Board index Razni Sportovi Vaterpolo

Vaterpolo - Srpski klubovi na evro-sceni, Evro lige i kupovi

Re: Vaterpolo - Srpski klubovi na evro-sceni, Evro lige i ku

Postby Bojdo » 03 Jun 2025, 09:31

Radonja, ko po tebi od tih mladjih nada ima potencijal da izraste superstar igrače tipa, Mandic, Prlainovic, Filipovic? Ko je po tebi nasa najveca nada?
Sjecam se da je Vasilije Martinovic redovno kupio nagrade za najbolje igrača na tim reprezentativnim under prvenstvima. Nikola Kojic iz Radnickog je takodje bio MVP na evropskom. Imamo li u novoj generaciji fizički mocne spoljne igrače kao Mandic, Filipovic, Sapic...? Sad sam se sjetio, onaj Radulovic ima jaku fiziku.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Re: Vaterpolo - Srpski klubovi na evro-sceni, Evro lige i ku

Postby Radonjaa » 03 Jun 2025, 20:25

Tačno, ali ne vjerujem da će Radulović ikad biti nivo da bude glavni igrač reprezentacije. Talentovan je, ali mislim da nema oštrinu koju su imali navedeni. S tim da ga je dosta teško procijeniti, na dosta čudan način vodi karijeru i nikako da se ustali i odigra par sezona u nekoj ozbiljnoj ekipi.
U NBG je imao administrativnih problema zbog kojih jedno vrijeme nije mogao da igra, pa je na kratko poslat i u Litvaniju, ove godine je prešao u Pozilipo koji je imao neki problem oko registracije igrača pa je i tu propustio dobar dio sezone, a kad je igrao imao je odličnih utakmica. Sad ide i odatle, nadam se u neki ozbiljan klub u kom će imati prostora, pričalo se da je dobra šansa da se vrati u Primorje, a da je alternativa neki drugi italijanski tim. Dosta govori što nije ni na širem spisku reprezentacije, Stevanović ga je prije par godina ispratio i iz Radničkog.

Što se tiče potencijala, mislim da nema prevelike filozofije, Gladović sa 18 godina ima stabilnu ulogu u vicešampionu Evrope, Martinović je sa 22 godine među pet najboljih strijelaca Lige šampiona, to su dva najočiglednija primjera.
S tim da Martinović ima odličnu dijagonalu i igra na lijevoj strani pa se uklapa pored Jakšića i Mandića i nema razloga da se previše čeka sa njegovom reprezentativnom afirmacijom, Gladović kao dešnjak igra na desnoj tj nezgodnoj strani gdje je dosta delikatno da staviš tako mladog igrača i rizikuješ da to oteža Mandiću, tako da da će on vjerovatno biti postepeno uvođen.

Ali svakako mi ne djeluje da nam je goruće pitanje ko će da bude glavni igrač, Mandić je klasa za sebe, Jakšić nije daleko od tog statusa a tek ulazi u najbolje godine.
Meni djeluje da su nezgodne tačke golman, centar i ljevoruki šuter.

Što se tiče golmana, pominjao sam Glušca koji je ove sezone iskočio u Novom Beogradu, Olimp kaže da ga nije impresionirao, ali 10 odbrana protiv Barselonete i 9 u finalu protiv Ferencvaroša za debitanta na Fajnal foru nije nimalo loše. Pritom mislim da nam i nije neophodan vanserijski golman, Filipović nije loš koliko je nepouzdan i ima oscilacije, treba nam neko ko će uskakati u onim utakmicama kad ne može ništa da odbrani.

Što se tiče centra, Strahinja Krstić je još vrlo mlad, tek na jesen će napuniti 19 godina, ali je izvjesno da će biti odličan igrač, vrlo moguće ozbiljan faktor već u ovom olimpijskom ciklusu. Do tad ćemo nastaviti da se snalazimo sa Vicom i Lazićem :biggrin:, uz potencijalni dodatak Murišića. Na spisku je i Gavrilović '04, učestvovao je u osvajanju nekoliko zlatnih medalja u mlađim kategorijama, ali mislim da mu je ovaj poziv više nagrada od Stevanovića za klupske aktivnosti nego što se u ovom trenutku računa na njega, pogotovo pošto ga Radnički za sledeću sezonu pozajmljuje Šapcu.

Ljevoruki šuter je pomalo problematičan, svakako ne na kraći rok jer je Mandić daleko od zalaska, ali ne pada mi na pamet niko ko se nazire kao njegova zamjena, zato Stevanović i pokušava da vrati tridesetpetogodišnjeg Vapenskog koji je na vrhuncu snage igrao za reprezentaciju Gruzije, a i Vićković koji iz Radničkog prelazi u Honved igra u toj ulozi, ali se ne bi reklo da je dorastao reprezentaciji.
Viktor Urošević ('04) iz Novog Beograda je ljevoruk, bio je MVP EP prije 4 godine i čujao sam da dosta obećava, ali ga nisam previše pažljivo pratio niti znam kako napreduje da bih rekao nešto više.
Možda Stenli ili Marecerak (koji je nestao sa ovog dijela foruma otkad smo uzeli zlato u Parizu :biggrin:) znaju za još nekoga ko bi mogao da uskoči na to mjesto.

Ima tu još mladih igrača koji su se među vršnjacima pokazali odlično, pogotovo među onima koji su poslednja 2 ljeta uzimali medalje, uglavnom među igračima Partizana. Glupo je da nabrajam jer sam ih gledao svega 3 - 4 puta, možda mi je najupečatljiviji Đokanović, sve u svemu ne bih rekao da ćemo imati prevelikih problema sa kvalitetom. Može da nam se desi da na račun nedostatka širine na nekim pozicijama opet štucamo kao u periodu 2019 - 2024, ali sam siguran da ćemo i dalje biti ekipa koja može svakoga da pobijedi, a ubijeđen sam da uz kvalitetan napredak par mladih igrača imamo i tendenciju rasta, tj povratka u uži krug favorita za medalje.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Previous

Return to Vaterpolo