by mmarko28 » 30 Apr 2025, 12:02
Meni sve miriše tu na potencijalni konflikt GM-a i trenera u Brownsima. Nije tačna priča da je vlasnik draftovao Sandersa, GM ga je draftovao. Samo, zbog sve frke oko njega, tražio je odobrenje od vlasnika. Stefanski ga uopšte nije hteo. Dva QB koje je Stefanski hteo na ovom draftu su Milroe i Gabriel. Brownsi su imali veću ocenu za Gabriela i Milroa nego za ovog QB kojeg su draftovali Saintsi. Kad je Sanders pao u 5.rundu, GM koji je analitički orjentisan je hteo da ga draftuje, bez obzira na to što je ozbiljan problem za svlačionicu. Brownse godinama ubija to što su previše analitički orjentisani i treneri moraju da se ponašaju u parametrima koje im analitički tim postavlja. Klasičan primer kako je analitika koristan alat, ali nikako ne sme da bude fokus i glavni razlog za draftovanje igrača je ovo draftovanje Sandersa. U excel tabeli sve deluje logično ali se zanemaruje haos koji Shedeur Sanders može da donese u tim. Jer nijedan od tih analitičkih štrebera nikad nije igrao u timu pa misle da su pojmovi kao kultura tima, hemija, hijerarhija, momentum u meču samo izmišljene reči koje nemaju pravo značenje.
Za Sandersa je bilo bolje da su ga draftovali Eaglesi. Tu bi prve godine bio treći QB i imao bi vremena da se bavi popravljanjem svojih mana i da nauči kako da bude profesionalni QB. Trenutno je uobraženi klinac kojeg je tata ubedio da je najbolji na svetu. Oni klipovi Sandersa i Cam Warda govore sve što treba. Ward je klinac koji voli ovaj sport. Sanders ne voli sport nego voli popularnost koju mu donosi sport. Zato je Ward prvi pik na draftu, a Sanders je draftovan u 5.rundi. On bi trebao da ima tretman kao četvrti QB na depth chartu. Mora da zasluži na sastancima, individualnim treninzima, rookie mini kampu i dobrovoljnim kampovima svaki snap koji dobije. Pored toga, treba da mu zabrane intervjue potpuno do prvog dana sezone. Ako pokaže da je dovoljno dobar da završi u timu, super. Ako nastavi da se ponaša ovako kao do sada, šutnuti ga za mesec dana pa neka ide u kanadsku ligu da igra. On će imati priliku da zasluži mesto pre trening kampa. Kad se u julu okupe, on već mora da dokaže da zaslužuje bilo kakvu pažnju trenera.
Ako misli da bilo kad postane startni QB u NFL on mora da promeni mnogo toga. Pošto nema atletske sposobnosti da beži iz džepa, morao bi da postane hirurški precizan, da popravi kretanje u džepu, da nauči kako da čita odbrane bolje od većine NFL QB. Čak mislim da bi trebalo i mehaniku bacanja da izmeni.
Trenutno, postoje 2 QB koji su članovi Brownsa za koje sam siguran da će to biti na početku sezone. Prvi je Watson jer je previše skupo da ga katuju (biće na PUP listi) i Gabriel. Ne bi me čudilo da bilo koji od ostalih bude katovan. Želja Brownsa je da im Pickett bude starter. Flacco je tu ako Pickett ne bude dovoljno dobar. Sad kad imaju 2 QB, realan scenario je da se jedan od njih dvojice izbori za mesto startera, a da drugi bude katovan.