Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Stefanm992 » 10 Oct 2024, 14:03

ovo moje se odnosilo na to da su ljudi navikli da se maltene prosetaju do stadiona i hale u bg i ns , mogu da zamislim koliko ljudi ce da se cima do surcina da gleda srbija kipar npr pa cak i protiv neke srednje klase poput svedske velsa slovenije , evo u sred beograda dolazi svez prvak evrope i blamaza od posete

plus sto je sasvim normalno da nacionalni tim kakav je nas ide po zemlji kada ima uslove poput topole , leskovca , novog sada , nisa , loznice gde ga ceka skoro pun stadion i protiv manjih ekipa nego da docekuje taj kipar ili neku belorusiju andoru pred 2k ljudi

jedino sto ima kakvu takvu logiku ( ako zazmurim na to o kakvim se lopovima radi pa da je pljacka prilikom gradnje cilj sam po sebi) jeste da se veciti presele tamo a sadasnje zemljiste rasproda kako bi se isplatilo bahacenje ovih zadnjih par godina ali opet to je korak ka eliminaciji tih klubova a to pitanje koliko ljudi koji prati sport zeli
Stefanm992

Postby Fudbaloman » 10 Oct 2024, 16:26

Domingoo wrote:E kakva bi smo mi reprezentacija bili da je Tadic debitovao dok je bio u Vojvodini i da su ga nazvali srpski Mesi .. verovatno bi zabo odmah transfer u Ajax i preskocio Sautempton gde je izgubio par godina onda bi sa 23-24 zaista mogao u Barseloni i napravio bi jako veliku karijeru koja je i ovako ok .. realno u jednom momentu je bio top 5 igraca na svojoj poziciji na svetu al jbg kada iza sebe nemas masineriju onda prvo mora Groningen Twente Sautempton i rasipanje talenta do 28 godine ..

Da su u nasem savezu strucni posveceni i nepristrasni ljudi i nasi igraci bi imali bolje karijere jer bi kroz reprezentaciju zaista imali filter kvaliteta i sama reprezentacija bi imala sistem i rezultate ..

Tadic i jeste debitovao dok je bio u Vojvodini, jos 2008.godine kod Antica. Tada je imao samo 20. Problem je sto Tadic tada nije bas nagovestavao takvu klasu u smislu tehnike i organizacije igre a Antic je vec imao oformljenu selekciju. Tadic je postao igrac upravo tako sa 24-25 godina, nekako je kasno upalio, zato i jeste iz Vojvodine otisao tek sa 22 jer bi ga sigurno pre toga prodali da je bilo pravih mogucnosti (zamislimo sada da Maksimovic jos 5 godina bude u Zvezdi, pa nemoguce) a na neki nacin je sam kriv sto je sebi smanjio mogucnost top kluba u karijeri, jer je sasvim bespotrebno recimo posle Groningena otisao u Tvente, umesto da je tada skratio put i otisao u lige petice, pa se jos onda dodatno zapecatio sa 4 godine Sautemptona posle toga. Koliko se secam njegov otac je u nekom intervjuu rekao da je Tadic odbio Junajted zbog Sautemptona sto je bas kanal jer on nije klinac koji bi se izgubio na klupi, vec je u tim godinama sasvim legitimno mogao da se bori za ulogu u takvom velikanu pa kako god da prodje. Kao da nekako nije imao veru u sebe sa 26 godina. Steta velika zaista.
Last edited by Fudbaloman on 10 Oct 2024, 16:40, edited 1 time in total.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 10 Oct 2024, 16:34

Џејси Керол wrote:Mnogo mi se sviđa ideja da se igra van Bg. :okk:

I Kroasani igraju svuda po Hrvatskoj.

Baš nešto mislim da ćemo ih zveknuti.

Realno igraju od kada im je Maksimir u takvom raspadu da je pola stadiona neupotrebljivo. Inace su 20 godina prakticno redovno igrali sve tu, uz povremene izlete na Poljud, gde su uglavnom gubili utakmice ili igrali nereseno pa su ga dugo smatrali ukletim i poceli da izbegavaju. Meni nije jasno samo zasto jedan od ova dva meca u LN nije u Zajecaru ili Loznici, umesto sto su oba u Leskovcu. Ne vidim razloga zasto se nije moglo dati domacinstvo i drugim novim stadionima, pogotovo sto je Leskovac imao svoju Bugarsku. A da ne pricam o tome da mladu smestaju u Staru Pazovu, pored navedenih novih stadiona. Sta rade ti ljudi u Savezu, to ni oni sami ne znaju.
Fudbaloman

Postby Bojdo » 10 Oct 2024, 22:08

Fudbaloman wrote:
Domingoo wrote:E kakva bi smo mi reprezentacija bili da je Tadic debitovao dok je bio u Vojvodini i da su ga nazvali srpski Mesi .. verovatno bi zabo odmah transfer u Ajax i preskocio Sautempton gde je izgubio par godina onda bi sa 23-24 zaista mogao u Barseloni i napravio bi jako veliku karijeru koja je i ovako ok .. realno u jednom momentu je bio top 5 igraca na svojoj poziciji na svetu al jbg kada iza sebe nemas masineriju onda prvo mora Groningen Twente Sautempton i rasipanje talenta do 28 godine ..

