by Proctor » 29 Jan 2013, 10:48
Ja moram biti zadovoljan ovim kolom, s obzirom na to da sam sa najboljim timom skocio sa 51. na 34. mjesto u ukupnom poretku. Iz idealnog tima imao sam samo trojicu (Capin, Rakocevic, Sakic), kockanje s Vujcicem nije se isplatilo, tako da sam konacno nakupio 174 poena.
Nazalost, tim iz nase lige mi je bio uvjerljivo najlosiji, sa svega 138 poena, gdje je prednjacio splitski duo Subotic-Vujcic, potpomognut bek-vokalom Brejsija Rajta. Tako da sam ostao ukopan na cetvrtom mjestu, preko sto bodova daleko od petog, ali i sa 50-60 bodova kasnjenja za drugim i trecim.
Zanimljivo je da je sve teze potrefiti dobru desetoricu, posto oni sigurni pocinju da skripe, a pojavljuju se neki novi pikovi. Pored standardnih Capina, Sakica, pa i Rakocevica, u idealnom timu kola mjesto su nasli probudjeni cibosi Stroberi i Zizic, zatim zaboravljeni Mimica, Ramljak i Gagic, kao i Omic. Konacno, turbulentnoj skupini plejmejkera prikljucio se i bivsi Igos, a sad adut Solnoka, Florens.
Inace, otkako je Hemonds uletio u kanal, lutrija je pogoditi drugog pleja. Medjutim, cini se da ce sve vise rezultate krojiti bekovi i krila. Svako kolo imamo desetak potencijalnih kandidata za 20+, ali tesko je odabrati 3-4 prava. Maltene nemoguce.