by Fudbaloman » 07 Jun 2025, 23:20
Pa ima veze sa tim sto se ovde potencira da je realnost da smo losi zato sto nam igraci ne igraju u velikim klubovima. A onda pogledas tu generaciju i vidis da su igrali brutalne kvalifikacije a bili u prosecnim klubovima i ligama. Vidic npr. tada jos nista posebno nije preturio, tek je bio u Spartaku iz Moskve. Ta generacija je imala samo Stankovica, Kezmana, Krstajica i Milosevica kao iskusne prekaljene igrace, koji su bili u vecim klubovima. Jedan Predrag Djordjevic je bio u Olimpijakosu a doprinosio je reprezentaciji vise nego sto bi to sada 5 ovakvih Samardzica zajedno. Ognjen Koroman je pocepao taj ciklus, bio kao cigra, neuhvatljiv, a gde je igrao tokom kvalifikacija? U Krili Sovjetov i nesto kasnije u Tereku iz Groznog. Tek posle SP je otisao u Portsmut. I sad hoce neko da mi kaze da su problem ove generacije klubovi, a dolaze iz Sevilje, Juventusa, Milana, Notingem Foresta, Fulama, Strazbura, Lajpciga, Atalante...Da naravno, mi ih nemamo po Barseloni, PSZ-u, Arsenalu, Sitiju, Realu, Interu ili Liverpulu, ali mi ne pricamo o tome da imamo tim za titulu svetskog prvaka. Nego samo to da je tim dovoljno dobar da prodje jos jedne kvalifikacije. Da ih imamo u pomenutim klubovima, onda bi bili rang Francuske i Spanije. Dakle, treba jasno da odvojimo sta ocekujemo i za sta realno imamo kvalitet.