Board index Košarka Mlađe kategorije

Juniorska Evroliga

Re: Juniorska Evroliga

Postby Baron » 30 Dec 2012, 00:52

Ne znam jeste pisali, al' Djoko je izabran za MVP turnira, i realno je zasluzio...sto se Sparsa tice oni su neka mini verzija Mege...Buza je tu daleko najveci talenat.
Baron

Postby Hezonja » 30 Dec 2012, 01:02

Lawrence wrote:Ne znam jeste pisali, al' Djoko je izabran za MVP turnira, i realno je zasluzio...sto se Sparsa tice oni su neka mini verzija Mege...Buza je tu daleko najveci talenat.

Ja mislim da je Aleksej veci od njega......Ima strasan pregled igre, ogroman IQ...
Hezonja

Postby Zlaja » 30 Dec 2012, 01:08

Lawrence wrote:Zlaja, gde je problem ?

Pa gde mesas pojam musliman i pojam bosanac. Mislim kakav je to niz srbin, musliman, slovenac?

Ili kreni pravoslavac, musliman, katolik, ili pak srbin, bosanac, slovenac.
Zlaja

Postby Unexpected » 30 Dec 2012, 01:12

Zlaja wrote:srbin, bosanac, slovenac.

K'o početak vica. :biggrin:
Počeli su svi da se dure na pogrešno oslovljavanje, ako ćemo nije ni Bosanac (za to smo u osnovnoj keca dobijali, učeni smo da stanovnike BiH nazivamo po nacionalnosti, a muslimane baš tako) već po novom Bošnjak, pa se čovek lako zezne.
The End.
Unexpected

Postby Baron » 30 Dec 2012, 01:14

Nije tema za raspravu, al' onda bih morao napisati Bosnjak, a to nikako ne zelim i stavljam tacku na to.
U najboljoj petorci turnira su Aleksej Nikolić i Nedim Buza iz Spars Sarajevo, zajedno s Ruben Guerrero iz Unicaja Malage, Andreas Obst iz Brose Baskets Bamberg i Berk Ugurlu iz Fenerbahcea. Sto se Salica tice, na njega je vrsen veliki pritisak da zaigra za reprezentacij BiH, al' on sem za Srbiju nije hteo da cuje za drugu opciju (sto opet ne cudi s obzirom da je momak sa Sokoca :D )
Baron

Postby Baron » 30 Dec 2012, 02:00

Aleksa9 wrote:
Lawrence wrote:Ne znam jeste pisali, al' Djoko je izabran za MVP turnira, i realno je zasluzio...sto se Sparsa tice oni su neka mini verzija Mege...Buza je tu daleko najveci talenat.

Ja mislim da je Aleksej veci od njega......Ima strasan pregled igre, ogroman IQ...

Mozes li uporediti Buzu i Alekseja, ja sam ih premalo gledao za neku ozb. analizu ?
Baron

Postby Hezonja » 30 Dec 2012, 02:11

Lawrence wrote:
Aleksa9 wrote:

Mozes li uporediti Buzu i Alekseja, ja sam ih premalo gledao za neku ozb. analizu ?

I ja sam ih premalo gledao, ali ne znam, moj imenjak i prezimenjak mi se vise svidja :)
Hezonja

Postby AirBall » 03 Jan 2013, 01:03

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Tegi » 03 Jan 2013, 14:41

Ogorman uspeh za ovako mali i nepoznat klub. Drago mi je sto u Bosni jos uvek ima talenata.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby serbianhoops » 03 Jan 2013, 16:14

Tegi wrote:Ogorman uspeh za ovako mali i nepoznat klub. Drago mi je sto u Bosni jos uvek ima talenata.

Ceo projekat vodi doktor Nihad Selimović, osnivač i vlasnik nekog Univerziteta u Travniku. Čak je bio bivši doktor seniorske reprezentacije BIH. Prvobitno je hteo da vodi KK Bosna, ali nije uspeo zbog tamosnjih političkih igara. Čovek da bi stvorio Spars, je potpuno uništio omladinski pogon KK Bosne. U toku sezone, u više navrata "krao" im trenere i cele selekcije da bi došao do pojedinih igrača. Preko saradnika, tj. direktora Skenderije, izbacili su KK Bosne iz objekta zbog neizplaćenih obaveza. Čovek posluje kao naš Čoki. Primer radi naš Šalić je pod ugovorom do 2017 godine. Selimović se ranije nadao da može prodati najbolje talente poput Vrapca, Buze i Šalića za više od 150.000 evra, ali je ekonomska kriza poremetila planove. Što je još bolje za njega jer sad traži veći deo budućih transfera. Takođe ima određene političke ambicije.

Vezano za igrače, dovodu samo poznate talente. Za razliku od pojedinih, još uvek nisu u stanju da od "bukve" naprave košarkaša.
Šalić je imao ponude iz Srbije, Španije i Italije pre nego sto je stigao u Sparsima. Nikolić je bio jedan od vodecih igrača kadetske reprezentacije Slovenije. Nedim Buza su doveli jer je bio najbolji igrač KK Bosne u svom uzrastu. Od mlađi, letos doveli su Atifa Duraka i Aliju Pirića dva ponajbolja Bosnjaka u mlađem kadetskom uzrastu, i to u dresu KK Busovača i KK Magic Tuzla. Tu je i Sani Čampara koji je bio najbolji mlađi pionir Sarajeva u dresu KK RIN i brdo visokih igrača iz Fedarecije. Dakle, odličan skauting i solidan rad, što je sasvim dovoljno za uspeh.
serbianhoops

Postby Baron » 03 Jan 2013, 17:11

@Serbianhoops, pratis li mlade igrace u RS ? Ja sam cuo da je kosarkas Varde iz Visegrada, Lakic dobio ponudu Sparsa da odigra za njih taj sl. turnir EL, na koji su se nedavno plasirali..znas nesto o tome, i o tom igracu neko tvoje vidjenje ?
Baron

Postby AirBall » 08 Jan 2013, 01:38

Crnogorac Milovan Draskovic, na slici sa Duenjasom...

Image

Sta znas Serbianhoops o njemu, navodno je ogroman potencijal u pitanju...

http://www.vijesti.me/sport/fenomenalni-milovan-draskovic-clanak-107862
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Talicni Tom » 08 Jan 2013, 10:33

Nisam Serbianhoops ali da odgovorim.
Gledao sam ga ljetos na turniru kadeta u I. Sarajevu (mada od nije kadet, 95. godiste) i odusevio sam se. Spekulisalo se tada sa visinom, govorilo se da je 2,14, kasnije sam citao negdje i 2,11.

Nema veze, izuzetno je okretan i brz za svoju visinu. Po stilu igre vise podsjeca na spoljnog igraca, i sut i igra licem izgledaju dosta bolje nego poluhorozi, a o igri ledjima da ne pricam. Po tome bih rekao da je kasnije sazreo, tj. izrastao sto po nacinu kako se djeca danas treniraju moze da bude i prednost. Koordinacija pokreta mu je fantasticna isto, nema one robotizovane pokrete karakteristicne visokim ljudima.

Mislim da mu je Barslona izuzetan izbor, morace dosta da poradi da nekim segmentima centarske igre. Ali ako uz to pravilno ojaca tijelo mogao bi da bude bas opasan.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

PreviousNext

Return to Mlađe kategorije