Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Bogisa91 » 08 Jun 2025, 11:14

Ko je očekivao da će Mitar da izgleda ovako sa 30 godina. Da će Vlahovic da bude bolji kad bio mladji nego sad u prajmu kad bi trebalo da bude. Luka Jovic je priča za sebe. Ovi mladji su svi bas tanki ne vidim nekog ekstra talenta. Možda taj mladji Vlahovic bude ili Cvetkovic.
Bogisa91

Postby Fudbaloman » 08 Jun 2025, 12:38

Mitar je veliko razocaranje. Ne zato sto je u 30 ovakav, vec zato sto je svesno sam sebe doveo u tu poziciju. Kao da vec svakako nemaju para kao blata, ne razumem zelju da u najboljim godinama ides u egzoticnu ligu i unistis se. Vlahovic je zrtva kluba u kojem je. Sve to sto se dogadja u Juventusu je uticalo na njegovo samopouzdanje, plus je imao nekoliko presecanja i povreda, gde je stalno morao da izlazi iz pauze. Doci ce on na svoje, ali mora da pronadje pravu sredinu za sebe.
Fudbaloman

Postby Loka » 08 Jun 2025, 12:39

Они бирају свој живот а он најчешће није најпаметније изабран. То је типичан гладушки менталитет, када се сиромах дочепа новца.

Да се вратим на синоћну утакмицу. Највећи проблем за мене је био недостатак жеље за победом. Тотално "умртвљена" игра са циљом да се не изгуби а ако нека фрљока уђе, ето среће и радости.
Loka

Postby Produzenisamlekom » 08 Jun 2025, 15:42

Fudbaloman wrote:Mitar je veliko razocaranje. Ne zato sto je u 30 ovakav, vec zato sto je svesno sam sebe doveo u tu poziciju. Kao da vec svakako nemaju para kao blata, ne razumem zelju da u najboljim godinama ides u egzoticnu ligu i unistis se. Vlahovic je zrtva kluba u kojem je. Sve to sto se dogadja u Juventusu je uticalo na njegovo samopouzdanje, plus je imao nekoliko presecanja i povreda, gde je stalno morao da izlazi iz pauze. Doci ce on na svoje, ali mora da pronadje pravu sredinu za sebe.

Ne razumes da godisnje umesto 2-3-4m zaradis 20 ili 25 miliona?
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Corba do groba! » 08 Jun 2025, 15:53

Гроф Тинторето wrote:U redu je Corba, ne peni.

U redu je btke, samo polako, lagani odjeb :okk:
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby Гроф Тинторето » 08 Jun 2025, 16:52

Odraz intelektualne inferiornosti, najverovatnije.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Fudbaloman » 09 Jun 2025, 01:15

Produzenisamlekom wrote:
Fudbaloman wrote:Mitar je veliko razocaranje. Ne zato sto je u 30 ovakav, vec zato sto je svesno sam sebe doveo u tu poziciju. Kao da vec svakako nemaju para kao blata, ne razumem zelju da u najboljim godinama ides u egzoticnu ligu i unistis se. Vlahovic je zrtva kluba u kojem je. Sve to sto se dogadja u Juventusu je uticalo na njegovo samopouzdanje, plus je imao nekoliko presecanja i povreda, gde je stalno morao da izlazi iz pauze. Doci ce on na svoje, ali mora da pronadje pravu sredinu za sebe.

Ne razumes da godisnje umesto 2-3-4m zaradis 20 ili 25 miliona?

Ne razumem. Sve sto moze sa 20 moze i sa 5. Jel ti znas sta je milion evra za prosecnog coveka? Oni imaju privilegiju da postanu profesionalni igraci u fudbalskoj industriji u kojoj se zaradjuju astronomske pare, nepojmljive za 99% ljudi na planeti. I tako papreno placeni, njima nije dosta, nego daj jos. To donekle ima logike kada imas 35 godina, igra ti se fudbal, zovu te iz Arabije, pa idem da im uzmem pare, boli me uvo. Medjutim nema logike kada imas 27-28 godina, zaradjujes milione svakako, da ti prioritet bude da zaradjujes jos 5 puta vise miliona na racun toga da budes deo evropskog fudbalskog krema i postignes nesto sto se u fudbalu priznaje i ceni medju navijacima. Ja to ne razumem. Ti verovatno razumes jer si materijalista pa ti je normalno da neko redja 50 automobila u garazi, iako ne moze da stigne nikad da ih vozi sve. Niti da zivi u 25 soba neke vile istovremeno.
Fudbaloman

Postby Pit Bull » 09 Jun 2025, 01:59

Hvala Hajz na pojasnjenju oko onoga za LN. Ja sam mislio da imamo prolaz kako god.

Iz te tacke gledista je jasno nebo i zemlja drugo i trece mjesto.

Tako da ne cui ovaj ziheraski pristup, pogotovo sto bi eventualno polufinale igrali kuci.

Znam da si pisao, ali zamolicu jos jednom... Kad zavrse kvalifikacije imacemo 12 drugoplasiranih i 4 kroz LN.

Kako se rangira tih 16 ekipa za cetiri sesira za polufinala i finala? Po FIFA rankingu koji bude u momentu zavrsetka kvalifikacija, onom na pocetku kvalifikacija ili nesto trece (bodovi u grupi, itd)?

Edit: Nasao sam. :D

Okej, nije nemoguce da mi budemo i u prvom sesiru. Otprilike treba da se poklopi dvije stvari od navedenih:

-Da Svajcarska ispadne iz kombinacije tj. da raspored u toj grupi bude Svedska-Slovenija jedan i dva sto nije nezamislivo.
-Da Gruzija ili Bugarska budu ispred Turske.
-Da Island ili Azerbejdzan budu ispred Ukrajine.

Italija je sigurno u prvom sesiru ako ne osvoji grupu.
Vels je sigurno u prvom sesiru bilo kao drugi u grupi ili kroz LN ako bi ih Makedonci zajebali.
I sad je pitanje kako ce se ostali posloziti...

Ima jedno 5-6 ekipa koje su u toj prici ukljucujuci Srbiju u poziciju dvije. Sad ne znam kakva su rangiranja za pobjedu i poraz, ali mi cemo do novembra imati dovoljno laganih utakmica da ostanemo nadam se ispred Poljske i da recimo prestignemo nekoga iz kategorije Vels, Turska ili Svedska.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Produzenisamlekom » 09 Jun 2025, 06:19

Fudbaloman wrote:Ne razumem. Sve sto moze sa 20 moze i sa 5. Jel ti znas sta je milion evra za prosecnog coveka? Oni imaju privilegiju da postanu profesionalni igraci u fudbalskoj industriji u kojoj se zaradjuju astronomske pare, nepojmljive za 99% ljudi na planeti. I tako papreno placeni, njima nije dosta, nego daj jos. To donekle ima logike kada imas 35 godina, igra ti se fudbal, zovu te iz Arabije, pa idem da im uzmem pare, boli me uvo. Medjutim nema logike kada imas 27-28 godina, zaradjujes milione svakako, da ti prioritet bude da zaradjujes jos 5 puta vise miliona na racun toga da budes deo evropskog fudbalskog krema i postignes nesto sto se u fudbalu priznaje i ceni medju navijacima. Ja to ne razumem. Ti verovatno razumes jer si materijalista pa ti je normalno da neko redja 50 automobila u garazi, iako ne moze da stigne nikad da ih vozi sve. Niti da zivi u 25 soba neke vile istovremeno.

