Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby ofkovac » 20 Aug 2012, 11:41

ono sto mene najvise brine je sta posle, ok, prodju se kvale, ali sta dalje, vise se i ne kriju sukobi pojedinaca sa selektorom, kad se na sve to dodaju povrede mozemo biti topovska hrana svakoj ozbiljnoj ekipi...
ofkovac

Postby irriducibili » 20 Aug 2012, 11:47

Aleksa wrote:ja ne vidim drugo resenje osim promene selektora.DI na zalost nema autoritet kod Teodosica i odatle poticu manje vise svi problemi ovog tima...

Tako je, izbaciti Teodosica iz reprezentacije, pa cemo onda procvetati... :laugh:

Uzgred, koji to trener ima autoritet, pa moze da silji patku nad Teodosicem?
irriducibili

Postby Diktator » 20 Aug 2012, 12:16

irriducibili wrote:
Aleksa wrote:ja ne vidim drugo resenje osim promene selektora.DI na zalost nema autoritet kod Teodosica i odatle poticu manje vise svi problemi ovog tima...

Tako je, izbaciti Teodosica iz reprezentacije, pa cemo onda procvetati... :laugh:

Uzgred, koji to trener ima autoritet, pa moze da silji patku nad Teodosicem?

gde si tacno procitao da sam napisao da se Teodosic izbaci iz reprezentacije?
kojom metodom si dosao do tog zakljucka? :nisamja:
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby nolinjo » 20 Aug 2012, 12:27

Aleksa wrote:
nolinjo wrote:ljudi koi vam je djoko igramo ko amerika ,jos neki rekose da je erceg 5ca ,a on ni cetvorka nie ...ebem vam mater igrajte obranu

usput dudas pokazuje da zna samo da igra kad je underdog :P

nisam znao da smo bili u toj poziciji 1990-1995 :nisamja:
kao sto nismo bili 2010..

ne znam ja za to nisam se bio ni rodio :P
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby irriducibili » 20 Aug 2012, 12:32

Aleksa wrote:gde si tacno procitao da sam napisao da se Teodosic izbaci iz reprezentacije?

To je moj zakljucak izveden iz tvog posta, nisam pomenuo da si ti to napisao...

Konstatujes da DI nema autoritet nad njim, a uskracujes odgovor na pitanje ko ga ima? Bas bih voleo da saznam ime cudotvorca, koji bi prevaspitavao Tea i drzao ga zakovanog za klupu. Bas ga zabole ona stvar da, osim sto igra sa panjevima, trpi i vaspitne metode kojekakvih strucnjakatm. A zarko bih zeleo da se to i desi, pa da svi kriticari ludog Tea dozive da gledaju derbi Islanda i Srbije. Na sta bi dosli bez njega u timu...
irriducibili

Postby Bane » 20 Aug 2012, 12:34

Vezivati ludog Tea za klupu i praviti od njega tzv vojnika sistema bi bio greh prema kosarci.
Bane

Postby nolinjo » 20 Aug 2012, 12:36

treba mu ukinuti sutiranje za 3 poena ,kad je murinjo zabranio teriju da prelazi pola postao je najbolji stoper na svetu
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby kecman » 20 Aug 2012, 12:37

Irr, od kada si ti postao toliki TeoFantm? :biggrin:

Meni zaista nije jasno zašto Duda toliko dozvoljava Teu, ali ako on ne može da ga obuzda postoje još 3 trenera koja bi možda uspela u tome.. Sva 3 nedostupni Đilasu i bagri...

Spoiler: pokaži
Image

Image

Image
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby irriducibili » 20 Aug 2012, 12:54

kecman wrote:Irr, od kada si ti postao toliki TeoFantm? :biggrin:

Oduvek. Sipka je sipka, ali su znanje i lucidnost nesto sasvim drugo. Mene njegovi potezi svaki put iznova podsecaju zasto volim kosarku. Kosarku duha, a ne snage...
irriducibili

Postby Diktator » 20 Aug 2012, 12:58

irriducibili wrote:
Aleksa wrote:gde si tacno procitao da sam napisao da se Teodosic izbaci iz reprezentacije?

To je moj zakljucak izveden iz tvog posta, nisam pomenuo da si ti to napisao...

Konstatujes da DI nema autoritet nad njim, a uskracujes odgovor na pitanje ko ga ima? Bas bih voleo da saznam ime cudotvorca, koji bi prevaspitavao Tea i drzao ga zakovanog za klupu. Bas ga zabole ona stvar da, osim sto igra sa panjevima, trpi i vaspitne metode kojekakvih strucnjakatm. A zarko bih zeleo da se to i desi, pa da svi kriticari ludog Tea dozive da gledaju derbi Islanda i Srbije. Na sta bi dosli bez njega u timu...

slabe su ti kognitivne sposobnosti ako si doneo taj zakljucak..
btw,kao resenje sam spomenuo prikljucenje S Djordjevica NT..ili dolazak novog selektora...ni jednom recju nisam navodio na zakljucak koji si ti izveo..
19.04.2015.
Diktator

Postby Alonzo » 20 Aug 2012, 13:10

Sa Teodosicem mora ozbiljno da se porazgovara. Jeste kreativan i ima smisao za kosarku, ali isto tako -> mora da prihvati i disciplinu i kontrolisanu igru na terenu.

Ne moze da sutira trojku, kada je ostalo jos vremena za napad. I u proslosti nas je unistavao sa odlukama, ali su pojedini (i deo javnosti) tek na proslom takmicenju skapirali njegov negativan uticaj.

Rec je i o problematicnom igracu. Nekoliko puta je ulazio u tucu sa igracima, gadjao sudije flasama...obracao paznju na druge stvari, a ne na kosarku.

Mi cemo sa ovakvom igrom, brzo nestati. Da se razumemo - nije on jedini krivac, ali bi mogao da ukljuci vise igraca u napad, ovako - svi gledaju njegov sut preko ruke i cekaju trojku, kao da ta trojka vredi 10 poena...dok u sledecem napadu - ne moze nikog da sacuva...centri ne mogu da skoce, pik ne znamo da branimo i tako cemo i gubiti utakmice.

Reprezentacija nam se nalazi u teskoj situaciji, uvericemo se na ovim kvalifikacijama u kakvim smo problemima. Iskreno - ja bih bio zadovoljan plasmanom na EP.

Ne kaze dzabe Ivkovic da izgledamo kao klosari na terenu, da se tako ne igra ni 3 na 3. To nikada ne bi rekao, da situacija nije alarmantna.
Alonzo

Postby Bane » 20 Aug 2012, 13:17

@Alonzo

Ja bas mislim da vecina igraca nece tj. ne sme da resava. Pa koliko puta Bjelica ili Rasic koji su nasi najbolji suteri proslede loptu dalje iako su sami na sutu. Milos je lider ekipe, to znaju svi igraci i ne deluje mi da im to previse smeta. Plase da igraju bez Milosa, to je cinjenica.
Od reprezentacije sa kojom uci u egal zavrsnicu znaci izgubiti postajemo veciti gubitnici. Ne pamtim kad smo (a tu racunam i mladje kategorije) dobili u neizvesnoj zavrsnici.
Bane

Postby Alonzo » 20 Aug 2012, 13:45

Bane wrote:@Alonzo

Ja bas mislim da vecina igraca nece tj. ne sme da resava. Pa koliko puta Bjelica ili Rasic koji su nasi najbolji suteri proslede loptu dalje iako su sami na sutu. Milos je lider ekipe, to znaju svi igraci i ne deluje mi da im to previse smeta. Plase da igraju bez Milosa, to je cinjenica.
Od reprezentacije sa kojom uci u egal zavrsnicu znaci izgubiti postajemo veciti gubitnici. Ne pamtim kad smo (a tu racunam i mladje kategorije) dobili u neizvesnoj zavrsnici.

Pa upravo ja o tom problemu i pricam. Svi se oslanjaju na njega, umesto na sebe. Za to su krivi i oni i selektor i Teodosic.

Mi smo najbolje igrali kada su igrali svi. Odjednom proradi Velickovic, pa Tripkovic, pa Teodosic, pa Krstic...pa se pojave Rasic i Keselj...i niko ne zna koga da cuva.

Realno - kvalitet je slabiji nego pre par godina, a svi smo ocekivali mnogo vise od ovih igraca.

Moraju svi da se probude, a to ce uraditi jednim delom - ako se svi angazuju i u napadu i u odbrani.
Alonzo

Postby irriducibili » 20 Aug 2012, 14:05

Aleksa wrote:slabe su ti kognitivne sposobnosti ako si doneo taj zakljucak..
btw,kao resenje sam spomenuo prikljucenje S Djordjevica NT..ili dolazak novog selektora...ni jednom recju nisam navodio na zakljucak koji si ti izveo..

Ok, u pravu si, nisam shvatio ozbiljno tvoju genijalnu ideju o zameni Dude, koga niko ne jebe dva posto, trenerom od autoriteta. Koji ce se Milosu mile majke, a ovaj ce se pokunjeno povuci i poceti da igra po sablonu. Jedino sto ti nedostaje je ime, ko je taj carobnjak, koji ce ustrojiti buntovnika koga placa CSKA, te mu je igranje za nacionalni tim hobi, ili osecaj patriotizma? Sale.niti hoce, niti moze. Hoces li me konacno prosvetliti i otkriti trenera koji ce da ukroti Tea?
irriducibili

Postby Diktator » 20 Aug 2012, 15:13

irriducibili wrote:
Aleksa wrote:slabe su ti kognitivne sposobnosti ako si doneo taj zakljucak..

Ok, u pravu si, nisam shvatio ozbiljno tvoju genijalnu ideju o zameni Dude, koga niko ne jebe dva posto, trenerom od autoriteta. Koji ce se Milosu mile majke, a ovaj ce se pokunjeno povuci i poceti da igra po sablonu. Jedino sto ti nedostaje je ime, ko je taj carobnjak, koji ce ustrojiti buntovnika koga placa CSKA, te mu je igranje za nacionalni tim hobi, ili osecaj patriotizma? Sale.niti hoce, niti moze. Hoces li me konacno prosvetliti i otkriti trenera koji ce da ukroti Tea?

pa to je ocigledno,kao sto je ocigledno da su naruseni odnosi medju igracima.
nisam znao da Sale nece niti moze..nisam drugar sa njim..ali verujem da bi bar razgovor njega i Teodosica dao neki rezultat.
nesto se na temu odnosa medju igracima i odnosu prema igri mora menjati jer ovo na sta mi sad licimo ne vodi nigde...nit zelje,nit borbe,niti odgovornosti..
ako sablon podrazumeva te karakteristike,ja sam za njega...harlemovci nastupaju svake godine na svetskim turnejama,pa kad se uzelim necelishodnih radnji u cilju zabavljanja mase gledacu njih..nemam nista protiv atrakcije ako takva igra ne iskljucuje igru u odbrani..a bas ta i takva igra pruza veci verovatnocu atraktivnih poteza uz vecu zadovoljstinu sa(igraca) bez poslidica po rezultat..
19.04.2015.
Diktator

PreviousNext

Return to Reprezentacije