Board index Život van sporta Sve i svašta

Kupovina polovnog vozila

Re: Kupovina polovnog vozila

Postby Domingoo » 31 Oct 2024, 15:19

Evo ga i prvi kvar na autu , jutros da odvezem zenu na posao ubacim kljuc krene da vergla 2-3 puta i nista onda sve slabije i slabije i na kraju uopste ne verga gurnem ga sa caletom i upalim na gurku odvezem zenu na posao da krenem kuci ubaci kljuc dam kontakt uplae se lampice ali se ne cuje nista kada pokusam da verglam sat mi treperi a motor ne reaguje niti vergla niti se nesto cuje kao da je auto mrtav ..

Gurnem kao opet i upalim oteram kod elektricara i sad cekam dijagnostiku .. Prijatelj automehanicar mi kaze da nije za njega probao je da prespoji na svoj akomualtor ali nije hteo nista kaze da je verovatno anlaser ali videcemo ..

Sreca pa imam skuterce da zavrsavam posao a i vreme sluzi ..
Nadam se da nece biti nesto papreno i da ce brzo zavrsiti .
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Koridor » 31 Oct 2024, 15:38

balkanski spijun wrote:
Koridor wrote:Uzeti benzinca za prvo vozilo je ko ufatit mater za sisu kad si pijan.

sta fali benzincu ,za prvi auto?

Mnogo je lakse pocetniku s dizelom
Uzbrdo, nizbrdo, kako god
Manje patnje, vise zadovoljstva

Podrazumijeva se, kad se auto kupuje ne kupuje se mrtvi opel i naravno dacia
I normalno golf
Koridor

Postby Woodoo » 31 Oct 2024, 16:49

Domingoo wrote:Evo ga i prvi kvar na autu , jutros da odvezem zenu na posao ubacim kljuc krene da vergla 2-3 puta i nista onda sve slabije i slabije i na kraju uopste ne verga gurnem ga sa caletom i upalim na gurku odvezem zenu na posao da krenem kuci ubaci kljuc dam kontakt uplae se lampice ali se ne cuje nista kada pokusam da verglam sat mi treperi a motor ne reaguje niti vergla niti se nesto cuje kao da je auto mrtav ..

Gurnem kao opet i upalim oteram kod elektricara i sad cekam dijagnostiku .. Prijatelj automehanicar mi kaze da nije za njega probao je da prespoji na svoj akomualtor ali nije hteo nista kaze da je verovatno anlaser ali videcemo ..

Ovo kako si opisao deluje kao problem sa akumulatorom.
Woodoo

Postby grobar_Zvornik » 31 Oct 2024, 17:37

Domingoo wrote:Evo ga i prvi kvar na autu , jutros da odvezem zenu na posao ubacim kljuc krene da vergla 2-3 puta i nista onda sve slabije i slabije i na kraju uopste ne verga gurnem ga sa caletom i upalim na gurku odvezem zenu na posao da krenem kuci ubaci kljuc dam kontakt uplae se lampice ali se ne cuje nista kada pokusam da verglam sat mi treperi a motor ne reaguje niti vergla niti se nesto cuje kao da je auto mrtav ..

Ако је алнасер то је лако рјешиво...
Ако се попали контролна, а ауто неће ни макац, то онда може бити компјутер мотора...е то већ није безазлено и надам се да није.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Domingoo » 31 Oct 2024, 20:21

Videcemo sutra sta kazu ..do tad odoh ma notor tamo ima kurbla koja ne izdaje :biggrin:
Portugalac bek za 200k ,22-28 god tehnicko-takticki pismen..
Od Gaćinovića da se napravi vrhunski desni bek.
Domingoo

Postby Woodoo » 31 Oct 2024, 20:39

Akumulator, nemoj da te vozaju. Ako majstor provali da zahvaljujuci tebi moze decu da skoluje nahebo si. :biggrin:
Woodoo

Postby ExEr » 01 Nov 2024, 11:27

Woodoo wrote:Akumulator, nemoj da te vozaju. Ako majstor provali da zahvaljujuci tebi moze decu da skoluje nahebo si. :biggrin:

Upravo

Nema dobru struju i onda pobrljavi sve na kontrolnoj, jos ako ga pali na gurku i radi normal, samo ga nije dovoljno navozao da prinapuni da moze opet sam neko vreme da pali, jer je vozio kratke relacije

Ali bas me zivo interesuje, posto domingo sve voli da pita, sta ce mu majstor reci i kolika je lopovcina
Mada mi na prvu deluje da ima stofa da bude, jer da bilo kom objasnis reko bi na keca akumulator, a kamo li majstor
Al dobro, mozda hoce coek detaljno da vidi, pa da proveri i punjenje dal je dobro...
Nek ostane rezerva da je ok :biggrin:
Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby bhc_comp » 01 Nov 2024, 13:02

Može biti alnaser. Ja sam ranije imao situaciju da je alnaser toliko "zakovao" da bi svaki pokušaj paljenja praznio akumulator. Mislio sam da je akumulator loš, kupio nov i opet ista stvar. Na kraju smo remontovali alnaser i rešili stvar.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby grobar_Zvornik » 07 Nov 2024, 18:35

При првом контакту, тј. паљењу, све лампице се попале на контролној...Чим ауто крене, све се погасе. До чега може бити? (Цитроен)
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

grobar_Zvornik

Postby balkanski spijun » 07 Nov 2024, 19:30

grobar_Zvornik wrote:При првом контакту, тј. паљењу, све лампице се попале на контролној...Чим ауто крене, све се погасе. До чега може бити? (Цитроен)

kad zaverglas,lampice se pogase.
balkanski spijun

Postby grobar_Zvornik » 07 Nov 2024, 19:51

Управо тако.

grobar_Zvornik

Postby bhc_comp » 07 Nov 2024, 19:59

Pa to je uglavnom normalno ponasanje na vecini auta. Pri kontaktu se popale lampice, ali kad zavegrlas ugase se i to je to.
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby grobar_Zvornik » 07 Nov 2024, 20:13

бхц, ако вјерујеш, а возим га седма година, до сада ми се то није дешавало. Оно упали се када ниси ставио појас или затворио врата лампица за то, али да се попале све живе лампице, не. (на страну што је већ годину упаљена лампица за аирбег, то никако да ријешим, а смјешан квар, њу уопште не бројим) Прво што ми пада на памет је акумулатор... али заиста ових дана немам никакав проблем са паљењем аута.

grobar_Zvornik

Postby balkanski spijun » 07 Nov 2024, 20:19

grobar_Zvornik wrote:бхц, ако вјерујеш, а возим га седма година, до сада ми се то није дешавало. Оно упали се када ниси ставио појас или затворио врата лампица за то, али да се попале све живе лампице, не. (на страну што је већ годину упаљена лампица за аирбег, то никако да ријешим, а смјешан квар, њу уопште не бројим) Прво што ми пада на памет је акумулатор... али заиста ових дана немам никакав проблем са паљењем аута.

Kad zaverglas,lampice moraju da se pogase.Kad se lampica upali,ako je sve ok,to je znak da nesto nije u redu.Kako si ti vozio sve ove godine,ne znam.Kako znas da li je sve ok,kad ti non stop stoji da je lamica upaljena.

Ako sam dobro razumeo,tebi je lampica za nivo ulja,uvek bila upaljena,ili za ABS.
balkanski spijun

Postby grobar_Zvornik » 07 Nov 2024, 20:25

Балкански, не знам да ли сам се адекватно изразио. Мени се та лампице не пале у току вожње (за сада). Већ се задњих пар дана попале кад ставим кључ у браву и дам контакт. И чим кренем да возим, погасе се. То ми се до сада није дешавало. (сем поменуте лампице за аирбег, то знам да имам проблем већ годину и јаче, па ми се она подразумијева да је упаљена) Радио сам велики сервис прије нешто мање од годину дана, а прије пар мјесеци и мали... Одвући ћу мајстору за викенд, сутра Митровдан, па није ред. Већ питам овдје јер има већих познавалаца од мене, да видим на шта сумњати. :okk:

grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Sve i svašta