:biggrin: :biggrin: :biggrin:
Njima je to posao,kao sto je tebi npr da sedis u kancelariji . I sada ti dodje neko i ponudi 5x vecu platu. Verujem da bi ostao tu gde jesi.
Pusti me tih prica,pare su pare i na kraju sve se okrece oko njih,a to iz ljubavi je sa drugarima na petoparcu.
I ne,ne mozes sa 5m sve isto sto i sa 20m .
Andrea Trinkijeri
"Evropa ne može da kaže ne klubu koji ima dva miliona navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu"
Produzenisamlekom

Postby Corba do groba! » 09 Jun 2025, 08:40

Гроф Тинторето wrote:Odraz intelektualne inferiornosti, najverovatnije.

Izvini, Tesla :biggrin: Ne lozi se puno btke, sve je u redu. Odgovorio sam ti na podjebavanje i to je to, mozemo do sutra ovako, pametniji nisi.
>I-I-I>
Corba do groba!

Postby Hajzenberg » 09 Jun 2025, 12:24

@Pit, da, otprilike to je to što si napisao. Moramo da budemo bolji od dve selekcije da bi upali u prvi šešir, dve ako računamo i Italiju. Pitanje koliko je to izvodljivo, Ukrajina i Turska imaju po skoro 40 bodova više a Švedska i Vels oko dvadesetak, nimalo nezanemarljivo imajući u vidu da smo izgubili malo više od 3 boda remijem u Tirani, protiv Letonije, Andore i Albanije šta se osvoji neće doneti toliko bodova a može se mnogo izgubiti a protiv Engleza pobeda bi donela mnogo. A ove 4 selekcije ima takođe da igraju svoje mečeve gde će nešto dobijati a nešto i gubiti naravno. Pa onda ostaje verovatno jedini scenario a to je da neka od ovih selekcija ne bude druga :biggrin:

Na kraju kvalifikacija se gleda stanje na listi, nama je i drugi šešir OK pod uslovom da ne izvučemo npr. Grčku iz trećeg (ako ona bude tamo uopšte ili se plasira možda direktno) a u tom trećem bi se mogle naći Češka, Slovačka, možda Mađarska, hipotetički. Da je sad kraj kvalifikacija u drugom bi bili Srbija, Poljska, Vels (ako izduva Italija) a četvrti tim bi bio neko od ovih iz trećeg šešira koje pomenuh jer razlike su svega par bodova između Grka, Čeha, Mađara...ali tek je početak kvalifikacija, neki od tih timova imaju mnogo jake grupe, neki malo slabije ali u principu ovi što pretenduju na prvi šešir imaju baš finu zalihu u odnosu na timove iz šešira 2-3.

Na temi kvalifikacije za SP postavih ono sa Wiki gde se vidi raspored oko timova iz LN za baraž gde je jasno da su naše šanse minorne ako budemo treći u grupi a ima i tu fazon tipa da Rumunija, Makedonija, Severna Irska ili već ko prvenstveno jure druga mesta u grupi jer bi tad bile u šeširu 3 pre žreb baraža a ne u četvrtom potu u kojem će biti samo selekcije koje dolaze iz LN i koje u polufinalu igraju protiv timova iz prvog šešira a tu može doći potencijalno i gostovanje Italiji. Mada, Rumuni će teško do drugog mesta u grupi kako su krenuli. Pomenuo si Vels, oni ako su drugi u grupi idu u prvi ili drugi šešir a ako odu preko LN idu u četvrti šešir :biggrin:

Srbija ako bude druga može hipotetički dočekati i Slovačku u polufinalu a onda se za finale žreba domaćinstvo te možemo gostovati ili dočekati uz neverovatnu dozu sreće i Severnu Irsku ako bi ona recimo pobedila u gostima Tursku ili Vels ali isto tako možemo u polufinalu dočekati Grke pa gostovati Italiji u finalu. Ali to je tako, prvi put bi bili u situaciji da igramo u roku od 5 dana takva dva meča.
Hajzenberg

