Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Angus Young » 28 Jul 2025, 11:02

Ne znam što ste toliko sigurni da Topića neće voditi.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Olimp » 28 Jul 2025, 11:30

Idu Jović i Tristan po meni..ostalih 10 se zna.
Olimp

Postby Angus Young » 28 Jul 2025, 11:31

Gledam sad izjave sa KZŠ, ići će Stefan Jović sigurno.

"Bila je to neka interna šala nas dvojice, ali posle svih privatnih stvari zbog kojih nisam bio u timu prošlog leta, doneli smo odluku da ipak ova godina bude 'last dance' za mene. Drago mi je što sam tu, presrećan i jedva čekam da krenemo", kaže Jović.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby druga generacija » 28 Jul 2025, 11:41

To je od prilike to sto imamo. Ko ce biti u 12 odlucit ce zdrvsteno i psihofizicko stanje pojedinih igraca.

Za Lucica i Kalinica treba da se organizuje neka zahvalnica na jednoj pripremnjoj utakmici u Beogradu.

Sto se tice Pokua, Djurisica i M. Petrovica nadam se da su selektor i savez u Kontakte sa njima, jer ce nam mozda trebati na narednim takmicenjima.
druga generacija

Postby Houdini » 28 Jul 2025, 12:12

Angus Young wrote:Gledam sad izjave sa KZŠ, ići će Stefan Jović sigurno.

"Bila je to neka interna šala nas dvojice, ali posle svih privatnih stvari zbog kojih nisam bio u timu prošlog leta, doneli smo odluku da ipak ova godina bude 'last dance' za mene. Drago mi je što sam tu, presrećan i jedva čekam da krenemo", kaže Jović.

to je bilo jasno, ne pozivas takvog igraca, koji je toliko dao reprezentaciji da se "bori" za mesto u 12.. nadam se da ce docekati zlato, zasluzio je, Bogdan i on najvise..

za poslednjeg ucesnika nikad ne bih zvao Tristana, ne vidim kako takva glava moze da pomogne u ovakvom sistemu, pre bih zvao Stimca ili Raska nego njega..

ja bih licno ovako nesto

Avramovic, Vasa, Jovic, Bogdan, Guduric, Vanja, Topic
Petrusev, Jovic, Smajlagic, Jokic, Milutinov

mislim da ce Dobric ici pre Topica, zbog staza i iskustva.. ali ja bi se odlucio za Topica jer je on jedan od buducih nosilaca i da se polako uvodi u sistem.. pogotovo jer nisam siguran koliko ce Dobric imati minuta ako Jovic ide..

a Smajlagic pre Tristana, iako nijedna glava nije bas cista, Smajli je neko ko nece praviti probleme kad bude na klupi..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby BlackOwl » 28 Jul 2025, 12:19

Angus Young wrote:Ne znam što ste toliko sigurni da Topića neće voditi.

Daj boze, bolji i od Jovica i od Micica.
Smajlagic koliko god je los, igrao je ozbiljnu kosarku za razliku od Tristana tako da se nadam da nece da se zajebavamo sa Tristanom.
Ne znam u kakvom stanju je N. Jovic.
"Ponovo je kao obrazloženje navedeno da se radi „o obezbeđivanja finansijske pomoći za redovan rad Košarkaškog saveza Srbije“. Međutim, redovan rad KSS-a je izgleda bilo finansiranje Crvene zvezde kao i u prethodnim navratima."
BlackOwl

Postby Ziks96 » 28 Jul 2025, 12:23

Ne vjerujem da bi Tristan mnogo vilenio jer grije klupu a svakako nije bas nesposoban da ne moze nesto malo da odradi.
I kad je najteže, nek boje se!
Ziks96

Postby Houdini » 28 Jul 2025, 12:26

U Partizanu je već imao bubice, a sad je još "NBA igrač"..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Ziks96 » 28 Jul 2025, 12:29

Istina, ali repka je drugo. Svakako mislim da nema za njega mjesta u 12.
I kad je najteže, nek boje se!
Ziks96

Postby Radonjaa » 28 Jul 2025, 12:40

O malo koga se reprezentacija ogriješila kao o Pokuševskog. Zvao ga Kokoškov 2021. za olimpijske kvalifikacije, odbio da bi radio na sebi. Zvao ga Pešić '22 za Evrobasket, odbio i to pod izgovorom da ga Oklahoma ne pušta dok su njegova dva saigrača igrala na prvenstvu. Zvao ga za SP '23, povrijedio se. Zvao ga za OI '24, bio najgori na pripremama, a jedina konkurencija za mjesto u 12 mu bio Davidovac.

Baxter Stockman wrote:Vasa, Avram
Bogdan, Dobrić
Vanja, Gudura
Jović, Petrušev
Jokić, Milutinov

Dakle dva mesta, a nekoliko kandidata.

Meni ovo pozivanje Tristana liči na to da on sigurno ide, tako da očekujem njega i Smailagića ili njega i Jovketa.

Samo da svi budu zdravi, najjači sastav na papiru od onoga s početka veka.

Malo je nezgodna Tristanova situacija, u NBA je pa ne može da uskoči u prozorima kao što su ostali (tj većina njih) ulazili u Pešićev sistem. A valja ga kaparisati, djeluje sve realnije da će biti kalibar da za koju godinu ozbiljno doprinosi u reprezentaciji, možda napravi i respektabilnu NBA karijeru iz drugog plana.

Ako će Topić da dobije šansu, iz ugla rezultatskih ambicija bi bilo idealno da to bude u momentu kad imamo 2 iskusna pleja + Bogdana u sastavu, ali je teško zamisliti da Jovića zove da ga na kraju ne bi vodio, jedino ako će Micić da visi. :biggrin: Mada je realno da tu ne bude promjena sem u slučaju povreda.

Ako bih nagađao u ovom momentu, rekao bih da je trenutna zamisao da pored sigurne desetorice idu Jović i Smailagić, da Topić, Tristan i eventualno Davidovac vrebaju šansu, a da Trifunović i Koprivica popunjavaju broj.
Moram da priznam da mi je nejasno zašto nema Đurišića, ima lošu sezonu iza sebe, ali je odavno u sistemu, a na ljetnoj ligi je djelovalo i da je zaliječio povrede i našao ritam. Svakako ne bi bilo realno da bude u 12, ali je mogao da bude osamnaesti. Ne znam je li pominjano šta na kzš, pada mi na pamet da Pešić namjerno tjera kontru zbog Instagram objave Mege :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Baxter Stockman » 28 Jul 2025, 13:00

Slažem se sve, pogotovu oko Tristana.

Kakva su pravila oko promene reprezentacije pod fibom?
Tj. da li ako Tristan zaigra to je to - može samo za nas kasnije ili i tu ima neke cake?
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Dr. House » 28 Jul 2025, 14:27

Ja bih rekao da Poku nije pozvan baš iz razloga što se pkanira da Tristan ima zvanične utakmice za reprezentaciju, tako da on umesto Davidovca u 12.
Balša i Trifa kao nosioci u prozorima su tu da budu uz reprezentaciju. Koja još dva će izostati treba tražiti izmedju Topića i Vase, Dobrića i Smajlija.
Uz Avrama i Jovića na 1, te Bogdana i Gudurića kao sekundarne kreatore Vasa je čist višak. Ionako je bio najgori i na prošlom EP i na OI. Nek se sprema za Hapoel :beyond:
"There's no unconditional love, only unconditional need" Dr. House
Dr. House

Postby Nikola » 28 Jul 2025, 14:43

Vasa, Aleksa, S. Jovic, Bogdan, Vanja, Gudura, N. Jovic, Petrusev, Jokic, Milutinov.

Desetorica sigurnih, kao sto je vecina i rekla.

Vrlo moguce da je peti visoki upravo Tristan iz opet vec pomenutih razloga.

I za dvanaestog cemo videti. Tu je nebitna pozicija i zarad buducnosti to i treba da bude mali Topic.

Bez lazne skromnosti, ovo je ubedljivo najjaci tim na turniru i ako se uzmu u obzir kvalitet, uigranost i atmosfera, poslednji put smo ovoliki favoriti bili bas 2001. godine. Naravno da ce se spustati lopta, naravno da ce Kari davati izjave da se prikoci, ali jasno je sta je cilj.

Pevace se: "Sad si uzo trofej, Bogdane!" :okk:
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Radonjaa » 28 Jul 2025, 14:48

Baxter Stockman wrote:Slažem se sve, pogotovu oko Tristana.

Kakva su pravila oko promene reprezentacije pod fibom?
Tj. da li ako Tristan zaigra to je to - može samo za nas kasnije ili i tu ima neke cake?

Ima nekih varijanti da se promijeni naknadno (Erik Gordon SAD - Bahami) ali tu podliježe posebnoj proceduri i vrši se procjena, ne može samo da igra kao naturalizovan, kao neko ko nije igrao ni za jednu reprezentaciju, nego mora FIBA da izda odobrenje, a nisu baš najjasniji kriterijumi kome se odobrava a kome ne, tako da je dosta rijetko.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby lockdown » 28 Jul 2025, 14:52

Da li sam ja nesto propustio ili sta vec ali niko se nesto nije potresao sto nije pozvan Kalinic? Proslo prvenstvo nam je bas falio, sad vidim retko k ga i pominje?
Danju fin, noću Čarli Šin.
lockdown

PreviousNext

Return to Reprezentacije