Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Liga šampiona

Re: Liga šampiona

Postby Houdini » 06 May 2025, 22:54

odlican mec danas, ostali smo u igri da nekako spasimo sezonu.. moglo je da ode na obe strane..

i dobro postavljen dvomec, ali realno to Inzaghi i zna da igra..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Inzaghi » 06 May 2025, 22:56

Konacno ce biti neko normalno finale.

Naravno da bih voleo Arsenal da uzme nekako ali sada mi je svejedno.

PSZ kao sto sam govorio, moze i bila bi fora da uzmu. Imaju sada vise nego gotivnu ekipu. Nema smaraca i super zvezda. A realno imaju jedne od najboljih navijaca na svetu. Bar sto se atmosfere tice.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Radonjaa » 06 May 2025, 22:58

Cvele wrote:Neverovatan osećaj ima.

Najpotcenjeniji trener današnjice.

Nisam primijetio to za osjećaj, ne sporim, ali ga nisam tako doživljavao. Ako Inter osvoji LŠ, njegov mandat će početi da dobija obrise rada jednog drugog trenera, prije dvadesetak godina u Milanu, a taj je sve u životu uradio na osjećaj. :biggrin:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby ekonom Gavran » 06 May 2025, 23:00

Nesrecni Inzagi vodi nas do pehara.. Kakav fudbal, Yamal klasetina.
"Godina za godinom-sve ludji sam za tobom"...
ekonom Gavran

Postby NEDJA » 06 May 2025, 23:01

Realno, ne razumem tolike kritike na racun Inzagija. Doveo je Inter drugi put u finale LS u par godina a i tad su bili relativno blizu protiv Sitija na vrhuncu.
Ne vidim da imaju neku vanserijsku ekipu i neke svetske klase u timu. Sta bi dao Man Jun da su na njihovom mestu a mnogo su vise para ulozili
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Houdini » 06 May 2025, 23:17

Nedjo četiri godine ima najbolji tim u Italiji i samo jedan skudeto. Uporedi tim Napolija i tim Intera..
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Starks » 06 May 2025, 23:20

Večeras je Inzagi, zapanjujuće za njega, pogodio sa izmjenama, osim Augusta koji je odigrao debelo ispod nivoa.

Čak i španski mediji konstatuju da je on vratio Barselonu u igru u drugom poluvremenu postavkom igre i žabarskim pristupom.

Imam utisak da bi Liverpul spakovao 10 komada u dvomeču ovakvoj Barseloni. Sa Kundeom i Baldeom bila bi im odbrana čvršća, mada opet ne na top nivou. Naprimali su se golova tokom sezone, čini mi se kod kuće izgubili od Las Palmasa i Leganjesa, dok ih Osasuna rašašavila na startu.

Dati 6 golova u polufinalu Lige šampiona i ne plasirati se u finale, pa to mora da je crni rekord.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Гроф Тинторето » 06 May 2025, 23:21

Talijansku ligu igras svake godine, finale sad pa ko zna kad.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Malkovic » 06 May 2025, 23:22

Предвиђао сам да ће им напаковати пола туцета голова али и четири је било довољно.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby NEDJA » 06 May 2025, 23:28

Houdini wrote:Nedjo četiri godine ima najbolji tim u Italiji i samo jedan skudeto. Uporedi tim Napolija i tim Intera..

Ove godine jeste ozbiljan kiks verovatno neosvajanje Skudeta ali se mora priznati i da su imali dosta nesrece u vidu primljenih gomilu golova u samom finisu.
Ostalih sezona ne mislim da su bili znacajno jaci od konkurencije da bi se jedna titula u tri sezone smatrala velikim neuspehom.
Opet, bolje mi je i to nego dominacija Mancinija u Seriji A a u Evropi truba
Od prvog casa zivota svog
od trena kada sam ugled'o dan
u glavi se mojoj misao radja
da zivim za Partizan

Na kraju sveta da igra Partizan
on nece nikada ostati sam
i svako ce od nas ponosno reci
za njega zivot cu da dam
racunajte na nas
NEDJA

Postby Starks » 06 May 2025, 23:32

Inače nakon penala za 2:0 gabelj Martinez je pljunuo ka Aćerbiju, zato je izbila frka koja je trajala tokom proslave gola većine igrača.
Image
what happened— Especially after. Because from the images you can see that Inigo Martinez spits in the direction of Francesco Acerbi as he passes by him after the 2-0 goal, just when he is running to celebrate with his teammates. From the start, Inzaghi's defender complained about a highly unsportsmanlike behavior by his opponent, then the images clarified the reason for his reaction against the Spaniard. A fight almost happened and part of the celebration was stifled because some teammates ran to hold Acerbi back.

Džaba sve. Oni mogu iz Katalonije, ali ciganština iz njih nikad.
There's a lot of ways to play any game. I play mine on the house percentages.
Starks

Postby Malkovic » 06 May 2025, 23:41

Интер је, када се од оснивања Лиге шампиона упореди количина спрцаних ресурса и остварених резултата спрам уложеног, вероватно најкиксерскији клуб у Европи или оно што би Енглези назвали perrenial underachiever. То важи и национално првенство, с обзиром да је скоро 70 година Интер био под контролом сиве еминенције миланског крила Демохришћанске странке и њених рестлова. Те је из власти било могуће истерати као што је могуће покрстити кинеске комунисте.

Када се одбију две Мурињове сезоне и ове три Инзагијеве, они су тамо где историјски и припадају у Лиги шампиона а то је чврст медиокритет. Само што Инзаги ове сезоне има доста реалнију могућност да са Интером и освоји трофеј, за разлику од пре две године. Тако би зацементирао своје место највећег Интеровог тренера у псоледњих 40 година, уз Муриња.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby Pit Bull » 07 May 2025, 02:45

Houdini wrote:Nedjo četiri godine ima najbolji tim u Italiji i samo jedan skudeto. Uporedi tim Napolija i tim Intera..

Problem Intera u Seriji A je sto nema rotaciju.

Pri tome, nije to Bundesliga ili Liga 1 gdje Bajern i PSZ imaju 10 puta klasa jaci tim od svih ostalih pa je sad nzm. kakav show ako nisi prvi.

Ne bih ja rekao da Inter ima toliku razliku u odnosu na konkurente. Ima najbolji tim, ali ne sad wow najbolji.

Ti pogledas startnih 11 Intera, to nije top 8 ekipa evropskog fudbala po imenima. Niti jedan world class igrac osim eventualno Lautara. Tiram je dosao za DZ iz Menhengladbaha i pod Inzagijem je izrastao u ozbiljnog napadaca.

U veznom redu igra Mhtarijan za kojeg je djelovalo posle Rome da mu slijedi neka Djenova ili Kaljari, a on igra startera u timu koji je dosao do finala LS.

Damfris doveden za 10-ak miliona evra, u Interu izgleda tu i tamo kao elitni bek. Odbranu drze Acerbi od 37 godina kojeg je Inzagi dovukao iz svog Lacija, ovaj sto je dosao iz Danske i tu je Bastoni kao neko ime.

Ali sve u svemu, ovaj tim Intera je realno smijesan za imati bilo kakva ocekivanja u Evropi dalja od osmine finala LS. I sve sto je Inter ove tri godine radio na trzistu je bilo oslabljivanje ekipe umjesto jacanje. Bar u smislu ulaganja... Prodas Onanu za ogromne pare Junajtedu, dovedes Zomera za par miliona (sad sto je Zomer trenutno bolji golman od Onane je druga pjesma), ode ti Lukaku, ti dovedes Tirama koji u tom trenutku nije bio ni blizu kvalitetom Lukakua, itd. itd...

Ovo je ogroman podvig i to treba respektovati. Izbaciti ovu Barselonu je remek djelo. Plus, veceras je Inter bio duplo bolji tim u prvom poluvremenu, tj. opasniji nego Barselona konstantno. Izbaciti Bajern... Ozbiljne takticke minijature sa dosta slabijim timom.

I sve ovo u Evropi je definitivno uzelo danak za Seriju A. Napoli ima cistu sezonu, ne igra Evropu, a nisu levatska ekipa plus Konte. Tako da Inzagi ima sansu da uzme LS i da se upise zlatnim slovima u istoriju. Jedna LS titula za Inter vrijedi kao najmanje pet skudeta.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Houdini » 07 May 2025, 05:44

Pit sto se rotacije tice, zaboravio si Fratesija koji je standardan reprezentativac Italije, Taremija koji dolazi posle cetiri odlicne sezone u Portu, Zielinski bio u top 3 igraca Napolija, pa ajde spomenuti i Arnautovica.. daleko od toga da nema rotaciju, Inter ima najsiru rotaciju u ligi i ni blizu nisu drugi.. inace spomenuo si Mkhtarijana, on je odigrao odlicne dve sezone u Romi, zato ga je Marota i doveo..

ova sezona u Evropi je za skinuti kapu i ako se uzme LS naravno da postaje jedan od najvecih trenera Intera.. sa druge strane ako ne uzme, za 4 sezone ce ostati poprilicno bled ucinak u odnosu na ono sta ima u odnosu na konkurente..

i jos jedna stvar, Inzaghi je da se ne zaboravi, dobio u ruke sampiona Italije.. znaci nije on nista morao da gradi od nule, jer su Marota i Konte pre toga napravili vec sampionsku ekipu..
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby Pit Bull » 07 May 2025, 06:36

Nisam do kraja saglasan.

Prvo, Inzagi nije naslijedio sampionsku ekipu Intera.

Otisao je Lukaku koji je bio pola tima i koji je odigrao sezonu karijere, a na njegovo mjesto dosao veteran Dzeko jbt...

Otisao drugi najbolji igrac Hakimi koji je bio elitni, dosao Damfris kao prospekat za 10 miliona evra.

Cak je i Eriksen otisao koji je i dalje bio odlican te sezone prije malera na Euru...

Znaci iz svake linije tima ti je otisao de facto najbolji igrac, a zamjene nisu dovedene, bar ne ni priblizno tog nivoa. Tako da bi to pilo vodu da su ostali svi navedeni.

Kad tako postavis stvari i kazes "jedan skudeto u cetiri godine", ja se slazem da je premalo. Dva bi bila realna mjera, ali titula u LS bi sve obrisala.

U prvoj sezoni Inzagija, ja ne bih rekao da je npr. Milan bio slabiji tim na papiru. Tu je to negdje bilo... A taj Milan je bio u naletu. Druge sezone ni mnogo mocnije ekipe od tog Intera ne bi uzele skudeto pored onakvog Napolija koji je imao istorijsku sezonu. Po meni je najveci kiks ova sezona jer konkurencija jeste slabija, ali opet nije meni ovaj Inter wow... Tu da hemija nije takva kakva jeste i da je losiji trener, uz malo nesrecnih okolnosti bi mogli i iz top 4 da ispadnu kao Milan ove sezone koji su ljetos apsolutno svi analiticari stavljali odmah iza Intera u prognozama.

A ljudi zavrsise osmi.

Izjednacena je Serija A... Napoli sa sampionskim nukleusom od prije dvije godine i ozbiljnim trenerom. Atalanta sa world class Lukmenom i slozenim timom koji je uostalom osvojio LE... Juventus i Milan sa dobrim igracima, pa i te ekipe Bolonja, Roma, Lacio, daleko od naivnih. Dosta je izjednaceno prvenstvo, a po meni Inter nema taj luksuz da igra mocno na dva fronta jer prosto nema taj kvalitet.

Volio bih inace zbog Inzagija da uzmu finale jer je pokazao da zna. Razbio je Milan i pretprosle sezone u polufinalu LS. Za nokaut meceve i sve sto treba takticki postaviti, uglavnom izdominira. I nije cudo sto je toliko kupova i superkupova uzeo do sada. Nesto slicno kao Emeri.

Na duge staze i prvenstvo, mora da se poklopi jos nekih stvari, a ponekad i srece.

Ako bi uzeo LS, zaokruzio bi dva odlicna mandata u Laciju i Interu i mogao bi komotno da napravi ozbiljan iskorak i preuzme neku world class ekipu na ljeto.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal