by tremi08 » 22 Jun 2025, 00:33
Kao neko ko prati ovu ekipu i pre nego sto je Marina dosla, a posebno nakon sto je Marina postala selektor pre 14 godina imam apsolutno pravo da je kritikujem, posebno nakon sto sam je mnogo i hvalio.
Vidim da se vadila na to da nisu nase bile spremne. Marina je vrhunski trener, ali je jako i tvrdoglava i uvek ima neke svoje favorite medju igracicama (setite se nekad Dabovicke, Butulije, Rad, pa onda preko Cadjo, Jovanovic i sada do Mine, sestara Katanic i Ivon). To sto nisu bile spremne, to je Marinina krivica kao i izbor tima, i sireg i ovih 12.
Prvo, imas tim koji je izuzev Ivon mladji od 27 godina, a pola njih je ispod 25 a sve sem Dugalic ispod 190cm. Kad tako nesto imas, nedopustivo je da ti tim bude spor, da te pretrcavaju stare igracice Litvanije, Slovenke i Italijanke, nedopustivo.
Malo i o rosteru, Marina je znala u startu da nece imati peticu, i opet je tvrdoglavo izgurala pricu oko Ivon (razumem sve, Ivon je pristala da dodje u ZKKCZ i tu pomogne Marini i zbog toga je prvi favorit za stranca), umesto da je pozvala Nikolinu Milic ili crnkinju na 5. Tu je apsolutno njena krivica. Vec je bilo dovoljno igracica na 1,2 koje su mogle da igraju na pleju...
Drugo, neke igracice ostaju i dalje izvan sistema, da bi igrali odredjeni favoriti, od obe Marte (koje jednostavno u modernoj zenskoj kosarci nemaju mesta), preko Mine, Katanicki do Boricic. Pre svih, mislim na Sanju Mandic, Ivanu Brajkovic (193cm), Zaklinu Jankovic, Sanju Orozovic, Olgu Stepanovic. Bolje je imati bilo kakvog centra, nego nikakvog kao sto je Marina sada uradila, to je moglo nekad kad si imao Sonju, Jelenu, a sad ne moze da prodje jer su konstitucije ostalih igracica na 4,5 drugacije od Jelenine npr. Isto tako, mogla je da proba i sa Lanom Maric i sa Kacom Knezevic, da ih pozove i da im sansu.
Kao sto sam pisao i pre pocetka EP, jedina sansa u ovakvom timu je bilo ona jurnjava i kradja lopti kao 2013., i to je svako mogao da uvidi i na samom EP jer u pozicionom napadu i odbrani nismo mogli nista. Najgore je sto nema uopste na vidiku da moze nesto da se uradi do 2028., prakticno vec sada mozemo da kazemo da su naredne 3 godine bacene. Voleo bih da od novembra u rosteru vidim pre svih crnkinju na 5 uz mlade Avlijas, Ristic, Maric, Knezevic, Popovic, Milanovic, Dragicevic, Davoriju, uz ove neke starije.
I malo o ligi, svi klubovi su dobili po 100k od KSS za sledecu sezonu, to su ozbiljne pare u zenskoj kosarci, Student iz Nisa se prijavio za evropska takmicenja, dovode mahom igracice iz Zvezde za sada, videcemo kakav ce roster imati. Uz Zvezdu koja ce biti apsolutni favorit, Partizan se pojacao i doveo iskusnog trenera Popova, Mega ce uvek biti medju favoritima kao i Kraljevo koja ce zadrzati veci deo sastava. Liga ce sigurno biti kvalitetnija jer ovo nisu mala sredstva.