Da su u nasem savezu strucni posveceni i nepristrasni ljudi i nasi igraci bi imali bolje karijere jer bi kroz reprezentaciju zaista imali filter kvaliteta i sama reprezentacija bi imala sistem i rezultate ..

Tadic i jeste debitovao dok je bio u Vojvodini, jos 2008.godine kod Antica. Tada je imao samo 20. Problem je sto Tadic tada nije bas nagovestavao takvu klasu u smislu tehnike i organizacije igre a Antic je vec imao oformljenu selekciju. Tadic je postao igrac upravo tako sa 24-25 godina, nekako je kasno upalio, zato i jeste iz Vojvodine otisao tek sa 22 jer bi ga sigurno pre toga prodali da je bilo pravih mogucnosti (zamislimo sada da Maksimovic jos 5 godina bude u Zvezdi, pa nemoguce) a na neki nacin je sam kriv sto je sebi smanjio mogucnost top kluba u karijeri, jer je sasvim bespotrebno recimo posle Groningena otisao u Tvente, umesto da je tada skratio put i otisao u lige petice, pa se jos onda dodatno zapecatio sa 4 godine Sautemptona posle toga. Koliko se secam njegov otac je u nekom intervjuu rekao da je Tadic odbio Junajted zbog Sautemptona sto je bas kanal jer on nije klinac koji bi se izgubio na klupi, vec je u tim godinama sasvim legitimno mogao da se bori za ulogu u takvom velikanu pa kako god da prodje. Kao da nekako nije imao veru u sebe sa 26 godina. Steta velika zaista.

Чини се да је и Сергеј сличног неамбициозног менталитета. Мада ја мислим да су оне "астрономске понуде" које су се вртиле по медијима у оно вријеме биле само "хајп" који је гурао први човјек Лација и да заправо Реал није послао никакву велику понуду за Сергеја.

Шта ти мислиш , је ли Сергеј имао неку понуду Реала?
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Dembele » 11 Oct 2024, 06:58

Pricalo se pocetkom sezone 2007-2008 da sa Tadicem kao glavnim igracem napadaju titulu! Znalo se i tad dobro za njega van javnosti ko i za Ljajica, iskocio je u Vosi Kacar, a Jovetic u Partzanu.
Nisu ispraceni ni dobro, a kamoli spektakularno ko Maksimovic danas, pa se Antara zbog mira pokolebao gurao Milijasa,Lukovica,Pantelu zbog zahteva dvojice najvecih tada..
Sklonjeni su bili Petkovic,Subotic,Sulejmani a Vladan Lukic je nudio clanske karte Zvezde pred Sp, i prebrojavo je krvna zrnca, ko i forumasi ovde...
Dembele

Postby Fudbaloman » 11 Oct 2024, 07:19

Bojdo wrote:Чини се да је и Сергеј сличног неамбициозног менталитета. Мада ја мислим да су оне "астрономске понуде" које су се вртиле по медијима у оно вријеме биле само "хајп" који је гурао први човјек Лација и да заправо Реал није послао никакву велику понуду за Сергеја.

Шта ти мислиш , је ли Сергеј имао неку понуду Реала?

Sto se tice cene, jeste bila nerealna. Da je bilo ponuda, sigurno je bilo. Pa covek je biran za najboljeg igraca sredine terena u Italiji, imao je sjajne ucinke i u golovima i u asistencijama. Mogao je da ode u veci klub, e sad koji, pitanje je. Posle se to sve izduvalo, on se verovatno zasitio Lacija i cinjenice da sa njima ne moze vise od onoga sto je postizao, i kad su dosle saudijske pare, dobro njemu, dobro Laciju, ajmo. Tako da ne verujem da je neko slao bas 100 miliona ponudu, ali ih je moralo biti u to vreme sigurno nekoliko koje su odbijene, za manje sume.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 11 Oct 2024, 07:26

Dembele wrote:Pricalo se pocetkom sezone 2007-2008 da sa Tadicem kao glavnim igracem napadaju titulu! Znalo se i tad dobro za njega van javnosti ko i za Ljajica, iskocio je u Vosi Kacar, a Jovetic u Partzanu.
Nisu ispraceni ni dobro, a kamoli spektakularno ko Maksimovic danas, pa se Antara zbog mira pokolebao gurao Milijasa,Lukovica,Pantelu zbog zahteva dvojice najvecih tada..
Sklonjeni su bili Petkovic,Subotic,Sulejmani a Vladan Lukic je nudio clanske karte Zvezde pred Sp, i prebrojavo je krvna zrnca, ko i forumasi ovde...

Upravo je Kacar u to vreme bio mnogo trazeniji i oko njega se sve vrtelo. On je cak 2,5 godine ranije otisao u tada najvecem transferu u Hertu. Hocu da kazem, daleko od toga da se za Tadica nije znalo, ali nije to bio vanserijski talenat od kojeg se ne znam sta ocekivalo. Ocekivalo se od Kacara u to vreme i Danijela Aleksica koji je predstavljan za cudo. Dusan je iz drugog plana vodio tu ekipu, uostalom ne bi otisao u preskromni Groningen da je bio drugacijeg statusa. Da ga pitamo on bi sigurno rekao da je prezadovoljan, ali za takvog igraca zaista ostaje nedostatak jednog velikog kluba u ligama petice iako je Ajaks naravno veliki klub, a imao je sansu, cak se secamo i posle one briljantne sezone u LS da je bilo nekih pisanja.
Fudbaloman

Postby Stefanm992 » 11 Oct 2024, 09:27

Tadice je tog leta kad je otisao u ajaks bio na korak od Rome kao i Mitar kad je isao u Fulam , mozda bi on jos bio u Romi ili nekoj ekipi iz lige petice da je tada to izabrao mada je on i u sautemptonu koji je tada bio stabilan premijerligas igrao stvarno odlicno

Ja se i dalje secam pred svetsko u rusiji onog hrvatskog podkasta "tribina" gde predstavljaju reprezentacije i jedan od njih kaze nesto u fazonu - ja da sam tadic ja bih ubio sejn longa , koliko puta mu namesti zicer i ovaj ne moze da pogodi nista

Kad si pomenuo aleksica - ubedljivo najbolji igrac protiv koga sam igrao , jak brz i ne petlja vec igra jednostavno pa ti ne daje veliku sansu da mu uzmes loptu , secam se da sam nakon jedne utakmice protiv njega mislio "sta ja radim ovde" i onda vidim da je na prvenstvu za mlade proglasen za najboljeg uz gurkufa i odlazi u djenovu za valjda , tada ogromnih , 3 miliona evra
Stefanm992

Postby Fudbaloman » 11 Oct 2024, 09:47

Igrao je on briljantno u Sautemptonu, bio medju vodecim asistentima u Evropi, sa sve krs saigracima koji sto ti kazes su masili milion sansi koje im on nacrta. No, tamo on nije bio nikome u fokusu, kada igra za klub koji se ne bori ni za sta. Bas u tim najboljim godinama mu je falio neki top klub gde bi skrenuo paznju na sebe pre Ajaksa, jer fudbalska Evropa je njega pocela da ceni tek posle onoga sto je sa Ajaksom radio, a tad je vec zasao u godine. Ne znam zaista, ako je istina ovo sto kaze njegov otac za Junajted, meni nije jasno zasto je odbio takvu sansu zivota. To su bile prve godine posle odlaska Fergusona kada su kao i danas bili u krizi i trazili se, nisu pucali od superzvezda na sredini terena i za njega je bilo prostora da nesto uradi. Pa i ako ne uspe, probao je, bio je deo velikog kluba. Cudni izbori, kao i Tvente posle Groningena, ali on je takav i to je tako.
A Danijel se bukvalno ugasio posle potpisa za Djenovu, od tog trenutka on je postao bivsi fudbaler. Da se tako neko ugasi, neverovatno. Tek 19 godina, milion sansi na pozajmicama, vremena pred sobom na pretek a on nikada nije uspeo nista da uradi posle toga. Eto ta Turska u koju se zabio poslednjih godina, znao je da ima onu kao jednu sezonu gde je bio ok, ali sve je to u principu premalo za ono kako ga se posmatralo. Ne mogu tacno da se setim ko je sve bio u opciji, ali dok je bio u Vojvodini, par bukvalno najvecih klubova Evrope su ga pratili i svi bili zainteresovani da ga dovedu, to dovoljno govori kakav je bio potencijal.
Fudbaloman

Postby Bojdo » 11 Oct 2024, 10:28

Ko je bio veci talenar Bosko Jankovic ili Danijel Aleksic?
Bojdo

Postby Bogisa91 » 11 Oct 2024, 12:56

Bosko je napravio daleko bolju karijeru Zvezda
Majorka gde je igrao odlično posle u Italiji igrao za Palermo Djenovu i još negde mislim Veronu. Rano je nekako završio karijeru zbog povreda.
Bogisa91

Postby Fudbaloman » 11 Oct 2024, 14:12

Bojdo wrote:Ko je bio veci talenar Bosko Jankovic ili Danijel Aleksic?

