Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Radonjaa » 07 Jul 2025, 23:08

Jesi li gledao dansku filmsku franšizu koja je rađena po istim knjigama, koliko ima sličnosti?

Ako nisi, eto ti preporuka :biggrin:

https://www.imdb.com/list/ls047676833/
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby belpH #77 » 08 Jul 2025, 01:14

ej nisam znao za ovo...

bas cu da pogledam...

hvala
PKAŠ
belpH #77

Postby Hajzenberg » 16 Jul 2025, 20:54

Squid game - bolje je bilo da su sezone 2 i 3 spojene ali eto, dobili smo donekle smislen kraj. Nadam se da je ovo i zaista kraj i da sezone 4 neće biti odnosno da ovo neće ući i ići u američku franšizu.
Spoiler: pokaži
pojavljivanje Kejt Blanšet u zadnjim kadrovima da je sreće značilo bi neku vrstu pouke i poruke da sa višom silom zajebavanja nema odnosno ako ne možeš da ih pobediš onda im se pridruži, taj neki fazon. Poruka da se igra u celom svetu odvija, da svugde budala ima i da te budale ima ko da nauči pameti ali i da se pobednik rijalitija uvek i do kraja ispoštuje.

Dexter: Resurrection - Živ je Dekster, umro nije, vaistinu :biggrin: originalnog Dekstera nisam gledao u tom periodu 2006-13 niti godinama kasnije dok pre godinu-dve to ne odgledah na javnom servisu a onda ga usput još jednom overih, i to u svih 96 epizoda :okk: u međuvremenu odgledah i nastavak New blood a pisao sam opširno pre pola godine i više mislim o obe serije i o nekim trivijama vezanih za njih. Naravno da je opšte poznat fakat da su se obe serije završile onako kako su se završile a u međuvremenu...u prvoj polovini ove godine izašao sasvim solidan prequel Original sin koji će kako stvari stoje imati i nastavak i koji preporučujem za pogledati kao "most" između između Nove krvi i ovog novog Uskrsnuća jer u uvodnim kadrovima tzv. Prvobitnog greha vidimo
da je Dekster ipak ostao živ, da ga je sneg spasao sigurne smrti nakon što je sin pucao u njega
U principu može se ovaj novi Dekster čije su prve dve epizode izašle pre par dana gledati i pre sage o tome kako je mladi Morgan postao ono što je postao ali ipak bolje barem zbog tih uvodnih kadrova pogledati prvo ovaj serijal koji je izašao negde zimus ili u proleće. Sve u svemu, prve dve epizode Resurrection-a obećavaju, tu je i Uma Turman a treba da se pojavi i nama omiljeni midžet :biggrin: iz GOT-a. Nikad dosta Dekstera, valjda ovaj put ne sjebu kraj po kojem se ova serija dva puta "proslavila".

Odgledah zadnjih dana na svemoćnom Stremiju (i to bez Real Debrid dodatka) i o čijim sam "specifikacijama" dosta na ovoj temi zborio i za koga vidim da konkretno ovde koristi dosta ljudi što je za svaku pohvalu dve veoma zanimljive serijice za ove tople dane. Obe bih preporučio, gotovo da nema praznog hoda a to je najbitnije u sveopštoj poplavi raznoraznog smeća kojeg ima na tone na svim servisima koji emituju ovaj vid filmske produkcije. Dakle...

Duster - serija po nazivu čuvenog američkog automobila smeštena u Arizonu sedamdesetih, ima taj neki lagani vajb drugog poglavlja Fargo sage, Džoh Holovej kao vedeta Lost-a nosi ovu priču, mafija oličena u čuvenim sindikatima, tu je par zanimljivih crnkinja, donekle priča za razbibrigu, meni jednostavno legla. 8 epizoda.

Your friends and neighbors - maestralni ali maestralni Džon Ham kao glavni protagonista, 9 epizoda, ići će ovo i u drugu sezonu a glavni glumac je ionako u Landmanu
preminuo
pa ima prostora da ovde da i dalje briljira kao što je to svojevremo radio u čuvenoj seriji kod nas prevedenoj kao Ljudi sa Menhetna. Gomila dobrih MILF-ara :laugh: predvođenih prelepom i prezgodnom Oliviom Munn koja na polovini pete decenije života izgleda dobro a i keca se :biggrin: bolje nego jednu ili dve decenije mlađe frajle. A i priča nije za potceniti. Doduše ovde sam na 5/9 ali nema greške, preostale 4 epizode ne mogu da ne valjaju.

Zanimljivo da u obe ove serije smotrih lika koji je upečatljivi epizodista u obe a na kojeg sam potpuno zaboravio decenijama već a koga sam u međuvremenu sigurno negde gledao, bilo na filmu ili seriji. Korbin Bernsen, jedan od čuvenih advokata iz još čuvenije serije Zakon u L.A. koja se kod nas emitovala malo i neposredno posle američkog prikazivanja, tamo negde krajem 80-ih i početkom 90-ih, ko je gledao setiće se. Načisto sam na čoveka zaboravio a vidim da je u međuvremenu igrao i igrao gomilu uloga, doduše sada sa izmenjenim likom, bez kose a sa bradicom, godine čine svoje.
Hajzenberg

