Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Zlaja » 14 Jan 2025, 15:14

Mislim da je to oko O'Konela samo pušten dim njegovog menadžera jer ulazi u poslednju godinu ugovora.

Glejzer i svi ti insajderi samo prenose ono što ili timovi ili agenti žele da bude pušteno u javnost.

Nema trika da mu Minesota ne ponudi ogroman ugovor.
Zlaja

Postby Felipao » 14 Jan 2025, 15:40

Ma nije lud valjda OKonel da ide u te disfunkcionalne organizacije a ovde vec ima sve poslozeno.
Trebao sam se kladiti na PO, na kraju sam pogodio sve osim Chargersa. A i to su se izglupirali, Texansi sa onakvom OL nisu smeli da to pobede. Zato im sledi unistavanje sad protiv KC.
Felipao

Postby Steamroller91 » 14 Jan 2025, 17:22

Gledao sam malo Ramse i bas sam iznenadjen kako su dobro izgledali sinoc. Ajd neko malo upuceniji da prokomentarise, kakve su im sanse protiv Eaglsa? Nisam siguran da li je do matchupa juce pa su delovali dobri ili su zaista bas podigli formu. Meni deluju kao dark horse u svojoj konferenciji.
Avangarda classic FPL Champion - 2022/2023
Avangarda Head to Head FPL Champion - 2022/2023
Steamroller91

Postby Pit Bull » 14 Jan 2025, 17:26

Ljudi imaju cetiri plejmejkera u napadu: Steford, Vilijams, Kap i Nakua.

Sa takvim napadom na dobro vece mozes dobiti svakoga u ligi. A i odbrana je definitivno kroz sezonu napredovala jer je u prvim sedmicana posle Donalda to izgledalo kriminalno.

Mekvej dobar trener.

Tesko ce protiv Iglsa dobiti bitku na LOS-u, mada mi nisu Iglsi izgledali uvjerljivo protiv Pekersa. Ako uspiju bar malo parirati na LOS-u i ne dozvoliti Barkliju da na 1&10 uzima 5-6 jardi, onda imaju sanse.

Mada ja ocekujem Detroit-Filadelfija da bude finale konferencije.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Felipao » 14 Jan 2025, 19:01

Kap nazalost vec neko vreme je bivsi igrac a ne plejmejker.
Elem, sto se tice Ramsa, sanse da se Eaglesi pobede su izuzetno male, da ne kazem nepostojece. Vec sam pisao da mislim da je Mekvej svesno birao da idemo na Detroit umesto Eaglese ali nas je pobeda Washa svejedno poslala na njih. Nasa odbrana od trcanja je vrlo slaba za razliku od pas rusha koji je odlican. Bilo je izvesno da se QB poput Darnolda nece lepo provesti ali da zaustavimo najbolju run ekipu ne samo ove godine, vec mozda u poslednjih pet je nemoguc zadatak. Fiske je fantastican rush DT ali izuzetno slab na odbrani trcanja u ovoj fazi karijere. LB nam nisu bolji deo tima. Turner je bolji rusher nego run stoper. Nasi CB nisu kao nekad Remzi dobri obaraci. Nasi sejftiji nisu kao nekad Dzon Dzonson dobri obaraci. Shula je uradio fantastican posao sinoc, ali mi nemamo personal da zaustavimo dominantan run. Dokaz tome je i 250 i kusur jardi koje je istrcao Barkli u prvom duelu.
Jedina, ali jedina sansa Ramsa u ovom mecu jeste ludilo Staforda, ako bude pravde buduceg HOF. Ko nije pratio coveka u Detroitu pomno vec ga posmatrao kroz prizmu nekog timskog uspeha, i ko ga ne prati u Ramsima koliko ga ja pratim, verovatno ne zna koliko je ovaj covek dobar QB. Dobio je malo postovanja nakon osvajanja SB, ali i to nije dovoljno.
Juce su Ramsi dobili mec u prvom poluvremenu, kad su otisli na pauzu 24:3. Drugo poluvreme je vec bilo cedjenje vremena. U prvom poluvremenu Staford je imao 22-23 pasa i imali smo 5 trcanja. Staford je kompletirao za 8 razlicitih hvataca - sva 4 TE, Robinsona, Kapa, Puku i Vilijamsa. Minesota je znala da ce da baca pas, i nije mogla nista da uradi da to spreci, jer je Staford uspevao da nadje svoje hvatace i kad nemaju separaciju, u uskim prozorima. Covek je neverovatan kad krene blic, baci loptu tamo gde ce hvatac se pojaviti tek za 2 sekunde sa sve cuvarom na sebi i kompletira. Staford je neverovatan QB i siguran top10 od 2010 kad je usao u ligu pa na ovamo.
Inace postojala je prica da je Staford luzer u PO, do juce je drzao rekord po broju jardi po utakmici sa nekih 310 po mecu. Posto smo smanjili gas u drugom poluvremenu, sad je na 296 koji su takodje nekih top5 ikada. Staford ima 103 QBR u 9 plejof meceva, 17 TD i 6 INT, sa Mekvejem ima skor 5-1 u plejofu uz jedini poraz protiv Detroita u gostima prosle godine koji je imao sveukupno bolji roster ali je bilo i zestoke pljacke da bi Detroit dobio taj mec, tesno u finisu.
Sve u svemu, Staford je kljuc protiv Eaglesa. Odbrana nece moci da ponovi mec protiv Minesote ali ako napad bude dovoljno dugo na terenu i bude postizao poene - postoji sansa.
Ono sto Ramsi predstoji, nakon ovog plejofa, je jedan SB push naredne godine, dok jos imamo Staforda koji moze da baca. Imacemo 30m u salary capu, potencijalna usteda sa Kapom je 20 miliona, tu se nesto mora dogovoriti ako ne zelimo da ga otpustimo Usteda sa Jonah Jacksonom koji nije ni igrao ove godine je 17m. Sa 67 miliona se mogu zacepiti neke rupe jer od svojih FA imamo samo LT. Naci kroz draft i FA - WR i CB1, evo Kinan Alen se nudi, nije losa opcija ako ce da igra za neku manju lovu posto nije vise WR1. Ali to otom potom, i dalje smo aktivni u PO.
Felipao

