Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Seria A

Postby Napredpartizan » 16 Jul 2012, 08:25

Kako piše Tutosport, trener “neroazura” Andrea Stramaćoni želi Aleksandra Kolarova, jer ga vidi kao indealnog naslednika Majkona, koji će uskoro napustiti klub.

Sportal mora da je ovo lose preveo ili je neko lud tamo :D
Napredpartizan

Postby Felipao » 16 Jul 2012, 08:39

Sto se tiche Parme:stigao oficijalno Filadef,stoper iz Napolija,stigao Afrija Acquah iz Palerma (ovaj je bio dobar u Palermu) i stigao neki MacEachen iz Penarola,klinac.Diega Rolina za koga smo bili zainteresovani je kupio Inter,ali ce verovatno na pozajmicu uz pravo otkupa kod nas.
Oteran je Valijani,uskoro ce njegovim stopama Modesto i Morone,tako da skarta u ekipi vise nece biti :copa1:

Evo i dresova za ovu sezonu :inlove: Ovi na krajevima su golmanski.

Image
Felipao

Postby MOREIRA » 16 Jul 2012, 16:18

Cvele wrote:Bufon-Barzalji-Bonuci-Kjelini-Isla-Asamoa-Pirlo-Markizio-Armero-Seba i Joveta. :drool:

Kako bre Vidala da mi zaboravis :colera:
JA SAM PUCISTA I TIME SE PONOSIM !!!
DOK ODLAZI SVE STO VREDI, LOPOV i DALJE U FOTELJI SEDI !!!
MOREIRA

Postby Cvele » 16 Jul 2012, 16:24

Haha,sta mi bi... :)

A njega najvise gotivim u Juventusu :biggrin:

On umesto Asamoe i to je to.
Cvele

Postby kotrljko » 16 Jul 2012, 16:28

a Lusio ?

Seba je pretpostavljam Djovinko ?
kotrljko

Postby Cvele » 16 Jul 2012, 16:34

kotrljko wrote:a Lusio ?

Seba je pretpostavljam Djovinko ?

Sumnjam da ce Lusio biti u 11,mator je on...

Jeste Djovinko...
Cvele

Postby Felipao » 16 Jul 2012, 18:02

Jel Armero oficijalno,i Napoli zeli Armera...
Felipao

Postby Cvele » 16 Jul 2012, 18:12

Felipao wrote:Jel Armero oficijalno,i Napoli zeli Armera...

Nije jos nista zvanicno...
Cvele

Postby MOREIRA » 16 Jul 2012, 18:29

Vidi ga sto se interesuje za Juve :laugh: :nisamja:
JA SAM PUCISTA I TIME SE PONOSIM !!!
DOK ODLAZI SVE STO VREDI, LOPOV i DALJE U FOTELJI SEDI !!!
MOREIRA

Postby AAW » 16 Jul 2012, 18:44

Zanimljiv podatak
Ostao MIlan bez celog tima
http://www.mozzartsport.com/vesti/fotka ... edan-milan
AAW

Postby Grande Alessandro » 16 Jul 2012, 20:11

Izgleda da smo se prerano radovali...ali još uvek postoje realne šanse :fies:

Juve - Armero: Udinese traži suvlasništvo
16.07.2012 - 20:30

Iako se činilo da su klubovi dogovorili prelazak Pabla Armera u Juventus čini se da su trenutno daleko od dogovora ovog transfera.

Tuttosport je nedavno objavio informaciju da su Udinese i Juventus dogovorili prelazak Pabla Armera u Staru damu, ali je transfer trenutno daleko od realizacije.

Navodno je Juventus i danas ispitivao teren, a njihova ponuda za posudbu sa opcijom otkupa je odbijena od strane kluba sa Friulia.

Udinese, kako tvrdi Sky Sport, želi Armera prodati Juventusu u vidu suvlasništva.

Uskoro se očekuje rasplet situacije.

SLUŽBENO: Juve kupio Boakyea
16.07.2012 - 18:45

Juventus je preko svoje oficijelne stranice potvrdio da je doveo Richmonda Boakyea. U pitanju je suvlasništvo sa Genovom.

Mladi napadač je stigao iz Genoe, a Juventus je platio 4 miliona eura za pola igračevog ugovora.

