Board index Košarka Mlađe kategorije

Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Re: Mladje kategorije u16,u18,u19,u20

Postby tremi08 » 16 Aug 2025, 20:11

Bojdo wrote:Eto prilike Čoviću da luduje na TV-u o istorijskom zlatu u njegovoj eri. Jos ako seniori uzmu...

Odlicno odigrano prvenstvo. Čestitike momcima!

Da, sad necemo moci da zivimo o prici o rezultatima pod njegovim mandatom. :biggrin:

A evo i u kadru Zorane Milicic
tremi08

Postby kocha popovich » 16 Aug 2025, 23:40

Ceo turnir smo dobro odigrali. Kusturica, Lukic i Bjelica su meni najzanimljiviji. Pavlovic i Milicic, bas me pukla emocija dok sam ih gledao. I jos par jako interesantnih igraca.

Svaka cast! Iako je titula u ovom uzrastu najmanje bitna, sve cestitke za rezultat, ali pre svega za prikazano.
KP: Ja sam protiv svakog nacionalizma, jer je nacionalizam najnizi oblik drustvene svesti.
kocha popovich

Postby Zappa » 16 Aug 2025, 23:44

Nepopularna misljenja

Mozda je tesko predvideti ko ce postati vrhunski igrac ili A reprezentativac, ali i laici kao mi na forumu mozemo predvideti ko nece postati profesionalni kosarkas..

Takodje, vec dve deceniju citamo/slusamo fraze kako nije cilj osvojiti medalju, vec stvoriti igraca .
Prazna prica, nece neko postati igrac jer mesec dana trenira preko leta u reprezentaciji.. To su price iz SFRJ kada se sa decom radilo mesecima.
Ova takmičenja sluze da se uporedimo sa drugim drzavama kako se radi, kakve talente imaju i kako deca napreduju od U16 pa do U20.
On nije vođa, on je podsticaj najnižim ljudskim instinktima, oličenje primitivnosti i beskrupuloznosti. Njegov režim nije politika, nego organizovani kriminal; Oni koji ga slede nisu heroji, već ljudi koji su izgubili moral i razboritost.
Zappa

Postby Bojdo » 17 Aug 2025, 16:47

Sta mislite, da li je bolje za Kusturicu da ostane na ovoj visini ili da izraste porko 205 cm. Potencijalni rast možda donosi mnogo benefita, ali može da se odrazi i na motoriku i sl. Da se pitam, isao birao bi preko 205.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Desetka » 17 Aug 2025, 22:48

Ne mogu to da procenim, ali se samo nadam da se mali neće zadovoljiti ovim, jer ako bude radio i bude izbegao povrede može stvarno čudo da napravi. Glupo je pričati za dete od 16 godina, ali stvarno mislim da uz dobar rad može da bude NBA as. Samo rad na sutu, driblingu (cini mi se da mu je nekad dribling previsok i da predaleko tapka od tela) i naravno teretana, i nema zime za momka.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Bojdo » 18 Aug 2025, 08:24

Ima raznih primjera, gdje je rast o 5-6 cm znao funkcionalno da utiče na motoriku, a ima i dosta primjera gdje nije.

Ako pratimo Kusturicin razvoj, on je prije dvije godine imao negdje 185-186 na JR.NBA turniru a sada je 203. Neku znacajniju motoricku razliku ne vidim ako gledam snimke iz tog perioda i sada, tako da se nadam da jos par cm nece nesto promjeniti. Mozda mu je malo vodjenje lopte sada malo otislo u sirinu nego tada ali to je logicno i trebalo bi biti ispravljivo. Naravno, nije samo rast faktor koji može uticat, vec i koliko nečiji frame može primiti funkcionalne mase, a to znači masa koja nece negativno uticati na kretanje i skočnost i sl.

Na Jovicevu motoriku rast na 210 nije nesto uticao. Wagner sa 208 ima dobru motoriku. Da ne pricam o drasticnijim primjerima Markanena i slicnih.

