Board index Tenis Teniski miks

Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Re: Vesti i aktuelnosti sa i oko terena

Postby M.S. » 19 Jun 2011, 20:34

I meni, potpuno te razumem. Ja sam prve dve godine Federerove dominacije izbegavala da gledam tenis ozbiljno. Tek sa Rafom je to postalo podnošljivije. Barem dok on nije zavladao potpuno. Tako da ću dati foru još ove sezone, a nakon toga ću gledati samo Novakove mečeve i eventualno drugih tenisera do polufinala.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Re: Vesti i aktuelnosti sa i oko terena

Postby Gama » 19 Jun 2011, 20:45

Isto :laugh:. Rafa je bio dasak svezeg vetra a sada je vec ustajao, mirise na memlu...
Gama

Re: Vesti i aktuelnosti sa tour-a

Postby georgina » 19 Jun 2011, 22:29

ha, i meni je vec muka od tih nekakvih ''taktickih izjava'' i sl. ali moram da priznam da mi se ovakvo razmisljanje i stav svidjaju
Nadal plays his first match of the tournament against American Michael Russell on Monday. And in a stark warning to Federer, Novak Djokovic and Andy Murray, he insists he is still getting better. "I think I try my best every day to keep improving my tennis," he added. "I wake up every day in order to practice with the illusion to be better player than day before. I think I'm a more complete player than few years ago, I am sure on that. But being better doesn't mean that you going to win more. Because winning or losing depends on different facts and small things. I love to play big matches. I love to play in big stadiums like here, historic stadiums like Wimbledon. So for me, when I start playing my first match of the tournament in the Centre Court that is a dream."

to jeste pravi nacin razmisljanja i pravi stav koji cini sampiona
georgina

Postby alcesta » 19 Jun 2011, 22:42

To je i jedan od razloga što mi je on drugi omiljeni teniser :jezik: stalno radi na svojim nedostacima, bez obzira koliko je daleko dogurao i dalje se usavršava.
Btw, mogli bi ovi tekstovi i na njegovu temu, ionako tamo niko ne postuje a ovde nisu svi zainteresovani. :biggrin:
Djokovic returned serves on the only open court. One problem: It didn’t have a net, so two guys from Djokovic’s team tried to hold a rope across the court at net level. It didn't work.
:lollol: Ovo ko da igra u Beogradu pa nema gde :laugh:
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby Maki » 20 Jun 2011, 20:46

Javio se Mats Vilander: :teacher:

Mats Vilander, večiti kritičar našeg najboljeg tenisera, misli da „čak i Marej ima veće šanse od Đokovića“ :laugh:

A Pit Sampras tipuje na Federera

- Za mene je Federer blagi favorit - kaže sedmostruki šampion Vimbldona Pit Sampras. - U Londonu on je uvek broj jedan, čovek „koji se mora pobediti“. Ipak, serija do 43 uzastopne pobede pokazala je svu moć Novaka Đokovića, dok je Rafa Nadal mašina, jedan od sportista koji se pojave jednom u 25 godina. Samo ga njegovo telo i zgusnut kalendar mogu zaustaviti.
Maki

Postby Liv » 20 Jun 2011, 20:49

Mats, ili ti nada umire poslednja :nisamodavle:
Liv

Postby Panta » 20 Jun 2011, 21:03

Maki wrote:
Mats Vilander, večiti kritičar našeg najboljeg tenisera, misli da „čak i Marej ima veće šanse od Đokovića“ :laugh:

Ne razumem sto se njegovo misljenje uzima sa pinch of salt ?

Recimo, i ja mislim da od vodece cetvorke Djokovic ima najmanje sanse.Naravno da one nisu male, ali prva dvojica i Marej su za dlaku ispred.

Ako sve prodje bez velikih iznenadjenja, Novak igra sa Soderlingom u cetvrtfinalu, sto ce biti paklen mec, a onda ide na Rogera, koji je natravi, za razliku od Djokovica, svoj na svom.

Ono jes` da Marej, ukoliko ponovi igru iz prva dva danasnja seta, nema puno sansi protiv kudikamo ozbiljnijih igraca, ali ukoliko ponovi igru iz Queensa, uz Rogera, za mene je favorit broj 1, cak mozda i pre Rafe.

Jos jednom, ne vidim razlog da se mi, teniski laici, podsmevamo misljenju velikog sampiona, cak i ako se ne poklapa sa ovde vladajucim.
Fedor is back.
Panta

Postby Liv » 20 Jun 2011, 21:30

Soderling? Pochistice ga Novak ko palacinku. Da Mats nije toliko subjektivan u komentarima pa i da ga covek shvati ozbiljno. Ali posto mu prosto varnice izlaze iz ociju kad se pomene Djokovic nista sto na njegov racun izjavi ne uzimam ozbiljno pa sve i da je osvojio 17 GS titula a ne sedam. I njemu u inat bih volela da Novak uzme Wimbledon. To bi ga dokrajcilo, jer eto pored 'slicne igre' njemu to nije poslo za rukom.
Liv

Postby Liv » 20 Jun 2011, 21:48

Jelena Dokic je prvi put posle 2004-te opet u top 50.
2011 has been a standout year for Dokic, who has risen from 150 to 45 in just six months. "I have nothing to complain about, it's been a great year, obviously would like to be a little bit more consistent and have good results like this week a little bit more often, so the goal is to be seeded at the Australian Open," she said, acknowledging she had surpassed her initial goals of top 100, then top 50, set earlier this year.
"It's realistic to say I could be top 30 and that's where I would like to finish the year. There's still a lot of tennis to be played, a lot can happen, I might play great here or the US Open but you have to go a step at a time...I think trying to be seeded at the Australian Open is a nice goal to have," added Dokic who has made incredible progress since early 2008 when she was losing qualifying events at Challenger tournaments with a total prize money purse of $10,000.
"[The fact] I feel like I have a lot to work to do and I can still play better is great, we have to be realistic, 99.9 per cent of people didn't think I would be here. I think a lot better results and bigger wins are still possible."

