011.
– Постоји нека негативна клима према нама и то као да смо стално у контри од људи из ватерпола. То није ни тачно, а наравно да није ни добро. Све што Партизан ради је деценијама у функцији клуба и српског ватерпола. Свиђало се то некоме или не ми смо локомотива српског ватерпола и то ћемо да останемо.
У овој сезони клуб је први пут без домаћег трофеја. Шоштара то не чини незадовољним:
– Подмладили смо састав, сви су се смејали тврдњама да можемо много. И видели сте. Куп смо изгубили у продужетку, полуфинале плеја-офа са Радничким такође у продужетку, а разлика на папиру је показивала да је требало да будемо много лакши залогај.
И сада долазимо до кључне ствари:
– Кад се све то зна, када ту нема никаквих дилема питам јавно где смо ми у Србији? Због чега су нам врата свуда затворена? При томе мислим на јавна предузећа која улажу у спорт, али у том улагању заборављају на нас. Тешко преживљавамо. Ако је те нечији систем није добар. Ако се дестабилизује Партизан српски ватерполо ће бити у огромном, тешко решивом проблему.