Generalno kod igraca koji imaju kombinaciju dobrih fizikalija i tehnike je često glava presudna. Navika da lako ostvaruju prednost ih koci da izlaze iz komfor zona i rade na jos nekim stvarima. Bender je idealan primjer, nikad nije napustao komfor zonu i ulazio u jake kontakte sto je bio ogroman problem kad je dosao u NBA. Bjezao je od fizikalne kosarke kao djavo od krsta. Simanic je jos drasticniji primjer. Obojica su bilo mekani i mlitavi(Zagorac eklatantni primjer mlitavosti).

Kosturica se ne libi da ponekad pokuša da zida igrace teze od njega, napucane misicima, sto mi daje nadu da spada u igrace nabrojane u prvoj kategoriji a ne u mekane mlitavce u drugoj.
Bojdo

Postby Bojdo » 18 Aug 2025, 14:14

Radonja, kako si ti vidio generalno natup kadetske selekcije i kako vidis pojedine naše igrače sa prvenstva?
Bojdo

Postby Teodoras » 18 Aug 2025, 17:58

Bojdo wrote:Ima raznih primjera, gdje je rast o 5-6 cm znao funkcionalno da utiče na motoriku, a ima i dosta primjera gdje nije.

Ako pratimo Kusturicin razvoj, on je prije dvije godine imao negdje 185-186 na JR.NBA turniru a sada je 203. Neku znacajniju motoricku razliku ne vidim ako gledam snimke iz tog perioda i sada, tako da se nadam da jos par cm nece nesto promjeniti. Mozda mu je malo vodjenje lopte sada malo otislo u sirinu nego tada ali to je logicno i trebalo bi biti ispravljivo. Naravno, nije samo rast faktor koji može uticat, vec i koliko nečiji frame može primiti funkcionalne mase, a to znači masa koja nece negativno uticati na kretanje i skočnost i sl.

Na Jovicevu motoriku rast na 210 nije nesto uticao. Wagner sa 208 ima dobru motoriku. Da ne pricam o drasticnijim primjerima Markanena i slicnih.

Generalno kod igraca koji imaju kombinaciju dobrih fizikalija i tehnike je često glava presudna. Navika da lako ostvaruju prednost ih koci da izlaze iz komfor zona i rade na jos nekim stvarima. Bender je idealan primjer, nikad nije napustao komfor zonu i ulazio u jake kontakte sto je bio ogroman problem kad je dosao u NBA. Bjezao je od fizikalne kosarke kao djavo od krsta. Simanic je jos drasticniji primjer. Obojica su bilo mekani i mlitavi(Zagorac eklatantni primjer mlitavosti).

Kosturica se ne libi da ponekad pokuša da zida igrace teze od njega, napucane misicima, sto mi daje nadu da spada u igrace nabrojane u prvoj kategoriji a ne u mekane mlitavce u drugoj.

Делује да се од Александрова у млађим категоријама није појавио таленат са таквим потенцијалом као што је Кустурица. И погодио си право у центар како си категорисао ове две групе играча. С'тим што би ја додао и Александрова и Покушевског у ову другу групу..на жалост нашу.
Teodoras

Postby Radonjaa » 19 Aug 2025, 00:15

Bojdo wrote:Radonja, kako si ti vidio generalno natup kadetske selekcije i kako vidis pojedine naše igrače sa prvenstva?

Nisam htio da se oglašavam, pogotovo u toku trajanja turnira, jer sam selektora imao prilike da upoznam lično preko zajedničkih prijatelja, pa mi je bilo glupo da komentarišem bilo pozitivno bilo negativno, ali sad mogu da kažem da su na ovom turniru uradili odličan posao. Vidio sam da su se zamjerale neke stvari u pogledu odabira igrača, ne isključujem da ima pritisaka i uticaja sa strane i da je za mjesto u 12 stvarno izvisio neko ko suvim talentom zaslužuje, ali je ekipa sklopljena da pobjeđuje i napravi rezultat, a kad 4 nokaut utakmice pobijediš 100 razlike (13+), nema puno prostora za polemiku.

Dopalo mi se kako smo igrali, utisak iz ovih par utakmica (da naglasim da nisam gledao protiv Španije) mi je da u ovoj ekipi nema klasičnog kreatora spolja, ne bih rekao da su ni Pavlović ni Simjanovski do kraja taj tip, ali se to kompenzovalo ulogama Bjelice i Kusturice, nalazili smo dosta kreativna napadačka rešenja za ovaj uzrast, dosta se gradila igra i od unutra ka spolja.

Kusturicu je besmisleno komentarisati - mada ne vidim poređenje sa Durentom, nekim pokretima me više podsjeća na npr Franca Vagnera, iako ukupno imaju drugačiji stil igre (pritom je Vagner u njegovom uzrastu bio u drugom planu u osrednjoj generaciji Njemačke, na prvenstvu u Podgorici ga uštopovali Langović i Nemanja Popović), mislim da će se u tom smislu ,,približiti'' kad Kusturica još poraste i ojača.
U svakom slučaju samo od njega zavisi, u takvom je okruženju, ima i uslove i konkurenciju koja bi trebalo da ga motiviše da bude bolji, o talentu i fizičkim/atletskim predispozicijama je suvišno pričati. Ako je glava na pravom mjestu, biće veliki igrač. Mislim da je u ovom momentu potcijenjeno tj. da ne može potpuno da dođe do izražaja koliko je inteligentan i brzo razmišlja.

Što se tiče Bjelice, naknadno sam premotavao maltene svaki njegov šut i asistenciju na turniru, možda zvuči grubo, ali mi je utisak da uopšte nije talentovan u najužem smislu riječi. Ali je definitivno pametan i još više vrijedan, nema šanse da bismo uzeli zlato bez njega.
Sve što radi, radi školski - bira ispravnu vrstu pasa i daje ga pravovremeno i precizno, dobro se pozicionira i u napadu i na skoku, bez problema koristi slabiju ruku oko koša... Bez ikakve informacije sam siguran da je krvavi radnik i da je posvećeno radio na osnovama.
Sa druge strane, na čitavom turniru nisam vidio više od jedne ili dvije instance napadačkih poteza iz njegovog repertoara, imao je par zakoraka oko desnog ramena i dva pogođena šuta sa distance kad su mu se odmakli po 3 metra, ukupno bez ozbiljne naznake da ima potez kojim može da dođe do koša.
Takođe, atletski je baš slab, pogotovo u funkcionalnom smislu (i protiv Španaca i protiv Litvanaca je imao atraktivna zakucavanja kad je pred sobom imao brisani prostor, ali se dešavalo i da dobije loptu i treba da zakuca brzo iz kratkog zaleta prije nego što odbrana reaguje, pa da ga izblokira obruč).
Kad se sve uzme u obzir, ne bih se kladio protiv njega jer sa 16 godina liči na profesionalca, što je potcijenjen kvalitet, i sigurno će izvući maksimum iz sebe ako bude pravilno usmjeren.
Ali da bi igrao ozbiljnu košarku ili bio faktor u seniorskoj reprezentaciji, moraće u repertoar da ubaci nešto čime stvara prednost ili popularno rečeno pravi razliku, bilo da popravi šut ili da usavrši rad nogu i kontrolu lopte, mada su sve to stvari sa kojim sigurno ima objektivnih problema u ovim godinama.
Tako da je super ako od njega dobijemo kvalitetnog igrača, ali je glupo stavljati mu pritisak ili praviti famu o propalom talentu ako se ne snađe u seniorima.

Simjanovski je pravi prototip Čovićevog kadeta, košarkaški zreo, sportski drzak, voli loptu, malo radije igra za sebe nego za druge. :biggrin: I u tehničkom i u karakternom smislu me više podsjeća na američkog nego na evropskog beka. Možda me najviše iznenadilo koliko uspješno završava na obruču, nisam to očekivao kad sam ga vidio na terenu.
U dosta situacija se vidi da je dosta ,,utreniran'' tj da je namazaniji od vršnjaka, ali mi se dopada kako igra i razmišlja, s obzirom na set kvaliteta koji ima. Kao što kod centara važi da je skakački kvalitet ,,najsigurniji'' da se prenese na viši nivo, čini mi se da tako i kod bekova dobro prolaze oni koji znaju da izvuku faul, što je pogotovo važno za igrače koji nisu fizički i atletski moćni, ali znaju da ,,manipulišu'' čuvarom, da koriste tijelo, da promijene ritam, to primjećujem kod njega, a sem toga je bio šuterski izuzetan, ne znam je li to konstanta.
Inače mislim da mu je i ovaj relativno skromni broj asistencija prepumpan od strane statističara jer sam primijetio da su mu upisane makar 2 - 3 tuđe. I golim okom je vidljivo da neće probiti prvu liniju odbrane pasom, ali zna ,,vestbrukovski'' da podvali za centra kad prodorom stvori prednost, dovoljno od igrača takvog tipa.

Od Lukića sam premalo vidio, tj zbog fokusa na rezultat je imao drugačiju ulogu nego što sam se nadao, pa ne bih previše da komentarišem, ali mi se čini da je u pitanju organski talenat, da napravi klasni potez potpuno prirodno, kao instinkt.
Nije mi se dopalo što je u nekim situacijama imao višak driblinga, posle sam tražio snimke iz Španije i vidio da to uopšte nije njegova igra, siguran sam da nije u potpunosti došao do izražaja i vjerujem da je po čistom talentu broj 2 među ovih 12.

Trend koji mi se ne sviđa je što su u 12 sinovi Miličića i Pavlovića, Novice Bjelice, Lukiću i Janjuševiću su očevi bili profesionalni košarkaši, Simjanovskom je otac funkcioner u savezu, vjerujem da ima još primjera...
Ne sugerišem da je bilo ko od njih dobio 1% popusta na račun toga, na kraju krajeva je i normalno da je veća šansa da se talenat rodi u sportskoj porodici, ali ne bi bilo dobro da se košarka svede na krug đece koja bi svakako bila upućena na košarku i na bavljenje sportom, a da nema dublji prodor. Pogotovo jer se u istu kategoriju mogu svrstati i npr Topić, Đurišić, Nikola Jović, i još nekolicina iz te generacije.
Svi oni nam trebaju, ali nam treba i neki Bogdanović koji se iz Plužina doselio u Železnik, Teodosić iz prosječne porodice iz Valjeva, neko kome je košarka fascinacija, a ne normalnost, ako to uopšte ima smisla. :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Tegi » 19 Aug 2025, 02:19

Radonjaa :okk: (no dexi).

Mačvan sa nepunih 18 godina. Raznovrsniji napadač od Bjelice, školska igra na niskom postu, šut sa visokog posta i za 3, ali takođe bez bilo kakvog "go to" poteza. Utreniranost, igračka inteligencija - dodavanje, prepoznavanje situacije na terenu i poznavanje vlastitih limita, uz odličan leadership. I ono što ih po mom sudu najviše spaja: anticipacija, sposobnost da se u pravo vreme nađu na pravom mestu (nije slučajno Bjelici otac srednji bloker) i na taj način nakupe 6 do 10 poena koji izgledaju kao vrlo lagani, ali nedostupni većini drugih igrača. Paspalj, Vezenkov, smrad Tomašević, Jahović... takođe su imali crtu postizanja neupadljivih poena, ili na čitanje kretanja drugih igrača ili na čitanje kretanja lopte.

