Board index Tenis Teniseri i teniserke

Ana Ivanovic

Re: Ana Ivanovic

Postby Gama » 09 May 2013, 00:28

Image

"El Hormiguero" fotografje

Ovde ima jos par videa
Gama

Postby Hezonja » 10 May 2013, 20:00

Ivanovićeva: Igram sve bolje

Ivanovićeva je u četvrtfinalu lako pobedila Nemicu Anđeliku Kerber sa 6:3, 6:1, posle manje od sat vremena igre.

Dve teniserke su se nedavno sastale u Štutgartu o okviru Fed Kupa, a meč je dobila srpska teniserka, koja je istakla da joj je taj duel bio važan zbog psihičke pripreme.

"Mnogo mi je značio duel sa Anđelikom u Štutgartu zato što sam bila psihički spremnija za ovaj i znala sam da mogu da je dobijem. Ovo je bio dosta drugačiji meč, čini mi se da je sada jače udarala lopticu, ali i pravila više grešaka. Mislim da sam i ja imala agresivniji pristup, bolje sam servirala i zaista sam zadovoljna igrom."

Ivanovićevu u polufinalu očekuje duel sa Ruskinjom Marijom Šarapovom. Njih dve su se do sada sastajale osam puta, uz šest trijumfa Ruskinje.

"Dobro sam se snašla na ovom turniru, iz meča u meč igram sve bolje. U subotu me čeka izuzetno težak duel, ali sam srećna zbog napretka i nadam se da ću uspeti da odigram na istom nivou. Imam vremena da se odmorim za meč sa Šarapovom, ova dva seta su mi u tome dosta pomogla."

Srpska teniserka je istakla da joj je ove sezone cilj plasman na završni masters turnir, ali i naredni gren slem, Roland Garos.

"Ove sezone mi je svakako cilj da se kvalifikujem za završni masters, ali do tada ima još dosta turnira. Za sada mi je glavni fokus Rolan Garos, gren slem na podlozi koju volim", rekla je Ivanovićeva.
Hezonja

Postby alcesta » 10 May 2013, 21:44

Sad je čini mi se 13. s ovom pobedom. :)

Jelena Ristic ‏@JelenaRisticNDF43m
Ajdeeeeeee!!!! :) “@dusanVemic: Ana Ivanovic on fire! #idemooo #proud #serbiantennis”
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Hezonja » 11 May 2013, 17:52

Ana: Rezultat nije realan

Ana Ivanović rekla je da joj je nedostajalo malo energije u najvažnijim trenucima duela u kojem je izgubila od Ruskinje Marije Šarapove.

Šarapova je u polufinalu Mastersa u Madridu slavila sa 2:0 u setovima.

"Bilo je mnogo bliže nego što to rezultat pokazuje. Imala sam mnogo šansi, posebno u prvom setu."

"Osećala sam da mi je nedostajalo malo energije i tačnosti u najvažnijim trenucima, ali Marija je odlična igračica, tako da bi zaista trebalo da budete na vrhunskom nivou ako želite da je pobedite", rekla je Ana Ivanović posle meča.

"Osećam da se polako ponovo približavam nivou teniserki poput Šarapove", dodala je Ivanovićeva.

Šarapova je posle pobede nad Ivanovićevom postala 36. teniserka u istoriji koja je došla do 500. pobeda u karijeri.

"Prilično sam zadovoljna kako sam odigrala protiv Ane, a broj od 500 pobeda je prilično značajan", rekla je Šarapova.

Ruskinja će u finalu turnira u Madridu igrati protiv Amerikanke Serene Vilijams.
Hezonja

Postby Gama » 11 May 2013, 22:41

A. IVANOVIC/A. Kerber 6‑3, 6‑1
Intervju

Gama

Postby Delester » 12 May 2013, 12:11

Ana: Rezultat nije realan

:laugh:
.......................................................................................
http://www.pic4ever.com/images/snapoutofit.gif
Delester

Postby Gama » 15 May 2013, 10:50

Ana: Nije bio moj dan, nije mi išlo

Ana Ivanović razočarana je eliminacijom na startu turnira u Rimu, ali na poraz gleda sa svetle strane jer će imati više vremena da se spremi za Rolan Garos.

Bolja od najbolje srpske teniserke bila je Poljakinja Uršula Radvanska sa 6:3, 2:6, 6:2.

"Dekoncentrisala me i buka sa ostalih terena, ali ja sam kriva, definitivno nije bio moj dan. Jedina dobra stvar je što ću sada imati dovoljno vremena da se pripremim za Rolan Garos", rekla je Ivanovićeva.

