Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Reprezentacija Srbije

Postby nolinjo » 10 Aug 2012, 16:54

nedovic je klasa za andjusica *(samo su za mene neuporedivi po pozicije ,prvi play divljak drugi klasican bek suter ),al mora tim da ima nekog sutera iz bloka,mhm izgleda da ce to da glumi rasic e tu se javlja problem 1/2 finala evrolige ...
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby CrniGuja » 12 Aug 2012, 00:06

Takodje su se popravili statusi igraca u klubovima...
Teodosic, Markovic, Rasic, Tepic, Nedovic, Bjelica, Keselj, Savan, Macvan, Novica, Krle, Stimac, Erceg, Micov, Perovic, ima sta da se probere.
CrniGuja

Postby Jovan » 12 Aug 2012, 19:54

Orlovi bez Ilića i Anđušića kreću u kvalifikacije
Đ. M. / Novosti online | 12. avgust 2012. 20:44 | Komentara: 0
Na poslednjem treningu pred početak kvalifikacija za EP 2013 i put na Island selektor Ivković je skratio spisak za Mileta i Danila. Zbog povreda na put ne idu Erceg i Krstić

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije u ponedeljak, preko Amsterdama leti za Island, gde je u utorak od 22.00 po našem vremenu očekuje start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. Dan pred put selektor „Orlova“ Dušan Ivković, kako je i najavio, zahvalio se na letnjoj saradnji još dvojici igrača – ovog puta najslabija karika bili su centar Mile Ilić i bek Danilo Anđušić.

Na premijeru kvalifikacija neće putovati Zoran Erceg, koji je povredio skočni zglob na utakmici sa Turskom i kapiten Nenad Krstić, koji još nije u fizičkoj top formi da bi zaigrao punim kapacitetom. Od dvanaestorice koji će predstavljati Srbiju protiv nepozatog protivnika očekuje se pružanje maksimuma.

- Nemam dilemu da ćemo meč odigrati maksimalno ozbiljno - jasan je Duško Savanović pred odlazak na daleki severo-zapad Evrope.

S njim se slaže i Miloš Teodosić.

- Utakmica sa Islandom je jako bitna pošto je prva u nizu. Ali očekuje nas nezgodno putovanje. Ipak, biće sve u najboljem redu - uverava Teodosić.

„Orlovi“ neće imati mnogo vremena sa slezanje utisaka posle gostovanja u Rejkjaviku, jer ih četiri dana kasnije očekuje i prvi veliki derbi u grupi, sa Crnom Gorom, u „Kombank areni“.
Jovan

Postby AirBall » 12 Aug 2012, 20:31

Ocigledno je da Dudi nije neophodan igrac koji od kosarkaskih elemenata ima samo sut, tu mislim na Andjusica...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Oglala » 12 Aug 2012, 20:46

Baš tako. Moram priznati da mi je splasao intuzijazam po pitanju Andjušića. Osim tog šuta ni u jednom drugom elementu igre ne pokazuje ni jedan nagoveštaj konstante koji bi uputio na još neku njegovu jaču stranu. Zbog toga svaki trenutni bljesak ostavlja utisak spleta srećnih okolnosti.
veni, vidi, Kecman
Ay, Carmela
Paint i black

Dok ste živi, bićete mi krivi
Oglala

Postby 2bad4u » 12 Aug 2012, 22:25

A ja eto ne vidim koji su to košarkaški elementi kod Rašića bolji nego kod Anđušića. Jedino što je stariji, iskusniji, ali u ovim kvalifikacijama, gde po prva dva i četiri treća tima sa najboljim skorom idu direkno na EP, ne vidim neku preku potrebu za iskustvom čoveka koji za par meseci puni 29 godina.
2bad4u

Postby AirBall » 12 Aug 2012, 23:22

2bad4u wrote:A ja eto ne vidim koji su to košarkaški elementi kod Rašića bolji nego kod Anđušića. Jedino što je stariji, iskusniji, ali u ovim kvalifikacijama, gde po prva dva i četiri treća tima sa najboljim skorom idu direkno na EP, ne vidim neku preku potrebu za iskustvom čoveka koji za par meseci puni 29 godina.

Rasic je mnogo bolji defanzivac od Andjusica, uz to kombo koji jednako pokriva pozicije i jedan i dva... Andjusic je cista dvojka...
AirBall

Postby 2bad4u » 12 Aug 2012, 23:43

AirBall wrote:
2bad4u wrote:A ja eto ne vidim koji su to košarkaški elementi kod Rašića bolji nego kod Anđušića. Jedino što je stariji, iskusniji, ali u ovim kvalifikacijama, gde po prva dva i četiri treća tima sa najboljim skorom idu direkno na EP, ne vidim neku preku potrebu za iskustvom čoveka koji za par meseci puni 29 godina.

Rasic je mnogo bolji defanzivac od Andjusica, uz to kombo koji jednako pokriva pozicije i jedan i dva... Andjusic je cista dvojka...

Rašić i defanziva? Nemoj da me zasmejavaš. Rašić je prototip igrača preko ili oko koga se najlakše daju koševi. Anđušić je isto kombo!
2bad4u

Postby AirBall » 12 Aug 2012, 23:45

2bad4u wrote: Rašić i defanziva? Nemoj da me zasmejavaš. Rašić je prototip igrača preko ili oko koga se najlakše daju koševi. Anđušić je isto kombo!

Sto se mene tice mozes da radis sta god zelis, da se smejes, il da places, stvar je slobodnog izbora... Rasic kakav god je mnogo bolji defanzivac od Andjusica... Nema govora o tome da je Andjusic kombo... Pokusali su par puta prosle sezone da ga koriste na pleju u Partizanu, ali nije islo... Sta vise kad se povredio Law na jedinici su igrali Pera i Jaramaz... Jednostavno Danilo i organizacija napada ne idu u istu recenicu...

Decko je samo suter i nista vise...
AirBall

Postby Diktator » 12 Aug 2012, 23:47

raske ima mnogo bolji pregled igre od andjusa..sa lakocom odradjuje minute na kecu.andja ima jos da uci na tu temu,bas kao i nedovic,s tim da je potonji eksplozivniji i potentniji pa je ostao uz tim..
dobra odluka dude golubara jer nemamo bi b varijantu sa S Markovicem zbog povrede..
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby irriducibili » 12 Aug 2012, 23:55

Aleksa wrote:nemamo bi b varijantu sa S Markovicem zbog povrede..

Srecom... :okk:
irriducibili

Postby 2bad4u » 13 Aug 2012, 00:02

Anđušić je i u HF-u i u mlađim kategorija često odrađivao poslove pleja, sa kolikom uspešnošću je diskutabilno. U reprezentaciji osim Teodosića, imamo i Nedovića i Tepića pre Rašića na kecu (ili mi se tako čini) pa ne vidim neku preku potrebu za "kombom", upitan nam je šut, jer od igrača koji pokrivaju dvojku trenutno osim pomenutog Rašića, niko ne ume konstantno i sa normalnim procentima da pogađa spolja, osim ako Duda ne spusti Kešelja na dva, ili Tea prebaci na dvojku. A ako dođe do neizvesnih završnica, bitnijih utakmica, od Rašića možemo očekivati da pogodi samo slobodna bacanja, za sve ostalo gde treba imati "kohones" njega nema ni u tragovima. Rašioćevu prednost vidim jedino u iskustvu, ni u čemu drugome.

Ali verujem Dudi i njegovom izboru, tako da ću se složiti i sa vašim opservacijama o prednostima i manama ove dvojice i prihvatiću mogućnost moje greške.
2bad4u

Postby ima 1 tim » 13 Aug 2012, 00:36

dok je kod VJ-a dobijao sansu na kasicicu,Andja je bio najveci kosarkaski potencijal na ovim prostorima (a i sire :biggrin: )

a sada odjednom nema nikakav kvalitet,eventualno ume da pripali za 3p ako ostane sam :facepalm: :copa1:

cak se i govedotm proglasava za velikog majstoratm u odnosu na njega :ajdejebote:

da nema vas strucnjaka (za sve :roll: ),stvarno bi vas trebalo izmisliti :navodno:
samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby nolinjo » 13 Aug 2012, 08:16

jaci je karakterom za mrvu ,vise voli da divlja i bolje sutira iz bloka za 3 eto ako je to dovoljno da je kvalitetniji onda ok

...kad ostanu sami i rasic i andjusic i ja treba da biram koga cu da uzmem da mi sutne tu trojku ,odabro bi rasica,uvek !
,plus pregled igre i probijanje ulaz koji andjo nece naucit nikad ,o prenosu lopte necemo da govorimo ,nie rasic mnogo dobar al je za andju ,pera bozic licno
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Zli Gli » 13 Aug 2012, 08:58

i1t, nema potrebe da budeš toliko maliciozna. Rašić je trenutno duplo bolji igrač od Danila, što ne znači da je Anđušić loš. On se tek formira i u perspektivi može biti bolji (konstantniji) igrač nego Rašič.

Rašić ima bolji pregled igre, dok Anđušić ima bolji šut, ali zato Danilo odbranu ne igra uopšte, na svim pripremnim utakmicama je ispadao kao iz voza. Jedno je Partizan gde ima 50+ utakmica po sezoni, a drugo su kvalifikacije za EP gde ima 10 ili koliko već utakmica. Na tih 50+ utakmica je trebalo pružiti priliku i drugim momcima sem Anđušića i to ne može da se poredi sa reprezentacijom, neke nebitne utakmice poput Zlatoroga, Heliosa, itd.

Ne razumem što je toliko teško objektivno sagledati neke stvari samo zato što je Rašić zakopao Partizan na F4, previše je pristrasno.
Zli Gli

PreviousNext

Return to Reprezentacije