Postby Fudbaloman » 09 Jun 2025, 15:05

Produzenisamlekom wrote:
Fudbaloman wrote:Ne razumem. Sve sto moze sa 20 moze i sa 5. Jel ti znas sta je milion evra za prosecnog coveka? Oni imaju privilegiju da postanu profesionalni igraci u fudbalskoj industriji u kojoj se zaradjuju astronomske pare, nepojmljive za 99% ljudi na planeti. I tako papreno placeni, njima nije dosta, nego daj jos. To donekle ima logike kada imas 35 godina, igra ti se fudbal, zovu te iz Arabije, pa idem da im uzmem pare, boli me uvo. Medjutim nema logike kada imas 27-28 godina, zaradjujes milione svakako, da ti prioritet bude da zaradjujes jos 5 puta vise miliona na racun toga da budes deo evropskog fudbalskog krema i postignes nesto sto se u fudbalu priznaje i ceni medju navijacima. Ja to ne razumem. Ti verovatno razumes jer si materijalista pa ti je normalno da neko redja 50 automobila u garazi, iako ne moze da stigne nikad da ih vozi sve. Niti da zivi u 25 soba neke vile istovremeno.

:biggrin: :biggrin: :biggrin:
Njima je to posao,kao sto je tebi npr da sedis u kancelariji . I sada ti dodje neko i ponudi 5x vecu platu. Verujem da bi ostao tu gde jesi.
Pusti me tih prica,pare su pare i na kraju sve se okrece oko njih,a to iz ljubavi je sa drugarima na petoparcu.
I ne,ne mozes sa 5m sve isto sto i sa 20m .

Ostao bih ako mi odgovara posao, okruzenje, ciljevi. Opet ti kazem nije sve u parama. Bilo je neko istrazivanje gde su ljudi kada je posao u pitanju novac stavili na trece mesto, a na prva dva vrstu posla i okruzenje. Mozes ti dati i 10 puta vecu platu nekom ali ako mu je posao da silazi u rudnik 50 metara ispod zemlje da li bi to svako prihvatio? Ne, ne bi. Tako da pusti ti mene prica, to sto bi ti za vise para pristao na sve ne znaci da svako drugi mora biti isto takav. I da, mozes sve isto i sa 5 i sa 20 miliona. Nikakvu razliku u zivotu ti to ne pravi kad si vec svakako milioner. Nikada ali nikada kao profesionalni fudbaler koji vec zaradjuje pare koje prosecan covek ne moze ni za 10 zivota ne bih u najboljim godinama gledao finansijski interes ispred sportskog.
Fudbaloman

Postby Produzenisamlekom » 09 Jun 2025, 16:23

Ovim cu da zavrsim .
Njemu nije ponudjeno da umesto sto igra fudbal,da silazi u rudnik za vecu platu,nego da isto nastavi da igra fudbal.
Svi su ovde gadljivi na pare ,posebno kada se o nekom drugom radi.
Ali lako je tudjim koprive mlatiti....
Andrea Trinkijeri
Produzenisamlekom

Postby Fudbaloman » 09 Jun 2025, 19:18

Kontekst rudnika je bio u smislu tvog pitanja da li bih ja za 5 puta vecu platu pristao na promenu, a ne u kontekstu Mitra i fudbala. Poceo si da mesas babe i zabe pa je stvarno i najbolje da zavrsis. Brani ih i dalje, kao sto bi verovatno i sam za pare sve uradio, ali shvati da ima ljudi kojima je to neshvatljivo i ne bi se poneli na isti nacin.
Fudbaloman

Postby Produzenisamlekom » 09 Jun 2025, 20:05

Nisam ja mesao babe i zabe,nego ti. Jer si ti pomenuo rudnik i promenu posla kao neki primer... A ja sam rekao da isti posao radis za vece novce. I to 4-5x veće.
Ali glumi i dalje da si gadljiv na pare.
Andrea Trinkijeri
Produzenisamlekom

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja