Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby CrniGuja » 20 May 2013, 08:50

irriducibili wrote:
CrniGuja wrote:Zasto bi Spanulisa u bilo kojoj varijanti mrzeli navijaci Olimpijakosa?
Zaduzio ih je za 200 godina...

Najvise boli kada te izda onaj koga najvise volis...

Pa ono, i nije mi to neka izdaja, zamisli presao bi u drugi klub.
Jeste da smo mi navikli na to, pa ja recimo ne shvatam, ali ne prelazi u Panatinaikos recimo, nego bi otisao u inostranstvo i to sa takvim uspesima iza sebe da mogu jedino spomenik da mu dignu.
CrniGuja

Postby jana » 20 May 2013, 09:40

Pit Bull wrote:Zna li se kome ce A licenca umesto Prokoma ?

Mislim da nece nikom dodeliti A licencu, vec ce dodati devetu B licencu ili ce dodeliti wild card.

Po trenutnoj situaciji, ovo bi bile ekipe koje bi igrale Evroligu:

Spanija (4): Real, Barsa, Kaha, Unikaha (A)
Rusija (3): CSKA (A); Himki (B); Lokomotiva (C)
Italija (3): Siena, Armani (A); Sampion (B)
Turska (3): Efes, Fener (A); Galatasaraj (B)
Grcka (2): PAO, Oly (A)
ABA/Srbija (2): Partizan, Zvezda (B)
Litvanija (1): Zalgiris (A)
Izrael (1): Makabi (A)
Francuska (1): Sampion (B)
Nemacka (1): Sampion (B)
Poljska (1): Turov (B)
Kvalifikacije (1)

Ako se Prokomovo mesto bude dodeljivalo kao deveta B licenca, islo bi finalisti italijanskog plej-ofa, sto bi znacilo da Italija ima cetiri predstavnika u Evroligi. Mislim da je verovatnije da ga dodele kao wild card i to Bajernu ili Albi.
jana

Postby Hezonja » 20 May 2013, 09:47

jana wrote:
Pit Bull wrote:Zna li se kome ce A licenca umesto Prokoma ?

Mislim da nece nikom dodeliti A licencu, vec ce dodati devetu B licencu ili ce dodeliti wild card.

Po trenutnoj situaciji, ovo bi bile ekipe koje bi igrale Evroligu:

Spanija (4): Real, Barsa, Kaha, Unikaha (A)
Rusija (3): CSKA (A); Himki (B); Lokomotiva (C)
Italija (3): Siena, Armani (A); Sampion (B)
Turska (3): Efes, Fener (A); Galatasaraj (B)
Grcka (2): PAO, Oly (A)
ABA/Srbija (2): Partizan, Zvezda (B)
Litvanija (1): Zalgiris (A)
Izrael (1): Makabi (A)
Francuska (1): Sampion (B)
Nemacka (1): Sampion (B)
Poljska (1): Turov (B)
Kvalifikacije (1)

Ako se Prokomovo mesto bude dodeljivalo kao deveta B licenca, islo bi finalisti italijanskog plej-ofa, sto bi znacilo da Italija ima cetiri predstavnika u Evroligi. Mislim da je verovatnije da ga dodele kao wild card i to Bajernu ili Albi.

Jana zar se u Poljskoj ne racuna sampion, a ne prvi posle regularnog dela?
Hezonja

Postby jana » 20 May 2013, 09:53

Aleksa9 wrote:

Sampion, naravno. Ja vec upisao titulu Turovu.
jana

Postby nolinjo » 20 May 2013, 09:57

jana wrote:
Aleksa9 wrote:

uvalin se ne slaze sa tim :jezik:
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Hezonja » 20 May 2013, 10:00

nolinjo wrote:
jana wrote:
Aleksa9 wrote:

uvalin se ne slaze sa tim :jezik:

Bice luda serija.Igrali su 4 tekme ove sezone i sve gosti dobili.Stelmet je blagi favorit.
Hezonja

Postby Raoul Duke » 20 May 2013, 22:50

Vatutin: Nema sukoba, Teo ostaje

IZVOR. B92, VEČERNJE NOVOSTI | ĐN

Predsednik košarkaškog kluba CSKA iz Moskve Andrej Vatutin demantovao je navode medija da Miloš Teodosić odlazi na kraju sezone, nazvavši ih „nečijom fikcijom“.

Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Vatutin je za za ruski portal Sport-express.ru potvrdio da turski savez želi Mesinu za selektora, ali i negirao njegov sukob sa Teodosićem, prenose Novosti.

CSKA je poražen u polufinalu fajnal fora Evrolige od Olimpijakosa, iako je bio veliki favorit, a doživeo je i neuspeh u četvrtfinalu plej-ofa VTB lige protiv Smare.

Predsednik kluba je posle ovih neuspeha rekao da klub ne može da zavisi od pojedinaca, a potom govorio i o odnosu trenera Etorea Mesine i Miloša Teodosića. Pre nekoliko dana, španski košarkaški portal "Tubasket" preneo je informaciju da reprezentavac Srbije napušta CSKA jer se očekuje dolazak Vasilisa Spanulisa.

"Prvo, priče o sukobu Miloša i Etorea su nagađanja bez osnova, nastala iz medijskih priča. Drugo, ja ne bih išao u toliku krajnost da krivim samo Teodosića za poraz na Fajnal foru. Istina je da nije pokazao spremnost koja se od njega očekivala za toliki pritisak, ali on nije glavni i jedini razlog našeg poraza. Ekipa u celosti nije bila psihološki spremna za meč sa Olimpijakosom... I kada smo već kod Miloša želeo bih da opovrgnem sve priče o tome da CSKA želi da ga se otarasi jer u svojim redovima hoće Vasilisa Spanulisa! Sve te vesti su nečija fikcija, ali ne i istina", jasan je Vatutin.

Mesina je trebalo da bude prevaga koja će ruskoj ekipi doneti Evroligu, to se nije desilo, pa se postavlja pitanje njegovog ostanka na klupi.

"Istina je da su pregovori između Mesine i turskog Saveza postojali i moguće je da će se nastaviti, a mi smo u toku i pratimo celu situaciju. Mi smo zadovoljni što tako jaka reprezentacija ima interesovanje za našeg trenera i za sada nemamo prigovore. Njegov ugovor sadrži opciju da klub ima prioritet u odnosu na bilo šta", zaključio je Vatutin.

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2013&mm=05&dd=20&nav_id=715575
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Re: KK Crvena Zvezda Telekom 2012/2013

Postby Tegi » 21 May 2013, 23:58

Pit Bull wrote:Ne znam kakav je Prokom imao budzet pretprosle kad su dogurali do F8 , ni oni nisu imali neki preteran budzet ako se ne varam.

Prokom je prvu fazu tada prosao sa skorom 2-8. U TOP 16 fazi su imali prokleto laku grupu. To je nemoguce sa ovim novim sistemom.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Hezonja » 22 May 2013, 00:03

Tegi wrote:
Pit Bull wrote:Ne znam kakav je Prokom imao budzet pretprosle kad su dogurali do F8 , ni oni nisu imali neki preteran budzet ako se ne varam.

Prokom je prvu fazu tada prosao sa skorom 2-8. U TOP 16 fazi su imali prokleto laku grupu. To je nemoguce sa ovim novim sistemom.

Gresis.Bilo je pre 3 godine.Imali su 4-6 skor.U TOP 16 su prosli grupu sa Unikahom, Zalgirisom i CSKA.Imali su ogroman buzdet.Igrali su Jagla, Varda, Ewing, Woods, Harrington, Logan, Hricanjuk, Burell.
Hezonja

Re: (Ne)sportski start

Postby VMJunior » 22 May 2013, 00:05

Sto se ulazilo u TOP 8 -ulazilo se.Sa ovim sistemom EL,TOP 8 je nemoguca misija za nase klubove.Treba da rodis najmanje 8-9 pobeda iz 14 utakmica.A da ne pricamo o tome koliko je krvavo uopste uci u TOP 16.Mi to najbolje znamo.
VMJunior

Postby Tegi » 22 May 2013, 00:07

Aleksa9 wrote:
Tegi wrote:

Gresis.Bilo je pre 3 godine.Imali su 4-6 skor.U TOP 16 su prosli grupu sa Unikahom, Zalgirisom i CSKA.Imali su ogroman buzdet.Igrali su Jagla, Varda, Ewing, Woods, Harrington, Logan, Hricanjuk, Burell.