"Moram da gledam napred, da se potrudim da u Parizu odigram što bolje. Moji ciljevi su povratak u Top 10 i da se plasiram na zavšni masters u Istanbulu", dodala je srpska teniserka.

"Uslovi za igru bili su jako loši i bilo mi je veoma teško. Razočarana sam, jer sam u Majamiju ove godine odigrala jako dobar meč protiv nje i pobedila je. Jednostavno, danas mi nije išlo, pokušala sam da se priviknem na uslove, udarala sam iz sve snage :tap: , ali loptica nije išla gde sam želela. Loptice su ovde teže i ne idu tako brzo kao u Madridu", rekla je Ivanovićeva.
Gama

Postby Gama » 22 May 2013, 00:06

Ana Ivanovic
May 17
On Wednesday May 22nd at 6pm, I will be at the Adidas Store Champs Elysées in Paris for an autograph session together with Jo-Wilfried Tsonga. Who else is coming?!

Image
Gama

Postby Tufi » 22 May 2013, 20:22

Sjeca li se neko , koliko je Ana dobila od Joneksa para kada je postala broj 1? Potrebno mi je za neki rad za fakultet :D
Tufi

Postby euforija » 22 May 2013, 21:47

Tufi wrote:Sjeca li se neko , koliko je Ana dobila od Joneksa para kada je postala broj 1? Potrebno mi je za neki rad za fakultet :D

Mislim da je bila u pitanju cifra od 10 miliona.
Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari
euforija

Postby Tufi » 22 May 2013, 21:50

Hvala. nasao sam , u pravu si to je bilo 10 miliona dolara :)
Tufi

Postby Gama » 23 May 2013, 11:33

Image

Ana Ivanovic and Jo-Wilfried Tsonga attended a fan event together at the Adidas sportswear store in Paris today. The pair posed for pictures, signed autographs and spoke with the media. Some lucky fans got to do some shopping with Ana.

Image

Ana Ivanovic
14 hours ago
Great to see so many of you at the adidas store on the Champs-Elysées this evening! Feels good to be back in Paris :)
Image
Gama

Postby Gama » 25 May 2013, 23:26

ImageImage
Gama

Postby Hezonja » 26 May 2013, 12:24

Image
Image

Anina izjava posle meca.

"It was cold!" said Ivanovic ruefully. "It was a bit up and down. I started very aggressive, let her back in a little bit, then stepped it up again. I was a little nervous at the end. But I'm really happy. It's not easy playing the first match on Sunday, but it's good to get that one under my belt and get moving. It feels like home, coming back here - a scary thought that it's five years since I won."

Hezonja

Postby Gama » 26 May 2013, 22:57

Image
Image

Srpska teniserka je savladala Petru Martić u tri seta 6:1, 3:6, 6:3.

„Imala sam oscilacija. Počela sam dobro, igrala sam agresivno, a u drugom setu sam joj dozvolila da se vrati u meč. Počela je da servira bolje, miksuje skraćene loptice i slajseve. U trećem setu sam se vratila na svoj novi igre. Bila sam nervozna kada je smanjila na 5:3, ali sam uspela da završim meč. U suštini sam zadovoljna“, kaže Ana.

U Parizu je poslednjih dana hladno za ovo doba godine. U nedelju nije padala kiša, ali je temperatura iznosila samo devet stepeni.

„Bili su teški uslovi, ali tako je cele nedelje. Trenirali smo u sličnim uslovima tako da to nije bilo problem. Ali jeste bilo hladno“, rekla je Ivanović nakon trijumfa.

Nisam videla ovaj deo meca, vidi se kako sam pratila :biggrin:
She was 3-0 up in the first set when her white visor fell off and could not be put back together. Umpire Kader Nouni obligingly telephoned for a replacement, and the hat crisis passed. :laugh: The Serb took the set in 27 minutes.
Ivanovic celebrated taking the first set by bravely removing her sweater, which on this distinctly chilly day marked her out as frankly eccentric. But the main change was in Martic.

Ovo je stvarno bio kljuc meca. Da je izgubila servis raspala bi se skroz
If only Martic could have converted the break point she had in the opening eight-minute game of the third set, the result might have been different. But Ivanovic held on, then forced a break of her own for 2-0, all fist-pumping self-affirmation.

U sredu ce igrati protiv Chanelle Scheepers ili Mathilde Johansson.
Gama

PreviousNext

Return to Teniseri i teniserke