Board index Olimpijske Igre London 2012

Srbi na OI u Londonu

Koliko medalja Srbija osvaja na OI?

1
1
1%
2-3
24
30%
4-5
41
51%
6-7
8
10%
vise od 7
6
8%

Total votes : 80

Re: Srbi na OI u Londonu

Postby nolinjo » 03 Aug 2012, 12:54

Houdini wrote:
caniggia wrote:Да банализујем.. Муваш неку странкињу и кажеш да си из Србије а она каже е обожавам Новака и ето теби кец на десетку.

sto je najgore ne banalizujes. ja pre par godina u Pesti, Briselu i Gracu kad upadnem u spiku sa nekom devojkom i kazem da sam iz Srbije ona me ko smrdljiv sir pogleda i okrene se (posle sam pricao da sam zabar :biggrin: ), dok sada to uopste nije slucaj i svi se smeskaju na ime Djokovica, a smeskam se i ja :biggrin:

i kazem joj Novak ,ona "kao djokovic " ja se okrenem i odem ...
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby ofkovac » 03 Aug 2012, 12:57

opet se hvatate za ostale sportiste ni krive ni duzne...ja ih nijednog trenutka nisam spomenuo osim da nipodastavate uspehe nekih nasih sportista koji su mogli da ustinu jos jace ugovore ali su ipak nervirali svoje gazde i uredno dolazili na visemesecne pripreme za srbiju...a pritom im nisu podeljeni diplomatski pasosi...i jako mi je drago sto je jos uvek bodiroga npr mnogo vise cenjen i postovan od djokovica, covek je to apsolutno zasluzio ( napomena, ovde ne racunam fensi krugove i burzujsku elitu)...

ovo za sliku kako stadion tapse na otvaranju, pa koga za to boli uvo realno? sta nas zanima jebeni london, zar nam nije bitnije da arena bude krcata kad igra srbija? a ne mozemo da je napunimo i pored besplatnih karata...o navijanju da ne pricam, pa jel vas vas miljenik kritikovao da navijate ko picke :biggrin:

a ta prica kako u svetu svi umiru za djokovicem, kako ga svi vole, pa to je smesno...tenis je sport za bogate, imajte to u vidu...ja volim tenis, ali neke granice moraju da postoje...

sto se politike tice, sami je mesate , sami pricate o nekoj novoj slici srbije koju stvara djokovic, kako nas vise ne pamte po mladicu i karadzicu...kako nam je sad extra jer nas u svetu predstavlja djokovic, a nama nikad gore :laugh:

@kokanidja

ako hoces da smuvas ribu preko nauci da spremas nase specijalitete, nece ti trebati novak djokovic da omastis brk :nargile:

ja mislim da je svima bitno kako nas nasi sportisti predstavljaju na takmicenjima, neko ce da grize vise, neko manje, problem je sto ovde neki ne grizu toliko a pokupe sav kajmak...ajde mi reci dal bi se medalja djokovica kotirala isto kao ostale? mene jos uvek boli sto divac ode da gleda wimbldon a vaterpolisti igraju finale ep...

@nolinjo

krvav si :laugh:
ofkovac

Postby Starsica » 03 Aug 2012, 13:01

Ne bi se kotirala isto. Kotirala bi se daleko nize bas zbog hejtera. Svi bismo hejlovali vaterpolo jer je to timski sport a Djokoviceva bi bila nipodostavana jer ne igra za Srbiju i nije nikad igrao za Srbiju i nece nikad igrati za Srbiju (pezorativno receno).
U Areni je bila takva atmosfera zato sto su karte bile podeljene sponzorima koji su dosli da se pojave. "Plebs" prakticno nije ni isao.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby harper lee » 03 Aug 2012, 13:08

Houdini wrote:
caniggia wrote:Да банализујем.. Муваш неку странкињу и кажеш да си из Србије а она каже е обожавам Новака и ето теби кец на десетку.

sto je najgore ne banalizujes. ja pre par godina u Pesti, Briselu i Gracu kad upadnem u spiku sa nekom devojkom i kazem da sam iz Srbije ona me ko smrdljiv sir pogleda i okrene se (posle sam pricao da sam zabar :biggrin: ), dok sada to uopste nije slucaj i svi se smeskaju na ime Djokovica, a smeskam se i ja :biggrin:

Meni je fascinantno da odgovarate coveku koji "protestuje" zbog toga sto Novak nije toliko uticajan da nam obezbedi bolje aranzmane sa, ni manje ni vise nego MMF-om. :laugh: Lik ima licni problem sa Novakom, kao sto ga ima jedan poveliki broj ljudi u Srbiji koji su nezadovoljni svojim zivotom i cinjenicom da zive u Srbiji, pa im je kriv svako ko se isceprka iz tog naseg gliba i uprkos svemu sto ih vuce dole od svog zivota napravi banju. Taj mehanizam zavisti iz kompleksa nize vrednosti je odavno detaljno opisan u strucnoj literaturi i nije nikakva senzacionalna novina, samo je kod nas u poslednje vreme posebno izrazen zbog permanentne krize i stresa. Najbrzi nacini da se ta zavist "opravda" ili "objasni" su: 1. negiranje uspeha u fazonu - pa i nije neki uspeh, 2. tu nisu cista posla jer da jesu ja bih bio na njegovom mestu i 3. istina je da je u svom dipartmentu vrhunski ali je zato u mnogim drugim stvarima gori covek od mene.

Ne treba puno obracati paznju na to iskompleksirano smece od stavova. Da nije tih racionalizacija polovina stanovnika ove drzave bi poludela od nemastine i manjka mogucnosti da zivi normalan i zivot, sa dobrom perspektivom i dugorocnom sigurnoscu standarda. Novak je kriv zato sto je uspesan u zemlji u kojoj da bi priznao tudji uspeh moras nuzno da se suocis sa sopstvenim neuspesima, umesto da si po tom pitanju relaksiran jer imas bogat i stabilan zivot. Ima jedna lepa rasprava o Sokratovoj krivici u kojoj, na opstu tezu o tome kako je Sokrat osudjen i ubijen nevin, neki odgovaraju da je to netacno i da je Sokrat zaista bio kriv za ono za sta je osudjen, kao i da u toj krivici zapravo i lezi sva njegova velicina. Samo u relativno zdravim drustvima tudji uspeh je model i putokaz, u bolesnim drustvima je krivica i zlocin. Otuda i ovo mitologizovanje jednog tenisera na nivo gresnika zbog toga sto je prosecna plata u Srbiji 200-300 evra, sto MMF ne daje povoljnije uslove kreditiranja Srbiji, sto odavno nije pala kisa pa susa unistava prinose i slicno.

Nekada davno sam napisao da se ne treba zanositi i da je Novak samo najbolji teniser na svetu (u medjuvremenu je postao i najbolji sportista na svetu) u trenutku u kojem je to bio. Za sve ostalo smo sami pred sobom odgovorni da uredimo svoj zivot na najbolji nacin na koji umemo. Osecanje obaveze sportiste prema njegovim navijacima, zastavi ispod koje se takmici i drzavi iz koje dolazi je individualna, dobrovoljna stvar.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Felipao » 03 Aug 2012, 13:09

nolinjo wrote:i kazem joj Novak ,ona "kao djokovic " ja se okrenem i odem ...

:blue: :blue: :blue:

Sta cesh sa Maksimovickom crni brate,njoj Djokovic idol :D
Felipao

Postby caniggia » 03 Aug 2012, 13:10

@ofkovac Ja se i oženih a ne znam da kuvam a i Nole mi nešto nije pomogao :roll: biće da imam neku dobru priču lol Nije to poenta. Nismo mi krivi što je globalno tenis i više nego popularan a što vaterpolo igra pored Balkana još par velikih sportskih nacija i to je to, ti imaš problem s tim. Inače slažem se da je vaterpolo neuporedivo teži sport koji traži više odricanja ali isto tako i konkurencija je neuporedivo slabija nego u tenisu. I umesto da ti je drago što je bar tenis (a tu smo u vrhu) globalno popularan kad već vaterpolo nije tebi kao da je krivo. Ja bih svakako voleo da je i vaterpolo globalno popularan bio bi to ješ još jedan plus za nas. Ovako jbg ne određujemo mi to.
Бољи и виши пођоше бољијема и вишијема а ја једва и вас допадох!
caniggia

Postby ofkovac » 03 Aug 2012, 13:15

caniggia wrote:@ofkovac Ja se i oženih a ne znam da kuvam a i Nole mi nešto nije pomogao :roll: biće da imam neku dobru priču lol Nije to poenta. Nismo mi krivi što je globalno tenis i više nego popularan a što vaterpolo igra pored Balkana još par velikih sportskih nacija i to je to, ti imaš problem s tim. Inače slažem se da je vaterpolo neuporedivo teži sport koji traži više odricanja ali isto tako i konkurencija je neuporedivo slabija nego u tenisu. I umesto da ti je drago što je bar tenis (a tu smo u vrhu) globalno popularan kad već vaterpolo nije tebi kao da je krivo. Ja bih svakako voleo da je i vaterpolo globalno popularan bio bi to ješ još jedan plus za nas. Ovako jbg ne određujemo mi to.

nemam ja problem sa tenisom, znam prvih 100 kojom rukom igraju i koja mu je omiljena podloga :laugh:

ali me nerviraju druge stvari, ali ne mogu da postignem ima vas previse a sve je krenulo od sporta...mora od neceg i da se zivi :biggrin:
ofkovac

