Board index Život van sporta Tehnika i tehnologija

Vaš PC, mac, Amiga?

Re: Vaš PC, mac, Amiga?

Postby Unexpected » 01 Nov 2012, 23:30

Ne znam da li će ići brže, ali izbora ADSL rutera i nije nešto veliki, ako ćeš da pazariš.

Što ne pređeš na ovaj novi paket net 5, dosta je jeftiniji, a za 1000 din zameniš modem za ruter. Jedino ako ti upadne ovaj krš, ne znam koliko je dobar posao.
The End.
Unexpected

Postby gogo23 » 01 Nov 2012, 23:32

Po mom iskustvu nece. Samsung D8000. Neki kurac im fali, mnogo sporo rade.
gogo23

Postby Alonzo » 01 Nov 2012, 23:47

Unexpected wrote:Ne znam da li će ići brže, ali izbora ADSL rutera i nije nešto veliki, ako ćeš da pazariš.

Što ne pređeš na ovaj novi paket net 5, dosta je jeftiniji, a za 1000 din zameniš modem za ruter. Jedino ako ti upadne ovaj krš, ne znam koliko je dobar posao.

BIo sam pre neki dan u TC Usce - Samsung shop, njihov tv (es 6100, samo od 32'', cini mi se) je radio mnogo brze + imali su nekoliko tv-a prikljucenih na wi-fi.

Sada gledam taj net 5...nije lose, uopste...

gogo23 wrote:Po mom iskustvu nece. Samsung D8000. Neki kurac im fali, mnogo sporo rade.

To i nije bas tacno...
Alonzo

Postby Unexpected » 01 Nov 2012, 23:51

Alonzo wrote:Sada gledam taj net 5...nije lose, uopste...

Ja sam bio onaj click 1, 1,5Mb, sada za 300 din više imam 10Mb. Jedino me je ruter užasno razočarao, ali na sreću imam svoj.

Da bi prešao na nove pakete, mora da ti je isekao stari ugovor, a da novi potpišeš na 2 godine. Ako ne planiraš da menjaš ADSL, vredi.
The End.
Unexpected

Postby Alonzo » 01 Nov 2012, 23:55

Aj pogledacu ugovor...znam da su me skoro zvali (pre par meseci :biggrin: ) i da su me pitali da li zelim novi paket ili promociju, ja sam odbio...

Ako budem mogao, uzecu taj net 5...i neki dobar ruter, ako je to garancija da ce raditi wi-fi na tv-u...
Alonzo

Postby Unexpected » 01 Nov 2012, 23:59

Alonzo wrote:Ako budem mogao, uzecu taj net 5...i neki dobar ruter
Traće 1000 din +pdv za zamenu starog. Nisam siguran koliko može da se bira.

Alonzo wrote:ako je to garancija da ce raditi wi-fi na tv-u...

Najbolje da probaš da nađeš neki da probaš, nisam se do sada bavio WI FI televizorima. Kačim Lap Top preko HDMI-a, ili gledam sa USB-a, i to mi savršeno šljaka.
The End.
Unexpected

Postby Alonzo » 02 Nov 2012, 00:00

Dobar predlog. Kupicu neki ruter...i to je to.

Hvala na infoima... :biggrin:
Alonzo

Postby Unexpected » 02 Nov 2012, 00:03

Alonzo wrote:Dobar predlog. Kupicu neki ruter...

Polako, bre, odmah bi da kupuješ.... :biggrin:
Pozsjmiš da probaš. Ako znaš nekoga ko je kod telekoma i ima wi fi, trebalo bi da možeš samo da priključiš ruter, i sve će da šljaka.
The End.
Unexpected

Postby Alonzo » 02 Nov 2012, 00:09

Unexpected wrote:
Alonzo wrote:Dobar predlog. Kupicu neki ruter...

Polako, bre, odmah bi da kupuješ.... :biggrin:
Pozsjmiš da probaš. Ako znaš nekoga ko je kod telekoma i ima wi fi, trebalo bi da možeš samo da priključiš ruter, i sve će da šljaka.