Znam kad je to bilo, PB je pomesao sezone. Ispali su od Olija 3-1.Zalgiris je te sezone bio nikad bezopasniji. Prosli su prvu grupu kao treci sa skorom 3-7, ispred Cibone, Ulkera i Asvela! Unikaha je dobro pocela tu sezonu, posle su se raspali, cak su i od Orleana izgubili u sred Malage.
Sustina cele price je da je danas nemoguce na takav nacin proci u TOP 8. U Top 16 da.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby AirBall » 22 May 2013, 00:11

Promenio se sistem takmicenja i faktor iznenadjenja je sveden na minimum... TOP 8 ce sve teze biti dostizan, jer se u top 16 prave dve grupe sa po 8 klubova i biti medju 4 u jednoj takvoj grupi je strasno tesko... Previse faktora odlucuje...

Cini mi se da i prave promene sistema da bi sto vise osujetili male, jer su povecali broj utakmica, a to izuzetno dotice ekipe sa kratkom klupom...

Pogledajte samo kako su ove sezone u top 16 prosli Brose, Alba, Besiktas, Fenerbahce... Bukvalno su desetkovani...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Pit Bull » 22 May 2013, 00:16

AirBall wrote:Promenio se sistem takmicenja i faktor iznenadjenja je sveden na minimum... TOP 8 ce sve teze biti dostizan, jer se u top 16 prave dve grupe sa po 8 klubova i biti medju 4 u jednoj takvoj grupi je strasno tesko... Previse faktora odlucuje...

Cini mi se da i prave promene sistema da bi sto vise osujetili male, jer su povecali broj utakmica, a to izuzetno dotice ekipe sa kratkom klupom...

Pogledajte samo kako su ove sezone u top 16 prosli Brose, Alba, Besiktas, Fenerbahce... Bukvalno su desetkovani...

Ja cenim da ce se naredne sezone sa 6-7 pobeda u top 16 moci ganjati F8 , tj sa 7-7 da ce moci u F8 , a niko me ne moze ubediti da Partizan ne moze dobiti 5 od 7 u Pioniru/Areni i jos 2 na strani , ove sezone je dosta lakse islo s obzirom da su bile tu ekipe z a nabijanje kao Alba i Brose pa je svako u toj grupi od jacih imao 4 dodatne pobede pa se sa 9 islo dalje. Opet u drugoj grupi si imao Besiktas i Ulker pa se sa oko 7,8 prolazilo , tako da naredne sezone ce (bar ja mislim) biti dosta konkurentnija EL , iz razloga sto ces imati Partizan i Zvezdu , gostovanje ce biti paklena svim timovima , imaces vrlo verovatno Bayern u koji ne sumnjam da ce se uloziti ako osvoje BBL. Imaces opet verovatno jak Armani , jaci nego ove sezone , konkurentniji Ulker koji je ove sezone bio najveci promasaj sa transferima , Lokomotivu koja ce kao osvajac EC-a biti neuporedivo jaca od ALBE tako da ce EL sama po sebi biti jaca i top 16 ce biti brutalniji dosta nego ove sezone.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Hezonja » 22 May 2013, 00:17

Pa koga to Armani treba da dovede da bi igracki bili jaci nego ove sezone?
Hezonja

Postby Pit Bull » 22 May 2013, 00:20

Imaces opet verovatno jak Armani

Ovo sam mislio ako ne raspadnu , ovaj tim moze da napravi dobar rezultat , samo ima par faktora koji im ne idu na ruku.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

PreviousNext

Return to Evropska košarka