Boakye je skupio 9 utakmica u Serie A za Genou u kojoj je ponikao i postigao 1 gol, a proteklu sezonu je proveo u Sassuolu gdje je postigao 12 pogodaka.

19-godišnji mladić je na pripremama sa Juventusom, a izvještaji iz Chatillona kažu da na treninzima impresionira i pokazuje sav svoj talenat.

- PSG TV je najavila da će Verratti i Ibrahimović večeras avionom put Pariza kako bi sutra potpisali ugovor sa PSG-om...

- Lo Monaco: "Ili će Destro ostati u Sieni još godinu ili će najvjerovatnije, ako ga mi otkupimo, otići u Romu koja je poslala odličnu ponudu".
Grande Alessandro

Postby Felipao » 17 Jul 2012, 22:29

Mi ove godine idemo u Evropu.Dobar trener,sjajan niz sa kraja prethodne sezone uz odlican prelazni mora se pretociti u nesto dobro.
Zavrsno sklapanje mozaika u sledecih par dana bi trebalo da izgleda ovako: povratak Markjonija koji ce biti zamena Bjabaniju,dolazak Rolanda Bjankija iz Torina koji ce biti zamena Amauriju(i Napoli je zainteresovan),zamena sa Cezenom Rosi-Benalaune,dolazak Rosija iz Rome da igra levo (ako to propadne trazice se neko drugi) te dolazak Palomba koji je trenutno i najblizi od svih ovih igracha (saradjivao vec sa Donadonijem u reprezentaciji,kao i Amauri)

P.S Parma trenutno pod ugovorom ima 90 igraca!
Felipao

Postby Felipao » 18 Jul 2012, 13:56

Kasano zeli da se vrati u Djenovu,Robinja zeli Santos,MIlan se raspada.

Fiorentina odbila Juventusovih 13M + Matri + Pazienza za Jovetica

Afriyie Acquah:"Kad sam stigao u Parmu na prvi trening,i vidio s kakvim igračima ću igrati,ostao sam impresioniran. Prije ili kasnije,borit ćemo se za scudetto!"

:blue:
Felipao

Postby Felipao » 18 Jul 2012, 14:25

Image

:blue: Maestro! Koga ne mrzi nek procita spojler :D

Spoiler: pokaži
Kad je prije tri godine stigao u klub,situacija je bila u rasulu. Parma se tek vratila u prvu ligu ali od zlatnih dana ostali su samo trofeji u vitrinama i tradicija velikana koja je na trenutke bila više uteg nego vjetar u leđa onih koji su zaduženi za vodstvo kluba. Predsjednik Ghirardi je od 2006 do 2009 investirao mnoge miljone u rezultatske promašaje(Lucarelli,Leon,Gasbarroni itd.),ispao iz lige 2008 te bio pred fijaskom prije dolaska junaka ove priče u klub. Kad je stigao,pošto nije bilo novca,iskoristio je sve svoje veze kako bi posudio igrače sposobne da osiguraju mirnu sezonu Parmi koja se tek vratila u najviši razred. Tad je često ponavljao kako će se rezultati njegova rada vidjeti tek nakon tri godine. Eto nas sada,točno tri godine nakon njegova dolaska,Parma ima preko 90 igrača pod svojim vlasništvom,pliva u debelom plusu,ostvaren je rekord pobjeda u nizu(7),a nakon prodaja Giovinca i Borinija,Parma je dovela cijeli niz mladih i perspektivnih igrača kao što su Pabon,Ninis,Belfodil,Parolo,Chibsah,Aquah,Fidellef,Maceahen,Ampuero,te je otkupila Valdesa,Biabianya,Santacrocea,Mussaccija i mnoge druge.