Postby nolinjo » 03 Aug 2012, 13:26

harper lee wrote:
Houdini wrote:

Meni je fascinantno da odgovarate coveku koji "protestuje" zbog toga sto Novak nije toliko uticajan da nam obezbedi bolje aranzmane sa, ni manje ni vise nego MMF-om. :laugh: Lik ima licni problem sa Novakom, kao sto ga ima jedan poveliki broj ljudi u Srbiji koji su nezadovoljni svojim zivotom i cinjenicom da zive u Srbiji, pa im je kriv svako ko se isceprka iz tog naseg gliba i uprkos svemu sto ih vuce dole od svog zivota napravi banju. Taj mehanizam zavisti iz kompleksa nize vrednosti je odavno detaljno opisan u strucnoj literaturi i nije nikakva senzacionalna novina, samo je kod nas u poslednje vreme posebno izrazen zbog permanentne krize i stresa. Najbrzi nacini da se ta zavist "opravda" ili "objasni" su: 1. negiranje uspeha u fazonu - pa i nije neki uspeh, 2. tu nisu cista posla jer da jesu ja bih bio na njegovom mestu i 3. istina je da je u svom dipartmentu vrhunski ali je zato u mnogim drugim stvarima gori covek od mene.

Ne treba puno obracati paznju na to iskompleksirano smece od stavova. Da nije tih racionalizacija polovina stanovnika ove drzave bi poludela od nemastine i manjka mogucnosti da zivi normalan i zivot, sa dobrom perspektivom i dugorocnom sigurnoscu standarda. Novak je kriv zato sto je uspesan u zemlji u kojoj da bi priznao tudji uspeh moras nuzno da se suocis sa sopstvenim neuspesima, umesto da si po tom pitanju relaksiran jer imas bogat i stabilan zivot. Ima jedna lepa rasprava o Sokratovoj krivici u kojoj, na opstu tezu o tome kako je Sokrat osudjen i ubijen nevin, neki odgovaraju da je to netacno i da je Sokrat zaista bio kriv za ono za sta je osudjen, kao i da u toj krivici zapravo i lezi sva njegova velicina. Samo u relativno zdravim drustvima tudji uspeh je model i putokaz, u bolesnim drustvima je krivica i zlocin. Otuda i ovo mitologizovanje jednog tenisera na nivo gresnika zbog toga sto je prosecna plata u Srbiji 200-300 evra, sto MMF ne daje povoljnije uslove kreditiranja Srbiji, sto odavno nije pala kisa pa susa unistava prinose i slicno.

Nekada davno sam napisao da se ne treba zanositi i da je Novak samo najbolji teniser na svetu (u medjuvremenu je postao i najbolji sportista na svetu) u trenutku u kojem je to bio. Za sve ostalo smo sami pred sobom odgovorni da uredimo svoj zivot na najbolji nacin na koji umemo. Osecanje obaveze sportiste prema njegovim navijacima, zastavi ispod koje se takmici i drzavi iz koje dolazi je individualna, dobrovoljna stvar.

e sad ti ovde zasra,to sto ja ne volim djokovica ne znaci da sam ja iskompleksiran svojim zivotom :beyond:

realno tenis ,to je u srbiji ko pucanje pistolja samo ima mnogo vise novca ,pa se svi zivi utrkuju da pisu hvalospeve o velikom novaku *(jesam velik imam 190 +25 ) nie to problem ,problem je konstantan pritisak medija i konstantno potenciranje DJOKOVIC SRBENDA ,toliko velik da se ostali sportasi bacaju u zaborav .djokovic je uradio za srbiju isto taman isto kolko i marko keselj kad je osvojio tozla ,tj evroligu nista vise nista manje ,to sto djokovic osvoji u americi npr ,pa ga tamo svi znaju ,sta kao marka keselja ne znaju u olimpijakosu (banalizujem al je poenta price ista)
kakve veze srbija ima sa tim sto djokovica znaju u americi ???
culi za srbiju pa ce nole da im objasni kakva je zemlja srbija ,da nie genocidna drzava ,oce bole njih kurac za to ,svi bi da se slikaju sa njim ne zato sto je srbin vec zato sto je trenutno "najbolji"=nie najbolji nego je u top 3 ,oni bi jurili i mareja da je osvojio isto tolko -njih bole picka sto je nole srbin

...mrzi me da pisem dalje pisacu u slucaju da ne osvoji medalju za srbiju :unsure:
Jedaj moj brat
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby neza » 03 Aug 2012, 13:29

e a sta ti je ono "+25", broj cipela? :huh:
neza

Postby nolinjo » 03 Aug 2012, 13:30

neza wrote:e a sta ti je ono "+25", broj cipela? :huh:

ma "godina ",posto svi seru da imam manje od 13 :jezik:
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby Houdini » 03 Aug 2012, 13:31

nolinjo wrote:djokovic je uradio za srbiju isto taman isto kolko i marko keselj kad je osvojio tozla ,tj evroligu nista vise nista manje ,to sto djokovic osvoji u americi npr ,pa ga tamo svi znaju ,sta kao marka keselja ne znaju u olimpijakosu (banalizujem al je poenta price ista)

brate moj ogromna je razlika. naravno ako mislis da predjes granicu nekada. ako planiras da citav zivot ostanes u zemljama okruzenja onda je za tebe ta razlika beznacajna.

ne mozes ni da zamisli kako je tesko promeniti utisak nekoga ko o tebi ima lose predubedjenje.

naravno ne stoji ti poredjenje sa Keseljom, jer ovaj nije imao veliki uticaj na titulu Olya.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby nolinjo » 03 Aug 2012, 13:35

Houdini wrote:
nolinjo wrote:djokovic je uradio za srbiju isto taman isto kolko i marko keselj kad je osvojio tozla ,tj evroligu nista vise nista manje ,to sto djokovic osvoji u americi npr ,pa ga tamo svi znaju ,sta kao marka keselja ne znaju u olimpijakosu (banalizujem al je poenta price ista)

brate moj ogromna je razlika. naravno ako mislis da predjes granicu nekada. ako planiras da citav zivot ostanes u zemljama okruzenja onda je za tebe ta razlika beznacajna.

ne mozes ni da zamisli kako je tesko promeniti utisak nekoga ko o tebi ima lose predubedjenje.

naravno ne stoji ti poredjenje sa Keseljom, jer ovaj nije imao veliki uticaj na titulu Olya.

ma primer ti dajem ,uglavnom coek igra za sebe i prevashodno za sebe ,to sto je srbin to je sporedna stvar osim na olimpijadu *(ili fed kupu) jer tad prvo ide zastava srbije pa tek onda ime ...

jebiga ne vidim da se keselj nie okitio medaljom,jbg ima isti odsjaj
Jedaj moj brat
nolinjo

Postby neza » 03 Aug 2012, 13:36

nolinjo wrote:
neza wrote:e a sta ti je ono "+25", broj cipela? :huh:

ma "godina ",posto svi seru da imam manje od 13 :jezik:

i ja sam mislio da nemas vise od 15 :teacher: , more da ti skeniras lk, nema vise laganja... :roll:

a trebao si reci duzina, ali aj sad vise nema smisla.. :beyond:
neza

Postby Houdini » 03 Aug 2012, 13:40

pa igra za sebe, ali reprezentuje Srbiju i samim tim poboljsava imidz zemlje, na bolji nacin nego ijedan sportista pre njega. a za mene je to patriotizam, a ne da li je spreman da uzima pusku u ruke ili da li porez placa u Monte Karlu ili ga daje Mladji da on rukovodi sa njim i preusmerava ga.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby harper lee » 03 Aug 2012, 13:40

nolinjo wrote:e sad ti ovde zasra,to sto ja ne volim djokovica ne znaci da sam ja iskompleksiran svojim zivotom :beyond:

Naravno da ne znaci ali ja to nisam ni napisao. Ne volim ni ja vaterpolo pa to ne znaci da ne cenim uspehe koje postizemo u tom sportu, niti znaci da je Prlainovic lopov a Filipovic retard zbog kojeg ne dobijamo povoljnije uslove od MMF-a.

Kakve veze Srbija ima s tim sto je Srbin Djokovic poznat u SAD ili bilo gde drugo na svetu? Bojim se da ako ti to nije jasno po default-u tesko da cu ti ja ili bilo ko drugi objasniti. Zahvaljujuci svojim uspesima u sportu globalne popularnosti Novak spada u red onih svetskih sportista koji su kategorija za sebe, kao sto su Felps, Bolt, Federer, Nadal, LeBron, Brajant, Sarapova, Serena i prakticno gotovo niko drugi od aktuelnih svetskih sportista. Iako ja ne volim tu realnost da su cak i visestruki olimpijski sampioni, kakav je recimo madjarski vaterpolista Biros, prakticno anonimusi na globalnom nivou u odnosu na tenisera koji je tu negde na pragu prvih deset ili petnaest po uspesima u istoriji Open ere, to je, prosto, cinjenica. U vaterpolu, koji vrlo malo ljudi na svetu prati, smo zakinuti za ono parce slave koje smo visestruko zasluzili u bazenu, u tenisu smo uboli jack-pot kad je ta stvar u pitanju. Lose some, win some. To treba maksimalno iskoristiti dok traje umesto traziti dlaku u jajetu i vajkati se sto je svet nepravedan, pa svi svetski sportisti trce da se slikaju sa Novakom, a Jasnu Sekaric van sveta streljastva niko ne prepoznaje na ulici cak ni u Srbiji.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

PreviousNext

Return to London 2012