Pa prvo nisu igrali istu poziciju, dva sasvim razlicita profila igraca, tesko za poredjenje. Sto se suvog talenta tice, ako bih bas morao da uporedim, Danijel Aleksic. Bole je imao bolji sut, sto se tice tehnike mrtva trka, jer je Aleksic zaista bio tehnicki neverovatan sa 17 godina, ali sto se tice osecaja za gol, pozicioniranja i ukupne kontrole lopte, Danijel Aleksic definitivno. E sad zasto je odlazak u Djenovu automatski oznacio njegov kraj, ja bih jako voleo da on to nekad negde kaze kad zavrsi karijeru. Ajde kad odu u Siti grupu, pa se seljakaju sa 100 drugih pod pozajmicama tu i tamo, tu se lako propadne, jedan si od 100. No, ovo je bila Djenova, nije preskocen stepenik, otislo se u klub koji je onako taman bio za dalji razvoj, ne juri ni titulu ni LS, juri neku sredinu tabele. Zasto on tamo uopste nije ni dobio sansu, ostaje misterija. E sad i pored toga jos veca je misterija zasto on ni na jednoj pozajmici posle nije isplivao? Ako je do manjka sanse u Djenovi do Djenove, ovo posle nje je do njega. Nesto nije stimalo. A isto su bili klubovi koji ne gutaju, secam se Grojter Firt, Sent-Etjen, posle bese i onaj Arles-Avinjon...Nigde ga nije bilo, tu i tamo je igrao, ali nista sto bi ga izdvojilo.
Bole je takodje ostvario manje nego sto je mogao, ali zna se i zbog cega, dve teske vezane povrede ligamenata za 6 meseci, niko se nikad posle takve povrede nije vratio na staro, pogotovo ne dva puta kad je dozivi. No, fina karijera u Italiji, i koliko se secam posle prve sezone u Majorci, interesovanje nekoliko velikih klubova ali kako je sam rekao u nekim podkastima, napravio je veliku gresku sto je izabrao pare u Palermu pre nego neku drugu opciju tada.
Last edited by Fudbaloman on 11 Oct 2024, 14:31, edited 1 time in total.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 11 Oct 2024, 14:23

Inace ubedljivo najtalentovaniji igrac koji se kod nas pojavio od raspada Jugoslavije, a to verujem da necu otkriti Ameriku ako kazem, bio je Perica Ognjenovic. Takav prodor, takva promena pravca, takva tehnika, takav njuh za gol, takva brzina, to niko nije imao. Jednostavno kompletan paket za poziciju koju je igrao, a najbolji dokaz toga je sto je direktno iz nase lige, bez obzira sto je to Crvena zvezda bila otisao u Real, koji je em najveci klub na svetu, em u tom trenutku aktuelni prvak Evrope. Odlazio je i Grujic u Liverpul i Ciric u Barsu svojevremeno, i Tosic u Junajted, Rajkovic u Celzi, nije da nije bilo odlazaka iz nase lige u top klubove, ali sve su to bili odlasci u nekim okolnostima u kojima ti klubovi nisu bili ono sto su danas. Recimo Barsa 1997. kada je Ciric otisao nije bila ono sto je ova Barsa koju znamo u sadasnjim vremenima. Liverpul je prolazio kroz tranziciju, tek dosao Klop, imao prosecan tim za engleske uslove kada je Grujic dosao itd....E a ovde je Perica otisao u supertim Reala sa sve zvezdama koje su tada bile od Jera, Roberta Karlosa, Redonda, Mijatovica, Sedorfa, Raula, Morijentesa i ko sve jos nije bio tamo. No nazalost, zato je i bio preveliki zalogaj, tacno mu je nedostajala jedna stepenica izmedju, umesto da smo ga imali bar 10 godina u reprezentaciji kao pretecu nekog Mesija, mi smo ga izgubili odmah. Mozemo bogami da nabrajamo satima nase propale talente, tu imamo materijala na pretek reklo bi se.
Fudbaloman

Postby Bojdo » 11 Oct 2024, 14:59

Slazem se. Perica je bio cudo, cesto je imao potez vise, driblao do iznemoglosti, ali sto se tice cistog talenta, nije mu bilo ravnog.
Bojdo

Postby Fudbaloman » 11 Oct 2024, 18:22

Posle Perice Ognjenovica, meni licno je negde najveca zal za Markom Pavlovskim, kapitenom one U19 selekcije sto je postala prvak Evrope. On je isto delovao da ce biti resenje na duge staze tamo gde je najpotrebnije, ali potonu u onom Portu i nikad vise.
Fudbaloman

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja