Board index Olimpijske Igre London 2012

Srbi na OI u Londonu

Koliko medalja Srbija osvaja na OI?

1
1
1%
2-3
24
30%
4-5
41
51%
6-7
8
10%
vise od 7
6
8%

Total votes : 80

Re: Srbi na OI u Londonu

Postby Liv » 02 Aug 2012, 22:57

Vi (pljuvaci) treba da se stidite!! Da nije tih (sebicnih) tenisera svet bi mislio jos uvek da je Srbija tamo negde oko Rusije. Nemate pojma o cemu pricate, al' bitno je da se zapljune. A najlepse je po svom. Svi oni mnogo daju Srbiji cak i kad gube, na svakom jebenom turniru, cele godine. Jer je svaki put ta ista Srbija pomenuta i to - gle, u pozitivnom kontestu! Koliko covek treba biti ogranicen da to ne vidi.
Liv

Postby Hamilkar » 02 Aug 2012, 23:02

nigde ja nisam rekao da oni treba da osvoje medalju. jedino nisam primetio da prave razliku u igranju na turniru za mercedes i na olimpijadi, za svoju zemlju. da li je bodiroga nekad rekao da mu smeta sto je igrao za svoju zemlju pa mu to utice na sezonu u klubu gde zaradjuje pare. kakva je jo prica o atp bodovima???
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby Hamilkar » 02 Aug 2012, 23:05

Liv wrote:Vi (pljuvaci) treba da se stidite!! Da nije tih (sebicnih) tenisera svet bi mislio jos uvek da je Srbija tamo negde oko Rusije. Nemate pojma o cemu pricate, al' bitno je da se zapljune. A najlepse je po svom. Svi oni mnogo daju Srbiji cak i kad gube, na svakom jebenom turniru, cele godine. Jer je svaki put ta ista Srbija pomenuta i to - gle, u pozitivnom kontestu! Koliko covek treba biti ogranicen da to ne vidi.

ma samo neka oni uzivaju po turnirima, opusteno. za nene vise znaci 5 jasninih medalja nego djokovicevih 100 turnira. to je moja percepcija i vidjenje...
Smej se i obrazovaćeš mnogo ljudi...
Hamilkar

Postby Starsica » 02 Aug 2012, 23:06

Ja cu morati da se povucem iz ove rasprave inace ce me Air banovati :)
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby harper lee » 02 Aug 2012, 23:07

Liv wrote:Koliko covek treba biti ogranicen da to ne vidi.

Veoma. Pri cemu je jos Novak i globalni sportski heroj sa kojim trce da se slikaju cak i sportisti iz drugih zemalja koji pretenduju na medalje u Londonu. Meni je zaista potpuno neverovatno sa koliko napora i kakvom argumentacijom neki ljudi u Srbiji pokusavaju da minimiziraju nesto sto je u teniskom svetu prakticno opste mesto. Novak je u ovom trenutku jedan od najpoznatijih sportista na svetu, a takodje jos uvek i zvanicno najbolji sportista na svetu u verovatno najprestiznijem sportskom izboru. Ljudi koji se sprdaju sa njegovim uticajem na imidz Srbije verovatno jos uvek nisu presli srpsku granicu ni u jednom pravcu.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby harper lee » 02 Aug 2012, 23:08

Hamilkar wrote:
Liv wrote:Vi (pljuvaci) treba da se stidite!! Da nije tih (sebicnih) tenisera svet bi mislio jos uvek da je Srbija tamo negde oko Rusije. Nemate pojma o cemu pricate, al' bitno je da se zapljune. A najlepse je po svom. Svi oni mnogo daju Srbiji cak i kad gube, na svakom jebenom turniru, cele godine. Jer je svaki put ta ista Srbija pomenuta i to - gle, u pozitivnom kontestu! Koliko covek treba biti ogranicen da to ne vidi.

ma samo neka oni uzivaju po turnirima, opusteno. za nene vise znaci 5 jasninih medalja nego djokovicevih 100 turnira. to je moja percepcija i vidjenje...

Ko ti je taj nene? :biggrin:
harper lee

Postby AirBall » 02 Aug 2012, 23:09

Starsica wrote:Ja cu morati da se povucem iz ove rasprave inace ce me Air banovati :)

Ma daj... Na forumu neistomisljenika ne valja kad svi imaju isto misljenje... :D

To je pravilo broj jedan foruma... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Unexpected » 02 Aug 2012, 23:11

Hamilkar wrote:nigde ja nisam rekao da oni treba da osvoje medalju. jedino nisam primetio da prave razliku u igranju na turniru za mercedes i na olimpijadi, za svoju zemlju. da li je bodiroga nekad rekao da mu smeta sto je igrao za svoju zemlju pa mu to utice na sezonu u klubu gde zaradjuje pare. kakva je jo prica o atp bodovima???

Mislim da grešiš, pusti izjave koje se ponavljaju po šablonu. Stvarno mislim da Janko, Viktor, Novak i Ziki imaju korektan odnos prema zastavi.

Hamilkar wrote:

I Novak ima jednu medalju sa jedne OI. Nije moglo više, eventualno sjajnije.

Starsica wrote:Ja cu morati da se povucem iz ove rasprave inace ce me Air banovati :)

Opušteno. Skroz korektna rasprava. Potegnuta je tema koja je sve više prisutna u nastupima za državu i to ne samo kod nas. Teniseri mu dođu k'o kolateralna šteta.
The End.
Unexpected

Postby Reaper » 02 Aug 2012, 23:11

StefNS wrote:Da je Grgić otišao mi ne bi imali ni ovu jednu medalju što imamo, u tome se radi. Jasna Šekarić nije ugurana umesto ovoga, već je otišla kao naš 9. najbolje rangiran strelac, jer za Grgića nije bilo mesta jer je očajno pucao zadnjih godinu dana, daleko lošija od Mikeca i Zlatića, o tome se jedino radi.

Da je Grgić mogao da puca u nekoj drugoj disciplini, išao bi, ali pošto je limitiran samo na tu jednu, mesta nije bilo.

A odluka je opravdana pošto je Zlatić uzeo medalju.

Je li Sucak, ti li si :biggrin: Kakve veze ima Zlaticeva medalja sa Grgicem?
Reaper

Postby harper lee » 02 Aug 2012, 23:13

AirBall wrote:

Ma daj... Na forumu neistomisljenika ne valja kad svi imaju isto misljenje... :D

To je pravilo broj jedan foruma... :D

To je vrlo pohvalno od tebe i od foruma. Samo se bojim da je za sukob dva misljenja potrebno da oba misljenja budu misljenja, to jest da oba imaju sadrzaj koji se moze prepoznati kao posledica truda kognitivnog aparata. :biggrin:
harper lee

Postby Napredpartizan » 02 Aug 2012, 23:13

Evo ga Reaper :D Kakvu sansu ima Mirosavljev sutra ?
Napredpartizan

Postby AirBall » 02 Aug 2012, 23:16

harper lee wrote:To je vrlo pohvalno od tebe i od foruma. Samo se bojim da je za sukob dva misljenja potrebno da oba misljenja budu misljenja, to jest da oba imaju sadrzaj koji se moze prepoznati kao posledica truda kognitivnog aparata. :biggrin:

Pa i ne slazem se bas... Mislim da nekvalitetan poster sam sebe diskvalifikuje i nije tu potrebna pomoc gvozdene ruke...

Generalno treba ima zivaca da se istrpi pocetak rasprave, nakon par postova se sve iscisti i rasprava krene u pravom smeru...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Reaper » 02 Aug 2012, 23:23

jabukamen wrote:@harper - To sto ti pises bi se moglo odnositi na poraz odbojkasa od SAD, ali na ovo o cemu Air pise se bas i ne odnosi. Nije problem sto su Minja i Markovic tri sekunde sporiji od Amerikanke, Litvanke ili predstavnika Papue Nove Gvineje (za ove dve zemlje i nisam toliko siguran da imaju sve uslove, ali recimo da imaju), nego sto su toliko slabiji od Minje i Markovica. Dodjes sa rezultatom koji nije nesto i onda otplivas na 100m tri sekunde slabije od sebe. I za to je kriva drzava i Crvena Zvezda Diva. Drugi problem je kada Jasna najavljuje medalju, a nije mogla izboriti plasman, kada Karakasevic pored dva prava i nekoliko desetina naturalizovanih Kineza najavljuje medalju (ispadne od Madjara koji nije u prvih 100). Pa niko normalan se nije nadao Karakasevicevoj medalji, a on je trubio o tome, ko ih vuce za jezik. Treci problem je sto Ivana Maksimovic najavljuje kako nece spavati pred takmicenje da bi bila na otvaranju, sto joj je najveca olimpijska ambicija da upozna Noleta, sto Lendjer tvituje nekoliko minuta posle ispadanja kako je super sto se sad moze opustiti, sto odbojkasice igraju kao da ih je neko naterao da izadju na teren, a mogle su u zezanje.

I atleticari se ne spremaju u tunelu nego su isli na visesedmicne pripreme na Tenerife.

E ti si vec zajeban :biggrin: Od male Ivane niko medalju nije ni ocekivao. Devojka ima kvalitet, ali prve OI (u sta spada i upoznavanje sa atmosferom i svime. Streljacka takmicenja su jednostavno drugacija i mislim da nije u redu kritikovati je zbog toga), a ona neiskusna... Jednostavno nije realno (bilo) da uzme medalju.

A sto se tice ostalih (ove 3s se verovatno odnose na Nadju), skoro svako je bio suocen sa nekim problemima. Od povreda pa do kasnih poziva na OI. Za neke jednostavno nema opravdanja, ali niko nije masina. Svakom se desi da pogresi...
Reaper

Postby Reaper » 02 Aug 2012, 23:27

Napredpartizan wrote:Evo ga Reaper :D Kakvu sansu ima Mirosavljev sutra ?

Znas kako, ovo je njegova disciplina (uz trostav). Ali je nezgodno sto ima problema sa ledjima (a tu ti spasa nema kod MK-proklinjes i noge i dupe i ledja i sve zivo kad konacno izadjes iz stava, pogotovo klececeg :biggrin: ). Nadamo se finalu, ali realno gledano tesko ce do medalje sutra.
Reaper

Postby harper lee » 02 Aug 2012, 23:31

AirBall wrote:
harper lee wrote:To je vrlo pohvalno od tebe i od foruma. Samo se bojim da je za sukob dva misljenja potrebno da oba misljenja budu misljenja, to jest da oba imaju sadrzaj koji se moze prepoznati kao posledica truda kognitivnog aparata. :biggrin:

Pa i ne slazem se bas... Mislim da nekvalitetan poster sam sebe diskvalifikuje i nije tu potrebna pomoc gvozdene ruke...

Generalno treba ima zivaca da se istrpi pocetak rasprave, nakon par postova se sve iscisti i rasprava krene u pravom smeru...

Dobro, sad, slazem se ja s ovim, samo sto taj koji sebe diskvalifikuje obicno ode iz rasprave noseci pozamasan prtljag kvalifikacija. :laugh:

Mislim da se Hamilkar malo zaneo u kritikama razocaran rezultatima nasih sportista i to je sve. Teniseri su, realno, mozda ne u globalu najbolji ali svakako najizvikaniji imidz-mejkeri kad su Srbija i njen sport u pitanju. Novak zbog rezultata, Ana zbog kombinacije rezultata i dobrog izgleda, Tipsa zbog specificne pojave, a sada sve vise i zbog rezultata. Delom za to zasluge nosi i specificnost tenisa kao sporta koji je veoma popularan i mnogo se prati svuda na svetu. Ja mogu glavu na panj da stavim da je vise ljudi na svetu naucilo gde je Srbija (makar u pozitivnom smislu) zbog Novaka nego zbog ukupnog napora svih i svakoga, ne samo sportista, da unaprede imidz Srbije i pozicioniraju je tacno na svetskoj mapi. Covek je nevidjeni brend, ne bi verovao gde su me sve ljudi prepoznavali odakle sam zahvaljujuci njemu.

S druge strane, ako se bar ovim muskima nesto ne moze zameriti onda im se ne moze zameriti nonsalancija prema Srbiji. Ljudi su osvojili Dejvis Kup po prvi put u istoriji srpskog sporta, a taj kup ima tradiciju od zilion godina. Da uopste ne idem dalje od toga. Mrzi me sad da trazim linkove ali pre nekoliko meseci je u britanskoj stampi bas bila fina rasprava o tome kako bi Mari mogao da nauci od Novaka nesto o patriotizmu. Jedino smo mi uvek toliko prokleti da nam nikad nije dosta i da smo uvek gladni uspeha kojim mozemo da se ktitimo. Tudjim, uglavnom.
harper lee

PreviousNext

Return to London 2012