http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.ph ... _id=521709ponedeljak 27.06.2011 | 22:04
Novak za B92: Tomić veliki talenat
Izvor: B92
Novak Đoković je posle pobede nad Mikaelom Lodrom dao ekskluzivni intervju našem izveštaču iz Londona Milanu Bošković.
Novak je prokomentarisao odnos sa narednim rivalom, 18-godišnjim Bernardom Tomićem.
"Prvi put sam ga gledao uživo na nekom juniorskom turniru i igrao je fenomenalno. On je pre svega dobar dečko, a ima i ogroman talenat i sada dokazuje ljudima da poseduje kvalitet za Top 10, sigurno. Ušao je u četvrtfinale, savladao Soderlinga i Malisa. On je specijalista za brze podloge, naročito na travu“.
„Imali smo mnogo prilika da treniramo zajedno, jako dobro se zabavljamo na terenu i van njega, a ide nam u prilog to što govorimo istim jezikom. Šalimo se, ali uvek sam znao da on ima kvalitet da bude jedan od najboljih tenisera na svetu, samo treba fizički da ojača, a igru za vrh već ima“, dodao je Novak.
Đoković je rekao da je generalno zadovoljan prikazanim u prva četiri kola.
„Meč sa Bagdatisom je bio težak iscrpljujući, protivnik je igrao dobro i pružio je jak otpor, a ja nisam bio na željenom nivou. Slobodni dan sam dobro iskoristio, a znao sam da je Lodra specijalista za brze podloge, dobio me je u Bersiju na sličnoj podlozi. Bio sam spreman na dobre servise i očekivao sam da će slabiji riternirati, a servis me je jako dobro služio“, rekao je Novak za B92.
Komentarišući kraj serije od 43 pobede na Rolan Garosu i upitan da li se osećao kao da je mnogima laknulo što je napokon izgubio, Đoković je rekao:
„Bio je veliki pritisak, to je sigurno, a u poslednjem meču sa Federerom ulog je zaista veliki. Slagao bih ako bih rekao da me nije interesovala istorija i prvo mesto, nego samo taj meč. Možda je to uticalo za nijansu slabiju igru nego ranije na šljaci ove sezone. Ali protivnik je bio fenomenalan, verovatno je odigrao najbolji meč u 2011. godini. Žao mi je što se niz završio baš tada, ali dobro“.