Postby Sezione » 16 Jul 2025, 22:06

Vidim da u ovoj drugoj glumi Hoon Lee pa me podsetio covek na Banshee. Ko nije gledao, preporuka da pogleda
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Hajzenberg » 16 Jul 2025, 22:42

Da Sez. Benši rules. U zadnja 4 meseca sam je onako lagano prodinstao i odgledao na Sinemaksu po dve epizode nedeljno ili kad se emitovala ili premotavajući kad stignem i to mi je treći put u zadnjih 5 godina da sam obrnuo tu seriju od 38 epizoda :biggrin: Svojevremeno sam i o njoj baš podrobni sinopsis bacio. Odgledaću je za jedno 5 godina sledeći put pa onda za jedno petnaestak godina ako budem živ :laugh: u top 10-15 mi je svih serija koje sam ikada odgledao i to zbog mnogo čega a i nju nisam gledao onda kada je snimljena a to je bilo u periodu 2013-16 nego negde čini mi se pre korone prvi put i to naravno bindžovanje klasično. Igrao je Korejac i u seriji See gde je Džejson Momoa glavni baja ali tu mi je Hoon delovao kao onemoćali starac dok u ovoj seriji koju sam preporučio već liči na starog dobrog Džoba iz pensilvanijske zabiti pune Amiša, Indijanaca, nacista i ostalih protuva i gde je onaj danski glumac koji je igrao Proktora razbio. A još dva lika iz Benšija igraju u Tvojim prijateljima i komšijama :okk: jedan je Proktorov "gorila" :blue:

Još samo jedan dodatak za Duster - serija je malopre vidim otkazana od strane HBO posle prve sezone a komotno je na osnovu zadnjih kadrova mogla odnosno trebala ići u još jedan ciklus ali šta da se radi...
Hajzenberg

Postby Sezione » 16 Jul 2025, 22:55

Kukas kako nemas vremena, a ovamo obrces serije od 30+ epizoda po 5 puta :biggrin:
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Hajzenberg » 17 Jul 2025, 00:03

E pa to je kad se nađe vremena pa se nešto zbindžuje, sad još dan-dva aktivnosti na forumu i nekog viška slobodnog vremena uopšte pa me nema opet do kraja avgusta recimo :roll: moram da se skoncentrišem posle na posao i samo posao barem do kraja osmog meseca i nove sedmodnevne poduže pauze a u principu što se filmske industrije tiče bolje pogledati više puta neki film ili seriju koja ti se sviđa nego gledati sve i svašta i što treba i što ne treba.
Hajzenberg

Postby PERA » 17 Jul 2025, 09:03

Hajzenberg wrote:E pa to je kad se nađe vremena pa se nešto zbindžuje, sad još dan-dva aktivnosti na forumu i nekog viška slobodnog vremena uopšte pa me nema opet do kraja avgusta recimo :roll: moram da se skoncentrišem posle na posao i samo posao barem do kraja osmog meseca i nove sedmodnevne poduže pauze a u principu što se filmske industrije tiče bolje pogledati više puta neki film ili seriju koja ti se sviđa nego gledati sve i svašta i što treba i što ne treba.

Bolje znati mnogo i često nego išta i ponekad,kojekude. :jezik:
Ko glasao sns od ruke mu ništa ne rodilo, rujno vino ni pšenica bijela.
Rđom kapo dok mu je kolena.
PERA

Postby salefabijan » 21 Jul 2025, 06:34

Treća sezona serije Squid Game za mene veliko razočarenje u svakom smislu, nadam se da ovde stavljanju tačku na priču...
Hasta la victoria siempre!
salefabijan

Postby Houdini » 28 Jul 2025, 18:39

mislim da nije pomenuta ovde bila.. ali Ripley, mini serija Steven Zailliana nesto sto obavezno treba pogledati..

jako spora, a opet jako uzbudljiva serija.. atmosfera u seriji je fenomenalna.. jedna od boljih u poslednjih recimo 5 godina koje sam gledao..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Cvele » 28 Jul 2025, 18:44

Houdini wrote:mislim da nije pomenuta ovde bila.. ali Ripley, mini serija Steven Zailliana nesto sto obavezno treba pogledati..

jako spora, a opet jako uzbudljiva serija.. atmosfera u seriji je fenomenalna.. jedna od boljih u poslednjih recimo 5 godina koje sam gledao..

Gosn Hudini zna znanje.

Da se razumemo, prosto je nemoguće da zaplet i rasplet budu skroz logični s obzirom na glavnu ideju u priči, ali izvučen je maksimum.
Cvele

Postby Karelia slims » 16 Aug 2025, 12:36

kad moze da se ocekuje 2. sezona i hoce li biti u boji?

cudi me da mrki inspektor ravini nije provalio da prica sa istom osobom

sad vidim da postoji film talentovani gospodin ripli iz 1999. godine
блокадерски терориста
Karelia slims

Postby Angus Young » 16 Aug 2025, 14:34

https://m.imdb.com/title/tt27995114/

Meni za sad odlična, imam još tri epizode
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Cvele » 19 Aug 2025, 18:45

Drži pažnju.

Realno su igrali na sigurno sa nekim klišeima, ali ko želi da ubije vreme - preporuka.
Cvele

Postby salefabijan » 21 Aug 2025, 06:39

Jel gledao neko Korejsku seriju Yakhanyeongung-Weak hero?
Hasta la victoria siempre!
salefabijan

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura