Squid game - bolje je bilo da su sezone 2 i 3 spojene ali eto, dobili smo donekle smislen kraj. Nadam se da je ovo i zaista kraj i da sezone 4 neće biti odnosno da ovo neće ući i ići u američku franšizu.
pojavljivanje Kejt Blanšet u zadnjim kadrovima da je sreće značilo bi neku vrstu pouke i poruke da sa višom silom zajebavanja nema odnosno ako ne možeš da ih pobediš onda im se pridruži, taj neki fazon. Poruka da se igra u celom svetu odvija, da svugde budala ima i da te budale ima ko da nauči pameti ali i da se pobednik rijalitija uvek i do kraja ispoštuje.
Dexter: Resurrection - Živ je Dekster, umro nije, vaistinu

originalnog Dekstera nisam gledao u tom periodu 2006-13 niti godinama kasnije dok pre godinu-dve to ne odgledah na javnom servisu a onda ga usput još jednom overih, i to u svih 96 epizoda

u međuvremenu odgledah i nastavak
New blood a pisao sam opširno pre pola godine i više mislim o obe serije i o nekim trivijama vezanih za njih. Naravno da je opšte poznat fakat da su se obe serije završile onako kako su se završile a u međuvremenu...u prvoj polovini ove godine izašao sasvim solidan prequel
Original sin koji će kako stvari stoje imati i nastavak i koji preporučujem za pogledati kao "most" između između Nove krvi i ovog novog Uskrsnuća jer u uvodnim kadrovima tzv. Prvobitnog greha vidimo
da je Dekster ipak ostao živ, da ga je sneg spasao sigurne smrti nakon što je sin pucao u njega
U principu može se ovaj novi Dekster čije su prve dve epizode izašle pre par dana gledati i pre sage o tome kako je mladi Morgan postao ono što je postao ali ipak bolje barem zbog tih uvodnih kadrova pogledati prvo ovaj serijal koji je izašao negde zimus ili u proleće. Sve u svemu, prve dve epizode Resurrection-a obećavaju, tu je i Uma Turman a treba da se pojavi i nama omiljeni midžet

iz GOT-a. Nikad dosta Dekstera, valjda ovaj put ne sjebu kraj po kojem se ova serija dva puta "proslavila".
Odgledah zadnjih dana na svemoćnom Stremiju (i to bez Real Debrid dodatka) i o čijim sam "specifikacijama" dosta na ovoj temi zborio i za koga vidim da konkretno ovde koristi dosta ljudi što je za svaku pohvalu dve veoma zanimljive serijice za ove tople dane. Obe bih preporučio, gotovo da nema praznog hoda a to je najbitnije u sveopštoj poplavi raznoraznog smeća kojeg ima na tone na svim servisima koji emituju ovaj vid filmske produkcije. Dakle...
Duster - serija po nazivu čuvenog američkog automobila smeštena u Arizonu sedamdesetih, ima taj neki lagani vajb drugog poglavlja Fargo sage, Džoh Holovej kao vedeta Lost-a nosi ovu priču, mafija oličena u čuvenim sindikatima, tu je par zanimljivih crnkinja, donekle priča za razbibrigu, meni jednostavno legla. 8 epizoda.
Your friends and neighbors - maestralni ali maestralni Džon Ham kao glavni protagonista, 9 epizoda, ići će ovo i u drugu sezonu a glavni glumac je ionako u Landmanu
pa ima prostora da ovde da i dalje briljira kao što je to svojevremo radio u čuvenoj seriji kod nas prevedenoj kao Ljudi sa Menhetna. Gomila dobrih MILF-ara

predvođenih prelepom i prezgodnom Oliviom Munn koja na polovini pete decenije života izgleda dobro a i keca se

bolje nego jednu ili dve decenije mlađe frajle. A i priča nije za potceniti. Doduše ovde sam na 5/9 ali nema greške, preostale 4 epizode ne mogu da ne valjaju.
Zanimljivo da u obe ove serije smotrih lika koji je upečatljivi epizodista u obe a na kojeg sam potpuno zaboravio decenijama već a koga sam u međuvremenu sigurno negde gledao, bilo na filmu ili seriji. Korbin Bernsen, jedan od čuvenih advokata iz još čuvenije serije Zakon u L.A. koja se kod nas emitovala malo i neposredno posle američkog prikazivanja, tamo negde krajem 80-ih i početkom 90-ih, ko je gledao setiće se. Načisto sam na čoveka zaboravio a vidim da je u međuvremenu igrao i igrao gomilu uloga, doduše sada sa izmenjenim likom, bez kose a sa bradicom, godine čine svoje.