Nase su dobile sva 3 meca u Kini, Bugarke i Kandjanke sa 3-1, a Holandiju sa 3-0. Prva postava je jasno iskristalisana, Mirkovic kao tehnicarka, Tijana korektor, Uzelac i Ivanovic na prijemu, Jegdic libero i Maja i Hena kao srednje blokerke.
Tijana za razliku od OI bar ima rezervu ovog puta, ali Bukilic je jos uvek daleko ispod Bjelice, mada je sigurno u prethodfne 2 godine nakupila dosta iskustva u LN. Ipak na Tijani ce biti veliki teret u svakom bitnom mecu, a od eliminacione faze odmora za nju biti nece.
U poslednjih desetak godina na poziciji srednjih blokerki smo bili bas mocni, dovoljno je reci da smo ostali bez Milene, Stefane i Jovane, sve sam crème de la crème na ovoj poziciji. Maja je tu prva opcija i iskustvom i kvalitetom, nakon odlaska Rasic i Veljkovic pokazala je da se to nece mnogo osetiti, a ima i odlicnu sezonu iza sebe u Novari. Hena je strahovito napredovala u napadu tokom sezone u Milanu, i od nje ce se ocekivati da poene osvaja i na neki drugi nacin sem bloka, gde je vec sada svetski vrh. Mina Popovic je pomalo neocekivano uletela u tim, i verujem da je tu samo kao osigurac u slucaju da Maja ili Hena udju u kontra ritam. Kirov ako udje u igru u nekom bitnom mecu ce znaciti da smo u velikim problemima.
Ni Uzelac ni Ivanovic nisu toliko dobre na prijemu, tako da ce morati u napadu i na servisu da kompezuju probleme u odbrani. Sigurno da ce Jegdic biti pod velikim pritiskom, ali iako nema bas mnogo staza u reprezentaciji, iskustva svakako ima. Milenkovic je tu da odigra par rotacija u drugoj liniji, a Lazovic/Dangubic na zalost nije dosegla nivo Buse da bi mogla igrati u prvoj postavi, pa ce biti dzoker u oba pravca, ako jednoj od prve dve opcije ne ide.
Mesto tehnicarke ce biti veliki problem, Sladja Mirkovic ima iskustva, ali naravno nije klasa Maje ili Bojane, ona je nekako idealna da bude rezerva i udje neko krace vreme i malo promeni ritam u napadu. No tu kao veci problem vidim sto ako joj ne ide, u igru ce bas neiskusna Miljevic, koja nije ni u LN mnogo igrala ove dve godine. Za mene je iznenadjenje da je dobila priliku pre Rade Perovic koja je po meni pokazala da ima stofa za prvu tehnicarku u bliskoj buducnosti.
Kada se crta podvuce, morace nasa udarna sedmorka da odigra na maksimumu da bi se mogli necemu nadati, klupa ne uliva nimalo poverenja da moze doneti neki veci boljitak svojom pojavom na terenu. Mislim da nije bas relano ocekivati pre svega od Ivanovic, a onda i Uzelaci Kurtagic da odigraju vrhunski u kontinuitetu, tako da ostaje nada da ce biti top kada bude trebalo a to su prva dva meca u eliminacijama. Takodje moramo se uzdati da ce Tijana biti pre svega dovoljno sveza da moze od 1/8 finala biti na vrhunskom nivou.
Zreb je takav da se "vrtimo" u krug, mec sa Japankama u grupi nema neki veci znacaj, jer s njima mozemo opet igrati u 1/4 finalu kada ce biti mnogo vaznije odigrati najbolje. Potencijalne rivlake u 1/8 finalu su Holandija i Tajland. Ako sutra dobijemo Ukrajinu vec smo u 1/8 finala, tako da ce naredna dva meca u grupi biti samo priprema za ono sto sledi kada popravnog nema, pa se tu moze ocekivati mesanje karata i mozda veci odmor nekih igracica.
Srecno devojke, pa dokle se dogura

#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!