O malo koga se reprezentacija ogriješila kao o Pokuševskog. Zvao ga Kokoškov 2021. za olimpijske kvalifikacije, odbio da bi radio na sebi. Zvao ga Pešić '22 za Evrobasket, odbio i to pod izgovorom da ga Oklahoma ne pušta dok su njegova dva saigrača igrala na prvenstvu. Zvao ga za SP '23, povrijedio se. Zvao ga za OI '24, bio najgori na pripremama, a jedina konkurencija za mjesto u 12 mu bio Davidovac.
Baxter Stockman wrote:Vasa, Avram
Bogdan, Dobrić
Vanja, Gudura
Jović, Petrušev
Jokić, Milutinov
Dakle dva mesta, a nekoliko kandidata.
Meni ovo pozivanje Tristana liči na to da on sigurno ide, tako da očekujem njega i Smailagića ili njega i Jovketa.
Samo da svi budu zdravi, najjači sastav na papiru od onoga s početka veka.
Malo je nezgodna Tristanova situacija, u NBA je pa ne može da uskoči u prozorima kao što su ostali (tj većina njih) ulazili u Pešićev sistem. A valja ga kaparisati, djeluje sve realnije da će biti kalibar da za koju godinu ozbiljno doprinosi u reprezentaciji, možda napravi i respektabilnu NBA karijeru iz drugog plana.
Ako će Topić da dobije šansu, iz ugla rezultatskih ambicija bi bilo idealno da to bude u momentu kad imamo 2 iskusna pleja + Bogdana u sastavu, ali je teško zamisliti da Jovića zove da ga na kraju ne bi vodio, jedino ako će Micić da visi.

Mada je realno da tu ne bude promjena sem u slučaju povreda.
Ako bih nagađao u ovom momentu, rekao bih da je trenutna zamisao da pored sigurne desetorice idu Jović i Smailagić, da Topić, Tristan i eventualno Davidovac vrebaju šansu, a da Trifunović i Koprivica popunjavaju broj.
Moram da priznam da mi je nejasno zašto nema Đurišića, ima lošu sezonu iza sebe, ali je odavno u sistemu, a na ljetnoj ligi je djelovalo i da je zaliječio povrede i našao ritam. Svakako ne bi bilo realno da bude u 12, ali je mogao da bude osamnaesti. Ne znam je li pominjano šta na kzš, pada mi na pamet da Pešić namjerno tjera kontru zbog Instagram objave Mege