Fenomenalna utakmica sinoc na Meaci, narocito prvo poluvreme. Odavno nisam gledao onako otvoren mec, gde se juri sa jednog na drugi kraj terena bez sekunda pauze.
Inter je iskoristio greske u odbrani gostiju i stigao do pobede. Imali su domaci jos par sjajnih prilika, pre svega Milito, fenomenalna akcija kada mu je Kasano lob pasom dodao loptu, Milito prebacio protivnickog igraca i iz prve opalio posred precke. Reakcija Kambijasa kod gola Kasana
Sa druge strane, Viola je dobila velikog "followera" nakon sinocne predstave

Uzivanje je gledati njihov fudbal. Prakticno ne postoji klasican centarfor, nego 9 igraca ucestvuje u kreiranju akcije, menjaju mesta, kratki dupli pasovi kao na malom fudbalu, carolija... Zbog velikog broja igraca koji su aktivni u fazi napada, ostaju velike rupe pozadi, sto je svestan rizik Montele. Inter je u par navrata znalacki iskoristio te propuste i kaznio Fiorentinu.
Ljajic i Jovetic odlicni. Mislim da je Ljajic zamenjen kako bi se pokrio prazan prostor koji je ostajao na sredini igralista, sumnjam da je Montela bio nezadovoljan njegovom igrom. Steta zbog iskljucenja, utakmica je nakon toga izgubila na ritmu.
Nije mi jasno zbog cega sudije dodeljuju zuti karton kad igraca lopta "napuca" u ruku. Penal je bio cist, nema govora, ali nije bilo razloga da se dodeli i zuti karton.
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...