Postby mmarko28 » 15 Jan 2025, 10:21

Mislim da će Ramsi imati problem da se nose sa veličinom OL Eaglesa. Mailata, Johnson, Dickerson, Becton su ogromni. "Najsitniji" je Lane Johnson koji ima skoro 2 metra i 145-150kg. Ne bi me iznenadilo da počnu u nekoj varijanti 5 man fronta, sa 3 DT. Ono što je problem je što Eaglesi upravo to žele. Njima je cela ideja napada da nateraju protivinika da napune box i da onda imaju 1 na 1 spolja za svoje WR Browna i Smitha. Ono što je pitanje je u kakvom je stanju Hurts. Praktično nije trenirao nedeljama pre meča sa Packersima i nije se proslavio u tom meču. Ali ih je odbrana dovela do pobede. Ako on i dalje bude na tom nivou, Ramsi imaju neku šansu. Ali, realno, Eaglesi su možda i najbolji roster u ligi i veliki su favorit.

@Felipao

Ako katuju Kuppa, kao post june 1 cut, ostaje im 14,8 miliona dead cap u 2026 i 7,5 u 2026. Ušteda od 15 miliona u 2025 i 19,85 u 2026.
Ako katuju Jacksona kao postu june 1 cut, imaju cap hit 5,6 miliona u 2025 i 2026. 9 miliona ušteda u 2025 i 17 miliona u 2026.
mmarko28

Postby Felipao » 18 Jan 2025, 16:23

Neka predvidjanja ?
KC, Bils (mada je Baltimor kvalitetniji, voleo bih Bilsi da dobiju), Eagles, Lions.
Felipao

Postby Duh sa sekirom » 18 Jan 2025, 16:43

Po meni Baltimor je priličan favorit ne samo sutra nego i za titulu.
Nadam se da grešim.
Sto se tice ostalih mečeva očekujem rutinske pobede domacina, možda LAR može nešto više ako uspore Barklija i obezbede Stafordu bar malo vremena da diše ali tesko da ce im se sve poslužiti.
Duh sa sekirom

Postby Milutinov Tata » 18 Jan 2025, 17:18

Anketa postavljena, izvinjavam se sto kasnim.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Pit Bull » 18 Jan 2025, 20:19

U WC rundi nismo imali nijedan neizvjestan ili zanimljiv mec, osim drame u Tampi sto je opet bio najmanje atraktivan mec...

