Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Zlaja » 29 Apr 2025, 07:03

Pa problem je što su treninzi ograničeni.

Jako malo ima tih "reps" gde su odbrana vs napad, i to je uglavnom 7 na 7.

Od 20ak ukupno QB1 uzme 13-14, ostalo uzme QB2. Ovde imaš slučaj da će Sedur biti QB4. On neće ni biti u prilici da trenira sa prvim timom.

Ne možeš trening podelili tako da 4 QB dobiju šansu. Problem je i kad imaš takmičenje sa 2, a ne 4 QB.
Zlaja

Postby Malkovic » 30 Apr 2025, 08:33

Вотсон је завршио каријеру, Пикета ће отпустити пре почетка сезоне тако да им остаје Флако са два рукија, па који се боље покаже.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby mmarko28 » 30 Apr 2025, 12:02

Meni sve miriše tu na potencijalni konflikt GM-a i trenera u Brownsima. Nije tačna priča da je vlasnik draftovao Sandersa, GM ga je draftovao. Samo, zbog sve frke oko njega, tražio je odobrenje od vlasnika. Stefanski ga uopšte nije hteo. Dva QB koje je Stefanski hteo na ovom draftu su Milroe i Gabriel. Brownsi su imali veću ocenu za Gabriela i Milroa nego za ovog QB kojeg su draftovali Saintsi. Kad je Sanders pao u 5.rundu, GM koji je analitički orjentisan je hteo da ga draftuje, bez obzira na to što je ozbiljan problem za svlačionicu. Brownse godinama ubija to što su previše analitički orjentisani i treneri moraju da se ponašaju u parametrima koje im analitički tim postavlja. Klasičan primer kako je analitika koristan alat, ali nikako ne sme da bude fokus i glavni razlog za draftovanje igrača je ovo draftovanje Sandersa. U excel tabeli sve deluje logično ali se zanemaruje haos koji Shedeur Sanders može da donese u tim. Jer nijedan od tih analitičkih štrebera nikad nije igrao u timu pa misle da su pojmovi kao kultura tima, hemija, hijerarhija, momentum u meču samo izmišljene reči koje nemaju pravo značenje.

Za Sandersa je bilo bolje da su ga draftovali Eaglesi. Tu bi prve godine bio treći QB i imao bi vremena da se bavi popravljanjem svojih mana i da nauči kako da bude profesionalni QB. Trenutno je uobraženi klinac kojeg je tata ubedio da je najbolji na svetu. Oni klipovi Sandersa i Cam Warda govore sve što treba. Ward je klinac koji voli ovaj sport. Sanders ne voli sport nego voli popularnost koju mu donosi sport. Zato je Ward prvi pik na draftu, a Sanders je draftovan u 5.rundi. On bi trebao da ima tretman kao četvrti QB na depth chartu. Mora da zasluži na sastancima, individualnim treninzima, rookie mini kampu i dobrovoljnim kampovima svaki snap koji dobije. Pored toga, treba da mu zabrane intervjue potpuno do prvog dana sezone. Ako pokaže da je dovoljno dobar da završi u timu, super. Ako nastavi da se ponaša ovako kao do sada, šutnuti ga za mesec dana pa neka ide u kanadsku ligu da igra. On će imati priliku da zasluži mesto pre trening kampa. Kad se u julu okupe, on već mora da dokaže da zaslužuje bilo kakvu pažnju trenera.

Ako misli da bilo kad postane startni QB u NFL on mora da promeni mnogo toga. Pošto nema atletske sposobnosti da beži iz džepa, morao bi da postane hirurški precizan, da popravi kretanje u džepu, da nauči kako da čita odbrane bolje od većine NFL QB. Čak mislim da bi trebalo i mehaniku bacanja da izmeni.

Trenutno, postoje 2 QB koji su članovi Brownsa za koje sam siguran da će to biti na početku sezone. Prvi je Watson jer je previše skupo da ga katuju (biće na PUP listi) i Gabriel. Ne bi me čudilo da bilo koji od ostalih bude katovan. Želja Brownsa je da im Pickett bude starter. Flacco je tu ako Pickett ne bude dovoljno dobar. Sad kad imaju 2 QB, realan scenario je da se jedan od njih dvojice izbori za mesto startera, a da drugi bude katovan.
mmarko28

Postby Pit Bull » 01 May 2025, 02:23

FA/Draft za sada nista nisu Bog zna koliko promijenili sto se tice ekipa niti odnosa snaga. Bilo je tu nekih poteza i rotacija, ali kad se podvuce crta sve su to kozmeticke promjene.

U AFC-u opet djeluje da ce Bafalo i Baltimore gospodariti svojim divizijama. Mislim da su daleko ispred prve naredne ekipe u diviziji ko god iskoci kao takav. I ocekujem da to budu dvije najbolje ekipe u AFC-u.

Cifsi ce vjerujem imati pad... Divizija je najjaca u ligi po meni. Cardzersi koji ce biti jos bolje u drugoj Dzimovoj godini. Denver ima kontinuirani rast i napredak pod Pejtonom, a ni Las Vegas nece biti sega i komika. Tako da ce tu biti i poraza i svega necega i ne bi me iznenadilo da recimo Cardzersi tu izadju na vrh divizije.

Na jugu ce biti klanica izmedju Hjustona i Dzeksonvila. Mislim da Jagsi imaju daleko bolji roster od proslosezonskog rezultata, plus su sad uzeli generacijskog igraca u Hanteru. Tu je samo pitanje da li je Koen kao HC dobar pick ili ne, ali vjerujem da ce se Hjuston debelo napatiti da uzme diviziju, a ni lani nisu bili uvjerljivi. Koltsi jos nista nisu uradili da poprave svoju poziciju i oni se crtaju za jednu 7-10 sezonu.

Ove ekipe koje su bile "rubni wild card" to su i dalje... Majami u potpunosti zavisi od zdravlja Tue sto je preveliki rizik za bilo sta ozbiljno. Sinsinati nema i nece imati odbranu, Pitsburg jos nema QB-a (mada su ludi ako sa Rodzersom nemaju deal) i to je otprilike to. Nju Inglend fino radi i vjerujem da ce Vrabel vec u prvoj godini podici tim do nekih 6-7 pobjeda, nesto slicno kao Kerol u Las Vegasu.

U NFC-u mozda ima malo vise varijabli.

Ako ostanu zdravi, smio bih se kladiti da ce Filadelfija/Vasington biti prva i peta ekipa u konferenciji, zavisno ko uzme diviziju. Mnogo mi se svidja potpis Samuela u Komandersima. Preogromna je razlika u efikasnosti napada 49ersa bila kada Samuel igra i kada ne igra da bi to bilo slucajno. Mislim da ce Vasingtonu dati jos jednu dimenziju u vec dinamican napad. Oni su 30+ ekipa u prosjeku u najavi.

Remsi imaju dosta cistu situaciju u diviziji ako Staford ostane zdrav. San Francisko dosta mlaka off sezona. Kitl je godinu stariji, Mekafri je stalno rovit, otisao Samuel, Ajuk izlazi iz povrede... Sijetl i Arizona su mi standardni meeeh.

Na jugu i sjeveru ce biti klanica izmedju cetiri ekipe i tu vjerujem niko ziv ne zna kako ce se kome sloziti. Detroit je veliki upitnik nakon odlaskog oba koordinatora... Minesota bez Darnolda nisam siguran da mu u ovoj QB room situaciji ima nekoga ko je stabilan. Cikago zaista mislim da ce imati ogroman skok sa Dzonsonom jer prvo gori ne mogu biti, a drugo zna diviziju. I previse je tu talenta u napadu da se ne slozi nesto. Grin Bej je uvijek opasan... Tu mogu bukvalno sve cetiri ekipe da zamislim na svakoj od cetiri pozicije.

Otprilike kao i jug gdje su i dalje svi krs i gdje ce opet neko sa 9 pobjeda da uhvati diviziju. Najprije Tampa opet.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Zlaja » 01 May 2025, 11:38

Fila i Vasington imaju paklen raspored.

Npr. Fila igra protv prvaka AFC East, NFC West i NFC South i protiv ekipa iz AFC West i NFC North.

Sa druge strane Najnersi ima 4. seed raspored i protivnici su im ekipe uz NFC South i AFC South.
Zlaja

Previous

Return to Američki fudbal