S tim da je sredinom 2007. već bilo jasno da će Mačvan biti zaglavljen između 4 i 5, tj. da mu napadački talenat više dolazi do izražaja na poziciji za koju nema size. Kod Bjelice je moguće da se izdefiniše u čistu peticu, a treba reći da je bacanja šutirao preko 80% i da mu retki šutevi sa poludistance i za 3 uzeti iz nužde uopšte nisu izgledali beznadežno, neke je i pogodio. Moguće da ima do toga što je pravio potpunu prevagu u reketu i da nije bilo ni taktičke potrebe da strečuje. Mijović je dobro rotirao, sve utakmice je igrao manje od 30 minuta, tako da skoro nijednog trenutka nije izašao iz zone komfora. Turci su imali igrače koji mu pariraju visinom i snagom, tako da je protiv njih najviše igrao u širinu i odigrao je doktorski. Mislim da ta utakmica treba da bude prototip smera u kom će se razvijati. Statistika protiv Litvanaca je prepumpana, ali nekih 9-9-7 protiv Turaka je meni vrlo ozbiljan argument za respektabilnu košarku u budućnosti.

Inače, Simjanovski je tek po završetku prethodne sezone došao u Zvezdu, ponikao je u Spartaku iz Subotice. Što jeste iznenađenje, jer stvarno izgleda kao stopostotni izdanak KK Koledž Beograd. :biggrin: Za njega mi je najveća bojazan da će mu se desiti ono što je Toroman pričao o Radošiću. U kadetima 40, u juniorima 20, u seniorima 10. Nekako mi je kao njegov sugrađanin Dušan Svilar kada se takmičio u Zvezdama Granda. Nije dugačak put od "nemam šta da ti zamerim" do "to nikoga ne zanima". Ali polako, fali nam spoljnih igrača među prospektima, nakrcani smo na 4 i 5, ne treba ga nikako otpisivati.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Bojdo » 19 Aug 2025, 10:43

Radonja, na koga te onda sada stilski podsjeca Kusturica? Ako vec ocekujes da ce eventualnim rastom se kasnije i stilski pribliziti Vagneru.
Bojdo

Postby Radovan III » 19 Aug 2025, 13:13

Bojdo wrote:Radonja, na koga te onda sada stilski podsjeca Kusturica? Ako vec ocekujes da ce eventualnim rastom se kasnije i stilski pribliziti Vagneru.

Po mom mišljenju,ako dobije na visini a zadrži brzinu neki miks Kukoča i Janisa.
Radovan III

Postby Bojdo » 19 Aug 2025, 13:55

Брзина и моторика јесу кључ висине његовог плафона. Занемаримо на моменат тај дио и сконцентришимо се на његове завршнице. Ја немам дилему да ће он и у сениорима имати одличне завршнице на обручу кад се нађе у ситуацији да заврши. Има за бијелца одокативно невјероватан распон руку. Има баш големе шаке, па му се лопта лијепи за руку и спсособан је да ју држи чврсто у дриблингу када би другима можда и испала. Е сада, други пар рукава је како ће долазити до обруча, на које начине и да ли ће бити ефективан у пробијању противника на начин на који ти ради сада. Ту ступа на снагу његова моторичност, односно хоће ли она бити предност и у сениорима као што је и сада. Ја се надам да хоће. Мислим да ћемо о томе већ у јуниорском узрасту знати више, ако и ту задржи своје предности које сада има, велике су шансе да ће такав случај бити и у сениорима.
Bojdo

Postby Bojdo » 24 Aug 2025, 12:34

Fedor Lukic, mladji brat Matije Lukica. Play, vrlo talentovan za svoje godine. Otac kaže da nema dileme da ce igrati za Srbiju ako bude imao kvalitet.