Read more: http://www.smh.com.au/sport/tennis/doki ... z1PqrKtdy3
Liv

Postby Altair » 20 Jun 2011, 21:53

Panta wrote:
Jos jednom, ne vidim razlog da se mi, teniski laici, podsmevamo misljenju velikog sampiona, cak i ako se ne poklapa sa ovde vladajucim.

a ja ne vidim sto ne bismo imali prava da se podsmevamo. i to nema nikakve veze sa tim sto mu je misljenje drugacije od ovde preovladjujuceg.
on se nalupetao za sve pare tokom svoje komentatorske karijere. on to radi javno, za to je placen, pa mozemo da mu se smejemo do sutra, jer ima zrno mozga u svojim procenama.
a ovo sto je sad izjavio nije nista posebno. uopste nije mnogo omasio. Nole je treci favorit po meni.
nekome moze da bude i cetvrti , sto da ne. mozda je Marej nekome dokazao da je sposoban da uzme W vise od Noleta jer je do sad uzeo Kvins par puta.
meni nije.
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby Panta » 20 Jun 2011, 22:14

Ne radi se o tome da li imamo prava (imamo prava da tvrdimo da je recimo, zreb za W namesten protiv Novaka), ali je pitanje koliko to ima veze sa istinom.

Da li Matsu sevaju varnice iz ociju kad se spomene Novak ne znam, ali mi nije jasno zbog cega bi bas Novaka toliko hejtovao da ne moze da podnese njegovo osvajanje, a ne recimo Mareja ili nekog drugog.

Na kraju krajeva, ko da je bitno ko je koji favorit, bitno je da uzivamo u lepom tenisu ove dve nedelje.

Ako moj ljubimac izgubi, izgubio je u tom trenutku od boljeg, i ja cu mu cestitati, i nastaviti da uzivam u najboljem tenisu.

Ipak je Wimbldon iznad svih igraca, ma kako se zvali.
Fedor is back.
Panta

Postby AirBall » 20 Jun 2011, 22:25

Jel bilo nekih traceva vezanih za Noleta i Matsovu izabranicu... :P

Ovo mora neke dublje korene da ima... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Altair » 20 Jun 2011, 22:32

Panta wrote:Da li Matsu sevaju varnice iz ociju kad se spomene Novak ne znam, ali mi nije jasno zbog cega bi bas Novaka toliko hejtovao da ne moze da podnese njegovo osvajanje, a ne recimo Mareja ili nekog drugog.

pa nikom nije jasno
ne znam kolko pratis Matsa i njegova izlaganja u vrloj emisiji Game, set i Mats, koja ide svake godine za vreme rolan garosa, ali tu smo se naslusali svega i svacega.
te veruj , nisu nasa osetljiva srdasca umislila da ovaj ima pik na Noleta, nego je to zaista tako. covek pominje Noleta i kada ga niko nista o njemu ne pita i ne propusta priliku da zavuce neku zajedljivu opasku.
i niko ne zna zasto bas na njega. mora da ima nesto sto mu se ne svidja.
no, kao sto i pomenuh . nije bitno sto on hejtuje noleta, covek ima bisere i sa raznim drugim predvidjanjima i sve u svemu smesan je ko cirkus :wacko:
I don't give a damn how it's supposed to be
That might work for you, it don't work for me
You write your truth and I'll write mine
One man's ceiling's another man's sky high
Altair

Postby Maki » 20 Jun 2011, 22:40

Panta,stvarno mi se ne da da opsirnije pricam o Matsu. :nene:

Eto vidis,on covek i kad kaze neku "istinu" meni je smesan.U pocetku sam se bas nervirala zbog njegovih komenatara ali sada me oraspolozi svaki put svojim glupostima.Altair i Liv su ti dosta toga rekli i ako nisi gledao njegove emisije na RG-su blago tebi,samo to mogu da ti kazem!
Maki

Postby Panta » 20 Jun 2011, 23:02

Pratio sam ga nesto na AO, na RG i ne toliko, ali znam da nije obradovao Novakove navijace nekim komentarima.

Ja sam samo reagovao na ovaj poslednji, jer mi se on ne cini nerealan, naprotiv.

Ako nesto i postoji, Airovo obrazlozenje mi se cini verovatnije nego ogromni neki hejt prema Novaku, a mozda je to i posledica njegove (malko preterane) opcinjenosti Rogerom.

Sve u svemu, manje bitno :)
Fedor is back.
Panta

PreviousNext

Return to Teniski miks