irriducibili wrote:@ tumbas
Ima tu jos jedan zanimljiv detalj, iako im je zajednicko poreklo, navijaci AEK-a i PAOK-a se uopste ne vole. Manje je poznato, da su grobari prvobitno bili u sjajnim relacijama upravo sa AEK-ovim navijacima. Kad je AEK igrao EL, grupica navijaca je bila u Pioniru pevajuci sve vreme pesme podrske za oba kluba. Doslo je do glupog incidenta kada su se nase dve neupucene grupe navijaca, slucajno srele negde na proputovanju i bezrazlozno sukobile. Od tada su odnosi zahladneli. Jako nam je zamereno sa njihove strane potonje bratstvo sa PAOK-om, oznaceni smo cak kao izdajnici
Inace, zarad potpunijeg razumevanja situacije, moram da napomenem da je sva moc, i politicka i ekonomska, skoncentrisana u Atini. Tako da si donekle u pravu. Kazem donekle, jer je veca sansa da Vojvodina ovde uzme titulu, nego autsajder poput PAOK-a tamo. Jos je drasticnija razlika u, pre svega, budzetima klubova
Vidis, za ovo boldovano nisam znao. Ono sto znam je da su odnosi zahladneli kada su se njihovi original 21 pojavili sa Marsejovim (sa kojima su inace u nekim dobrim odnosima) na utakmici LS protiv Partizana. E sad, da li je to bio uzrok ili posledica, to ne znam. Ja vec dugo idem u Solun na PAOK, znam da su odnosi izmedju njih i aekovih vise nego neprijateljski, mozda cak i najvise sukoba prethodnih godina je bilo sa aekovim navijacima. E sad, Atinjani su najavili neke navijace na rukometu u Subotu, Paokare verovatno dolaze... Nada se da nece biti vecih problema.