Bojdo

Postby dacha » 28 Aug 2025, 08:06

Radonjaa wrote:
Bojdo wrote:Radonja, kako si ti vidio generalno natup kadetske selekcije i kako vidis pojedine naše igrače sa prvenstva?

Nisam htio da se oglašavam, pogotovo u toku trajanja turnira, jer sam selektora imao prilike da upoznam lično preko zajedničkih prijatelja, pa mi je bilo glupo da komentarišem bilo pozitivno bilo negativno, ali sad mogu da kažem da su na ovom turniru uradili odličan posao. Vidio sam da su se zamjerale neke stvari u pogledu odabira igrača, ne isključujem da ima pritisaka i uticaja sa strane i da je za mjesto u 12 stvarno izvisio neko ko suvim talentom zaslužuje, ali je ekipa sklopljena da pobjeđuje i napravi rezultat, a kad 4 nokaut utakmice pobijediš 100 razlike (13+), nema puno prostora za polemiku.

Dopalo mi se kako smo igrali, utisak iz ovih par utakmica (da naglasim da nisam gledao protiv Španije) mi je da u ovoj ekipi nema klasičnog kreatora spolja, ne bih rekao da su ni Pavlović ni Simjanovski do kraja taj tip, ali se to kompenzovalo ulogama Bjelice i Kusturice, nalazili smo dosta kreativna napadačka rešenja za ovaj uzrast, dosta se gradila igra i od unutra ka spolja.

Kusturicu je besmisleno komentarisati - mada ne vidim poređenje sa Durentom, nekim pokretima me više podsjeća na npr Franca Vagnera, iako ukupno imaju drugačiji stil igre (pritom je Vagner u njegovom uzrastu bio u drugom planu u osrednjoj generaciji Njemačke, na prvenstvu u Podgorici ga uštopovali Langović i Nemanja Popović), mislim da će se u tom smislu ,,približiti'' kad Kusturica još poraste i ojača.
U svakom slučaju samo od njega zavisi, u takvom je okruženju, ima i uslove i konkurenciju koja bi trebalo da ga motiviše da bude bolji, o talentu i fizičkim/atletskim predispozicijama je suvišno pričati. Ako je glava na pravom mjestu, biće veliki igrač. Mislim da je u ovom momentu potcijenjeno tj. da ne može potpuno da dođe do izražaja koliko je inteligentan i brzo razmišlja.

Što se tiče Bjelice, naknadno sam premotavao maltene svaki njegov šut i asistenciju na turniru, možda zvuči grubo, ali mi je utisak da uopšte nije talentovan u najužem smislu riječi. Ali je definitivno pametan i još više vrijedan, nema šanse da bismo uzeli zlato bez njega.
Sve što radi, radi školski - bira ispravnu vrstu pasa i daje ga pravovremeno i precizno, dobro se pozicionira i u napadu i na skoku, bez problema koristi slabiju ruku oko koša... Bez ikakve informacije sam siguran da je krvavi radnik i da je posvećeno radio na osnovama.
Sa druge strane, na čitavom turniru nisam vidio više od jedne ili dvije instance napadačkih poteza iz njegovog repertoara, imao je par zakoraka oko desnog ramena i dva pogođena šuta sa distance kad su mu se odmakli po 3 metra, ukupno bez ozbiljne naznake da ima potez kojim može da dođe do koša.
Takođe, atletski je baš slab, pogotovo u funkcionalnom smislu (i protiv Španaca i protiv Litvanaca je imao atraktivna zakucavanja kad je pred sobom imao brisani prostor, ali se dešavalo i da dobije loptu i treba da zakuca brzo iz kratkog zaleta prije nego što odbrana reaguje, pa da ga izblokira obruč).
Kad se sve uzme u obzir, ne bih se kladio protiv njega jer sa 16 godina liči na profesionalca, što je potcijenjen kvalitet, i sigurno će izvući maksimum iz sebe ako bude pravilno usmjeren.
Ali da bi igrao ozbiljnu košarku ili bio faktor u seniorskoj reprezentaciji, moraće u repertoar da ubaci nešto čime stvara prednost ili popularno rečeno pravi razliku, bilo da popravi šut ili da usavrši rad nogu i kontrolu lopte, mada su sve to stvari sa kojim sigurno ima objektivnih problema u ovim godinama.
Tako da je super ako od njega dobijemo kvalitetnog igrača, ali je glupo stavljati mu pritisak ili praviti famu o propalom talentu ako se ne snađe u seniorima.

Simjanovski je pravi prototip Čovićevog kadeta, košarkaški zreo, sportski drzak, voli loptu, malo radije igra za sebe nego za druge. :biggrin: I u tehničkom i u karakternom smislu me više podsjeća na američkog nego na evropskog beka. Možda me najviše iznenadilo koliko uspješno završava na obruču, nisam to očekivao kad sam ga vidio na terenu.
U dosta situacija se vidi da je dosta ,,utreniran'' tj da je namazaniji od vršnjaka, ali mi se dopada kako igra i razmišlja, s obzirom na set kvaliteta koji ima. Kao što kod centara važi da je skakački kvalitet ,,najsigurniji'' da se prenese na viši nivo, čini mi se da tako i kod bekova dobro prolaze oni koji znaju da izvuku faul, što je pogotovo važno za igrače koji nisu fizički i atletski moćni, ali znaju da ,,manipulišu'' čuvarom, da koriste tijelo, da promijene ritam, to primjećujem kod njega, a sem toga je bio šuterski izuzetan, ne znam je li to konstanta.
Inače mislim da mu je i ovaj relativno skromni broj asistencija prepumpan od strane statističara jer sam primijetio da su mu upisane makar 2 - 3 tuđe. I golim okom je vidljivo da neće probiti prvu liniju odbrane pasom, ali zna ,,vestbrukovski'' da podvali za centra kad prodorom stvori prednost, dovoljno od igrača takvog tipa.

Od Lukića sam premalo vidio, tj zbog fokusa na rezultat je imao drugačiju ulogu nego što sam se nadao, pa ne bih previše da komentarišem, ali mi se čini da je u pitanju organski talenat, da napravi klasni potez potpuno prirodno, kao instinkt.
Nije mi se dopalo što je u nekim situacijama imao višak driblinga, posle sam tražio snimke iz Španije i vidio da to uopšte nije njegova igra, siguran sam da nije u potpunosti došao do izražaja i vjerujem da je po čistom talentu broj 2 među ovih 12.

Trend koji mi se ne sviđa je što su u 12 sinovi Miličića i Pavlovića, Novice Bjelice, Lukiću i Janjuševiću su očevi bili profesionalni košarkaši, Simjanovskom je otac funkcioner u savezu, vjerujem da ima još primjera...
Ne sugerišem da je bilo ko od njih dobio 1% popusta na račun toga, na kraju krajeva je i normalno da je veća šansa da se talenat rodi u sportskoj porodici, ali ne bi bilo dobro da se košarka svede na krug đece koja bi svakako bila upućena na košarku i na bavljenje sportom, a da nema dublji prodor. Pogotovo jer se u istu kategoriju mogu svrstati i npr Topić, Đurišić, Nikola Jović, i još nekolicina iz te generacije.
Svi oni nam trebaju, ali nam treba i neki Bogdanović koji se iz Plužina doselio u Železnik, Teodosić iz prosječne porodice iz Valjeva, neko kome je košarka fascinacija, a ne normalnost, ako to uopšte ima smisla. :biggrin:

Pioniri KKP, od 18 koji cine selekciju njih 10 deca bivsih igraca i ostojinih pajtosa. Toga, sto se klupske kosarke tice, nema samo u Megi. Sporadicno tu i tamo neko dete ali nikome ne smeta i nikoga ne ugrozava
dacha

Previous

Return to Mlađe kategorije