by Pinturicchio » 03 Nov 2012, 16:22
Giovanni Trapattoni je osvojio Scudetto i sa interom i sa Juventusom tako da je i on dao svoju presudu o večerašnjem meču između Juventusa i intera.
Selektor Republike Irske je uzeo Scudetto u Torinu šest puta 1977.,1978.,1981.,1982.,1984., i 1986. prije nego što je otišao na San Siro gdje je uzeo Scudetto 1989.
"Oni su vrlo različite ekipe."rekao je za Corriere dello Sport pred večerašnji duel.
"Juventus je organizovaniji, uravnotežen i nisu izgubili 49 utakmica u Serie A. Inter ima sjajne pojedince koji su svojim bljeskovima omogućili klubu da dođu do serije važnih rezultata i oni bi mogli biti dovoljni da uzrokuju iznenađenje u Torinu također."
Inter preskočio Napoli i sada je na drugom mjestu i mnogi vjeruju da će se između ova dva tima voditi borba za Scudetto.
"Vjerujem da je inter protivnik Juventusu ovu sezonu. Oni igraju dobro i ta skupina radi dobro zajedno i ostvaruju odlične rezultate."
"Kada se dva velika tima suoče, to je uvijek tijesan susret, tako da je remi izgledan. Andrea Pirlo diktira tempo Juventusa, dok se meni stvarno sviđa Diego Milito, jer on ima karakteristike Paolo Rossia."
A na kraju intervjua je seletkor Republike Irske pozvao uvođenje tehnologije u fudbal i suđenje.
"Rekao bih da video dokaz može pomoći da se smanji broj sudijskih grešaka. Ja sam bio stroko kažnjen od sudija tijekom moje karijere...Ne mislim samo na Thierry Henryevu ruku u play - offu između Francuske i Irske."
"Svi sportovi sada koriste tehnologije pa zašto onda i fudbal ne bi učinio isto."