Ne bi me iznenadilo da slicno bude i sada, a opet sve ekipe koje su dosle u polufinale konferencije imaju odredjen kvalitet cim su tu.

Sto se tice KC-a i Hjustona, po meni se za sve pita odbrana Hjustona. Osim nekih ludih playeva i slicno, ne vidim kako napad Hjustona moze bilo sta protiv odbrane Cifsa. To ce biti patnja za pomjeranje lanaca. Ja bi se na njihovom mjestu opredijelio za sto vise ludih pasova niz teren na 1&10 kad Cifsi mozda najmanje ocekuju jer po zemlji bas ne vidim da mogu ista. I onda se opet svodi na to moze li njihova odbrana usporiti Mahomsa i druzinu ili ne. Neki pick 6, forced fumble ili tako nesto im je neophodno da dobiju. Napadu Texansa dajem plafon 10 poena na ovom mecu + ako im odbrana sta donese. E sad samo je pitanje na koliko mogu limitirati domacine, ali nekih 20-13 mi dodje kao realan rezultat.

Sto se tice Detroita i Vasingtona, tu je malo drugacije. Ja mislim da napad Detroita ne moze niko kod njih kuci da zaustavi i da ce oni i ovdje ici 30+... Oni jedino mogu sami sebe da zaustave ako Gof baci jedan ili dva INT-a. Ali sigurno ovdje i napad Vasingtona moze nesto jer odbrana Lajonsa ima dosta povreda, problema, itd... Ali da moram tipovati, 35-21 za Detroit.

Sto se ovoga sutra tice, Filadelfija jeste favorit protiv Remsa. I tu ce biti kljuc koliko mogu limitirati Barklija. Ako on istrci 150+ jardi sanse ce im biti minimalne. I druga stvar, kakva ce biti RZ odbrana Remsa. Ako na tri dolaska Iglsa u RZ uspiju dva puta da ih zadrze na field goalu, to je razlika koja ce im trebati. S druge strane, napad Remsa ima dovoljno kvaliteta da strpljivom igrom bude u egalu do samog kraja. Recimo 20-17 za Filadelfiju u mecu koji ce odluciti zadnji drive.

Baltimore-Bafalo bi trebalo da bude poslastica. Gledaju stritkno matchup, po meni Rejvensi imaju prednost. Ako DL Stilersa nije mogla da ustopa Henrija i Lamara, sumnjam da ce i DL Bilsa biti boljeg uspjeha. Za Rejvense je kljucno da ne odstupe od run igre kakav god pocetak bude i kakav god rezultat bude. Ako se budu drzali game plana, mislim da dobijaju. I za Bafalo je bitno da Alen od samog pocetka krene bacati. Pitsburg je do uspjeha u napadu dosao tek kad je u drugom poluvremenu poceo vise da baca. Oni ako budu igrali sa puno runa, ne mislim da ce se usreciti. Trebace im par big playeva koji ce eksploatisati secondary Rejvensa. Svakako su sposobni za to, ali to je samo po sebi i rizik. 28-27 za Baltimore rezultat.
Pit Bull

Postby Zlaja » 18 Jan 2025, 20:22

Samo pogledajte razlike u temperaturi izmedju Hjustona i LA sa jedne i KS i File sa druge strane.

Mislim da ce domacin u oba meca imati veliku prednst domaceg terena.

Plus su ih dobili u toku sezone.

Detroit je svakako prvi favorit runde, ako Vasington ima sjajnu sezonu, ipak nisu do Tampe dobili postenu plejof ekipu.

A sto se tice Bafala i Baltimore, jbg, moze da bude svasta, jedan fumble, DPI, muffed punt.

Samo da se o sudijama ne prica u ponedeljak.

I da, ko izgubi Lamar ili Alen, neka se spremi za sledecu nedelju. Krenuce jako razni "analiticari" i nizerazredni QB...
Zlaja

Postby Pit Bull » 18 Jan 2025, 22:58

Odbrana Hjustona za sada na nivou. :okk:
Pit Bull

Postby Pit Bull » 19 Jan 2025, 00:16

Kakav drajv Hjustona. :blue:

Tacdaun i skinuli 11 minuta sa sata. :blue:
Pit Bull

Postby Zlaja » 19 Jan 2025, 00:17

Imamo utakmicu
Zlaja

Postby Nikola » 19 Jan 2025, 00:17

Otvori ih Stroud
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

PreviousNext

Return to Američki fudbal