Hvala Hajz na pojasnjenju oko onoga za LN. Ja sam mislio da imamo prolaz kako god.
Iz te tacke gledista je jasno nebo i zemlja drugo i trece mjesto.
Tako da ne cui ovaj ziheraski pristup, pogotovo sto bi eventualno polufinale igrali kuci.
Znam da si pisao, ali zamolicu jos jednom... Kad zavrse kvalifikacije imacemo 12 drugoplasiranih i 4 kroz LN.
Kako se rangira tih 16 ekipa za cetiri sesira za polufinala i finala? Po FIFA rankingu koji bude u momentu zavrsetka kvalifikacija, onom na pocetku kvalifikacija ili nesto trece (bodovi u grupi, itd)?
Edit: Nasao sam.

Okej, nije nemoguce da mi budemo i u prvom sesiru. Otprilike treba da se poklopi dvije stvari od navedenih:
-Da Svajcarska ispadne iz kombinacije tj. da raspored u toj grupi bude Svedska-Slovenija jedan i dva sto nije nezamislivo.
-Da Gruzija ili Bugarska budu ispred Turske.
-Da Island ili Azerbejdzan budu ispred Ukrajine.
Italija je sigurno u prvom sesiru ako ne osvoji grupu.
Vels je sigurno u prvom sesiru bilo kao drugi u grupi ili kroz LN ako bi ih Makedonci zajebali.
I sad je pitanje kako ce se ostali posloziti...
Ima jedno 5-6 ekipa koje su u toj prici ukljucujuci Srbiju u poziciju dvije. Sad ne znam kakva su rangiranja za pobjedu i poraz, ali mi cemo do novembra imati dovoljno laganih utakmica da ostanemo nadam se ispred Poljske i da recimo prestignemo nekoga iz kategorije Vels, Turska ili Svedska.