Board index Olimpijske Igre London 2012

Srbi na OI u Londonu

Koliko medalja Srbija osvaja na OI?

1
1
1%
2-3
24
30%
4-5
41
51%
6-7
8
10%
vise od 7
6
8%

Total votes : 80

Re: Srbi na OI u Londonu

Postby Cvele » 07 Aug 2012, 12:57

Mislim da je Mars na Drinu,ali nemoj me drzati za rec...

btw.Opet tri medalje,a uz malo srece smo mogli sedam...Druga bi se pesma pevala...
Cvele

Postby CrniGuja » 07 Aug 2012, 13:01

Da , ali pazi kad smo imali cetiri bezvezno ispustene bronze i tri bruke u ekipnim sportovima...
CrniGuja

Postby Opojni zumbul » 07 Aug 2012, 13:36

Ja mislim da ovo jeste neuspeh ali nije smak sveta, niti treba da ovde likujemo.
Opojni zumbul

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 13:37

Tegi wrote:
harper lee wrote:
Tegi wrote:Moja zelja je bila da nam himna bude " Vostani Serbie ".
Slazem se da ova himna ima glup tekst. Ne neprimeren, nego glup. Jednostavno, nema smisla.

I moja. To je najlepsa pesma od ovih koje su bile u konkurenciji, a i napisao je pismen covek. No, kad smo vec izabrali to sto smo izabrali trebalo je ipak malo "procistiti" tekst.

Tekst te pesme je bio prikladan za vreme u kojem je nastala ( oko Prvog srpskog ustanka ), a i danas je jos prikladniji.

Koje su jos pesme bile u konkurenciji za himnu?

Ne secam se vise, to je bilo jos u vreme SCG.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Tegi » 07 Aug 2012, 14:56

Cvele wrote:Mislim da je Mars na Drinu,ali nemoj me drzati za rec...

btw.Opet tri medalje,a uz malo srece smo mogli sedam...Druga bi se pesma pevala...

Nema sanse da himna bude pesma koja poziva na rat.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 15:04

Tegi wrote:
Cvele wrote:Mislim da je Mars na Drinu,ali nemoj me drzati za rec...

Nema sanse da himna bude pesma koja poziva na rat.

A Marseljeza poziva na branje cveca?
harper lee

Postby neza » 07 Aug 2012, 15:06

...sta je sad opet ne valja vam opet ni ova himna, e pa jebi ga daj da onda pevamo ringe-ringe-raja da svi budu zadovoljni? :gitara:
neza

Postby vicharhcp » 07 Aug 2012, 15:08

Izvinjavam se što prekidam priču o himnama (opet).

Pogledajte gde treniraju sestre Moldovan.

"Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!" Duško Radović
SVE PROLAZI - PARTIZAN OSTAJE
Image :inlove:
They can take my last ticket at Hala Pionir.
vicharhcp

Postby Stoxan » 07 Aug 2012, 15:08

Divac: Neki su me razočarali!

ŽELIMO DA UKINEMO B NORME
PLAN Olimpijskog komiteta Srbije jeste da u najskorijem roku pokrene inicijativu da se ukinu B norme za Igre, za sportiste iz naše zemlje, koje neki pogrdno nazivaju i "turističkim vizama".
- Moja želja je bila da na Olimpijadu idu sportisti koji ostvaruju svetske rezultate. Ipak je B norma predviđena za neke zemlje koje nemaju velika dostignuća. Mi smo sportska nacija i mislim da je to, da ne kažem degradacija, ali jedno nepoštovanje OI ako idete tamo sa B normom iz Srbije. Možda je to u redu u nekoj disciplini koja kod nas nije razvijena, ali mislim da je to nepotrebno u mnogim slučajevima. O svemu tome mora predsedništvo, zajedno sa svim sportskim radnicima, da odluči. Ne mogu ja to sam. Ali, to je realno da se desi.
"Bolje sto godina živeti kao milioner, nego sedam dana kao beskućnik!!!"Alan Ford
Stoxan

Postby AirBall » 07 Aug 2012, 15:11

Ta B norma nije iskoriscena za usavrsavanje sportista sto bi bilo u slucaju da su istu iskoristli npr Amela Terzic, ili neki talentovani plivac od 16 godina, a kad nastupaju sportisti od 42 godine i jos uzmu para za pripreme kao i najveci talenti srpskog sporta onda je definitivno problem...

Hvala Bogu da neko razmislja u tom pravcu, jer uslov da je potrebna A norma ce one koji zele posteno da se nadmecu naterati da budu jos bolji...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Riquelme » 07 Aug 2012, 15:16

PA "mars na drinu" je i izabran na nekom referendumu ako se dobro secam :facepalm: , ali su nekako posle to promenili ...
Boze pravde ima finu melodiju ali i mnogo(barem mene )podseca na Danke Dojcland :biggrin: . Vostani Serbije je sigurno najlepsha pesma od svih mocih predloga i ne sumnjam da bi odavno bila himna Srbije da nismo postali monarhija (jbg. mora kralj da se spomene )
Riquelme

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 15:19

vicharhcp wrote:Izvinjavam se što prekidam priču o himnama (opet).

Pogledajte gde treniraju sestre Moldovan.

Turistikinje. :colera:

AirBall wrote:Ta B norma nije iskoriscena za usavrsavanje sportista sto bi bilo u slucaju da su istu iskoristli npr Amela Terzic, ili neki talentovani plivac od 16 godina, a kad nastupaju sportisti od 42 godine i jos uzmu para za pripreme kao i najveci talenti srpskog sporta onda je definitivno problem...

Hvala Bogu da neko razmislja u tom pravcu, jer uslov da je potrebna A norma ce one koji zele posteno da se nadmecu naterati da budu jos bolji...

B norma se ne deli nego se ispunjava. Ako Amela Terzic ili neki plivac ne ispuni B normu a neki Ogrebutin Topic ili Najdanoska ispune to je kraj price. Ovo sto Divac prica najvise ima smisla. Ili je ukinuti skroz ili unapred odrediti sportove u kojima se moze ici sa B normom. Iskreno, ja se slazem sa onim vredjajem :biggrin: da je treba ukinuti skroz. Ako neki sport ionako nije razvijen u Srbiji, nece se razviti iskljucivo odlaskom na Olimpijadu.
harper lee

Postby harper lee » 07 Aug 2012, 15:20

Riquelme wrote:PA "mars na drinu" je i izabran na nekom referendumu ako se dobro secam :facepalm: , ali su nekako posle to promenili ...
Boze pravde ima finu melodiju ali i mnogo(barem mene )podseca na Danke Dojcland :biggrin: . Vostani Serbije je sigurno najlepsha pesma od svih mocih predloga i ne sumnjam da bi odavno bila himna Srbije da nismo postali monarhija (jbg. mora kralj da se spomene )

Ovaaaaj, a kad smo mi to postali monarhija? Mora da sam prespavao taj znacajni dogadjaj. :biggrin:
harper lee

Postby AirBall » 07 Aug 2012, 15:24

harper lee wrote:Turistikinje. :colera:

Cim su se plasirale u finale ne spadaju u turiste...

harper lee wrote:B norma se ne deli nego se ispunjava. Ako Amela Terzic ili neki plivac ne ispuni B normu a neki Ogrebutin Topic ili Najdanoska ispune to je kraj price. Ovo sto Divac prica najvise ima smisla. Ili je ukinuti skroz ili unapred odrediti sportove u kojima se moze ici sa B normom. Iskreno, ja se slazem sa onim vredjajem :biggrin: da je treba ukinuti skroz. Ako neki sport ionako nije razvijen u Srbiji, nece se razviti iskljucivo odlaskom na Olimpijadu.

Da, ispunjava se, a postoji da bi Paragvaj i Pakistan imali nekog takmicara na OI... Vec je objasnjeno da B norma za sportski razvijene zemlje nema nikakav znacaj... Amerikanci, Rusi i Kinezi da su dovodili sa B normama imali bi po 2 hiljade sportista na Olimpijadi...

Uz to krajnje je upitno kako su pojedinci ispunili te B norme, ali to je jedno sasvim drugo pitanje... Sve rezultate ostvarene u Srbiji i u exyu treba ponistiti u atletici npr...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Riquelme » 07 Aug 2012, 15:26

Pa valjda za vreme kralja Milana ...kada je i naruceno da se napravi himna ...

p.s. Vostani Serbije je starija dosta pesma i josh tada je pretendovala za himnu ali ko shto rekoh zbog monarhije nikad nije zazivela ...
Riquelme

PreviousNext

Return to London 2012