To sam i mislio, nego sam pogresno napisao. :biggrin:

A zar ne moze bilo koji ruter, nevezano zato sto imam adsl modem...ne poznajem problematiku, pa pitam.
Alonzo

Postby Unexpected » 02 Nov 2012, 00:17

Alonzo wrote:A zar ne moze bilo koji ruter, nevezano zato sto imam adsl modem...ne poznajem problematiku, pa pitam.

Može bilo koji, ali ti onda ostaje i modem, više kablova, trebaju ti dve utičnise za struju. Mnogo bolja varijanta je ADSL ruter.

Je l' ti imaš modem, si siguran?
The End.
Unexpected

Postby mali_buda » 02 Nov 2012, 00:19

Unexpected wrote:Propade mi basket zbog novog rutera.

Ovo što sada tele je dreš neviđen.
Rezultati koje sam postavio su sa mojim TP Link ruterom. Ovaj novi ima problem sa pronalaženjem DNS-a, veliki jiter, veliki ping, užas. Potražio sam po netu, i vidim da svi imaju problem sa njim. Ne uzimajte ako ne morate.

Na kraju vratih TP-a.

Letos sam podesavao nekim ljudima wi fi u kuci, dobili su ovakav modem i signal je bio katastrofa. Na kraju su uzeli stariji model i radi odlicno.

Ja imam hg 530c i imam cesto problema sa wi fi. Npr. koristim netbook, sedim u istoj sobi, prikazuje mi da je signal excellent, a ne mogu nista da otvorim. Kad restartujem modem, radi savrseno. Isto se desava i kod dvojice prijatelja koji koriste moj net.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Unexpected » 02 Nov 2012, 00:25

mali_buda wrote:
Unexpected wrote:Propade mi basket zbog novog rutera.

Ovo što sada tele je dreš neviđen.
Rezultati koje sam postavio su sa mojim TP Link ruterom. Ovaj novi ima problem sa pronalaženjem DNS-a, veliki jiter, veliki ping, užas. Potražio sam po netu, i vidim da svi imaju problem sa njim. Ne uzimajte ako ne morate.

Na kraju vratih TP-a.

Letos sam podesavao nekim ljudima wi fi u kuci, dobili su ovakav modem i signal je bio katastrofa. Na kraju su uzeli stariji model i radi odlicno.

Ja imam hg 530c i imam cesto problema sa wi fi. Npr. koristim netbook, sedim u istoj sobi, prikazuje mi da je signal excellent, a ne mogu nista da otvorim. Kad restartujem modem, radi savrseno. Isto se desava i kod dvojice prijatelja koji koriste moj net.

Meni je WI FI signal super. Ima problem pri pronalaženju IP adrese (greškom napisah DNS malopre), treba mu po par restarta, kada to prođe, veza je katastrofa.
The End.
Unexpected

Postby gogo23 » 02 Nov 2012, 00:31

Alonzo wrote:
gogo23 wrote:Po mom iskustvu nece. Samsung D8000. Neki kurac im fali, mnogo sporo rade.

To i nije bas tacno...

Image

Ovo je moja trenutna brzina i to sigurno nije problem. :biggrin:

Probao sam i wi-fi i kablom sa rutera i jednostavno to nije to. Brauzer mnogo sporo otvara, imam osecaj kao da imam 512K

Takodje mi ne omogucava league pass login, kao da to ne postoji na stranici lige. Sto se mene tice morace jos da vezbaju :biggrin:
gogo23

Postby Unexpected » 02 Nov 2012, 00:33

Nemere to bez kabla... :laugh:
The End.
Unexpected

Postby Alonzo » 02 Nov 2012, 00:36

@ gogo

A ja bio u samsungovom shopu - i oni mi pokazali taj tv - sve extra radilo...tri puta brze od mog tv-a.

I ja sam citao da es serija nema dobar wi-fi, ali jbg - video sam ovamo da dobro funkcionise.

A i mi mnogo hocemo...hocemo internet na tv-u...ma daj, bre...a frizideri? :biggrin:
Alonzo

PreviousNext

Return to Tehnika i tehnologija