by Bogun » 29 Apr 2025, 10:20
Kratka retrospektiva prošle nedelje pred nastavak plejofa.
Da krenem od najnezanimljivije serije do sada, Monako je oba puta rešio Barselonu pre početka četvrte četvrtine i iskreno biću poprilino iznenađen ukoliko serija dođe do pete utakmice. Ne očekujem metlu, niti je isključujem, ali mi je nekako najrealnije da se završi u utakmici broj četiri, ima kvaliteta u Barseloni, a ako ima i karatkera dobiće makar ovu prvu utakmicu. Povrede u Barseloni i dodatak Tajsa u Monaku su definitivno promenili odnos snaga značajno u odnosu na dve utakmice u regularnoj sezoni.
Olimpijakos takođe nosi 2:0 u Španiju, ali mislim da ova serija itekako ima potencijal za petu utakmicu. U prvom meču je Olimpijakos razbio Real, dok je u drugom bilo dosta neizvesno i Real je imao itekako priliku da napravi brejk. Očekujem "prilagođavanje sudijskog kriterijuma" odnosno znatno manje bacanja za Olimpijakos u utakmici broj tri, kao i u utakmici broj četiri ako do nje dođe. Još uvek nismo videli dominantno izdanje Tavaresa u ovom plejofu, ako on bude na nivou ove nedelje velike su šanse da se serija vrati u Pirej.
Pariz je bio blizu pobede u prvoj utakmici, dok ih je u drugoj Fenerbahče oduvao sa terena. Ovo je Feneru četvrta pobeda nad Parizom u nepuna dva meseca, ne verujem baš da će ih dobiti pet puta u nizu, mislim da će Pariz uspeti da odbrani domaći teren u utakmici broj tri, ali ne i da će uspeti da vrate seriju u Istanbul. U ove dve utakmice plejofa deluje da Fenerbahče ima odgovor na sve što radi Pariz, a pored toga ih cele sezone ubijaju ofanzivnim skokom, deluje mi da su 50% svojih promašaja pokupili. Videćemo koliko će potencijalna odsustva Melija i Šanlija zbog povreda uticati na Fener jer bi time bili znatno oslabljeni ispod koša.
Na kraju najzanimljivija serija, dve vrlo slične utakmice, u prvoj je Efes bio bolji tim skoro celu utakmicu i na kraju su pali u četvrtoj četvrtini i PAO ih je okrenuo i dobio, u drugoj je pak bilo obrnuto, PAO je vodio celu utakmicu do poslednjeg minuta kada ih je Efes preokrenuo i dobio. Posle prve utakmice je meni delovalo da je Efes gotov pre svega zbog načina na koji su izgubili, i tako je delovalo većim delom druge utakmice, ali su ipak našli snage na kraju da preokrenu i dobiju. Serija se reševa u Istanbulu, Efes mora pobediti obe utakmice ove nedelje da bi prošao dalje, dok je Panatinaikosu dovoljno da naprave jedan brejk. Znam da ima i majstorica, ali obzirom na sve šta se izdešavalo na terenu i van od kako je serija počela, ne vidim način na koji bi PAO izgubio majstoricu, ukoliko je izbori naravno. Moja lična preferenca je da Efes prođe dalje.
Evroliga je mudro istumbala raspored, prošle nedelje si mogao da gledaš jednu celu utakmicu i pola ili preko pola druge utakmice, a sada možeš jednu celu utakmicu i četvrtinu druge utakmice da ispratiš.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.