Njegova pojava izaziva poštovanje u svakom segmentu. Vješt je govornik,odličan matematičar i još bolji poznavatelj nogometa. Kad gostuje u tv emisijama tipa Sport Italia,SKY ili Studiosport,voditelji pričaju o njemu u superlativima,kolege direktori ga poštuju 'do neba i nazad', igrači 'neznaju odbiti' njegove ponude,klubovi s kojima pregovara 'neznaju odbiti' njegove prijedloge,a predsjednik Ghirardi mu je dao praktički čitav klub da upravlja njime. 49-godišnji Pietro Leonardi je definitivno jedan od najjačih direktora Italije,to je bilo poznato i ranije,ali ovog ljeta se stvarno može nazvati kraljem mercata na Apeninima. Nije suvišno napomenuti da je poslije bogatog Juventusa, 'mala' Parma postala ekipa koja se najviše pojačala od svih ekipa serie A, dok Leonardi više ne razmišlja kao prošlih godina; kad je morao molit klubove za posudbe i opcije otkupa. Naime,2009 i 2010,Parma je praktički bila izgrađena na posudbama drugih,ali uz važan dodatak,tu toliko dragu Leonardijevu; 'opciju otkupa pola ugovora'. Tim manevrima,Leonardi je klubu priskrbio profit i minimalan trošak,rezultati nisu izostali a u razmaku od tri godine,klub je postao financijski stabilan i igrački moćan. Iako je bilo neminovno putem gubit najbolje igrače,uspio je priskrbiti Ghirardiju osjetne profite a da klub ne gubi na snazi. Jer svakog dobrog igrača u pravilu bi zamjenio još bolji. Lani je npr grizao za mnoge južnoameričke talente koje mu je podcrtao kolega Preiti,ali nije još imao 'keš' da ih dovede u Emiliju. Ovog ljeta je pak,sve nadoknadio,vrativši se iz 'špeže' punih ruku poslastica za ljubitelje plavo-žute boje.

Pietro Leonardi je krenuo vrlo rano u direktorske vode,još s 23 godine je postao direktor Aquille,a prvu ozbiljniju avanturu je imao 1996/1997 kad je postao sportski direktor Empolija skojim je izborio ulazak u Serie A te je ostao tamo do 98/99. 1999 u ljeto,pa sve do kraja te kalendarske godine,bio je u Savoiji da bi na novu godinu 2000 prešao u Juventus gdje je postao direktor omladinske škole. Imao je sposobnost prepoznavanja mnogih budućih zvijezda calcia, a 2004 je otišao iz Juventusa u Reggianu da bi postao tamo generalni direktor. Ipak,u Reggio-Emiliji se zadržao samo 6 mjeseci,jer je od početka 2005 godine postao generalni direktor Udinesea gdje se zadržao do 2009 godine(uz kratku pauzu 2007 godine) te bio jedan od (čudo)tvoraca booma Udinesea,i 'krivac' za nalaženje talenta poput Isle,Inlera,Sancheza,Zapate,Handanovića itd. Osjetio je da je napravio svoj posao u Udinama,zato je 2009 na poziv Ghirardija dao odmah zeleno svjetlo.

Leonardi je čovjek koji voli izazove,a jedno veliko ime kao što je Parma,u svom novom početku u serie A, za njega je bila ponuda koja se nemože odbiti?

„Prije tri ljeta,ušao sam u projekt s predsjednikom Tommasom Ghirardijem,sada sam ušao u projekt baš sa klubom Parma FC.“

Fiorentina vam je nudila trostruko,tražili su vas i vani,zašto ste ostali?

„U početku sam radio kako bi sredio bilancu kluba,velike su bile rupe od ispadanja iz lige 2008 godine. Od ovog aprila stigli su i rezultati,sa 7 pobjeda u nizu i dioba 7.mjesta sa rekordnih 56 bodova ere Girardi.Može se reći kako nisam htio otići nedovršena posla,jer sad kad sam sanirao sve gubitke i stvorio plus,bilo bi glupo da odem i nekom prepustim da uživa u onom za šta sam se ja borio.“

Sa 56 bodova,nakon smjene Colombe,Donadoni je čak uspio srušit rekord Guidolina iz 2010?

“Momčad će uvjek tražiti da istakne vlastitu igru,da ima svoj stil neovisno o protivniku na terenu,zato smo bili smjenili Colombu prošlu zimu.Nismo bili zadovoljni. Roberto Donadoni je najbolji trener skojime sam radio,tražio sam ga bio i prije dok sam bio u Udineseu.“

Giovinco je na Euru bio zamjena Cassanu,kasnije ga je i Diamanti pretekao?

„Za mene je on bio najbolji talijanski igrač prošlog prvenstva. Zabio je 15 golova,asistirao mnogo i igrao u kontinuitetu.Mislim da je trebao igrati više na Euru.“

Dobro,može se reć da je to subjektivna procjena pošto ste bili suvlasnik ugovora?

“Pastore je prešao u Paris SG za 50 miljona,Sebastian nije slabiji od njega.“

Vratio se u Torino za 11 miljona?

“Pokušali smo ga zadržati,ali mnogo je ovisilo o Juventusu.Dvije godine prije tražio ga je samo još jedan klub(Bari). Vjerovali smo u njega,investirali tri miljona i podigli ga na najvišu pozornicu.Profitirali smo i mi sa njime koliko i on sa nama.“

Na Euru je bio i Borini,kojeg je Parma uzela besplatno a sad je otišao za 13 u Liverpool?

“Lani smo ga dali Romi za 6 miljona,jer smo bili uvjereni u njegove kvalitete. Čudno kako nitko iz Engleske ili velikih klubova Italije nije vjerovao u ovog napadača.“

Roma ga je otkupila plativši Parmi dodatnih 4.9 miljona i sad se vraća u Premier Ligu.Mnoge velike ekipe daju mlade igrače samo na posudbu,kako Pietro Leonardi uspjeva uvjek ostvarit suvlasništvo?

“Meni se ne sviđa raditi za druge,bez profita.Nema smisla uzet igrača na 'suhu' posudbu,razigrat ga i vratit velikom klubu bez zarade. Parma je oprezan klub što se tiče izbora igrača,mnogo dajemo pažnje i tome kakvi su igrači izvan terena.“

Bivši reprezentativac Bruno Giordano,koji je krenuo kao trener sa vama u Monterotondu,ispričao nam je za vaše noćne navike,analiziranje igrača i gledanje videa,reko je da su vas morali tjerati da ugasite tv i idete spavati?

“Volim izazove i radim svoj posao strastveno,tako da nerijetko ostanem budan čitavu noć gledajući DVD-e.Počeo sam od nule,baš u Rimu. Bio sam branič kao mladić,ali ubrzo sam odustao jer sam shvatio da želim radit kao dirigent.“

Što je teško ako nemate jako ime?

“Mah,niti Pierpaolo Marino nije bio igrač,ali već sa 23 je bio direktor,u Avellinu. Ja sam pak s 23 postao direktor Aquille.“

Poslije ste doveli Empoli u serie A,zajedno sa Tonijem i Di Nataleom?

“Eksplodirali su kasnije,nisam zamišljao da će postati reprezentativci koji će igrati Svjetska prvenstva i osvajat naslove najboljih strijelaca lige.Sa napadačima,pogotovo onim robusnim,treba imati strpljenja.“

Iz Kolumbije je došao u Pabon?

[b]“Osam golova u Coppi Libetadodes,njegov dolazak za nas je motiv velikog ponosa.Prešli smo brojku od 90 igrača pod ugovorom,raširenih između inozemstva,Serie A,Serie B i C.[/b]

Jeli to rekord?

“Ne. Kad sam odlazio iz Udina,klub je imao 172 igrača u vlasništvu. To je pravi način za napravit zarade,povećat vrijednost i prihode kluba iz provincije, koji su u pravilu žrtve loše raspodjele zarade od tv-prava.“

Sportski direktor je Antonello Preiti,među suradnicima u Parmi su i Antonino Imbroglia(Piacenza,Messina) te Marco Valentini(Ascoli,Messina)?

“To su samo oni glavni,pored njih imamo i cijelu plejadu skauta,koje uredno plaćamo,kao što im omogućujemo avionske karte i smještaj u inozemstvu(Južnoj americi itd.). Ipak,ne može se reći kako su skauti manje bitni od nas,oni su čak i važniji,oni nam donose informacije koje mi zajednički procjenjujemo i odlučujemo hoćemo li investirati.“

“Projekt je uvjek od kluba“,rekao je jednom Dellio Rossi,ipak,danas moderni veliki treneri imaju važnu ulogu i na mercatu?

“To su rijetke iznimke. Odluke većinom donose dirigenti.“

Nakon nekoliko mjeseci u Campaniji,Savoiu,od 2000 idućih 4 godine ste bili glavni direktor omladinske škole Juventusa?

“U Torinu su kroz moje ruke prolazili mnogi talenti,budući veliki igrači kao Giovinco,Palladino,Mirante,Criscito,A.Rossi,Marchisio…Ali tamo sam bio samo jedan od mnogih,u Parmi sam dobio najveće priznanje jer sam nakon samo 100 dana postao izvršni direktor.“

Jeli to razlog zašto znate tu i tamo lagati,baš kao Moggi?

