Milutinov Tata wrote:Ako idemo u detalje, turnir koji je Boba osvojio u Sudneju ima bolju reputaciju nego ijedan od ova tri koja je Janko uzeo. Boba je igrao finale Forest Hilsa, Janko nikada nije bio u finalu takvog turnira. Na GS turnirima je trenutno daleko ispred Janka, ima "jace" pobede, i one su ostvarene na GS turnirima. U DC je dobio Lojda, Kesa, Nou, Lekonta, Cesnokova, Sanceza, doveo reprezentaciju u Svetsku grupu, i odrzavao je par godina tu. Sto se konstatnosti tice, Boba je 4 puta zaredom bio u drugoj nedelji Vimbldona, dakle nije neko ko se pojavi i nestane.
Sve zavisi kako zeli da se predstavi. Poredjenje dve epohe je nemoguce. Recimo da sad kazemo kako je Pironkova pobedjivala (ne proveravaj lupetam) prve teniserke sveta Anu, Jelenu, Karolinu i Dinaru, kako medju svojim skalpovima ima i GS pobednice Li Na i Skjavone, a Maleeva nikad u karijeri nije pobedila ni Moniku ni Stefi i samim tim je Cvetana bolja ili je samo njena sreca da je igrala u epohi gde se lakse stizalo do pobeda nad najvecim, a Janko je pobedjivao Noleta, Endija, Davida, drugog Endija...
Vimbldon je bio njegova baza gde je igra koju je forsirao prolazila, van Vimbldona je imao jedan bljesak u Melburnu i to je to. Dve godine u top10 su dve godine u top10.
Da se dotaknem i druge teme koja mozda nema mesta na ovoj temi, a mozda i na celom forumu, ali nema veze. Da li statuse na fejsu i tviteru treba uzimati kao zvanicne stavove? Cemu onda intervjui i konferencije za stampu? Znam da je novinarima jednostavnije da iz svoje sobe c/p "izjavu" nekog poznatog, ali praviti vest dana od onog sta je neki sportista napisao na tviteru u afektu (kao sto i ja gledam drugacije na live temu i kad se forumasi ohlade) mi je malo previse bez obzira sto je on javna licnost, sto treba paziti na svaki korak i rec i tome sl. Kako je krenulo jos malo ce nam novinari ostavljati linkove.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.