Board index Košarka Mlađe kategorije

Mlađe kategorije - ženska košarka

Re: Mlađe kategorije - ženska košarka

Postby tremi08 » 05 Jul 2025, 23:44

Sramota je da gubimo od CG, ova Petrovic ubedljivo najbolja, isto i na pripremama.
tremi08

Postby Hezonja » 06 Jul 2025, 18:59

Srbija odbila da ucestvuje na u19 svetskom prvenstvu, iako je to izborila na parketu (3. mesto na EP U18 prosle godine). Jezivo...
Hezonja

Postby ИлићКапитен22 » 06 Jul 2025, 19:06

Шта је разлог?
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Hezonja » 06 Jul 2025, 19:50

ИлићКапитен22 wrote:Шта је разлог?

Navodno nema dovoljno kosarkasica, i onda su ostale u18 i u20 reprezentacije samo...Zemlja kosarke...
Hezonja

Postby cole » 06 Jul 2025, 20:09

ИлићКапитен22 wrote:Шта је разлог?

Odustali smo zbog preklapanja U19 SP sa U18 EP prvenstvom evrope.
U savezu su procijenili da ne možemo biti konkurentni na oba turnira, pa smo se prvo žalili Fibi i na kraju odustali od SP-a.

Većina ovih igračica iz generacije 2007 (Popović, Dragičević, Predojević, Brenjo, Davorija, Aleksić, Zarić) bi onda igrala za u19 selekciju, tako da bi vjerovatno U18 selekcija ispala iz A divizije. Vidjeli smo juče kako izgledamo bez dvije najbolje igračice Popović i Dragičević. Plus na sve to povrijedile su nam se dvije najbolje igračice generacije 2008 (Rađenović i Demirović) koje bi mogle pomoći U18 timu.

U generaciji 2006 ima samo par igračica (Mbombo, Ćosović, Vesić, Aranđelović) koje bi imale mjesto u U19 selekciji.
Najveći talenat ove generacije Lana Marić nažalost ima hroničnih problema sa leđima zadnje 2-3 godine.
cole

Postby tremi08 » 06 Jul 2025, 23:20

Bas mi je zao Lane, ona je vrhunski potencijal na 4/5, ocigledno su je previse trosili u Novom Sadu kad je igrala u 3 lige istovremeno. Valjda ce joj ovo u Madjarskoj dobro doci, ekipa je bez ambicija fakticki, zadnje na tabeli a Lana je igrala 10tak meceva ove godine.

Danas sa Jovanom i Milicom mnogo bolje i ozbiljnije. Da, sramota je sto se nije otislo na U19, ali kad se pogleda realno ni nemamo dovoljno igracica za oba turnira. Verovatno su iz Saveza umolili malu Davoriju da dodje, iako od starta nije bila planirana da igra. Ne znam sto Miljana Musovic ne koristi Risticku, ona igra seniorsku kosarku cele sezone i to bas dobro, odlicna je na 4/5 i bolja je od Brenjo.

To `06 godiste nam je uzasno lose, Cole je nabrojao tih par, a i one nisu neke sad predobre igracice sem mozda Cosovic koja bi bila dobra. Zato ocekujem od devojaka `05 da nas vrate u A diviziju, a od ove generacije U18 da prodjemo u cetvrtfinale i to mozemo sa Jovanom i Milicom, ako budu mogle da igraju. Realno su ovde mogle da budu Ladinek i Pavlovic jer su prosle godine bile dosta dobre
tremi08

Postby cole » 09 Jul 2025, 13:00

Juniorke igraju u 1/8 finala protiv Letonije od 18h.
cole

Postby SrbijaNS » 09 Jul 2025, 19:19

Pobeda 66:57 protiv Letonije i plasman u 1/4 finale. Pritom Jovana Popovic i Milica Dragicevic zbirno sut iz igre 6/24.

Kakvu nebulozu su napravili nasi, i vrapci na grani su znali da nam je prvi mec protiv Crne Gore mozda i najbitniji na prvenstvu jer pobedom idemo na drugo mesto u grupi i izbegavamo Spaniju i Francusku u daljem kosturu, i mozda imamo veliku priliku cak i za finale. Medjutim ne, nasi igraju bez 2 najbolje igracice, gube tu utakmicu i evo zavrsavamo takmičenje u sledecoj rundi jer idemo na Spaniju. Jos jednom se pokazuje koliko nam amateri vode i savez i sve ostalo, jer mi ne moze niko reci da su prvog dana EP, za najbitniju utakmicu, bile povredjene njih dve, a onda u naredna 2 dana imaju ful minutazu. Steta, velika steta za ovo EP, propustena je velika sansa.
SrbijaNS

Postby Radonjaa » 09 Jul 2025, 20:19

Pa koji je po tebi razlog što nisu igrale na prvoj utakmici? Ovo je juniorsko takmičenje kog se za 5 godina neće sjećati ni igračice. Ako je postojala bilo kakva povreda koja nosi i promil šanse da se teže povrijede, logično je da ne igraju, nijedan savez ne bi rizikovao budućnost na taj način. A jeste šteta, niko ne garantuje ni da bi uzele medalju preko Finske i Belgije, ali su danas na dosta obećavajući način prelomile protivnika svog ranga.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby tremi08 » 09 Jul 2025, 20:45

Ovo je uspeh, cetvrtfinale je dobar rezultat. Nejasno mi je zasto i dalje ne koristi Ristic na 4/5, nego pusta cak pre nje onu Radmilovic koja je ocajna.
Bekovi su nam dosta dobri, vidim da se Zlokolica teze povredila i da nece igrati do kraja a nije bila losa. Popovic i Dragicevic odlicne, realno sa onako losim bekovima u u20 selekciji, kapiram da komotno treba povesti bar 1 od njih dve na EP U20. Steta velika sto ovde nema Demirovic

Petrovic kao 09 godiste vrhunski odigrala sve ove meceve do sada, bas me je prijatno iznenadila.

U16 ekipa bi mogla da napravi dobar rezultat, a od U20 bi bilo iznenadjenje da se ne vrate u A diviziju sa onakvim rosterom.
tremi08

Postby Bojdo » 09 Jul 2025, 20:50

Nasa generacija koja vazi za "talentovaniju" i koja daje vec sada dvije seniorske reprezentativke je čini mi se udaljena od iste generacije Francuske i Španije minimum 10-15 razlike. Sve skupa gledajuci (sve nase generacije), ne daje nam nadu da se nadamo u buducnosti nekoj šansi da se opet borimo za evropski naslov. Vidjecemo sutra, mozda nas iznenade.

Mada, srecom, seniorska reprezentacija se sastoji iz vise godista, pa se mozda moze skupiti neki tim ako iz svake generacije stasa dobra igračica.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby SrbijaNS » 09 Jul 2025, 23:35

Radonjaa wrote:Pa koji je po tebi razlog što nisu igrale na prvoj utakmici? Ovo je juniorsko takmičenje kog se za 5 godina neće sjećati ni igračice. Ako je postojala bilo kakva povreda koja nosi i promil šanse da se teže povrijede, logično je da ne igraju, nijedan savez ne bi rizikovao budućnost na taj način. A jeste šteta, niko ne garantuje ni da bi uzele medalju preko Finske i Belgije, ali su danas na dosta obećavajući način prelomile protivnika svog ranga.

Vidi, nema sanse da me neko ubedi da su u subotu bile povredjene, a onda u nedelju, ponedeljak i sredu igraju punom parom. Nasi diletanti su verovatno mislili da mozemo bez njih dve da dobijemo CG, pa kao ajde da ih ne tetose 3 dana zaredom. A ustvari, to je bila jedina bitna utakmica u grupi.

Nebitno je sad, tako je kako je. Mada, koliko god takmičenja u mladjim kategorijama bila za mnoge sporedna, ja sam stava da se reprezentativni duh, kult drzavnog tima, a bogami i navika na uspehe, gradi od malih nogu. I po meni, punom parom treba ici na medalje, nista ne eksperimentisati, jer iako je najbitnije da se stvore igraci za seniorski tim, ipak su i takmičenja od pionira pa na dalje izuzetno bitna u formiranju samog igraca.
SrbijaNS

Postby Radonjaa » 10 Jul 2025, 01:12

SrbijaNS wrote:Vidi, nema sanse da me neko ubedi da su u subotu bile povredjene, a onda u nedelju, ponedeljak i sredu igraju punom parom. Nasi diletanti su verovatno mislili da mozemo bez njih dve da dobijemo CG, pa kao ajde da ih ne tetose 3 dana zaredom. A ustvari, to je bila jedina bitna utakmica u grupi.

Izrael je četiri utakmice na turniru izgubio 19, 22, 23 i 25 razlike, ne vjerujem da je u košarkaškim krugovima bila neka tajna da je to daleko najslabija ekipa, valjda bi ih tom logikom odmarali protiv njih, između utakmica grupne faze, ne na početku.
A i Popović i Dragičević su bile na pripremama seniorske reprezentacije, nije strašno ni ako su stvarno dobile dodatni odmor, naprezanje igračica koje konkurišu za A tim da bi se napravio rezultat u juniorima ne bi trebalo da bude cilj. Valjda o odnosu prema reprezentaciji dosta govori što sa seniorskih priprema koje su počele sredinom maja dolaze na juniorski turnir koji traje do sredine jula.

Da li će ispasti u četvrtfinalu od top 2 ekipe na prvenstvu ili osvojiti srebro/bronzu na račun povoljnog žrijeba u sistemu takmičenja koji ne postoji u seniorskoj konkurenciji, to je manje - više, moglo bi da bude podvig za košarkašku naciju kao što je Crna Gora ili BiH, mi smo (nadam se) došli do toga da posmatramo širu sliku. Naravno da je bolje i ljepše da naprave rezultat i da se zato ide na turnir, ali ni ispadanje u četvrtfinalu ni srebro na mala vrata ne bi ništa suštinski promijenili.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby SrbijaNS » 10 Jul 2025, 06:52

Pa to i kažem, logika nalaže da je bolje da su igrale prvu utakmicu a onda odmarale drugu. S obzirom kako se radi i mešetari u našem sportu, poslednje što očekujem je da neko razmišlja logično jer su već 100 puta pokazali da su teški amateri. Jednostavno ne vidim da 24h pravi razliku, i da je rizik od povrede postojao u subotu a ne u nedelju i ponedeljak, i ne vidim razuman razlog za ovakvu odluku.

Što se potencijalne medalje tiče, slažem se da to nije nikakva presudna tačka, ali taj uspeh bi najviše značio tim mladim košarkašicama, u ovom nakaradnom vremenu u kom živimo gde se lako odustaje, svaki podstrek i stimulans može da znači. Kao što sam i prethodno napisao, pobednička aura se gradi od malih nogu. Naravno da ne mora da znači da ako si dobar u kadetima i juniorima da ćeš biti dobar u seniorima, ali ipak smo mi košarkaška nacija. I po meni kad imamo generaciju koja može da ide do medale, treba koristiti svaki momenat.

Nema veze, svakako razumem i kapiram šta si hteo da kažeš. Sad neka se pošibaju sa, verovatno, najboljom ekipom u Evropi pa da vidimo gde smo.
SrbijaNS

Postby cole » 10 Jul 2025, 08:55

Mi smo dobili Letoniju sa 5 bekova (Popović, Dragičević, Aleksić, Davorija i Petrović) plus Mutavdžić koja sa 179 cm igra na poziciji 4 jer nema ko drugi. Ne znam zašto Ristić ne dobija priliku da igra.

Visoke igračice (Predojević, Brenjo, Radmilović) su jako slabe, za 40 minuta skupile su samo 6 skokova. Ne znaju blok postaviti, malo malo pa naprave faul u napadu. Ziceri, igra leđima ka košu, niko ništa.
Brenjo ne može ući u reket, jednostavno nema snage da se izbori za poziciju. Nije isključeno da Brenjo pokuša graditi karijeru na poziciji 4, jer sem visine nema ništa što je povezuje sa pozicijom centra.
Nažalost Tremi08 je bio u pravu u vezi sa Brenjo, teško da ona može postati kvalitetan seniorski centar.
Nadam se da nas Brenjo može demantovati za 5-6 godina.

Španija ima centre od 193 i 206 cm, biće jako teško protiv njih. Em će u napadu da isporuče 20-25 poena, pokupiće dosta skokova i plus zatvoriće reket u odbrani, tako da je skoro pa nemoguće da ih dobijemo. Znači naši bekovi bi trebali da daju 20 poena više od španskih da bi imali neke šanse večeras od 20:30h.
cole

PreviousNext

Return to Mlađe kategorije