“Ponekad čovjek iz nogometa,profesionalac,mora znat iskoristiti novinara,a ne samo obrnuto,haha.“

Diplomirali ste komunikaciju,sada sjedite na klupi Tardinija zajedno sa Niccolom Prandellijem. Colomba je nedavno izjavio da ste bili 'previše' prisutan?

“To je rekao?Haha.Pa i Riccardo Bigon sjedi na klupi sa Napolijem,i ja i on nismo jedini.Možda je to zato jer živim utakmice intenzivnije nego moje ostale kolege.“
Felipao

Postby Grande Alessandro » 18 Jul 2012, 17:36

Marota: "Počinjemo od nule"
18. jul 2012. | 15:55 | Izvor: Sportske.net

Iako je Juventus aktuelni prvak, generalni direktor tog kluba Bepe Marota tvrdi da su u narednu sezonu mora poći od nule.

Juventus posle višegodišnje pauze osvojio titulu u Seriji A, a u narednoj im sledi težak zadatak, a to je odbrana iste.

Generalni direktor Juventusa Bepe Marota zaboravlja prethodnu sezonu i u potpunosti se okreće narednoj u kojoj Stara dama počinje od nule.

"Moramo da zaboravimo na slavlje od prošle godine. Sada počinjemo od nule", rekao je Marota.

"Sada će svi želeti da nas pobede. Sve ekipe će dati sve od sebe kako bi nas savladale", zaključio je on.

Juventus 11. avgusta igra Superkup Italije protiv Napolija.

Galijani: "Uzećemo napadača svetske klase"

18. jul 2012. | 10:30 | Izvor: Sportske.net

Transfer guru Milana kaže da će stići dostojna zamena za Ibru. Robinjo nije na prodaju...

U ovim trenucima Zlatan Ibrahimović prolazi lekarske preglede u Parizu, uskoro će biti prošlost Milana.

Navijači su besni, ali Adrijano Galijani kaže da će stići prava zamena.

"Ne treba da brinu, do kraja avgusta ima vremena, dovešćemo napadača ekstra klase", poručio je Galijani.

On je dodao da Robinjo nije na prodaju.

"Ostaje sa nama, tim pre što nećemo dovesti Destra koji je dovođen u vezu sa odlaskom Robinja", pojasnio je Galijani.

Džeko na vratima Milana!?
18. jul 2012. | 14:10 | Izvor: Sportske.net

Zastupnik bosanskog fudbalera ističe da je Edin Džeko sve bliži prelasku u redove italijanskog kluba.

Nakon sezone u kojoj je pokazao samo delić forme iz Nemačke koja ga je i dovela na Itihad, Edin Džeko bi mogao da napusti Mančester Siti.

Takvu mogućnost je najavio i Edinov agent Sead Sušić koji tvrdi da je „prelazak u Milan više nego realna opcija“.

„Ostvarili smo kontakt sa italijanskim timom, videćemo šta će se desiti u narednim danima."

"Džeku se sviđa Milan, kao i italijanski fudbal, prelazak u redove rosonera bi bio veliki izazov i sjajno iskustvo.“, rekao je agent igrača koji bi u Milanu trebalo da zameni Zlatana Ibrahimovića.

„Očigledno je da Milanu treba zamena za Ibru. Govoreći o šansama da ta zamena bude Džeko, reći ću da su one oko 70%.“, rekao je Sušić.

Što se tiče Milana, ja uopšte ne sumnjam u to da će oni kupiti nekog dobrog igrača...
Posle odlaska Ibre i Silve, oni to jednostavno moraju da urade...
To što žele da se zahvale i Kasnu i Robinju je samo iz činjenice da imaju jake ugovore, a realno ne mogu da budu nosioci nekog novog Milana...naročito ne Robinjo...
Probaće da skrešu budžet njihovom prodajom, a onda će verovatno dovesti bar dva ekstra igrača i još nekog solidnog. Naravno neće taj tim biti u rangu prošlogodišnjeg, ali će opet Milan biti prvi konkurent Juventusu u trci za skudeto...to je bar neko moje mišljenje...
Ono što mi nije jasno je šta radi Inter...navodno je kupio Mudingaja...to mi liči na one njihove kupovine sa kraja 90-ih...Hakan Šukur style...
Grande Alessandro

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal