Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby Unexpected » 16 Mar 2013, 14:02

Lawrence wrote:Ajde, pisi jos, sto si skrt ? :D Sto su menjali ime, zbog sponzora ili ? Ovaj danasnji Virtus je naslednik ? Sta je sa Benetonom ?
Usled cega je doslo do njihovog strmoglavog pada ?

Mnogo me pitaš... :biggrin:
Virtus je ime kluba, a menjali su ga zavisno od sponzora, Knor i Kinder najpoznatiji.
Isto tako, Fortitudo je klub koji se zvao i Teamsystem i Skipper od opšte poznatih.

Što se pada tiče, cenim da je kao i uvek, pitanje novca.
The End.
Unexpected

Postby Tegi » 16 Mar 2013, 14:24

Po meni, Beneton je veci klub od Fortituda. Duze su trajali.
Fortitudo je bio uzasno jak dok su se zvali Timsistem krajem 90-ih( Karlton Majers, Fucka i Dominik Vilkins ). Kao Skiper su 2004 igrali finale EL protiv Makabija i izgubili preko 40 razlike.

Beneton je bio mnogo dobar kada ih je vodio Obradovic, a najbolji igrac im je bio Rebraca. Igrali su 2003. finale sa Barsom, predvodio ih je Garbahosa.

Kinder ( Virtus, Knor ) je uz Vareze najveci italijanski klub. PSD,Brunamonti, Bineli Zdovc, Venington, Rigodo, Djinobili, Nesterovic, Abio, Jaric, Smodis, Savic, Skonokini.....

Last edited by Tegi on 16 Mar 2013, 14:28, edited 2 times in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Baron » 16 Mar 2013, 14:28

Moja secanja sezu do Skipera 2004..malo se secam i oprostaja Danilovica u Kinderu, ne znam kako..

Hvala puno, nisam ni sumnjao da cu dobiti odgovor od covega zvanog enciklopedija :D
Baron

Postby AirBall » 16 Mar 2013, 14:41

Postoje samo dve ekipe iz Bolonje, jedna je Virtus koja i danas igra u Lega Uno i koja je u proslosti nosila imena svojih sponzora kao sto su Kinder, a druga je Fortitudo koja je bila Climamio, Teamsystem i slicno... Za Virtus su igrali Danilovic, Savic, Nesterovic, a za Fortitudo Djordjevic, Vujanic... Trenutno je Fortitudo u drugoj ligi, bili su i u trecoj nakon finansijskog sloma, a sad tamo igra onaj nas mladi reprezentativac Drenovac... Rivalitet je ogroman...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Tegi » 16 Mar 2013, 14:54

Virtus se zvao i Bakler.

Dabome Air, potpuno sam zaboravio i Klimamio. To je Fortitudu bila labudova pesma. 2005-a, 6-a, 7-a.....poslednje godine kada su bili konkurentni.
Kao Fortitudo su igrali protiv Zvezde u Uleb kupu u sezoni 07/08 i izgubili 33 razlike, iako je pred kraj bilo 50 za popularne Frizidere. Ipak, Fortitudo je od tada imao manju uzlaznu putanju od Zvezde, za koju je 3. liga sada samo san. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Baron » 16 Mar 2013, 15:20

Hvala na odgovorima :D Evo da se pokusam malo oduziti, nekako nam je ovo promaklo : http://euroleagueadventures.com/milos-t ... -romantic/
Baron

Postby Tegi » 16 Mar 2013, 21:53

Tegi wrote:Po meni, Beneton je veci klub od Fortituda. Duze su trajali.
Fortitudo je bio uzasno jak dok su se zvali Timsistem krajem 90-ih( Karlton Majers, Fucka i Dominik Vilkins ). Kao Skiper su 2004. igrali finale EL protiv Makabija i izgubili preko 40 razlike.

Beneton je bio mnogo dobar kada ih je vodio Obradovic, a najbolji igrac im je bio Rebraca. Igrali su 2003. finale sa Barsom, predvodio ih je Garbahosa.

Kinder ( Virtus, Knor ) je uz Vareze najveci italijanski klub. PSD,Brunamonti, Bineli, Zdovc, Venington, Rigodo, Djinobili, Nesterovic, Abio, Jaric, Smodis, Savic, Skonokini.....

Tegi

Postby Tegi » 16 Mar 2013, 21:56

Tegi wrote:Virtus se zvao i Bakler.

Dabome Air, potpuno sam zaboravio i Klimamio. To je Fortitudu bila labudova pesma. 2005-a, 6-a, 7-a.....poslednje godine kada su bili konkurentni.
Kao Fortitudo su igrali protiv Zvezde u Uleb kupu u sezoni 07/08 i izgubili 33 razlike, iako je pred kraj bilo 50 za popularne Frizidere. Ipak, Fortitudo je od tada imao manju uzlaznu putanju od Zvezde, za koju je 3. liga sada samo san. :biggrin:

Lapsus calami.....silaznu putanju :biggrin: .....
Tegi

Postby CrniGuja » 17 Mar 2013, 01:29

Tegi wrote:Po meni, Beneton je veci klub od Fortituda. Duze su trajali.
Fortitudo je bio uzasno jak dok su se zvali Timsistem krajem 90-ih( Karlton Majers, Fucka i Dominik Vilkins ). Kao Skiper su 2004 igrali finale EL protiv Makabija i izgubili preko 40 razlike.

Kinder ( Virtus, Knor ) je uz Vareze najveci italijanski klub. PSD,Brunamonti, Bineli Zdovc, Venington, Rigodo, Djinobili, Nesterovic, Abio, Jaric, Smodis, Savic, Skonokini.....

Od italijanskih velikana tu su i Milano i Kantu, sa tri odnosno dve titule prvaka Evrope...
CrniGuja

Postby AirBall » 17 Mar 2013, 01:34

CrniGuja wrote:Od italijanskih velikana tu su i Milano i Kantu, sa tri odnosno dve titule prvaka Evrope...

A sta tek reci za Vareze koji ima 5 titula prvaka Evrope... Oni su bili kosarkasko cedo profesora Ace Nikolica...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Hezonja » 17 Mar 2013, 01:45

AirBall wrote:
CrniGuja wrote:Od italijanskih velikana tu su i Milano i Kantu, sa tri odnosno dve titule prvaka Evrope...

A sta tek reci za Vareze koji ima 5 titula prvaka Evrope... Oni su bili kosarkasko cedo profesora Ace Nikolica...

Vareze se uzdize ponovo...
Hezonja

Postby Tegi » 17 Mar 2013, 01:50

AirBall wrote:

Njih sam prve spomenuo. Trenutno vode u Italiji, ali su na margini decenijama. Po broju velikih igraca, Kinder je na prvom mestu.
Sijena koja 10 godina zari i pali Italijom gore od Kartaginjana, nije ni u 5 najvecih italijanskih klubova.
Bilo bi lepo kada bi neko poceo da prenosi njihovu ligu. Danas u Evropi nema kvalitetnog Amerikanca koji nije igrao u Palakanestru.
Tegi

Postby Hezonja » 17 Mar 2013, 02:11

Tegi wrote:
AirBall wrote:

Njih sam prve spomenuo. Trenutno vode u Italiji, ali su na margini decenijama. Po broju velikih igraca, Kinder je na prvom mestu.
Sijena koja 10 godina zari i pali Italijom gore od Kartaginjana, nije ni u 5 najvecih italijanskih klubova.
Bilo bi lepo kada bi neko poceo da prenosi njihovu ligu. Danas u Evropi nema kvalitetnog Amerikanca koji nije igrao u Palakanestru.

Da bas bi bilo lepo...Tamo se igra najlepsa i najbrza kosarka, nesto kao Bundesliga u fudbalu.Sasari-Vareze.Kakva ce to biti uzivancija veceras.
Hezonja

Postby Pinturicchio » 20 Mar 2013, 19:12

Jel ima neko informaciju da li se Bogdanovic vraca za Fener i hoce igrati u Rusiji?

Ako nece onda je Khimky -12,5 sasvim lepa opklada...
Pinturicchio

Postby irriducibili » 20 Mar 2013, 22:36

Bamberg propustio jedinstvenu priliku da pobedi jos nekog osim Partizana, bodove je odnela i Alba... :copa1:
irriducibili

PreviousNext

Return to Evropska košarka